شناسهٔ خبر: 45451218 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

اصولگرایان و انتخابات ۱۴۰۰؛ قالیباف مسیر جدا را می رود/ اصولگرایان هنوز درباره مصداق به جمع‌بندی نرسیده‌اند

صاحب‌خبر -

شفقنا- چند ماه به انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ باقی مانده و برخی از اصولگرایان به عنوان نماینده یکی از جریان های سیاسی مهم و اصلی کشور، از انتخابات آینده می گویند و گمانه زنی هایی درباره کاندیداتوری برخی از افراد دارند.

به گزارش شفقنا، در اخبار سیاسی انتخاباتی امروز، اعلام شد که اصولگرایان هنوز درباره مصداق به جمع‌بندی نرسیده‌اند و هیأت اجرایی ۱۰ نفره جریان اصولگرا کار‌ها را پیش می برد. همچنین یکی از چهره های مطرح جریان اصولگرا عنوان کرد: «قالیباف مسیر جدایی را در پیش گرفته، حزب آقای قالیباف نه در شورای ائتلاف حضور دارد و نه در شورای وحدت البته منعی وجود ندارد که فعالیت جداگانه ای داشته باشند. در مورد آقای رئیسی هم هیچ مانعی برای ثبت‌نام وجود ندارد و اگر ایشان وارد صحنه شوند، حامیان خود را دارند اما باید ببینیم خود ایشان چه تصمیمی می‌گیرند.» 

بادامچیان: ورود آیت الله رئیسی به انتخابات به تصمیم خودش بستگی دارد 

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی گفت: در مورد آقای رئیسی هیچ مانعی برای ثبت‌نام وجود ندارد و اگر ایشان وارد صحنه شوند هم به نظرم حامیان خود را دارند اما باید ببینیم خود ایشان چه تصمیمی می‌گیرند.

به گزارش تسنیم، اسدالله بادامچیان دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در نشست خبری که صبح امروز (دوشنبه ۱۳ بهمن) در محل این حزب برگزار شد، طی سخنانی ضمن تبریک دهه فجر انقلاب و همچنین ولادت حضرت زهرا(س) گفت: مسئله‌ای که برای ما امروز مطرح است گام دوم انقلاب اسلامی و چگونگی ورود به آن و نتیجه‌خواهی از آن و ورود به انتخابات ۱۴۰۰ و نوع ورود به این انتخابات است.

وی افزود: در آستانه چهل ودومین سالگرد انقلاب اسلامی ملت ما تجربه طولانی در این قضیه دارد و همه کسانی که در این سال‌ها در مسئولیت بودند خدماتی داشتند. بنابراین نگاه ما نگاه سیاه و سفید نیست و از دولت آقای بازرگان تا دولت آقای روحانی نقاط ضعف و قوت داشتند و امیدواریم که کسانی که در ادامه مسئولیت امور را برعهده می‌گیرند از نقاط ضعف دولت‌های گذشته تجربه کسب کرده باشند و دیگر این ضعف‌ها تکرار نشود.

دبیر کل حزب موتلفه اسلامی گفت: نظام ما در این چند دهه همه امور حاکمیتی خود را با محوریت انتخابات انجام داده است از خبرگان و ‌ریاست جمهوری گرفته تا انتخابات مجلس و شوراها و از هر طیف و سلیقه‌ای هم در این انتخابات‌ها حضور داشتند و در طول این چهل وچند سال در مسیر مردم سالاری حرکت کردیم.

بادامچیان با بازخوانی عملکرد دولت‌های گذشته خاطرنشان کرد: بازرگان تفکرات مستقل و غربگرایی داشتن و معتقد بود که آمریکا یک قدرت است و اجازه نمی‌دهد که در ایران انقلاب شود و نتیجه این ذهنیت این شد که بازرگان نتواند پس از انقلاب کار کند و مردم انقلابی ایران با رویکرد دولت بازرگان همراهی نکردند.

وی افزود: در دوره نخست وزیری مهندس میرحسین حاکم شدن تفکرات چپ غربگرا موجب شد تا در نهایت امام خمینی(ره) مجبور شدند تا به تعبیری جام زهر را بنوشند در حالی که همان زمان به بر اساس واقعیت‌های میدانی علیرغم ادعای مقامات دولتی وقت همچنان توانایی مدیریت امور و ادامه جنگ وجود داشت.

