سلامت نیوز:معاون درمان ستاد ملي کرونا گفت: شواهد نشان ميدهد در شروع پيک چهارم هستيم. بيماران بهبود يافته کرونايي که در هفته دوم تا ششم هستند با مشاهده علائم مشکوک سريعا به پزشک مراجعه کنند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه آرمان ملی ،نادر توکلي در گفتوگو با برنامه تهران ما سلامت درباره خيز بيماري کرونا در شهر تهران طي هفته اخير اظهار داشت: پيش از دو هفته پيش تعداد بستريها کاهش پيدا کرد و حتي به زير 1600 بستري رسيد. طي 10 روز گذشته اين کاهش متوقف و حتي در برخي روزها با افزايش بستري همراه شده است.
اين علامت خوبي نيست چون وقتي آمار بستري افزايش مي يابد تعداد بيماران سرپايي هم افزايش مييابند به طوريکه در برخي بيمارستان ها اين آمار به دو برابر رسيده و نمونه هاي آزمايش هم در آزمايشگاهها افزايش يافته اند. اين علامت ها نشان دهنده شکل گيري موجي جديد در تهران است . اگر سادهانگاري ادامه پيدا کند و نظارت ها ادامه دار نباشد به مشکل خواهيم خورد به ويژه اينکه از 15 اسفند ماه با نزديکي به نوروز با شلوغي بازار، امسال نوروز آرامي نخواهيم داشت.
آزمايشگاهها؛ شاخصي براي سنجش شرايط
معاون درمان ستاد ملي کرونا با تاکيد بر اينکه آمار آزمايشگاهها شاخص خوبي براي سنجش شرايط است گفت: با مراجعه بيماران مشکوک به مطبها و کلينيکهاي سرپايي ، پزشک در خواست آزمايش پيسيآر ميدهد. اين تعداد با توجه به آمار آزمايشگاههاي بزرگ طي هفته گذشته تا امروز 25 درصد افزايش داشته است.
نکته دوم آمار مراجعان سرپايي است که دو برابر شده است. وي با اشاره به اينکه اگر تست مثبت باشد و شخص بدحال باشد حدود 5 روز بعد بستري انجام مي شود گفت: افزايش بيماران سرپايي و آمار آزمايشها و سيتياسکنها نشاندهنده اوج گرفتن بيماري است. ما به جاي کاهش افزايش داريم. از طرفي وقتي محدوديتها به سمت زردشدن ميرود تالارها و سينماها بازگشايي ميشوند باعث افزايش تعداد بيماران خواهد شد. تنها اتفاق خوبي که در شهر تهران رخ داده بحث محدوديت تردد است. مردم تا حدي پذيرفتهاند که بعد از ساعت 21 تردد نداشته باشند.
اگرچه از طرفي ديگر برخي رستورانها را مي بينيم که صفهاي طولاني وجود دارد و اين نشان از سادهانگاشتن بيماري است. توکلي با اعلام اين خبر که آمار معناداري در افزايش فوتيها نداريم گفت: مرگومير کشور ما نسبت به کل ابتلاء حدود 2 درصد است. مرگومير به صورت تاخيري رخ ميدهد مرگوميرها حدود 2 هفته پس از آغاز پيک مشخص ميشود. آمار بيماران حدود 20 درصد به افراد زير 20 سال منتقل شده است. علامتها در کودکان و نوجوانان خفيف است و خوشبختانه مرگومير کمي در اين رده سني وجود دارد.
علامتهاي جديد کرونا در پيک سوم
معاون درمان ستاد ملي کرونا از علامتهاي جديد کرونا به ويژه در پيک سوم خاطرنشان کرد: طي دو تا سه ماه اخير عوارض تاخيري بسيار بدخيم کرونا را ميبينيم. شهروندان بايد دقت کنند برخي عوارض از هفته دوم تا ششم شروع ميشوند و بسيار خطرناک است و مرگوميرهاي وحشتناک دارد. تعداد اين مرگ ها بسيار کم است اما عوارض قلبي و عفونتهاي ثانويه خوني به همراه دارد که بسيار کشنده است.
با مشاهده هر گونه تب و تغيير در علائم حياتي فرد بهبود يافته بايد به سرعت به مراکز درماني مراجعه کند چون اين علائم انقدر سريع اوج ميگيرد که فرد را به کام مرگ ميکشاند. وي در پاسخ به اينکه آيا وارد پيک چهارم شدهايم يا خير گفت: از نظر من در شروع پيک چهارم هستيم اما اگر مردم دست به دست هم داده و با کمک رسانههاي جمعي حساسيت موضوع افزايش يابد رعايتها بيشتر شده و اين روند کنترل ميشود.
نظر شما