شناسهٔ خبر: 45597806 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: نامه‌نیوز قدیمی | لینک خبر

موتلفه مستقل می آید؟

گر کسي روي اين دو نفر يا يک نفرشان اصرار داشت اختيار پاي خودش است چرا ما حقوق عامه را نگه نمي‌داريم؟ به‌هرحال مردم يک حقي دارند مبني بر اينکه نظر بدهند و کار کنند.

صاحب‌خبر -
آرمان ملي: حزب موتلفه از جايگاه مشخصي در جريان اصولگرا برخوردار است و اصولگرايان نه کم و نه بيش از حد بر روي اين حزب حساب باز نمي‌کنند. چه اينکه در انتخابات سال 96 که جمنا تصميم به حمايت از آيت‌ا... رئيسي و قاليباف گرفت؛ موتلفه‌اي‌ها به‌طور مستقل ميرسليم را روانه مناظرات انتخاباتي کردند. اکنون 3 سال واندي از آن زمان گذشته، انتخابات 1400 در پيش است و موتلفه‌اي‌ها درصدند تا بازهم کانديدايي در انتخابات داشته باشند. اسد‌ا... بادامچيان دبيرکل حزب موتلفه در اين خصوص مي‌گويد:«يقينا يک نفر کانديدا نيست بلکه مسلما حزب موتلفه چند نفر واجد شرايط براي رياست‌جمهوري داشته باشد که طبعا هم داريم. اين افراد داراي تجارب گوناگون و سوابق بسيار ارزشمند و در عين حال از جوانان قوي هستند.»
موتلفه و شکاف درون‌نسلي
اصولگرايان که در انتخابات اسفند 98 به مدد حضور حداقلي مردم و اجماع نسبي در جريان خود به پيروزي رسيدند چند ماهي است که براي تکرار اين موفقيت در انتخابات 1400 نيز فعاليت‌هاي انتخاباتي خود را آغاز کرده‌اند و در 2 سازوکار متفاوت شوراي وحدت و شوراي ائتلاف فعاليت‌هاي معطوف به انتخابات 1400 را پيش مي‌برند. در اين ميان برخي احزاب اصولگرا همچون حزب موتلفه نيز هم‌راستا با شوراي وحدت عمل مي‌کنند اما اظهارات و کنش‌هاي اعضاي اين حزب نشان‌دهنده اين امر است که موتلفه‌اي‌ها قصد دارند در انتخابات پيش‌رو نيز حضوري فعال داشته باشند و کانديدا يا کانديداهاي احتمالي خود را وارد عرصه انتخابات کنند. چنانکه در انتخابات رياست‌جمهوري سال 96 و مجلس 98 سيد مصطفي ميرسليم از سوي حزب موتلفه کانديدا شد و برخلاف ناکامي 96، ميرسليم در 98 مجوز ورود به بهارستان را گرفت. با اين حال با توجه به رويکردهاي موتلفه، افراد اين حزب و جايگاه آنها در ميان اصولگرايان خيلي سخت به نظر مي‌رسد که اصولگرايان متقاعد شوند روي يک کانديدا از موتلفه اجماع کنند. البته موتلفه در گذشته هم نشان داده اگر اوضاع آنطور که مي‌خواهند پيش نرود به حضور مستقل در انتخابات فکر خواهند کرد. با اين حال نگاهي به حزب موتلفه نشان مي‌دهد که اين حزب همچنان در شوراي مرکزي خود مانده و طي اين سال‌ها زايش و تحولي در اين حزب صورت نگرفته است. چنانکه به عقيده برخي ميان نسل اول موتلفه با نسل دوم و سوم و حتي چهارم اين حزب فاصله بسياري است و پس از چند دهه هنوز هم نسل اولي‌ها با تغييراتي کوچک اين حزب را اداره مي‌کنند و در عرصه عمل ميداني به جوانان داده نمي‌شود. از اين رو است که وقتي صحبــت از حضور کانديداهاي موتلفه در انتخابات به ميان مي‌آيد ناخودآگاه فقط به چند اسم برمي‌خوريم که گويا موتلفه در آنها خلاصه مي‌شود. به نظر مي‌رسد موتلفه‌اي‌ها براي اينکه بتوانند حضور بهتر و بيشتري در عرصه سياسي کشور داشته باشند و وزن خود را در جريان اصولگرا بالاتر ببرند بايد ابتدا نوعي خانه‌تکاني در حزب خود داشته باشند و نسل جديدي در اين حزب جايگزين کنند تا بتوانند در مقاطع انتخاباتي نيز از کنش فعالي بهره‌مند باشند.
