شفقنا- چند ماه به انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ باقی مانده و برخی از اصولگرایان به عنوان نماینده یکی از جریان های سیاسی مهم و اصلی کشور، از انتخابات آینده می گویند و گمانه زنی هایی درباره کاندیداتوری برخی از افراد دارند.
به گزارش شفقنا، برخی از چهره های اصولگرا در گفت وگویی که امروز در رسانه های مختلف داشتند، بیان کردند: اگر رئیسی صلاح را در کاندیداتوری بداند، به طور حتم مشکل حل میشود و همه از ادامه رقابت انصراف خواهند داد. اما اگر ایشان نیاید، انواع و اقسام کاندیداهای بلندقد و کوتاهقد وارد صحنه خواهند شد تا خودشان را در معرض رأی مردم قرار دهند.
سید کمال سجادی: قالیباف یک بار کنار کشید، این بار هم کنار میکشد
سید کمال سجادی، فعال سیاسی اصولگرا، گفت: اصولگرایان در دهه ۹۰ دو تجربه مشخص درباره نحوه شرکت در انتخابات ریاستجمهوری داشتند. در سال ۹۲ با چند کاندیدا شرکت کردیم و به همین دلیل رأیهایمان که اتفاقاً کم هم نبود، چندپاره شد و رقابت را به رقیب باختیم. اما در خلال انتخابات سال ۹۶ آقای قالیباف چند روز مانده به رأیگیری به نفع آقای رئیسی کنار رفت و همه پشت سر کاندیدای واحد قرار گرفتند که نتیجهاش به ثبت رسیدن ۱۶ میلیون رأی به نام کاندیدای اصولگرا شد.
سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری در ادامه گفت: به نظر میرسد عقلای قوم از ناکامی در سال ۹۲ و نتیجه کسبشده در سال ۹۶ درس گرفته باشند و تلاشهای لازم را برای اتحاد و معرفی کاندیدای واحد به کار گیرند. در همین راستا جامعه روحانیت مبارز شورای وحدت را تشکیل داده است و بسیاری از احزاب هم بنا را بر همکاری گذاشتهاند. به همین دلیل امید زیادی داریم تا نامزدهای اصولگرایی به نفع کاندیدای شاخص کنار بروند.
او ادامه داد: درباره اینکه آقای رئیسی به انتخابات ورود کند یا نه هنوز نمیتوان چیزی گفت، اما اگر ایشان صلاح را در کاندیداتوری بداند، به طور حتم مشکل حل میشود و همه از ادامه رقابت انصراف خواهند داد. اما اگر ایشان نیاید، انواع و اقسام کاندیداهای بلندقد و کوتاهقد وارد صحنه خواهند شد تا خودشان را در معرض رأی مردم قرار دهند.
این فعال سیاسی اصولگرا توضیح داد: مشخصاً درباره آقای قالیباف هم شاید اظهارنظرات زیادی مطرح شود، اما با در نظر گرفتن اینکه ایشان یک بار به نفع آقای رئیسی کنار کشیده است، میتوانیم امیدوار باشیم این بار هم کنار بکشد تا همه اصولگراها تمامقد برای رئیسجمهور شدن آقای رئیسی تاثیرگذاری مثبتی داشته باشند.
سید کمال سجادی به اعتماد آنلاین گفت: اتحاد برای اصولگرایان به قدری واجب است که کوتاهی در راه یکی شدن به هیچ وجه توجیهپذیر نخواهد بود.
آخرین اظهارات حسین دهقان، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری
اما با توجه به اینکه حسین دهقان از جمله کاندیدایی است که به طور رسمی حضور خود در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را اعلام کرده، نظرات وی گرچه در مورد انتخابات نیست، منعکس می شود.
