شورای امنیت سازمان ملل متحد پیشنویس قطعنامهای علیه حوثیهای یمن را مورد بررسی قرار میدهد.
به گزارش شفقنا، بی بی سی خبر داد: در قطعنامه مربوط به جنگ یمن که در جلسه شورای امنیت در روز سه شنبه، ٢٥ فروردین (١٤ آوریل)، به رایگیری گذاشته میشود از نیروهای حوثی و متحدان آنها خواسته شده است مناطقی را که اخیر تصرف کردهاند تخلیه کنند و از جامعه جهانی میخواهد رهبران این گروه را مشمول تحریم تسلیحاتی و سفر خارجی قرار دهند.
پیشنویس قطعنامه به ابتکار اردن، به عنوان عضو غیردایم شورای امنیت، و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس تهیه و تسلیم شورای امنیت شده است و از حمایت کشورهای غربی و اکثر اعضای شورا برخوردار است. با اینهمه، احتمال دارد روسیه، که خواستار تحریم تمامی طرفهای درگیر در جنگ بوده است با این قطعنامه مخالفت کند و با استفاده از حق وتو، مانع از تصویب آن شود.
حوثی ها که از چند سال پیش عملیات مسلحانه علیه دولت مرکزی یمن را آغاز کرده بودند، در ماه سپتامبر سال گذشته توانستند صنعا، پایتخت را تصرف کنند و عملا قدرت را در دست بگیرند. تصرف پایتخت باعث شد تا منصور هادی به بندر عدن در جنوب یمن بگریزد اما با پیشروی نیروهای حوثی و متحدانشان برای تصرف این بخش از خاک یمن، کشور را ترک کرد. منصور هادی در حال حاضر در ریاض، پایتخت عربستان به سر میبرد. روز گذشته در سفارت یمن در ریاض مراسم تحلیف معاون جدید رئیس جمهوری با حضور منصور هادی برگزار شد.
در جنگ کنونی یمن، حوثیها با نیروهای طرفدار علی عبدالله صالح، رئیس جمهوری سابق که پسرش احمد صالح فرماندهی آنها را بر عهده دارد متحد شدهاند. علی عبدالله صالح پس از بیش از سی سال حکومت بر یمن، سرانجام در اوایل سال ٢٠١٢ به دلیل گسترش تظاهرات اعتراضی و درگیری داخلی از سمت خود استعفا داد و در انتخابات ریاست جمهوری که بعدا برگزار شد، منصور هادی با برنامهای حاوی فراهم ساختن زیرساختهای سیاسی لازم برای تحکیم دموکراسی در این کشور، به ریاست جمهوری انتخاب شد. طرفداران دولت یمن گفتهاند که وی در اولین انتخابات نسبتا دموکراتیک به این مقام رسید و حوثیها را به شورش علیه دولت قانونی یمن متهم کردهاند.
با نزدیک شدن نیروهای ضد دولتی به عدن، در روز ٢٦ مارس عربستان سعودی اعلام کرد که در راس ائتلافی از چند کشور منطقه، عملیات هوایی برای جلوگیری از پیشروی آنان را آغاز کرده است. این عملیات هنوز ادامه دارد در حالیکه احتمال ورود ائتلاف به مرحله عمیات زمینی نیز مطرح شده است.
در مورد اوضاع داخلی یمن، سازمانهای امدادرسانی بینالمللی گفتهاند که ادامه درگیری شرایط دشواری را برای مردم یمن به خصوص ساکنان عدن در جنوب ایجاد کرده است.
این متن با اندکی تغییر نسبت به متن اصلی منتشر شده است.
انتهای پیام