شناسهٔ خبر: 4517986 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: بولتن‌نیوز | لینک خبر

بولتن غرب آسیا (24 فروردین)؛

ادامه کشتار مردم یمن، درخواست سازمان ملل برای پایان جنگ و تلاش عربستان و ترکیه برای سرنگونی اسد

حمایت عربستان از القاعده در یمن، اسارت چندین افسر و سرباز عربستانی به دست جنبش انصارالله، حمله جنگنده های متجاوز عربستانی به اهداف غیرنظامی در صعده یمن، درخواست «بان کی مون» برای توقف فوری عملیات نظامی در یمن، تاکید پادشاه اردن بر گزینه سیاسی برای برون رفت از بحران یمن، تاکید «انصارالله یمن» به عدم صلاحیت عربستان برای گفت‌وگو، انتقاد مخالف عربستانی از شاهزاده های تازه کار عربستان، انتقاد اسلام‌آباد از اظهارات غیردیپلماتیک امارات درباره موضع پاکستان در یمن، سفر وزیر امور مذهبی سعودی به پاکستان، مذاکرات عربستان سعودی و ترکیه برای سرنگونی نظام بشار اسد، مجازات حبس ابد برای احداث تونل در مرزهای غزه سرخط مهمترین اخبار «بولتن غرب آسیا و شمال آفریقا»ی امروز بیست و چهارم فروردین ماه را به خود اختصاص داد.

صاحب‌خبر -

گروه بین الملل ، همزمان با درخواست بان کی مون برای پایان دادن به جنگ یمن، انصارالله معتقد است عربستان صلاحیت گفت و گو ندارد.

به گزارش بولتن نیوز ، حمایت عربستان از القاعده در یمن، اسارت چندین افسر و سرباز عربستانی به دست جنبش انصارالله، حمله جنگنده های متجاوز عربستانی به اهداف غیرنظامی در صعده یمن، درخواست «بان کی مون» برای توقف فوری عملیات نظامی در یمن، تاکید پادشاه اردن بر گزینه سیاسی برای برون رفت از بحران یمن، تاکید «انصارالله یمن» به عدم صلاحیت عربستان برای گفت‌وگو، انتقاد مخالف عربستانی از شاهزاده های تازه کار عربستان، انتقاد اسلام‌آباد از اظهارات غیردیپلماتیک امارات درباره موضع پاکستان در یمن، سفر وزیر امور مذهبی سعودی به پاکستان، مذاکرات عربستان سعودی و ترکیه برای سرنگونی نظام بشار اسد، مجازات حبس ابد برای احداث تونل در مرزهای غزه سرخط مهمترین اخبار «بولتن غرب آسیا و شمال آفریقا»ی امروز بیست و چهارم فروردین ماه را به خود اختصاص داد.

عربستان برای حمایت از القاعده در یمن دخالت کرد

سخنگوی نیروهای مسلح یمن در کنفرانس خبری خود با بیان اینکه عربستان برای حمایت از القاعده در یمن دخالت کرده است، افزود: تجاوز سعودی به یمن برای این کشور دستاوردی جز تخریب زیرساختهای غیرنظامی نداشته است.

به گزارش تسنیم، سرتیپ ستاد «شرف غالب لقمان» سخنگوی نیروهای مسلح ارتش یمن همچنین در کنفرانس خبری خود گفت که عربستان ارتش دیگر کشورها را با پول می‌خرد.

وی که سخنانش به طور مستقیم از شبکه المسیره ارگان رسمی انصار الله پخش می‌شد، گفت: در شرف پاکسازی کشور از عناصر تکفیری هستیم.

سخنگوی نیروهای مسلح یمن افزود: همه جهانیان می‌دانند که مردم یمن از از ارتش کشورشان حمایت می‌کنند.

وی گفت: نیروهای سعودی تاکنون هیچ دستاوردی جز تخریب زیرساخت های متعلق به غیرنظامیان نداشتند.

اسارت چندین افسر و سرباز عربستانی به دست جنبش انصارالله

پایگاه خبری 24 امارات روز دوشنبه از اسارت چندین افسر و سرباز عربستانی بدست نیروهای جنبش مردمی انصارالله یمن خبر داد.

این پایگاه خبری نوشت: به دنبال درگیری شدید بین نیروهای قبیله ای طرفدار جنبش انصارالله با نیروهای عربستان که به سقوط فانوس نظامی این کشور در منطقه الصعده انجامید، تعدادی از افسران و سربازان عربستانی اسیر، 3 افسر کشته و 2 نفر دیگر از آنان، زخمی شدند.

پایگاه اماراتی افزود: درگیری های زمینی در مناطق باقم، فرد و عمد در مرز عربستان و یمن همچنان ادامه دارد و به مناطق سد نجران و نهوقه نیز کشیده شده است و نیروهای قبیله ای طرفدار جنبش مردمی انصارالله همه این مناطق را در محاصره خود درآورده اند.

این پایگاه خبری به نقل از منابع قبیله ای اضافه کرد که منطقه سقام نیز بطور کامل به دست قبایل همدان بن زید افتاده است .