حسین دهقان در زمینه املاک نجومی به روزنامه اطلاعات اظهار کرد: از سال ۹۰ تا ۹۲ به نوعی مشاور آقای قالیباف بودم. در اتاق مسکن، یا مسکنسازی یا واگذاری مسکن صورت میگرفت و در آن افرادی که ساختوساز میکردند و تراکم میخریدند و بدهکار بودند، مابهازای آن واحدهایی به شهرداری میدادند. یکی از این واحدها را من گرفتم.
دهقان ادامه داد: من هیچ امتیاز قانونی و غیرقانونی دریافت نکردم. منزلی داشتم و قرار شد تا فردی مسئول شود که منزل ما را بردارد و یک واحد جایگزین به ما بدهد و قراری مبنی بر دادن تخفیف یا امتیاز ویژهای به من نبود، تا وقتی که جریان یاشار سلطانی پیش آمد و من همان موقع به شهرداری مراجعه کردم و گفتم که اگر سهم اضافهای به من رسیده است بررسی و دریافت شود.
در تمامیعمر تلاشم بر این بوده که از بیتالمال استفاده نامناسبی نداشته باشم. پروندهها به دادستانی رفته بود و معلوم شد که هیچ نقض قانونی صورت نگرفته است ولی من بارها به خاطر آمدن اسمم در آن لیست به شهرداری مراجعه کردم و درخواست کردم که مساله را بررسی کنید تا حقی ناحق نشده باشد. به رغم آنکه شهرداری و دادستانی میگویند مشکلی نیست، اما همجنان اصرار دارم که باید بررسی شود.
رستم قاسمی میآید؟
شرق نوشت: به نظر میرسد باید رستم قاسمی را هم به گزینه های ۱۴۰۰ اضافه کرد.
تا اینجای کار، حسین دهقان، محمدباقر قالیباف، محسن رضایی و حتی عزتالله ضرغامی همگی چهرههایی با پیشینه دور یا نزدیک نظامیاند که به صراحت یا به صورت تلویحی قصد ورود به رقابتهای انتخاباتی ۱۴۰۰ را دارند. نام سعید محمد، رئیس فعلی قرارگاه خاتمالانبیا نیز اخیرا مطرح شده، ولی به نظر میرسد در آخرین تحلیلها، اصولگرایان چندان نگاه جدی برای ریاستجمهوری به او ندارند، بلکه او را برای شهرداری تهران کنار گذاشتهاند.
رستم قاسمی پاسخ صریحی به این سؤال که قصد نامزدی برای ۱۴۰۰ را دارد یا خیر نداده، ولی تلاش زیادی کرده که بگوید من نظامی نیستم یا بهعنوان نامزد نظامی از من نباید نام برد؛ اما در همین توضیح و تعریف میگوید: «ما نظامیان، بهخصوص بچههای سپاه، نه دانشکده افسری رفتهایم و نه دوره آکادمیک دیدهایم. ما روز اولی که آمدیم، هیچ دوره نظامی ندیدیم. کار من، مهندسی و عمرانی بود و از روز بعد از جنگ در کار سازندگی کشور بودم و بعد هم به وزارت نفت رفتم و امروز هم کار اقتصادی انجام میدهم».
او در ادامه می گوید اینکه کسی بگوید یکشبه و یکساله کشور را درست میکنم، وعدههای توخالی داده است. این وعدهها دستنیافتنی است، ولی اینکه در زمانی منطقی تغییر ریل در کشور داشته باشیم، زمان زیادی نمیخواهد. در یک سال میشود تغییر ریل را طراحی کرد»
و باز گفته: «من فرد نظامی به معنای فرمانده نیستم. من در دوران جنگ هم کار رزمی مهندسی میکردم. بعد از جنگ هم کلا در حوزه سازندگی کشور بودم. مقطعی هم در وزارت نفت بودم. وقتی بعد از دولت دهم به سپاه برگشتم، به دلیل رفاقت و ارتباطات طولانی که با شهید سلیمانی داشتم، ایشان پیشنهاد دادند به ایشان کمک کنم و این فرصت خوبی برای من بود».
نظر شما