بادامچیان عنوان کرد: ما در طول این چهل سال با تمام ذهنیت‌های مختلفی که روی کار آمدند توانستیم کشور را به اینجا برسانیم.

وی در پاسخ به سوالی درباره حضور رئیسی به عنوان کاندیدای شورای وحدت گفت: سیاست شورای وحدت و حزب موتلفه این است که ما مانع حضور هیچ شخصی در صحنه نشویم و امروز چهره‌های زیادی در این عرصه فعالیت می‌کنند البته این مسئله تا مرحله احراز صلاحیت‌ها ادامه خواهد داشت.

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی افزود: بنده در نامه‌ای که به شورای نگهبان نوشتم از این شورا درخواست کردم که تفسیر خود از رجل سیاسی مذهبی باید مشخص کند. رجل مذهبی کسی است که در میان مذهبی‌ها فرد شاخصی باشد و صرفا اینکه توانایی اداره امور را به عنوان رجل سیاسی داشته باشد کافی نیست.

بادامچیان ادامه داد: ما بر اساس منشور بیانیه گام دوم در شورای وحدت تصمیم‌گیری می‌کنیم و آیت الله رئیسی نیز طبعا مورد توجه است و اینکه خودشان بیاید و مشکل حضور ایشان در قوه قضاییه حل شود به هر حال ایشان گزینه مطرحی برای انتخابات ۱۴۰۰ است.

وی درباره سازوکار شورای وحدت برای ورود به انتخابات ۱۴۰۰ گفت: امروز آقای منوچهر متکی به عنوان سخنگوی شورای وحدت انتخاب شدند و جانشین ایشان نیز خانم نیره قوی شدند.

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی ادامه داد: ما در انتخابات مجلس شورای اسلامی به سمت وحدت رفتیم ولی دوستانی که در شورای ائتلاف کارگردان بودند که پشت پرده کار هستند حاضر به جمع شدن با جامعه روحانیت، موتلفه و جبهه پیروان نشدند بعد از انتخابات مجلس شورای اسلامی شورای ائتلاف به کار خود خاتمه داد و به همین دلیل جامعه روحانیت با قدرت وارد صحنه شد و مقرر شد این جامعه به شکل جدی محوریت را در اختیار داشته باشد تا با دعوت از تمام گروه‌های اصولگرا کار را به پیش ببرد.

بادامچیان افزود: اولین دعوت از دوستان شورای ائتلاف انجام شد ولی آن دوستان گفتند که با حفظ احترام جامعه روحانیت حاضر به شرکت در جلسات شورای وحدت نیستند. پس از آن از جبهه پایداری و دوستان آقای قالیباف نیز دعوت شد ولی آنها نیز به جلسات ما نیامدند ولی در عین حال نزدیک به ۴۰ گروه و حزبی که در شورای وحدت حضور دارند جلسات شورای وحدت برگزار کردند.

وی گفت: در ارتباط با انتخابات شوراها سیاست است که استقلال استان‌ها را حفظ کنیم تا آنها برای خود تصمیم بگیرند و مجموعه تشکل‌های استانی دور هم جمع شوند و عناصر شایسته شهر و روستای خود را انتخاب کنند. در همین راستا روحانیت هر استان سازوکارهایی استانی را شکل داده‌اند. البته آنطور که بنده خبردار شدم شورای ائتلاف نیز در استان‌ها در حال فعالیت هستند.

وی در پاسخ به سوالی درباره چرایی عدم پیوستن قالیباف به شورای وحدت گفت: حزب آقای قالیباف نه در شورای ائتلاف حضور دارد و نه در شورای وحدت البته منعی وجود ندارد که فعالیت جداگانه ای داشته باشند در ارتباط با جبهه تحول خواهان انقلابی نیز به هر حال ایجاد چنین جبهه هایی مرسوم شده است ولی بنده نمیدانم که این سه تشکل در چه سطحی در استانها فعالیت دارند که بخواهم نظری درباره آنها بدهم البته خودشان گفتند که در راستای شورای ائتلاف حرکت خواهند کرد ولی خوب سوال این است که اگر قرار است در راستای شورای ائتلاف باشید چرا اساسا جبهه جدیدی ایجاد کردید.

