گروه بین الملل - شوراي امنيت سازمان ملل متحد در نشست علني روز سه شنبه قطعنامه 2216 درباره يمن را ذيل فصل هفتم منشور ملل متحد تصويب كرد. این قطعنامه نام دو فرد از جمله عبدالملك الحوثي از رهبران جنبش انصارالله را در فهرست سياه قرار داده است و خواستار تحريم تسليحاتي يمن و به ويژه جنبش مردمي انصارالله گردیده.
به گزارش بولتن، قطعنامه شورای امنیت از کشورهای عضو می خواهد تا کشتی هایی را که به طرف یمن حرکت می کنند بازرسی کنند. این قطعنامه که شورای همکاری خلیج فارس آن را به شورای امنیت پیشنهاد داده بود همچنین تحریمهایی را علیه فرزند ارشد علی عبدالله صالح رئیس جمهور سابق یمن در نظر گرفته و او را ممنوع السفر کرده است.
«محمد البخیتی» یکی از اعضای ارشد شورای سیاسی جنبش انصارالله در واکنش به تصویب قعطنامه ضد حوثی شورای امنیت در چارچوب طرح شورای همکاری خلیج فارس، اعلام کرد که اگر چه این قطعنامه «ظالمانه» است، اما مردم یمن را مجبور به عقبنشینی و شکستن اراده آنها نمیکند.«محمد البخیتی» عضو شورای سیاسی انصارالله افزود: ما به سلاح و تسلیحات از خارج نیازی نداریم بنابراین تصمیمات بین المللی تاثیری روی ما نخواهد گذاشت.
وی تاکید کرد که این قطعنامه ظالمانه ملت را از ادامه راه انقلاب و نابودی القاعده در یمن باز نمیدارد. البخیتی به المیادین گفته که نیازی به واکنش نشان دادن به قطعنامه بین المللی نیست زیرا تبعاتی به همراه نخواهد نداشت.
جالب اینجاست که اين قطعنامه بدون كوچكترين اشاره به تجاوز آشكار عربستان و متحدانش به يمن فقط از نيروهاي مردمي و جنبش انصارالله خواسته است به جنگ كنوني خاتمه دهند. در حالی که براساس حقوق بین الملل، اصل اساسی عدم توسل به زور علیه استقلال و تمایت دولت های دیگر است، مگر این که مورد هجوم نظامی دولت دیگری قرار بگیرد و فقط در مقام دفاع مشروع یک دولت حق دارد به دفاع از خویش بپردازد. در اینجا تجاوز عربستان به یمن به درخواست و دعوت یک رئیس جمهور مستعفی انجام گرفته است، فردی که با حرکت انقلابی و مردمی یمنی ها از قدرت کناره رفته و در شرایطی که هیچ مسئولیتی نداشته از مقامات ریاض درخواست کمک نظامی کرده است.
همچنین در شرایطی که رسانه های جهان و حتی خبرگزاری های آمریکا به موضوع حمله عربستان به بیمارستان ها، اردوگاه های آوارگان جنگی و مدارس تصریح داشته اند، اين قعطنامه توقف بمباران عربستان و كشتار مردم بي دفاع يمن توسط اين كشور را خواستار نشده است. در حالی که جنگنده های سعودی تنها در بمباران اردوگاه آوارگان یمنی شمار زیادی از غیر نظامیان که بیشتر آنان زنان و کودکان آواره بودند را کشتند. براساس اعلام وزارت دفاع یمن، در حمله به اردوگاه المزرق، دست کم 45 نفر کشته و ده ها زن و کودک زخمی شدند.
جنگنده های متجاوز سعودی با بمباران تاسیسات نفتی یمن در منطقه صافر زیر ساخت های این کشور را نیز هدف قرار دادند. با وجود این وضعیت دشوار مردم یمن با ایستادگی و روحیه بالا اعلام کردند در مقابل متجاوز خواهند ایستاد و پاسخ مناسب به این تجاوزات خواهند داد.
اما نکته قابل تامل، رأی ممتنع و عدم وتوی قطعنامه توسط روسیه است. چورکین در نشست شورای امنیت در توضیح رای ممتنع مسکو گفت: «این قطعنامه با موضع پیشنهادی سازنده روسیه برای توقف درگیریها و تمدید و گسترش تحریمهای تسلیحاتی به همه طرفهای درگیر، کاملا در یک راستا قرار نداشت». نماینده روسیه در سازمان ملل گفت: «ما تاکید داشتیم که تحریمهای تسلیحاتی جامع باشد چرا که این موضوع یک مساله شناخته شده است که یمن مملو از تسلیحات است. ما فکر میکنیم ضروری است قطعنامه مصوب نباید برای تشدید درگیریها استفاده شود».
نماینده روسیه همچنین گفت که این قطعنامه آسیبهای وارد شده به یمن و مردم یمن را اصلا در نظر نگرفته است. اما باید در نظر داشت که روسیه به عنوان بازنده در برابر اراده آمریکا به عنوان تاییدی در اقدام دخالت نظامی بدون پشتوانه قانونی قرار می گیرد.