شناسهٔ خبر: 45470687 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: اعتماد آنلاین | لینک خبر

حواشی بررسی کلیات لایحه بودجه 1400 در مجلس چه بود؟

بررسی گزارش کمیسیون تلفیق درخصوص کلیات لایحه بودجه سال 1400 در دستورکار امروز (سه‌شنبه 14 بهمن ماه) نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار داشت. علیرغم اینکه انتظار می‌رفت بررسی کلیات بودجه اولین دستور کار نمایندگان باشد، گزارش کمیسیون اصل 90 مجلس درخصوص واکسن کرونا به عنوان اولین دستور به بحث گذاشته شد.

صاحب‌خبر -

اعتمادآنلاین| بررسی گزارش کمیسیون تلفیق درخصوص کلیات لایحه بودجه سال 1400 در دستورکار امروز نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار داشت.

 

جلسه علنی امروز ( سه‌شنبه 14 بهمن ماه) مجلس شورای اسلامی حدود ساعت 8:10 دقیقه صبح آغاز شد و علی رغم اینکه انتظار می رفت بررسی کلیات بودجه اولین دستور کار نمایندگان باشد، گزارش کمیسیون اصل 90 مجلس در خصوص واکسن کرونا به عنوان اولین دستور به بحث گذاشته شد.

 

پس از گذشت حدود 30 دقیقه از جلسه علنی مجلس شورای اسلامی، با حضور محمد باقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور و حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس‌جمهور در صحن مجلس، بررسی گزارش کمیسیون تلفیق در خصوص لایحه بودجه سال 1400 در دستور کار نمایندگان قرار گرفت.

 

احمد امیرآبادی فراهانی، عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی در آغاز بررسی کلیات لایحه بودجه روند بررسی لایحه بودجه را تشریح کرد و افزود: بر اساس آئین نامه داخلی مجلس سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس 30 دقیقه فرصت دارد که در ابتدا و انتها از گزارش کمیسیون دفاع کند و سپس 5 موافق و 5 مخالف هرکدام به مدت 10 دقیقه می توانند نظرات خود را مطرح کرده و در پایان نیز نماینده دولت 20 دقیقه فرصت دارد تا از کلیات لایحه دولت دفاع کند.

 

پس از آغاز ارائه گزارش کمیسیون تلفیق از سوی سخنگوی کمیسیون، تجمعاتی از نمایندگان در صحن مجلس به چشم می خورد که هرکدام به صورت گروهی در حال بحث با یکدیگر بودند. بعد از اتمام بخش اول صحبت‌های سخنگوی کمیسیون تلفیق، نوبت به صحبت نمایندگان موافق و مخالف کلیات لایحه بودجه رسید که برخی از آنان نوبت خود را با سایر نمایندگان تقسیم کرده و در مجموع 7 نماینده در مخالفت با کلیات و 8 نماینده در موافقت با کلیات لایحه بودجه اظهار نظر کردند.

 

در بین صحبت‌های نمایندگان موافق کلیات لایحه بودجه بعضا فریاد دو دو از نمایندگان بر می خواست که حاکی از مخالفت نمایندگان با کلیات لایحه بود. در بین صحبت‌های نمایندگان موافق و مخالف چندین تن از نمایندگان در قالب اخطار و تذکر از عدم حضور رئیس جمهور برای دفاع از لایحه بودجه در مجلس انتقاد کرده و آن را خلاف قانون دانستند.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در واکنش به انتقادات نمایندگان از عدم حضور رئیس جمهور در مجلس تاکید کرد: بنده 10 روز قبل نامه کتبی برای ایشان نوشته و رسما از ایشان برای حضور در مجلس برای دفاع از لایحه بودجه دولت دعوت کردم؛ ایشان این دعوت را اجابت نکردند اما بنده وظیفه خود را انجام داده ام.

 

پس از صحبت‌های موافقان و مخالفان کلیات لایحه بودجه، محمد باقر نوبخت به مدت 20 دقیقه به دفاع از لایحه بودجه دولت پرداخت. پس از پایان توضیحات وی اکثر نمایندگان فریاد دو دو سر دادند که بیانگر مخالفت آنان با کلیات لایحه دولت بود.

 

سپس نوبت به سخنگوی کمیسیون تلفیق رسید تا ادامه توضیحات خود را تکمیل کند. در این حین فضای مجلس تقریبا متشنج بود و برخی از نمایندگان با تجمع در صحن مجلس و رو به عکاسان علامت دو نشان داده و فریاد دو دو نیز سر می دادند. در بین این افراد بعضا نمایندگانی که در موافقت با کلیات لایحه بودجه نیز صحبت کرده بودند، دیده می شد!

 

پس از تکمیل توضیحات سخنگوی کمیسیون تلفیق، وی بخشی از وقت خود را به رئیس کمیسیون واگذار کرده و در نهایت پس از توضیحات 10 دقیقه ای رئیس کمیسیون تلفیق، رئیس مجلس شورای اسلامی از نمایندگان تقاضا کرد تا برای رای گیری در خصوص کلیات لایحه بودجه سال 1400، بر روی صندلی‌های خود مستقر شوند.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی قبل از آغاز رای گیری تاکید کرد: ما امروز براساس آیین‌نامه کلیات بودجه را به رای می‌گذاریم اگر کلیات رای بیاورد وارد جزییات می‌شویم و مبنای رسیدگی ما گزارش کمیسیون تلفیق است و اگر رای نیاورد لایحه به دولت بازگشته و دولت باید آن را اصلاح کند.

 

پس از آغاز رای‌گیری اکثریت نمایندگان از روی صندلی‌های خود برخاسته و فریاد دو دو که حاکی از رای مخالف نمایندگان به کلیات لایحه بودجه بود، سر دادند. در نهایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی با 99 رای موافق، 148 رای مخالف و 12 رای ممتنع از مجموع 261 نماینده حاضر با کلیات لایحه بودجه سال 1400 مخالفت کردند.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی پس از رای گیری در خصوص کلیات لایحه بودجه، تصریح کرد: مجلس تلاش کرد با رویکرد توجه به معیشت مردم و مناطق محروم، حذف رانت‌ها، توجه به تولید و اشتغال، رفع تبعیض و سیاست تک نرخی برای جلوگیری از رانت در ارز در کمیسیون تلفیق لایحه بودجه اصلاح شود اما متاسفانه دولت در مواجهه با اصلاح ساختار بودجه که از سوی کمیسیون تلفیق صورت گرفت، تعامل مناسب نداشت و امروز نیز در این نشست شاهد آن بودیم. امیدواریم دولت از فرصت کنونی برای اصلاح بودجه استفاده کند و هر چه سریعتر لایحه را به مجلس شورای اسلامی تقدیم کند و در این راستا از تجربه کمیسیون تلفیق نیز بهره ببرد.

 

منبع: ایسنا