صاحبخبر - به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، ابراهیم عزیزی بعد از ظهر امروز در نشست خبری با بیان ایرادات بودجه تنظیم شده توسط دولت که در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در حال بررسی و اصلاح است پرداخت و در ادامه راهکارهای این کمیسیون برای اصلاح بودجه را نیز تشریح کرد و در پایان به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
در ابتدا رئیس مجمع نمایندگان استان فارسبا بیان این که دولت این بودجه را در شرایطی متفاوت با روال همیشگی به مجلس ارایه داد اظهار داشت: بودجه تنظیم شده توسط دولت دارای ایرادات فراوانی بود و مراحل تنظیم، تحلیل و دفاع از آن نیز متفاوت با همیشه بود و نیازهای واقعی مردم در آن کمتر لحاظ شده بود و به ویژه این که این بودجه به شدت نفتی و غیر واقعی بود.
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی افزود: طبق روال مرسوم رئیس جمهور باید برای تفسیر، تشریح و دفاع از این بودجه و اولویتهای دولت به مجلس میآمد که رئیس دولت از این امر خودداری کرد و در نهایت معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه مامور به این کار شدند که پس از حضور نیافتن آنها معاون پارلمانی رئیس جمهور به منظور تحلیل بودجه پیشنهادی دولت به صحن مجلس آمد.
وی افزود: بر اساس گزارش وزیر اقتصاد در این بودجه نسبت به سال گذشته با رشد منفی سرمایهگذاری از یک سو و با کاهش درآمدهای مالیاتی از سوی دیگر مواجه بودیم و به عنوان نمونه درآمدهای گمرکی با کاهش قابل ملاحظهای روبهرو بود.
عزیزی در ادامه گفت: لایحه بودجه تقدیمی دولت به اندازهای دارای ایرادات اساسی و کارشناسی بود که ناگزیر بودیم یا با کلیت آن مخالفت کرده و آن را رد کنیم و یا این که در مجلس و کمیسیون تلفیق به بررسی و اصلاح آن بپردازیم و مجلس به سبب ماهیت مشورتیاش با مراجعه به آرای نمایندگان و بنا به مصالح مردم راه دوم را انتخاب کرد و در نهایت نظر مثبت مجلس با 33 رای بر این شد که بر روی بودجه کار شود و متناسب با واقعیات و نیازهای مردم تنظیم شود.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با بیان رویکردهای مجلس در اصلاح بودجه 1400 گفت: مجلس و کمیسیون تلفیق در نخستین گام اصلاح لایحه بودجه، کاهش وابستگی دولت به درآمدهای نفتی را در اولویت قرار دادند.
وی افزود فروش روزانه نفت ما در شرایط کنونی نزدیک به یک میلیون بشکه در روز است اما دولت با بودجهای رویایی بودجه را بر اساس استخراج و صدور روزانه 2 میلیون و 300 هزار بشکه بسته بود و در مقام پاسخگویی به مجلس نیز نبود و به صورت شفاف دلیل این امر و راههای رسیدن به این سطح از صادرات را بیان نمیکرد و برداشت مجلس از این رقم این بود که دولت به جای محاسبه کارشناسی در پیشبینی درآمدهای نفتی دچار اغراض سیاسی است و به همین سبب مجلس بودجه را بر اساس فروش نفت حداکثر یک و نیم میلیون بشکه در روز بست.
وی خاطرنشان کرد: پیشنهاد دولت برای جبران کسری بودجه نیز فروش اوراق قرضه و دست درازی به صندوق توسعه ملی بود که مجلس مخالف این امر بود و آن را مغایر با برنامهریزیهای کلان کشور میدانست.
عزیزی ویژگی دوم لایحه بودجه برآمده از کمیسیون تلفیق را در توجه آن به توسعه امور زیربنایی و زیرساختی دانست و در ادامه نیز محرومیتزدایی از اقشار آسیب پذیر و مناطق حاشیه ای را سومین ویژگی این بودجه دانست.
