شناسهٔ خبر: 45494087 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: اعتماد آنلاین | لینک خبر

مجله پزشکی لنست اعلام کرد

تاثیر واکسن روسی «اسپوتنیک» بر روی کرونا بیش از 91 درصد است

مجله پزشکی «لنست» با پایان دادن به شایعات درباره واکسن روسی «اسپوتنیک وی» اعلام کرد که این واکسن 91.6 درصد در مقابل بیماری کووید19 مقاومت می‌کند.

صاحب‌خبر -

اعتمادآنلاین|  مجله پزشکی «لنست» با پایان دادن به شایعات درباره واکسن روسی «اسپوتنیک وی» اعلام کرد که این واکسن 91.6 درصد در مقابل بیماری کووید19 مقاومت می‌کند. در گزارش این مجله که از معتبرترین و مشهورترین هفته‌نامه‌های پزشکی جهان است، آمده که این واکسن مقابله با ویروس کرونا، روی افراد بالای 65 سال اثر دارد و از سالخوردگان در مقابل حمله ویروس کرونا محافظت می‌کند.در هفته‌های گذشته خبرهای فراوانی مبنی برعدم شفافیت روسیه درباره اعلام نتیجه فاز سوم واکسن اسپوتنیک منتشر شده بود و حتی اتحادیه پزشکان مکزیک از دولت این کشور بابت خرید میلیون‌ها دوز از این واکسن انتقاد کرده بودند.

 

مجله لنست می‌گوید هنوز هیچ گزارشی از اثرات جانبی و خطرناک واکسن اسپوتنیک گزارش نشده است. مسکو برای صادرات این واکسن به کشورهای دیگر یا تولید در خارج از روسیه، برنامه‌ریزی کرده و بیش از 50 کشور جهان برای خرید بیش از 1.2 میلیارد دوز از این واکسن ابراز تمایل کرده‌اند.دولت روسیه روز سه‌شنبه اعلام کرد که می‌تواند در اولین فرصت 100 میلیون دوز از واکسن اسپوتنیک را به اتحادیه اروپا تحویل بدهد.این هفته دولت آلمان نیز از نهادهای نظارتی- بهداشتی اروپا خواست تا با تایید سریع واکسن اسپوتنیک، اجازه خرید این واکسن به دولت آلمان را بدهند.«اسپوتنیک‌وی» در موسسه ویروس‌شناسی گامالیا وابسته به وزارت بهداشت روسیه ساخته شده است .ایران یکی از اولین کشورهایی است که قرار است دوزهای واکسن «اسپوتنیک وی» را دریافت کند.

 

سفیر ایران در مسکو روز دوشنبه اعلام کرد که در اولین محموله، میزان ده هزار دوز از این واکسن به ایران ارسال خواهد شد و تا آخر بهمن ماه قرار است 100 هزار دوز واکسن وارد ایران شود. به این ترتیب تمام شک و تردیدها در مورد واکسن روسی که این روزها باعث بحث و مجادله‌های بسیاری در بین متخصصان حوزه بهداشت و درمان کشور شده بود، پایان یافت.  لازم به ذکر است مجله پزشکی لنست (The Lancet) یکی از معتبرترین و مشهورترین هفته‌نامه‌های پزشکی جهان است که در سال 1823 توسط توماس واکلی جراح انگلیسی پایه‌گذاری شد و نام خود را از یک وسیله جراحی وام گرفته است.لنست از نظر ضریب تاثیر از سال‌ها پیش در جایگاه دوم مجلات پزشکی جهان پس از «نیوانگلند ژورنال آو مدیسین» قرار داشته است.

 

منبع: تعادل

نظر شما