شفقنا (پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه) - حملات جنگنده های سعودی و متحدانش به استان های مختلف یمن در حالی بیست ویکمین روز خود را پشت سر می گذارد که این جنگنده ها محله های مسکونی، ارودگاه های متعلق به پناهجویان، ساختمان ها و تاسیسات عمومی و حیاتی از جمله بنادر و فرودگاه ها هدف قرار می دهند.
بامداد پنجشنبه ششم فروردین سفیر عربستان در آمریکا از آغاز عملیات «طوفان قاطع» برای تجاوز نظامی به حریم یمن خبر داد و اعلام کرد که این عملیات بامداد پنجشنبه ساعت 24 به وقت عربستان سعودی با دستور ملک سلمان شاه این کشور آغاز شده است.
عربستان سعودی به بهانه حمایت از عبدربه منصور هادی رییس جمهوری مستعفی و فراری یمن و ادعای حمایت از مردم در مقابل کسانی که آن ها را کودتاچیان توصیف کرد، از پنجشنبه گذشته دست به تجاوز نظامی به یمن زد اما حضور گسترده مردم در راهپیمایی روز چهارشنبه صنعا نشان داد که هیچیک از ادعاهای عربستان صحت ندارد و این کشور به دلیل اینکه نفوذ خود را در یمن از دست داده است، سعی می کند یمن را به آتش و آشوب بکشاند.
10 کشور در این تجاوز نظامی مشارکت دارند که شامل اعضای شورای همکاری خلیج فارس به جز کشور عمان، به علاوه ترکیه، اردن، مصر و سودان است.
در پی تجاوز هواپیماهای سعودی و هم پیمانانش به خاک یمن، شمار زیادی از غیر نظامیان از جمله زنان و کودکان جان باختند.
مخالفت های منطقه ای و جهانی با ادامه تجاوز نظامی عربستان در یمن در بستر درخواست های بشردوستانه برای توقف کشتار غیرنظامیان و کاهش آلام روز افزون آنها رو به افزایش است.
به گزارش شفقنا از منابع مختلف خبری آخرین وجدیدترین خبرهای حمله عربستان سعودی وحامیان این کشور به یمن درپی می آید:
جنگنده های سعودی باردیگر به برخی ديگر از تاسيسات زيربنايی يمن حمله کردند
حملات هوایی ائتلاف تحت فرماندهی عربستان سعودی به برخی پایگاه های نظامی و تاسیسات ورزشی و زیرساخت ها در شهر ذمار در یمن امروز نیز ادامه داشت.
این در حالیست که جنگنده های سعودی برای دومین بار خطوط انتقال نیرو بین صنعا و مأرب را هدف قرار دادند.
در این حملات مناطق عمران، یریم و طرح آبرسانی در حجه در غرب یمن هدف قرار گرفت.
عربستان سعودی شمار نیروهای مرزی با یمن را افزایش داد
مقامهای عربستان سعودی شمار نیروهای نظامی مرزی با یمن را در پی کشته شدن سه نیروی این منطقه افزایش دادند.
در پی کشته شدن سه نیروی نظامی عربستان سعودی در مرزهای این کشور با یمن، کاروان تانکها و خودروهای حامل نیروهای نظامی عربستان به سمت مرزهای جنوب غربی این کشور و در نزدیکی منطقه«صعده» به عنوان یکی از قویترین پایگاههای حوثیها اعزام شدند.
بیشتر نیروهای نظامی و تانکهای عربستان سعودی که به تازگی وارد نوار مرزی با یمن شدهاند در مناطق مرتفع و کوهها که دو کشور را جدا میکنند، مستقر شدهاند.
سه نیروی نظامی عربستان سعودی شنبه گذشته در ناحیه مرزی «نجران» که به طور پیوسته توسط حوثیها گلولهباران میشود، کشته شدند.
یکی از فرماندهان عملیاتی عربستان سعودی گفت: «تلاش میکنیم از فاصله دور و قبل از اینکه با نزدیک شدن به ما بتوانند ما را هدف بگیرند، با آنها مبارزه کنیم.»
وی تاکید کرد: «مزیتی که ما از آن برخوردار هستیم، این است که میتوانیم آنها را از فاصله دور هدف بگیریم و اطلاعات مورد نیاز ما برای تعیین پایگاههای آنها از منابع مختلف تامین میشود.»
انصار الله یمن :قعطنامه شورای امنیت ضد مردم یمن وظالمانه است
عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله، قعطنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد ضد مردم یمن را ظالمانه دانست.