وی در تکمیل این بخش گفت: هدفمندی واقعی یارانهها و عادلانهتر کردن توزیع یارانهها با هدف کمک به محرومان، تامین سهام 7 میلیون جامانده از سهام عدالت، تاکید موثر بر معیشت، امنیت و سلامت به عنوان ارکان توسعه کشور، توجه به تحصیل و ازدواج جوانان، حذف رانتهای غیرموجه، افزایش حقوق سربازان و حمایت از نهادهای حمایتی از دیگر محورهای مهم این بخش است که همکارانمان در کمیسیون تلفیق در تلاش هستند آن را در اولویت بودجه 1400 قرار بدهند.
وی افزود: توجه زیادی نیز در بودجه پیشرو به مسکن محرومان و افراد دردمند شده و کم کردن فاصله طبقاتی نیز جزو اهداف آن است و تلاش شده که این بودجه دست عده ای را از ویژهخواری و رانتخواری کوتاه کند.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در ادامه به ارایه آمار و ارقامی در مورد توزیع ثروت در میان لایههای مختلف اجتماع پرداخت و گفت: 35 میلیون نفر از افراد کشور در دهک زیر متوسط یا در محدوده خط فقر قرار دارند که مقرر شده یارانه 183 هزار تومانی به آنها تعلق گیرد که از بین این 35 میلیون نفر 10 میلیون نفر آنها تحت پوشش کمیته امداد امام و بهزیستی و نهادهای حمایتی قرار دارند که علاوه بر کمک 183 هزار تومانی ماهانه 280 هزار تومان دیگر نیز دریافت میکنند.
وی افزود: در صورت تصویب نهایی بودجه 20 میلیون نفر از هموطنانمان نیز که در طبقه متوسط قرار دارند هر کدام 136 هزار تومان یارانه دریافت خواهند کرد و 25 میلیون نفر دیگر که جزو طبقات حقوق بگیر یا درآمد متوسط به بالا هستند نیز ماهانه 91 هزار تومان دریافت خواهند کرد.
رئیس مجمع نمایندگان استان فارس در ادامه گفت: در بودجه 1400 هزینههای مصرفی آب، برق و گاز برای مشترکین کم مصرف رایگان و جرائم بیمهای واحدهای صنفی که در شرایط سخت کرونایی کسب و کار خود را حفظ کردهاند نیز حذف خواهد شد.
عزیزی افزود: معافیت مالیاتی حقوق بگیران زیر چهار میلیون تومان در ماه و و رایگان شدن بیقید و شرط حق انشعاب برق، آب، فاضلاب و گاز مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی از دیگر نکات قابل توجهی است که مجلس در بودجه سال آتی لحاظ کرده است.
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی در ادامه تشریح کرد در این بودجه قرار نیست تمام مشکلات مردم به یک باره برطرف شود اما به گونهای در مجلس بررسی شده که به دغدغههای اغلب مردم پاسخ بدهد و تلاش مجلس بر این است که با اقدامات زیرساختی و حمایت از بخش تولیدی و ممانعت از خام فروشی نفت بتوانیم اهداف فوق را تا جای ممکن محقق کنیم.
وی در پایان از تلاش مجلس در جهت کاهش آسیبهای اجتماعی، حمایت از کشاورزان، نوسازی و تامین تجهیزات مدارس، تخصیص اعتبار جهت همسانسازی حقوق کارگران بازنشسته تامین اجتماعی، حمایت از طرحهای هادی روستایی، بازنگری در نحوه واگذاری شرکتهای دولتی به بخش خصوصی، افزایش وام ازدواج به ماهی 100 میلیون تومان و حذف ضامن وام ازدواج و تبدیل آن به مکانیزم اعتبارسنجی خبر داد و اظهار داشت: ساماندهی به وضعیت بورس با تشکیل صندوق پروژه، پیشنهاد در مورد لغو معافیتهای مالیاتی موسسات کنکور، افزایش 25 درصدی حقوق کارمندان و افزایش پلکانی مالیات، کاهش حداکثر حقوق دولتی و لغو ممنوعیت کشت برنج از دیگر تلاشهای نمایندگان مردم در کمیسیون تلفیق بودجه و اصلاح بودجه است.
عزیزی در پایان گفت: البته پیشنهادات کمیسیون تلفیق بودجه مجلس پس از بررسی در کمیسیون تلفیق و تصویب در آن در صحن علنی مجلس نیز مطرح شده و در صورت تایید مجلس جهت تایید نهایی به شورای نگهبان میرود.
انتهای پیام/424/ح
∎