مهرماه امسال وزیران گردشگری ایران و ونزوئلا درباره گسترش همکاریها و امضای تفاهمنامه گردشگری بین دو کشور به صورت مجازی، مذاکراتی کردند. حالا وزیر جدید گردشگری ونزوئلا در رأس هیاتی به ایران آمده است و تفاهمنامه گردشگری دو کشور نیز امضا شد. علیاصغر مونسان ـ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در مراسم امضای تفاهمنامه گفت: امید داریم بهزودی بتوانیم اولین تورهای گردشگری بین دو کشور را راهاندازی کنیم. همیشه اولینها سخت است، اما باید تلاش کنیم تا این تورها که برای اولینبار برگزار خواهد شد، اولینهای موفقی باشد و شاهد افزایش تورهای گردشگری و ارتقای سطح گردشگری ایران ونزوئلا باشیم.
او گفت: در راستای برنامههای راهبردی که دو کشور ایران ونزوئلا دارند تلاش خواهیم کرد تا گردشگری بین ایران و ونزوئلا نیز تقویت شود.
مونسان افزود: خوشبختانه شاهد روابط بسیار خوبی بین این دو کشور هستیم، در صحبت با وزیر سابق گردشگری ونزوئلا قرار شد توسعه گردشگری دو کشور در دستور کار قرار گیرد و این مهم اتفاق افتاده است.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ادامه داد: به اعتقاد من تقویت روابط گردشگری بین کشورها باعث نزدیکتر شدن روابط ملتها میشود و این موضوع در حوزه گردشگری که مردم نقش مهمی دارند، اهمیت فراوانی دارد.
مونسان اظهار کرد: دو کشور در حوزه گردشگری دارای ظرفیتهای بسیار زیادی هستند. ایران کشوری تاریخی و تمدنی است که ظرفیتهای گردشگری تاریخی، طبیعی و فرهنگی متعددی دارد و میتواند مقصد خوبی برای گردشگری ونزوئلا باشد. از آن طرف نیز ونزوئلا دارای ظرفیتهای گردشگری طبیعی است که مورد اقبال گردشگران است و میتواند برای گردشگران ایرانی نیز جذاب باشد.
او افزود: در کنار جاذبههای گردشگری در دو کشور که یک ظرفیت بسیار خوب به حساب میآید، شاهد برقراری خط پروازی مستقیم بین ایران و ونزوئلا هستیم و باید بتوانیم گردشگری بین این دو کشور را بیش از پیش تقویت کنیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان کرد: خوشبختانه نشستهای خوبی بین بخش خصوصی دو کشور برگزار شده است و با رفع موانع و نواقص احتمالی باید بتوانیم توسعه گردشگری بین ایران و ونزوئلا را تقویت کنیم.
مونسان به وزیر گردشگری ونزوئلا گفت: حدودا ۱۰ میلیون گردشگر خروجی داریم که برخی از آنها راههای دوری را انتخاب کردهاند که این بخش از گردشگران میتوانند مسیر ونزوئلا را انتخاب کنند و به دلیل جذابیتهای گردشگری حاضرند مدت طولانی سفر را تحمل کنند.
او بیان کرد: یقین دارم اگر گردشگری بین دو کشور راه بیفتد به طور حتم تجارت نیز بین ایران و ونزوئلا تقویت خواهد شد.
علی پادرون ـ وزیر گردشگری ونزوئلا ـ نیز با اشاره به ظرفیتهای گردشگری ونزوئلا، گفت: این کشور دومین و هشتمین پارک ملی بزرگ دنیا را دارد. از نظر جاذبههای طبیعی جزو ۱۰ کشور اول دنیا است. آبشار «آنجل» به عنوان مرتفعترین آبشار دنیا یکی از مهمترین ظرفیتهای گردشگری این کشور است.
او اضافه کرد: آبهای کریستالی، ساحلهای شنی، دشتهای گسترده، جنگلهای آمازونی و ظرفیتهای بسیار بینظیر دیگری در حوزه طبیعتگردی در ونزوئلا وجود دارد و در حوزه زمینشناسی نیز این کشور دارای ظرفیتهای بسیار بالایی است.
