به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ احد وظیفه رییس مرکز خشکسالی کشور درباره آخرین وضعیت بارشهای کشور اظهار کرد: بنابر آخرین آمار از ابتدای سال زراعی تا روز گذشته، مجموع بارش کشور ۷۹.۱ میلی متر بوده که در دوره بلندمدت ۱۱۶.۹ میلی متر بوده است و این امر کاهش ۴۱ درصدی بارش نسبت به سال قبل و ۳۲ درصدی نسبت به دوره نرمال بلندمدت را نشان میدهد.
وی با اشاره به اینکه میزان بارش در اکثر استانها کمتر از نرمال است، افزود: بنابر آمار میزان بارش در استانهای آذربایجان شرقی ۱۲ درصد، آذربایجان غربی ۱۸ درصد، اصفهان ۲۱درصد، ایلام ۳۲ درصد، بوشهر ۳۲ درصد، فارس ۴۶ درصد، هرمزگان و سیستان و بلوچستان ۸۹ درصد و گلستان ۸۵ درصد کمتر از نرمال بلندمدت است.
وظیفه با بیان اینکه میزان بارش استان تهران در شرایط نرمال قرار دارد، گفت: بنابر مدلهای اقلیمی در کوتاه مدت بارش قابل توجهی تا اواخر بهمن نداریم.
رییس مرکز خشکسالی ادامه داد: نقشههای هواشناسی نشان میدهد که در هفته اول و دوم اسفند، میزان بارش نرمال و بیش از نرمال است که با این وجود بخشی از کمبود بارش فعلی در استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان جبران میشود.
به گفته وی، خروجی مدلهای هواشناسی عددی نشان میدهد که امسال در جنوب، جنوب شرق و نیمه شرقی کشور همچنان کمبود بارش خواهیم داشت به طوریکه این کمبود بارش در فصل بهار و تابستان هم اثر منفی میگذارد.
رییس مرکز خشکسالی میزان دما از ابتدای سال آبی تاکنون را نرمال دانست و گفت: مدلها نشان میدهد که در نیمه شرقی بارشها کمی کمتر از نرمال و نیمه غربی کمی بالاتر از نرمال بوده است و در ماههای پیش رو دما بیش از نرمال خواهد بود.
این مقاممسئول ادامه داد: بالا بودن دما نسبت به نرمال، سرعت ذوب برف در زمستان را افزایش میدهد و از طرفی در ماههای دی و بهمن در جنوب و جنوب شرق بارندگی قابل ملاحظه نبود که همین امر موجب شده میزان برف در ارتفاعات کمتر از نرمال باشد.
وی در پایان تصریح کرد: ذخیره برف در بهار و تابستان باعث افزایش سطح دبی رودخانهها میشود که در این فصل بارشها عمدتا برف است و کمبود برف اثر منفی در جریان آب رودخانهها میگذارد.
نظر شما