نیروهای عربستان نیز به دلیل نگرانی از حملات بیشتر قبایل یمنی، همه مناطق مرزی را دیوانه وار زیر آتش سنگین توپخانه قرار داده اند.

برخی منابع خبری آمار اسیران عربستانی بدست نیروهای جنبش مردمی انصارالله را ده ها نفر اعلام کرده اند.

حمله جنگنده های متجاوز عربستانی به اهداف غیرنظامی در صعده یمن

جنگنده های متجاوز آمریکایی - سعودی دو مدرسه، یک پمپ بنزین و یک خانه را در استان صعده یمن هدف یورش وحشیانه خود قرار دادند.

به گزارش پایگاه اینترنتی یمنی پرس، جنگنده های ائتلاف تجاوزگر علیه یمن به سرگردی رژیم عربستان دیروز (یکشنبه) نیز به حملات هوایی خود علیه استان صعده ادامه دادند.

منابع محلی خاطرنشان کردند: جنگنده های سعودی اردوگاه نیروهای ویژه نظامی و اداره نیروهای انتظامی در شهر صعده و همچنین دو مدرسه اولی در منطقه آل ذریه در شهر سحار و دومی در شهر العشه در استان صعده را بمباران کردند.

منابع یاد شده افزودند: جنگنده های سعودی همچنین خانه ای را در منطقه محظه در شهر الصفراء و پمپ بنزینی را در شهر الملاحیظ هدف قرار دادند.

به گفته منابع یاد شده در این حملات شماری از مردم بی دفاع کشته و تعدادی نیز زخمی شدند.

بان کی مون توقف فوری عملیات نظامی در یمن را خواستار شد

بولتن غرب آسیا (24 فروردین)؛دبیرکل سازمان ملل با بیان اینکه تجاوز عربستان به یمن بیش از 600 کشته و 6000 زخمی برجای گذاشته است خواهان توقف عملیات نظامی در سریع‌ترین زمان ممکن و آغاز مذاکرات و از سرگیری روند مسالمت آمیز در این کشور شد.

به گزارش پایگاه اینترنتی شبکه خبری الجزیره، بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل در کنفرانس خبری مشترک با عبدالله بن ناصر بن خلیفه آل ثانی، نخست وزیر و وزیر کشور قطر گفت، بحران داخلی در یمن نباید وخیم شده و به بحرانی تبدیل شود که منطقه را در بر بگیرد. ما نیازمند این امر هستیم که آتش درگیری‌ها را خاموش ساخته و به میز مذاکرات برگردیم.

وی عنوان داشت: مذاکراتی که سازمان ملل بر آن نظارت دارد بهترین فرصت برای جلوگیری از ادامه این درگیری‌ها است و ما خواهان تمرکز بر تلاش‌های جمال بن عمر، فرستاده سازمان ملل به یمن هستیم.

بان کی مون همچنین اعتراض شدید خود را نسبت به تلاش حوثی‌ها برای تحت کنترل گرفتن یمن نشان داده و نگرانی شدید خود را نیز نسبت به افزایش قربانیان غیرنظامی و تخریب زیرساخت‌های اصلی در این کشور ابراز کرد.

در همین حال سازمان پزشکان "بدون مرز" اعلام کرد که مطب‌های مستقر این سازمان در اقصی نقاط یمن بیش از 800 زخمی را از مارس گذشته و با آغاز عملیات "طوفان قاطع" معالجه کرده‌اند.

پادشاه اردن: گزینه سیاسی تنها راه برون رفت از بحران یمن است

پادشاه اردن طی سخنانی اظهار کرد: تنها راه حل بحران کنونی یمن راه حل سیاسی است که همه تشکل‌های یمنی بر سر آن توافق داشته باشند و به واسطه آن وحدت و ثبات یمن حفظ شود.

به گزارشایسنا، به نوشته روزنامه مصری الیوم السابع، ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن طی نشستی اظهار کرد: مشارکت اردن در ائتلاف عربی در یمن بنا به درخواست رسمی و قانونی صورت گرفته است.

بولتن غرب آسیا (24 فروردین)؛

پادشاه اردن ضمن اشاره به هماهنگی و همکاری مداوم کشورش با تمام کشورهای عربی و بین‌المللی بر اهمیت برقراری صلح و تحکیم امنیت در منطقه تاکید کرد.

وی درخصوص بحران دو کشور عراق و سوریه اظهار کرد: اردن همواره بر حمایت از تلاش‌های دولت عراق در مقابله با تروریسم و ضرورت ایجاد یک راه حل سیاسی برای حل بحران سوریه و توقف کشتار در این کشور تاکید می‌ورزد.

ملک عبدالله دوم، درخصوص مساله فلسطین تصریح کرد: ایجاد دو کشور تنها راه حل برطرف شدن بحران فلسطین است جز این راه حل دیگری وجود ندارد و ما امیدواریم که جامعه بین‌الملل برای از سرگیری مذاکرات میان طرفین فلسطینی و اسرائیلی تلاش خود را دو چندان کند.