دبيرکل حزب موتلفه درباره تصميم حزب متبوع خود براي انتخابات پيش رو اظهار داشت: حزب موتلفه همواره با جامعه روحانيت مبارز، جامعه مدرسين و گروه‌هاي ارزش‌گرا کار کرده و در حال حاضر هم در شوراي وحدت عضو است و با ديگر گروه‌هاي اصولگرا همراهي مي‌کند بنده به عنوان عضو هيات عالي شوراي وحدت حضور دارم اما اينکه نسبت به ديگران احترام قائل هستيم. ما با هيچ‌کس برخورد قهرآميزي نداريم. خبرآنلاين نوشت، اسدا.... بادامچيان در خصوص شوراي وحدت و شوراي ائتلاف گفت: طبيعي است که شوراي ائتلاف بايد با شوراي وحدت همراه شود چراکه شوراي وحدت شامل 40 حزب ارزش‌گراست. از اين رو اميدواريم شوراي ائتلاف هم به جمع شوراي وحدت بيايد و همراه شوند. اين فعال سياسي اصولگرا درخصوص کانديداي مستقل اين حزب براي انتخابات 1400 بيان کرد: يقينا يک نفر کانديدا نيست، بلکه مسلما حزب موتلفه بايد چند نفر واجدشرايط براي رياست‌جمهوري داشته باشد که طبعا هم داريم. اين افراد داراي تجارب گوناگون و سوابق بسيار ارزشمند و در عين حال از جوانان قوي هستند. ما بايد در اين باره در شوراي مرکزي نظر بدهيم و طبعا وقتي اينها مطرح مي‌شوند مثل بقيه کساني که آمدند و خودشان را مطرح کردند. وي افزود: اينکه بر نسل اولي موتلفه تاکيد داريم را رد نمي‌کنم بنده بر اين باورم که چه دليلي دارد که نسل اولي باشد، نسل دومي باشد، نسل سومي باشد. به نسل چهارمي ما اجازه نمي‌دهند چراکه نوشتند 25 سال به بالا باشد. بنابراين با اعتقاد عميق مي‌گويم که اگر أسامه بن زيد 19 ساله داشته باشيم آن را معرفي مي‌کنيم. عضو شوراي وحدت اصولگرايان اظهار کرد: مگر وقتي انقلاب شد بنده چند سال داشتم 20 ساله بودم در آن زمان بخشي عمده‌اي از کارها را انجام مي‌دادم. بادامچيان ادامه داد: بنابراين بايد به دنبال کسي گشت که بتواند در حد رياست‌جمهوري باشد. از 23 بهمن 57 تا 29 بهمن 57، چه کسي کشور را اداره مي‌کرد؟ بازرگان که مسلط نبود. بنابراين حزب موتلفه حضور داشت. بهترين رئيس‌جمهور چه کسي بود؟ مرحوم رجايي عضو موثر موتلفه بود، بهترين نخست‌وزير چه کسي بود؟ غير از رجايي و باهنــر. بــهتريــن دادستان و رئيس زنــدان لاجوردي بود. دبيرکل حزب موتــلفـه عنــوان کرد: بنابراين موتلفه چنين افرادي را داشت نمي‌خواهند مطرح کنند. بهترين امدادگر براي محرومان و مستضعفان، عسگراولادي است. بازرگان ثروتمند و متدين مانند آقاي حاج اسدا... عسگراولادي و اعتماديان از اعضاي موتلفه بودند. در بقيه امور نيز بدين گونه است، بنده 10 سال رئيس امور سياسي رئيس قوه قضائيه و مشاور امور اجتماعي بودم بنابراين در قدرت حضور داشتم کارمند هم نشدم. درنتيجه با لياقت اداره کرديم يک حزب را اداره مي‌کنيم. وي درخصوص سرمايه‌گذاري اصولگرايان بر چهره‌هايي همچون قاليباف و آيت‌ا... رئيسي تصريح کرد: اگر کسي روي اين دو نفر يا يک نفرشان اصرار داشت اختيار پاي خودش است چرا ما حقوق عامه را نگه نمي‌داريم؟ به‌هرحال مردم يک حقي دارند مبني بر اينکه نظر بدهند و کار کنند.

نظر شما