دبیرکل حزب موتلفه ‌دررواکنش به برخی توهین‌ها به رئیس جمهور با بیان اینکه موتلفه هیچ‌وقت نسبت به روحانی موضع تندی نگرفته‌ و احترام هرکسی از جمله رییس جمهور را واجب می‌داند، اظهار داشت: وقتی هرروز اجناس و خوراک مردم پایین می‌آید، مردم باید از روحانی تشکر کنند؟

بادامچیان با اشاره به راهکار افزایش مشارکت، گفت: در انتخابات ریاست جمهوری و شوراها نشاط انتخاباتی بالایی خواهد بود و در انتخابات ریاست جمهوری مشارکت بسیار بالاخواهد بود چون مردم به اصولگرای شعاری و اصلاح طلب رای نمی دهند و اگر شخصیتی معرفی کنیم که مردم امیدوار شوند و کسی باشد که پنجره اش را رو به مردم باز کند مردم مشارکت می‌کنند.

محسن کوهکن: اولویت همه جریان‌ها باید مشارکت حداکثری مردم باشد

«محسن کوهکن»، فعال سیاسی اصولگرا و نماینده مجلس دهم در پاسخ به این پرسش که برای افزایش مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده چه اقداماتی باید انجام شود، گفت: من فکر می‌کنم که برای همه در انتخابات ۱۴۰۰ یک مسئله مهم باید در اولویت قرار داشته باشد. به نظر من آن مسئله مهم بحث مشارکت حداکثری مردم است.

وی افزود: فعالین سیاسی از هر جناح و قومی باید این نگاه را داشته باشند که حتی اگر مشارکت حداکثری مردم منجر به شکست نامزد مورد نظر آن‌ها و پیروزی کاندیدای رقیب شود ترجیح همه بر مشارکت حداکثری و زمینه سازی این امر باشد. اگر شعار و نگاه افراد و گروه‌ها و مجموعه‌هایی که فعالیت می‌کنند چنین چیزی باشد قطعا فضای بهتر و ملایم‌تری در فضای سیاسی کشور حاکم خواهد شد و همین امر هم کمک خواهد کرد که مردم به صورت حداکثری در انتخابات حضور پیدا کنند.

وی سپس به مسئله امیدآفرینی در بین مردم اشاره کرد و بیان داشت: ما در شرایطی هستیم که هم سخنرانان و هم فعالین سیاسی و حزبی باید به اتکای آمار و واقعیت‌ها تحلیل درستی از گذشته و وضعیت فعلی کشور داشته باشند و نتیجه این تحلیل امید دادن به آینده باشد. مهم‌ترین مولفه در حال حاضر امید درست دادن به مردم است. امید واهی قطعا نباید داده شود اما امید درست دادن باید توسط همه گروه‌ها پیگیری شود.

این فعال سیاسی اصولگرا سپس به نقش قوای سه گانه کشور در مسئله مشارکت مردم پرداخت و گفت: حاکمیت شامل سه قوه مجریه، قضاییه و مقننه است. قوه قضاییه مسیر خود را دارد و از زمان حضور آیت الله «ابراهیم رئیسی» در راس این قوه هم اصلاحاتی در حال انجام است. البته قطعا با نقطه مطلوب هنوز قوه قضاییه فاصله زیادی دارد. اما روبه جلو و در حال حرکت است. مجلس هم در حال حرکت است. البته من کاری به خروجی مجلس ندارم اما بالاخره در همین حد که نمایندگان سعی در فهم مشکلات مردم و رفع آن‌ها دارند منجر به امید بین مردم می‌شود.

این نماینده مجلس دهم ادامه داد: دولت هم در این زمان باقی مانده باید در بخش‌های مختلف کارهای نیمه تمام خود را به اتمام برساند. مهم ترین چیزی که در این زمان اندک سم مهلک برای حضور مردم است افزایش اختلافات بین مسئولان کشور است. مردم نباید از مسئولان کشور اختلاف و بگو مگو ببینند چرا که این امر باعث ناامیدی مردم می‌شود. همچنین دولت اقدامات خود را به مردم گزارش دهد تا مردم در جریان اقداماتی که در کشور در حال انجام است قرار گیرند.

کوهکن در مورد نقش شورای نگهبان در افزایش یا کاهش مشارکت انتخاباتی هم گفت: در این دوره از انتخابات مجلس، شورای نگهبان صلاح دید حضور نداشته باشم. بنابراین بنده در یک حوزه‌ای از فردی حمایت کردم و آن فرد هم رای نیاورد. بنابراین بدون اعتراضی مشغول ادامه دادن به فعالیت‌های خود شدم.بنابراین اصلاح‌طلبانی که در زمینه رد صلاحیت‌ها حرف دارند به نظر من تحلیل درستی به جامعه ارائه نمی دهند.

