با ارسال نامه به رئیس شورای امنیت سازمان ملل
اعلام شد؛
پاسخ به اتهامات نماینده یمن در سازمان ملل
غلامعلی خوشرو، سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان ملل متحد با ارسال نامهای به رئیس شورای امنیت این سازمان به اتهامات نماینده یمن در سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی ایران پاسخ داد. در نامه سفیر کشورمان ضمن رد اتهامات بیاساس مطرح شده علیه ایران، آمده است: ادعاهای صورتگرفته علیه جمهوری اسلامی ایران با هدف انحراف افکار عمومی از سیاستهای شکستخوردهای است که بحران سیاسی و انسانی فعلی در یمن را به وجود آورده است. سفیر کشورمان در این نامه گفته است: مداخله نظامی خارجی هرگز به حلوفصل مناقشات منتهی نشده و بمباران هوایی یمن نیز از این قاعده مستثنی نیست. این بمبارانها تنها منجر به بیثباتی بیشتر در یمن شده و میتواند به جنگ خونین داخلی بینجامد. ادامه بمباران هوایی، مناقشه فعلی در این کشور را تشدید کرده و این مناقشه را به جراحتی کهنه تبدیل خواهد کرد. سفیر کشورمان همچنین در این نامه آورده است که متاسفانه القاعده در شبهجزیره عربستان، داعش و سایر گروههای تروریستی و افراطی در منطقه از حمله هوایی جاری بهره میبرند و با استفاده از فرصتی که به واسطه بمبارانها ایجاد شده، برای در اختیار گرفتن بخشهای گستردهتری از خاک یمن راه رسیدن به اهداف شوم را هموار میکنند. بحران یمن موضوعی کاملا داخلی است و نه منطقهای و تلاشهای صورتگرفته برای معرفی این بحران بهعنوان جنگ بین شیعه و سنی کاملا غلط و تنها با هدف پیشبرد منافع بیگانگان انجام میگیرد چراکه نگاهی کوتاه به تاریخ معاصر و ساختار اجتماعی یمن و همچنین ترکیب احزاب آن کشور به وضوح ماهیت آنچه را در این کشور رخ داده است، نشان میدهد. خوشرو در نامه خود افزوده است: از آنجایی که پایان دادن به درگیری در یمن هرگز راهحل نظامی ندارد، روش مسئولانه برای رفع این بحران، توقف سریع بمباران هوایی و تلاش صادقانه برای رسیدن به راهحلی سیاسی است. شروع گفتوگوهای گروههای یمنی و فرایند رسیدن به مصالحه در میان تمام گروههای سیاسی و اجتماعی یمن، تنها راهحل بحران فعلی این کشور است. نماینده کشورمان در سازمان ملل در نامه خود افزوده است: جمهوری اسلامی ایران همواره از تلاشهای صورتگرفته تحت نظارت سازمان ملل در برقراری صلح و ثبات در یمن حمایت میکند و نسبت به یکپارچگی، حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی آن کشور کاملا متعهد است. نماینده دائم کشورمان در پایان این نامه با اشاره به وخامت شرایط انسانی در یمن بهواسطه حملات نظامی خارجی و گروههای تروریستی آورده است: جمهوری اسلامی ایران ضمن به کار گرفتن همه توان خود برای کاهش درد و رنج مردم یمن، از جامعه بینالمللی از جمله سازمانهای کمکرسان درخواست مینماید کمکهای انساندوستانه خود را از مردم یمن دریغ نورزند. خوشرو همچنین از رئیس شورای امنیت خواسته است تا این نامه را به عنوان سند شورای امنیت منتشر نماید.