"محمد البخیتی" گفت : قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد ضد یمن ظالمانه است و مردم این کشور را از ادامه انقلاب و ریشه کن کردن القاعده بازنخواهد داشت .
البخیتی اظهار داشت: ما به هر قطعنامه ای که عملاً بی تأثیر است، واکنش نشان نخواهیم داد.
البخیتی خاطرنشان کرد: ما نیازی به واردات سلاح نداریم، و قطعنامه مذکور تأثیری بر ما نخواهد داشت.
شورای امنیت سازمان ملل دیروز (سه شنبه) قطعنامه ای را که چند کشور عرب حاشیه خلیج فارس درباره تحریم جنبش انصار الله یمن پیشنهاد کرده بودند ، تصویب کرد.
این قطعنامه که به تصویب 14 عضو شورای امنیت رسید و روسیه به آن رأی ممتنع داد، از جنبش انصار الله می خواهد که از صنعا (پایتخت یمن) و دیگر مناطق خارج شود.
این قطعنامه همچنین از انصار الله می خواهد به آنچه که اقدامات یکجانبه می خواند ، پایان دهد.
طبق قطعنامه شورای امنیت؛ اعطای اسلحه به انصارالله و نیروهای علی عبدالله صالح رئیس جمهوری سابق یمن ، خروج عبدالملک الحوثی رئیس انصارالله و احمد پسر بزرگ علی عبدالله صالح و چند مسؤول دیگر از این کشور ممنوع است و دارایی های آنها نیز بلوکه خواهد شد.
حمایت عربستان از عبدربه منصور هادی برای ایجاد شبکه ماهواره ای
به دنبال حمایتهای عربستان از رییس جمهوری مستعفی یمن، سعودیها هادی را در ایجاد یک شبکه ماهواره ای جدید یاری می کنند.
روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع رسانه ای نوشت آل سعود در حال تلاش برای حمایت از «عبدر ربه منصور هادی» رییس جمهوری مستعفی یمن جهت ایجاد یک شبکه ماهواره ای است.
این شبکه ماهواره ای تحت عنوان «الشرعیه»(مشروعیت) پخش خواهد شد و دفتر اصلی آن قاهره، پایتخت مصر خواهد بود.
هادی پس از فرار از شهر عدن به ریاض، پایتخت عربستان رفته است.
انتظار می رود این شبکه ماهواره ای علیه انقلابیون یمن فعالیت کند.
سفير عربستان در آمريکا: نيازي به طرح ايران درباره يمن نيست
سفیر عربستان در آمریکا، گفت نیازی به طرح ایران درباره یمن نیست و بر اساس طرح کشورهای خلیج فارس، برنامه ریزی میکنیم.
سفیر عربستان در آمریکا، دیروز در گفتگویی تلفنی با این روزنامه گفت: نیازی به طرحی که ایران ارائه داده است، نیست؛ زیرا یک برنامه ای بر اساس طرح کشورهای خلیج فارس وجود دارد که همه بر سر آن اتفاق نظر دارند.
وی افزود: تلاش های نظامی نیروهای ائتلاف در یمن، کاملا مشخص است و آنچه درباره هدف قرار دادن غیرنظامیان یا تاسیسات گفته میشود، صحت ندارد؛ چرا که اهداف کاملا مشخص و متمرکز بر اهداف نظامی است.
به نوشته الحیات، در سایه عقب نشینی های جدید حوثی ها از مواضعی که پیشتر کنترل آنها را در دست گرفته بودند، ایران طرحی برای ایجاد صلح در یمن، ارائه کرد و توقف حملات هواپیماهای ائتلاف را خواستار شد.
تروریست سعودی در یمن به هلاکت رسید
یک تروریست سعودی در جریان عملیات یک پهپاد آمریکایی در یمن به هلاکت رسید.
این تروریست سعودی "ابراهیم الربیش" نام داشت و از اعضای القاعده در یمن بود.
روزنامه اینترنتی "المرصد" تأکید کرد که تشکیلات القاعده در شبه جزیره عربستان دیروز (سه شنبه) در بیانیه ای اعلام کرد که الربیش در عملیات هوایی آمریکا از پا درآمده است.
این روزنامه خاطرنشان کرد که این خبر نشان می دهد، با وجود ادعای آمریکا مبنی بر خارج کردن همه مشاوران نظامی و وابستگان خود از یمن به دلیل اوضاع امنیتی این کشور، عملیات نظامی و هوایی آمریکا در یمن هنوز ادامه دارد.
