شورشیان حوثی یمن تحریم تسلیحاتی شورای امنیت سازمان ملل که در یک رای گیری در روز سه شنبه علیه آنها و متحدانشان تصویب شد را محکوم کرده اند.
آنها خواستار تظاهرات علیه آنچه حمایت سازمان ملل از "پرخاشگری" خواندند شدند.
حوثی ها در ماه های اخیر به سرعت در بخش های مختلف کشور پیشروی کرده اند که باعث خشم عربستان و تشکیل ائتلافی از سوی ریاض برای حمله هوایی به حوثی ها شد.
سازمان ملل می گوید که ظرف تقریبا سه هفته اخیر - از روز ۲۶ مارس - حداقل ۷۳۶ نفر کشته و ۲۷۰۰ نفر زخمی شده اند اما مقام ها بر این باورند که آمار واقعی مرگ و جراحات خیلی بیشتر باشد.
کمیته عالی انقلاب حوثی ها "از انبوه مردم یمن خواست روز پنجشنبه برای محکومیت قطعنامه شورای امنیت در حمایت از پرخاشگری تجمع و اعتراض کنند."
عبدالله معالمی سفیر عربستان در سازمان ملل این قطعنامه را "تایید خیلی روشن" حملات هوایی خواند.
او اخطار داد که حملات هوایی پاسخی به اقدام نظامی حوثی هاست و اگر حوثی ها قطعنامه را رعایت نکنند با حملات "بیشتری مواجه خواهند شد."
دفتر رئیس جمهور مصر روز سه شنبه اعلام کرد که مصر و عربستان سعودی درباره انجام "یک رزمایش عمده نظامی" در عربستان با حضور سایر کشورهای خلیج فارس مشورت کرده اند.
تحریم رئیس جمهور سابق
این قطعنامه عبدالمالک حوثی رهبر این گروه و دو رهبر دیگر ارشد آن به نام های عبد الخالق حوثی و عبدالله یحیی حکیم را تحریم می کند. نیروهای طرفدار علی عبدالله صالح، رئیس جمهور پیشین یمن، هم مشمول تحریم هستند.
در این قطعنامه از شورشیان خواسته شده که از سرزمین هایی که تصرف کرده اند از جمله پایتخت، صنعا، عقب نشینی کنند.
این قطعنامه خواستار از سرگیری مذاکرات بر سر گذار دموکراتیک می شود که در سال ۲۰۱۱ همزمان با برکناری عبدالله صالح در پی اعتراضات عمومی گسترده شروع شد.
قطعنامه مذکور با رأی مثبت ۱۴ عضو شورا به تصویب رسید و روسیه به آن رأی ممتنع داد.
شورشیان نیروهای دولتی را از صنعا، پایتخت عقب رانده اند و در تلاش هستند تا کنترل مناطق جنوبی کشور را به دست بگیرند.
حمله پهپادها
در تحولی جداگانه، القاعده در یمن می گوید روحانی ارشد آن در حمله هواپیماهای بدون سرنشین کشته شده است.
برای ابراهیم الربیش ۵ میلیون دلار جایزه تعیین شده بود. مقام های یمنی یا آمریکایی مرگ او را تایید نکرده اند.
الربیش در سال ۲۰۰۶ از گوانتانامو آزاد شد و پس از آن به القاعده در شبه جزیره عربستان پیوست. این گروه با حوثی ها هم می جنگد.
همزمان سازمان ملل خواهان تحقیق در مورد تلفات غیرنظامیان در یمن شده است.
زید رعد الحسین، کمیسیونر حقوق بشر سازمان ملل هشدار داده است که حمله به بیمارستان ها و مدارس می تواند جنایت جنگی تلقی شود و از همه طرف های درگیر خواسته است تمام تلاش خود را برای جلوگیری از کشته شدن غیرنظامیان به کار گیرند.