وی افزود: بحث رد صلاحیت‌ها فقط برای عده کمی از مردم مهم است و این بحث‌ها بیشتر در بین فعالین سیاسی مطرح می‌شود. این طیف از فعالان سیاسی هم همواره علاقه مند هستند فقط با یک عده افراد کمی که مسئله دار هستند در انتخابات حضور پیدا کنند. چرا باید به افرادی تاکید کنیم که یا زندان رفته‌اند یا انفصال گرفته‌اند و یا مشکلات دیگری دارند. مگر اصلاح طلبان مدعی نیستند که در دانشگاه‌های کشور مقبولیت دارند خب چرا از اساتید دانشگاه‌ها و نیروهای جدید استفاده نمی‌کنند.

کوهکن تاکید کرد: من معتقد نیستم که اقدامات شورای نگهبان باعث کاهش مشارکت مردم شده است. البته نمی‌خواهم بیان کنم که این اقدامات تاثیری نداشته است اما معتقدم هستم عنصر اول اقدامات شورای نگهبان نیست. ما باید آثار هر تصمیمی را به صورت دقیق بسنجیم. شما وقتی در بین توده مردم حاضر می‌شوید می‌بینید که مسئله مردم تایید این یا آن فرد نیست. بلکه برای مردم مشکلات اقتصادی برجسته است. بنابراین من معتقد هستم که نقش اول را در کاهش یا افزایش مشارکت مسائل اقتصادی دارند.

احمد سالک: اصولگرایان هنوز درباره مصداق به جمع‌بندی نرسیده‌اند

عضو شورای مرکزی جبهه پیروان خط امام و رهبری گفت: هنوز اصولگرایان درباره مصداق و تعداد آنها به جمع‌بندی نرسیده‌اند. فعلا مسئله اساسی وحدت بین نیروهای ارزشی و انقلابی است که این مشکل انشاءالله حل خواهد شد، بعد از آن موضوع تعیین مصادیق در دستور کار قرار می‌گیرد.

عضو شورای مرکزی جبهه پیروان خط امام و رهبری با اشاره به عضویت ۵ نماینده از احزاب اصولگرا در شورای سیاستگذاری، یادآور شد: هر کدام از آن ۵ نماینده، دو نفر را به هیأت اجرایی و یک نفر را به کمیته شورای شهر معرفی کردند تا وظایف حوزه اجرایی را همراه آقای منوچهر متکی پیش ببرند.

اصولگرایان برای تدارک حضور در انتخابات ریاست جمهوری شورای سیاستگذاری را با حضور طیف‌های مختلف سیاسی و اجتماعی شکل دادند.

حجت‌الاسلام احمد سالک درباره سناریوی انتخاباتی اصولگرایان برای رقابت سیاسی سال ۱۴۰۰ گفت: نخست باید در موضوع انتخابات به فراهم آوردن زمینه افزایش حضور مردم در پای صندوق‌های رأی اندیشید. برای نیل به این مقصود دولت در ماه‌های آتی وظیفه سنگینی دارد و باید به گونه‌ای عمل کند که توجه و تمایل مردم به مشارکت حداکثری باشد.

وی با اشاره به فرصت سه ماهه تا آغاز ثبت‌نام نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری افزود: گمانه‌زنی‌های متعددی درباره «کاندیداتوری آقای رئیسی و آقای قالیباف»، «کاندیداتوری یکی از آنها» یا «هیچ کدام آنها» مطرح است اما هنوز اصولگرایان درباره مصداق و تعداد آنها به جمع‌بندی نرسیده‌اند. فعلا مسئله اساسی وحدت بین نیروهای ارزشی و انقلابی است که این مشکل انشاءالله حل خواهد شد، بعد از آن موضوع تعیین مصادیق در دستور کار قرار می گیرد.

عضو جامعه روحانیت مبارز درباره اجماع اصولگرایان روی نام سیدابراهیم رئیسی اظهار کرد: اگر آقای رئیسی بیاید حتما محور وحدت است و بسیاری دیگر نخواهند آمد. در واقع یک وحدت رویه و عمل روی حمایت از آقای رئیسی شکل می گیرد که فرصت خیلی خوبی خواهد بود. البته قوه قضائیه هم جایگاه مهمی است و باید دید آقای رئیسی در فرصتی که وجود دارد چه تصمیمی می گیرد.