با آغاز حملات تجاوزکارانه ائتلاف عربستان به یمن از 6 فروردین 93، عربستان برای افزایش حملات به نیروهای انقلابی و ارتش یمن تا کنون چندین محموله سلاح و مهمات را برای باندهای مسلح وابسته به "عبدربه منصور" هادی رئیس جمهور مستعفی و فراری و عناصر القاعده فرستاده است.
سفیر ایران در سازمان ملل: مناقشه یمن با مداخله نظامی حل نمی شود
'غلامعلی خوشرو' سفیر و نماینده دایم ایران در سازمان ملل در نامه ای به رییس شورای امنیت، اعلام کرد مداخله نظامی خارجی هرگز به حل و فصل مناقشات منتهی نخواهد شد و بمباران هوایی یمن نیز از این قاعده مستثنی نیست.
نماینده دایم ایران در واکنش به اتهامات مطرح شده توسط نماینده دولت برکنار شده یمن در سازمان ملل مبنی بر دخالت ایران در امور داخلی آن کشور، با ارسال نامه ای به رییس شورای امنیت سازمان ملل با رد این اتهامات بمباران های عربستان را عامل اصلی بی ثباتی یمن و هموار شدن راه تروریست های داعش برای تصرف بخش های بیشتری از یمن بیان کرد.
در نامه سفیر کشورمان آمده است ادعاهای مطرح شده علیه جمهوری اسلامی ایران با هدف انحراف افکار عمومی از سیاست های شکست خورده ای صورت می گیرد که بحران سیاسی و انسانی فعلی در یمن را به وجود آورده است.
خوشرو در این نامه نوشته است: مداخله نظامی خارجی و بمباران ها تنها منجر به بی ثباتی بیشتر در یمن شده و می تواند به جنگ خونین داخلی بیانجامد. ادامه بمباران هوایی، مناقشه فعلی در آن کشور را تشدید کرده و این مناقشه را به جراحتی کهنه تبدیل خواهد کرد.
سفیر کشورمان همچنین در این نامه آورده است که متاسفانه القاعده در شبه جزیره عربستان و داعش و سایر گروههای تروریستی و افراطی در منطقه، از حمله هوایی جاری بهره می برند و با استفاده از فرصتی که به واسطه بمباران ها ایجاد شده، برای در اختیار گرفتن بخش های گسترده تری از خاک یمن راه رسیدن به اهداف شوم را هموار می کنند.
'بحران یمن موضوعی کاملا داخلی است و منطقه ای نمی باشد و تلاش های صورت گرفته برای معرفی این بحران بعنوان جنگ بین شیعه و سنی کاملا غلط و تنها با هدف پیشبرد منافع بیگانگان انجام می گیرد چرا که نگاهی کوتاه به تاریخ معاصر و ساختار اجتماعی یمن و همچنین ترکیب احزاب آن کشور، به وضوح ماهیت آنچه را در این کشور رخ داده است، نشان می دهد.'
خوشرو در این نامه افزوده است: از آنجا که پایان دادن به درگیری در یمن هرگز راه حل نظامی ندارد، روش مسیولانه برای رفع این بحران؛ توقف سریع بمباران هوایی و تلاش صادقانه برای رسیدن به راه حل سیاسی است. شروع گفتگوهای گروه های یمنی و فرایند رسیدن به مصالحه در میان تمام گروههای سیاسی و اجتماعی یمن، تنها راه حل بحران فعلی این کشور است.
نماینده کشورمان در سازمان ملل اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره از تلاش های صورت گرفته تحت نظارت سازمان ملل برای برقراری صلح و ثبات در یمن حمایت می کند و نسبت به یکپارچگی، حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی آن کشور کاملا متعهد است.
خوشرو در پایان این نامه با اشاره به وخامت شرایط انسانی در یمن به دلیل حملات نظامی خارجی و گروههای تروریستی آورده است: جمهوری اسلامی ایران ضمن به کار گرفتن همه توان خود برای کاهش درد و رنج مردم یمن، از جامعه بین المللی از جمله سازمانهای امدادرسان درخواست می نماید کمک های انسان دوستانه خود را از مردم یمن دریغ نکنند.
وی همچنین از رییس شورای امنیت خواست تا این نامه را به عنوان سند شورای امنیت منتشر نماید.