شورای امنیت سازمان ملل قرار است درباره پیش نویس قطعنامه پیشنهادی کشورهای عربی مبنی براعمال تحریمهای تسلیحاتی علیه رهبران حوثی یمن رای گیری کند.
این پیش نویس همچنین خروج جنبش حوثی از مناطق تحت کنترل آن را خواستار شده است.
شورای امنیت قرار است روز سه شنبه درباره پیش نویس این قطعنامه که اردن و برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس آن را پیشنهاد دادهاند، رای گیری کند.
این پیش نویس اعمال تحریمهای تسلیحاتی را علیه شخصیتهای برجسته جنبش حوثی از جمله رهبر آن عبدالمالک الحوثی، عبدالخالق الحوثی، فرمانده نظامی و عبدالله یحیی الحکیم معاون فرمانده این جنبش خواستار شده است .
این درحالی است که روسیه که دارای حق وتو در شورای امنیت است، پافشاری می کند تحریمهای تسلیحاتی باید علیه تمام طرفهای درگیر اعمال شود و نه فقط حوثیها.
این پیش نویس همچنین مسدود شدن دارایی های حوثیها و منع سفر آنها را خواستار شده است. در این قطعنامه پیشنهادی خواسته شده است تا حوثی ها از مناطق تحت کنترل خود از جمله صنعا -پایتخت- خارج شوند.
حوثی ها که بخشی از کمیته های مردمی یمن هستند، دولت عبد ربه منصور هادی رئیس جمهوری فراری و سابق یمن را به ناتوانی در تامین امنیت و اداره درست امور کشور متهم کرده به تدریج کنترل امور دولتی را با هدف مهار فساد و ارعاب به دست گرفتند.
این پیش نویس شورای امنیت سازمان ملل همچنین طرف های درگیر یمنی را به پایان دادن به استفاده از خشونت و از سرگیری و سرعت بخشیدن به مذاکرات با میانجیگری سازمان ملل با هدف ادامه روند گذار سیاسی در این کشور فرا می خواند .
روسیه اوایل ماه جاری میلادی با ارایه پیش نویس قطعنامهای به شورای امنیت سازمان ملل، توقف حملات هوایی مرگبار عربستان سعودی به یمن را با هدف تخلیه اتباع خارجی دراین کشور خواستار شد. متن یک صفحهای پیش نویس مسکو، توقف «اجباری و دائم» حملات هوایی را به منظور فراهم نمودن زمانی برای تخلیه اتباع خارجی خواستار شده است. شورای امنیت سازمان ملل در حال حاضر سرگرم بررسی قطعنامه پیشنهادی روسیه است.
عربستان سعودی از ششم فروردین بدون هیچ گونه مجوز سازمان ملل، در تلاش برای بازگرداندن قدرت به عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهور سابق و متواری یمن، متحد نزدیک ریاض، تهاجم نظامی به این کشور را آغاز کرد.
مردم یمن در میان خانههای ویران شده در روستایی در غرب صنعا پس از حملات هوایی عربستان( 4آوریل 2015)
بنابر گزارشها، حدود 2 هزار و 600 نفر در حملات هوایی عربستان در یمن کشته و تعداد زیادی دیگر زخمی شدهاند.
سازمان ملل خواستار توقف فوری درگیریها در یمن دستکم برای چند ساعت در روز شد تا امکان ارسال کمک های بشردوستانه به این کشور بحران زده فراهم شود. عربستان این درخواست را رد کرده است.
ن ام/ ح رب
∎