اگر چه آمریکایی ها همچنان بر تداوم زیاده خواهی های خود اصرار دارند و همچنان متکبرانه در مورد کشورهای مختلف جهان از جمله ایران اسلامی سخن میرانند، اما ظاهراً در برابر مقاومت دلیرانه مردم این سرزمین، مستأصل شده و به تدریج در حال عدول از مواضع قبلی خود در مورد برجام هستند و در مورد بازگشت به توافق هستهای از خود نرمش نشان داده و حاضرشدهاند مجدداً به این توافقنامه بینالمللی بازگردند.
اما مهمترین علل استقبال آمریکا برای بازگشت به برجام چیست؟
۱- فراهم نمودن شرایط برای استفاده مجدد از مزیت اهرم ماشه در زمان مناسب در قالب ابزاری مؤثر برای تهدید به عنوان چماق و اهرمی برای ارعاب و اعمال فشار بیشتر بر ایران.
۲- تداوم سیاست وقت کشی با ارائه وعدههای واهی و توخالی با هدف تداوم تحریم ها و فشار بیشتر بر ایران و نیز جلوگیری از پیشرفت عرصه هستهای و رشد علمی دانشمندان ایرانی.
۳- قرار دادن توپ در زمین ایران با هدف مظلوم نمایی و برون رفت از انزوای سیاسی ناشی از خروج احمقانه ترامپ از برجام.
۴- فراهم نمودن شرایط برای بازگشت تحریمهای سازمان ملل با طرح اتهامات واهی در زمان مقتضی.
با توجه به این نکات، مسئولین محترم باید چند نکته و سؤال مهم را در این رابطه مورد توجه قرار دهند.
۱- آیا واقعابا بازگشت آمریکا به برجام و با فرض رفع کامل تحریمهای هستهای از سوی این کشور، تحریمهای ثانوی آمریکا برای سایر اتهامات واهی مانند؛
حقوق بشر و پولشویی و حمایت از تروریسم و یا تحریمهای موشکی، مجددامانع از تبادلات مالی و تجاری ایران با سایر کشورها نخواهد شد.
۲-اصولا آیا ضمانتی وجود دارد که آمریکاییها بهانههای مشابه و جدیدی را مطرح نکنند و از طرق دیگر کشور ما را مورد تحریمهای ظالمانه خود قرار ندهند.
۳- با توجه به اینکه ذخایر معدنی اورانیوم ایران محدود است و قطعابه هنگام نیاز احتمالی ایران، از واردات آن نیز جلوگیری خواهند کرد، چنانچه آمریکا به برجام بازگردد و اورانیوم غنی سازی شده جدید را مجددامصادره نماید و دوباره تعهداتشان را نقض کند، خسارت وارده چگونه جبران خواهد شد؟
۴- آیا نیاز نیست، از هماکنون برای اخذ ضمانتهای بینالمللی مستحکم و قابل اجرا، تدابیر لازم اندیشیده شود.
به همین دلیل همان گونه که رهبر معظم انفلاب تأکید نمودند، ایران در هر صورت نباید قبل از راستی آزمایی، اخذ ضمانتهای معتبر و دریافت خسارتهای قبلی، با ورود مجدد آمریکا به برجام موافقت کند، چرا که با توجه به تجارب قبلی ناشی از بدعهدیهای آمریکا، تکرار این ماجرا خیانتی آشکار و نابخشودنی
در حق کشور و مردم بزرگ ایران تلقی خواهد شد.
در این رابطه از آزادسازی داراییهای ایران در سراسر جهان و بازگشت آن به داخل کشور باید به عنوان اولین مرحله راستی آزمایی نام برد، مرحله دوم می تواند شامل پرداخت خسارتهای ناشی از تحریمهای ظالمانه توسط آمریکا باشد و مرحله سوم به مذاکره در مورد نحوه تعامل آژانس برای گسترش فعالیتهای هستهای ایران پس از پایان تعهدات اختصاص داده شود.
توضیح: علاقهمندان میتوانند در صورت تمایل، برای ملاحظه و مطالعه انتقادات و پیشنهادات سنوات گذشته اینجانب در رابطه با این موضوع، واژه «برجام» را در سایت ره توشه جستوجونمایند.
∎
نظر شما