وزیر گردشگری ونزوئلا افزود: به عنوان مثال اگر بخواهیم زیباییهای طبیعی ونزوئلا را به گردشگران معرفی کنیم، همین آبشار آنجل شاید مهمترین باشد که بسیار زیباست و در حقیقت رودخانهای است که از بالا به سمت زمین خروشان است و صدای زیبایی در میان جنگل وجود دارد که برای گردشگران دلنشین است.
پادرون گفت: اکنون با شیوع ویروس کرونا شاهد آسیبهایی در صنعت گردشگری هستیم. با این وجود در سال ۲۰۲۱ گردشگری با وحدت بیشتری کار خود را آغاز خواهد کرد تا دوباره اطمینان و اعتماد به این صنعت بازگردد و سفرهای بینالمللی از سر گرفته شود.
وزیر گردشگری ونزوئلا درحالی که کشورش در تحریم است، تحریمهای علیه ایران را ظالمانه دانست و اظهار کرد: ونزوئلا مانند ایران تحریمها را تجربه کرده و تاثیراتی را در اقتصاد این کشور داشته است. در این میان ملت ایران برادرانه به ما کمک کرده است. با این حال در میان همه این تحریمها شاهد تقویت همکاریهای دو کشور در حوزه گردشگری هستیم. این برادری بین ایران و ونزوئلا همچنان برقرار است و مبارزه ضداستکباری بین دو کشور از اشتراکات بین ایران و ونزوئلا به شمار میآید.
پادرون ونزوئلا و ایران را دو ملت برادر و صلحطلب دانست و گفت: از مهماننوازی مردم ایران تشکر میکنم. ما نیز دوستی خود را متقابلا اعلام میکنیم. در حوزه گردشگری برنامههای گستردهای را در دستور کار داریم. من با دست پر از این سفر برمیگردم و گزارش خوبی از همکاریهای گردشگری بین دو کشور به رئیس جمهور ونزوئلا ارائه خواهم داد.
وزیر گردشگری ونزوئلا در ادامه سفر چهارروزهاش به ایران قرار است به استانهای کرمان و اصفهان برود و سپس در تهران از مجموعه جهانی کاخ گلستان، موزه ملی و برج میلاد دیدن کند. علی پادرون، وزیر گردشگری ونزوئلا که دومین بار است به ایران آمده گفته است: ایران را خانه خودمان میدانیم. این کشور دوست ما است. خوشبختانه روابط خوبی بین ایران و ونزوئلا برقرار است.
به گزارش ایسنا، روابط ایران و ونزوئلا به دههها قبل برمیگردد اما از سال ۲۰۰۱ به دنبال سفر هوگو چاوز به تهران رنگ جدیتری به خود گرفت و در دولت محمود احمدینژاد همکاریهای اقتصادی و سرمایهگذاری در صنعت و تولید انرژی سیر صعودی پیدا کرد. ونزوئلا از سال ۲۰۱۰ وارد بحران شدید اقتصادی و سیاسی شده است. روابط تجاری دو کشور در سال ۲۰۲۰ به دنبال ارسال چند نفتکش ایرانی حامل بنزین به ونزوئلا، با فشارهای بینالمللی تهدیدهای آمریکا مواجه شد که علی ربیعی ـ سخنگوی دولت ـ در واکنش به آن تاکید کرد: «ایران کالاهایی به ونزوئلا میدهد و اجناسی هم میگیرد. این موضوع در دنیا به کسی ارتباط ندارد.» ونزوئلا و ایران اینک با امضای تفاهمنامه گردشگری سطح تازهای را برای همکاریهای خود تعریف کردهاند.
طبق توافقهای ایران و ونزوئلا در گذشته، اتباع دو کشور میتوانند بدون نیاز به ویزا و با گذرنامه معتبر به مدت دو هفته به کشورهای یکدیگر سفر کنند. درحال حاضر پرواز مستقیمی بین تهران و کاراکاس نیز وجود دارد. ونزوئلا در شمالیترین قسمت آمریکای جنوبی و در جنوب دریای کارائیب (Caribbean Sea) واقع شده است.