دست کم 3 فروند راکت سعودی روز جمعه در جریان تجاوز نظامی عربستان سعودی به یمن، به استان صعده واقع در شمال غرب این کشور، شلیک شدند.
براساس گزارش شبکهی ماهوارهای عرب زبان المسیره به نقل از منابع محلی ناشناس، این راکتها بعدازظهر جمعه به منطقهی الظاهر در استان صعده، واقع در حدود 250 کیلومتری شمال صنعا، پایتخت یمن اصابت کردند.
گزارشی از میزان تلفات و خسارت وارده توسط این حملهی راکتی عربستان سعودی ارائه نشده است.
به فاصلهی کوتاهی پس از این حمله، جنگندههای نظامی عربستان سعودی پایگاه نظامی الحفا در پایتخت یمن را هدف حملهی موشکهای خود قرار دادند و این حمله منجر به زخمی شدن چند نفر و وارد شدن خسارت به این پایگاه شد.
بلند شدن دود از پایگاه نظامی الحفا واقع در شرق صنعا، پایتخت یمن در تاریخ 17 آوریل سال 2015. (عکس از AFP)این وقایع تنها چند ساعت پس از اظهارات بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد روی داد. وی امروز (جمعه) در باشگاه روزنامه نگاری ملی در واشنگتن گفت: «از همه طرف ها (در یمن) می خواهم هرچه سریع تر جنگ را متوقف کنند و در یک روند حسن نیت شرکت کنند.»
بان کی مون تاکید کرد دیپلماسی مورد حمایت سازمان ملل، بهترین راه برای حل بحران یمن و پیشگیری از جنگی بلند مدت و پیامدهای آن بر ثبات منطقه است.
بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحدادعای نگرانی دبیر کل سازمان ملل درباره تحولات یمن و درخواست آتش بس در حالی است که شورای امنیت این سازمان سه شنبه گذشته با تصویب قطعنامهای، تحریم های تسلیحاتی علیه حوثی ها اعمال کرد. این قطعنامه با 14 رای موافق و رای ممتنع روسیه در شورای امنیت سازمان ملل تصویب شد.
عربستان از 26 مارس (6 فروردین) در تلاش برای بازگرداندن قدرت به عبد ربه منصور هادی، متحد نزدیک خود، بدون مجوز سازمان ملل تجاوز گسترده ای را به خاک یمن آغاز کرده است.
بنا بر گزارشها، حدود دو هزار و 600 نفر در حملات هوایی عربستان به یمن در طول سه هفتهی گذشته، کشته و تعداد زیادی دیگر زخمی شدهاند.
ورود پناهجویان یمنی به اردوگاهی در اوبوک جیبیوتی (13 آوریل 2015. عکس از خبرگزاری فرانسه)در همین حال، هزاران نفر از پناهندگان یمنی برای فرار از حملات هوایی عربستان به دنبال سرپناه در شاخ آفریقا هستند و با عبور از خلیج عدن به وسیلهی قایق خود را به کشورهای آفریقایی همسایه میرسانند.
حدود 350 پناهنده یمنی روز پنج شنبه (27 فروردین) وارد اردوگاه موقت کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در منطقه اوبوک جیبوتی شدند.
س م ل/ ک ا
∎