احمد کریمی اصفهانی: قرار شد هیأت اجرایی ۱۰ نفره جریان اصولگرا کار‌ها را پیش ببرد

احمد کریمی اصفهانی درباره سناریوی انتخاباتی اصولگرایان برای انتخابات ۱۴۰۰ گفت: شورای سیاستگذاری ۱۷ نفره در جریان اصولگرا تشکیل شد. ذیل این شورا هیأتی به ریاست آقای منوچهر متکی امور اجرایی را پیش می برد و کمیته ای نیز در حوزه انتخابات شوراها فعال است. همچنین در استان‌ها ستادهایی متناظر با تهران تشکیل شدند.

وی هدف شورای سیاستگذاری را تحقق وحدت حداکثری میان نیروهای اصولگرا خواند و درباره آخرین وضعیت بررسی مصادیق افزود: هنوز در بحث ورود به مصداق و رایزنی و مذاکره با افراد اقدامی انجام نشده است.

عضو شورای مرکزی جبهه پیروان خط امام و رهبری با اشاره به عضویت ۵ نماینده از احزاب اصولگرا در شورای سیاستگذاری، یادآور شد: هر کدام از آن ۵ نماینده، دو نفر را به هیأت اجرایی و یک نفر را به کمیته شورای شهر معرفی کردند تا وظایف حوزه اجرایی را همراه آقای منوچهر متکی پیش ببرند.

ایراد شورای نگهبان به مصوبه اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری

سخنگوی شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان به مصوبه اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری ایراد گرفت.

عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در گفت‌وگویی اظهار داشت: این طرح که چندی قبل از جانب مجلس برای ما ارسال شده بود در چند جلسه شورای نگهبان بررسی شد و اعضای شورا ایراد‌هایی به آن دارند که پاسخش به مجلس ارسال شد و منتظریم که ببینیم چه اقدامی برای رفع ایراد‌ها خواهد شد.

وی با تبیین ایراد‌های شورای نگهبان به این طرح در ۶ بند، افزود: بخشی از این ایراد‌ها مربوط به ماده یک این اصلاحیه است که با اصل ۱۱۵ قانون اساسی مغایرت دارد.

کدخدایی گفت: از جمله جایی که مربوط به تابعیت و اخذنکردن مجوز اقامت دائم از دیگر کشور‌ها و یا محدودکردن سابقه تصدی سمت‌هایی که در جزء ۱۰ بند ب این قانون آمده و اشاره شده است که افرادی که می‌خواهند برای انتخابات ریاست جمهوری نام نویسی کنند یکی از شرایط عمومی شان باید سابقه مدیریتی باشد که اعضای شورای نگهبان معتقدند این موضوع با اصل ۱۱۵ قانون اساسی مغایر است.

وی افزود: همچنین در همین بند و این جزء موضوع انحصار مناصبی را برای نامزدی و نام نویسی انتخابات ریاست جمهوری لحاظ کردند و فقط کسانی می‌توانند برای این انتخابات نام نویسی کنند که این سمت‌ها را قبلا داشته باشند که اعضای شورای نگهبان این را نیز مغایر با اصل ۱۱۵ قانون اساسی دانستند.

سخنگوی شورای نگهبان برخی دیگر از مواد این مصوبه را نیز دارای ابهام دانست و گفت: از جمله تبصره یک این ماده که ناظر به ۴ شرطی است که در جزء ۵ بند ۱۰ سیاست‌های کلی انتخابات آمده بود و اعضای شورا اعلام کردند که پس از رفع ابهام اعلام نظر می‌کنند.

کدخدایی افزود: تبصره‌ای هم در این ماده وجود دارد که به نوعی این شرایط را به عنوان شرایط نهایی قرار داده است که اعضای شورای نگهبان این تبصره را نیز مغایر اصول ۹۹ و ۱۱۵ و بند ۹ اصل ۱۱۰ قانون اساسی تشخیص دادند.

وی گفت: در بخش دوم ایراد‌ها به اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری نیز که مربوط به تعریف و اعلام معیارهاست اعضای شورای نگهبان آن را مغایر با جزء ۵ بند ۱۰ سیاست‌های کلی انتخابات دانستند.

آقای کدخدایی گفت: در جای دیگری که اقامت دائم یا تابعیت را نیز به منزله ملتزم نبودن و تعهد نداشتن به انقلاب و نظام جمهوری اسلامی دانسته بودند مغایر با اصل ۱۱۵ قانون اساسی شناخته شد.

 

نظر شما