سیدحسین موسویان:
تحریمهای بیشتر
برنامه هستهای ایران را محدود نمیکند
عضو پیشین گروه مذاکرهکننده هستهای ایران در پاسخ به ادعاهای حقوق بشری غربیها علیه ایران گفت: بیتردید وضعیت حقوق بشر ایران از بسیاری از متحدان منطقهای آمریکا بهتر است، اما در کمال تعجب میبینیم که هیچ انتقادی به آنها نمیشود. حسین موسویان در نشستی با عنوان «بررسی مذاکرات هستهای ایران و گروه 1+5 در بنیاد کارنگی»، خاطرنشان کرد: ایران در قیاس با کشورهای متحد واشنگتن مانند عربستانسعودی، کشوری بسیار دموکرات است. آیا ایالات متحده، حکومت حسنی مبارک را 40 سال به خاطر دموکراسی پشتیبانی کرد؟ دیپلمات سابق کشورمان درخصوص ضرورت لغو کامل تحریمهای غرب علیه ایران بعد از امضای توافق نهایی در مذاکرات هستهای، گفت: تحریمهای غرب علیه ایران نتوانست هیچ محدودیتی در برنامه هستهای ایران ایجاد کند و آنها اگر میخواهند برنامه هستهای ایران توسعه پیدا کند،بر تحریمها بیفزایید.موسویان تاکید کرد: برخی از نمایندگان تندروی کنگره آمریکا روز و شب خواستار تشدید تحریمها هستند. من فکر میکنم که تحریمهای بیشتر، برنامه هستهای ایران را محدود نخواهد کرد. از سال 2010 که در دانشگاه پرینستون بودم، به همه گفتهام که مهم نیست تحریمها در چه سطحی باشد؛ تحریمهای بیشتر باعث غنیسازی بیشتر در ایران خواهد شد. ایرانیها برنامه هستهایشان را در خلال تحریمهای بیشتر افزایش خواهند داد و اگر میخواهید ایران برنامه هستهایاش را توسعه دهد، تحریم بیشتری علیه این کشور اعمال کنید. وی افزود: این همان چیزی است که طی روزهای اخیر خود اوباما هم به آن اذعان کرد و گفت: «تحریمها را بیشتر کردیم و ایران غنیسازی را گسترش داد». بنابراین وی بهطور غیرمستقیم پذیرفت که آمریکا و قدرتهای جهانی از طریق سیاست تحریم نتوانستند ایران را به تسلیم وادارند و برنامه هستهای این کشور را محدود کنند. موسویان ادامه داد: در رابطه با روابط با اروپا یا آمریکا اگر به مراودات تجاری و اقتصاد ایران نگاهی بیندازید، میبینید که غرب بیش از 50 و شاید 60 درصد از تجارت و اقتصاد ایران را در اختیار داشت اما پس از تحریمها اکنون سهم غرب فقط حدود 15 درصد است و چین 55 درصد سهم دارد. غرب از طریق تحریمها عملا ایران را به سمت شرق متمایل کرد و اکنون این مساله ممکن است تغییر کند. عضو سابق گروه مذاکره کننده ایران، دلیل به بنبست رسیدن مذاکرات در گذشته را این امر عنوان کرد که آمریکاییها با هرگونه غنیسازی در ایران مخالف بودند اما اکنون کشورهای جهان به همان پیشنهادی رسیدند که ایران در دولتهای هفتم و هشتم مطرح کرده بود. موسویان در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از اینکه رسانههای غربی درمورد رژیم صهیونیستی بهطور دائم بر ایران تمرکز میکنند، گفت: ایران این رژیم را به رسمیت نمیشناسد؛ این درست! اما ما 57 کشور مسلمان داریم که از این میان،50 کشور دیگر نیز اسرائیل را به رسمیت نمیشناسند حتی برخی از متحدان آمریکا در منطقه خاورمیانه نیز اسرائیل را به رسمیت نمیشناسند اما واشنگتن با این موضع متحدانش مشکلی ندارد. اسرائیلیها ایران را در
35 سال اخیر بارها تهدید کردهاند و شما بارها شنیدهاید که نخستوزیر اسرائیل، آمریکا را به حمله نظامی به ایران دعوت کرده است. وی در واکنش به اینکه چرا ایرانیان شعار مرگ بر آمریکا یا شیطان بزرگ را برای مخالفت با سیاستهای واشنگتن برگزیدهاند، گفت: سالهاست که مقامهای آمریکایی، مشابه همین شعارها را علیه ایران سر دادهاند. شعارهایی مانند تروریست، کشور یاغی، شعار تغییر حکومت و... ایرانیان حمایت آمریکا از حمله صدام به ایران را به یاد دارند. اسناد فناوریهای آمریکایی که منجر به ساخت سلاح کشتارجمعی در حکومت صدام شد، در کنگره آمریکا موجود است. ایرانیان به یاد دارند که یکصدهزار ایرانی با سلاحهای کشتارجمعی، جان خود را از دست دادند. نمیتوان انتظار داشت آمریکا ایران را تحریم کند، فشار بیاورد، حتی تهدید کند و ایرانیان بگویند «سپاسگزاریم».
∎