وی درخصوص اوضاع امنیتی منطقه، اطمینان داد که تمام نیروهای مسلح و دستگاه‌های امنیتی اردن برای حفظ امنیت کشور در مقابل خطراتی که مرزهای اردن را تهدید می‌کند تمام تلاش خود را می‌کنند.

پادشاه اردن گفت: با وجود اینکه منطقه در حال عبور از مرحله بسیار سختی است اما اردن در اقدامات خود ثابت قدم است و می‌تواند از تمام چالش‌هایی که با آن رو به رو شده عبور کند و برنامه‌ها و طرح‌های ملی خود به ویژه در زمینه اصلاحات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را اجرا کند.

پادشاه اردن در زمینه اقتصادی نیز بر ضرورت استفاده از تمامی فرصت‌های اقتصادی اردن برای جذب سرمایه‌گذاری‌های بیشتر در کشور به ویژه در آستانه میزبانی اردن برای کنفرانس جهانی اقتصاد تاکید کرد.

انصارالله یمن: عربستان متجاوز، صلاحیت دعوت به گفت‌وگو را ندارد

سخنگوی جنبش انصارالله یمن گفت: تا زمانی که عربستان به تجاوزهای خود علیه یمن ادامه می‌دهد، صلاحیت این را ندارد که به گفت‌وگو دعوت کند.

به گزارشتسنیم، محمد عبدالسلام سخنگوی جنبش انصارالله یمن در گفت‌وگو با شبکه خبری المیادین گفت: تا زمانی که عربستان به تجاوزهای خود علیه یمن ادامه می‌دهد، صلاحیت این را ندارد که به گفت‌وگو دعوت کند.

وی با بیان اینکه این یمنی‌ها هستند که مشخص می‌کنند جنگ زمینی باشد یا به شیوه‌ای دیگر، افزود:  آنچه در مرزها رخ داده است توسط مبارزان قبیله همدان رخ داده نه ارتش یا انصارالله.

سخنگوی انصارالله با تاکید بر اینکه عربستان تا زمانی که به یمن تجاوز می‌کند، صلاحیت این را ندارد که خواستار گفت‌وگو شود، افزود: هرگونه فراخوان برای گفت‌وگو ازسوی دولت‌هایی که به مردم یمن حمله کردند، از طرف ما غیر قابل قبول است.

عربستان از بامداد ششم فروردین، پس از شکست تمام طرح‌ها و سیاست‌هایش در یمن، به گزینه نظامی روی آورد و مناطق مختلف یمن را به بهانه بازگرداندن مشروعیت، آماج حملات هوایی خود قرار داد، برخی کشورهایی که از نظر اقتصادی به کمک‌های عربستان نیازمند هستند، با عربستان در تجاوزات آشکار به یمن همراه شده اند.

بحرین، قطر، کویت و امارات، مغرب، سودان، اردن و مصر از جمله کشورهایی هستند که در جنگ علیه یمن به عربستان پیوسته‌اند.

از آغاز تجاوز عربستان به یمن ده‌ها تن از شهروندان یمنی که در بین آنها شمار زیادی زن و کودک دیده می‌شوند، به شهادت رسیده یا زخمی شده اند. این در حالی است که بسیاری از زیرساخت‌های یمن نیز تخریب شده است.

یک مخالف عربستانی: شاهزاده های تازه کار عربستان به طولانی شدن جنگ علیه یمن فکر نمی کردند

پایگاه خبری الصعده یمن روز دوشنبه به نقل از یک مخالف دولت عربستان معروف به مجتهد که یکی از شاهزادگان فراری این کشور است، نوشت: برخی شاهزادگان سعودی برای کسب شهرت به جنگ علیه یمن دست زدند، ولی فکر نمی کردند که این جنگ طولانی شود.

ادامه کشتار مردم یمن، درخواست سازمان ملل برای پایان جنگ و تلاش عربستان و ترکیه برای سرنگونی اسد

این مخالف رژیم سعودی افزود: اکنون که خلاف پیش بینی آنها، عملیات 'طوفان قاطعیت' بیش از انتظارشان طولانی شده، تلاش می کنند با توسل به دخالت مصر و میانجیگری ترکیه، به این جنگ خاتمه دهند.

وی اضافه کرد: شاهزاده های عربستانی حتی مجبور شده اند تا شروط دولت السیسی مصر که مبالغ هنگفتی برای مشارکت در این عملیات درخواست کرده بود را بپذیرند.

این گزارش افزود: پاسخ قاطع مجلس پاکستان در رد مشارکت در عملیات علیه یمن آن هم با اجماع آراء، محمد بن سلمان وزیر دفاع عربستان را مجبور کرد بطور جدی به اجرای شرایط دولت مصر برای ارسال نیرو و مشارکت در عملیات علیه یمن، بیندیشد.

این مخالف دولت عربستان معروف به مجتهد معتقد است که شاهزاده محمد بن نایف جانشین ولیعهد عربستان همچنین نتوانست رجب طیب اردوغان را برای عدم سرمایه گذاری در ایران قانع کند، چون قادر نبود پیشنهاد بهتر و قوی تری از ایران به وی ارایه کند.

به گفته وی، محمد بن سلمان وزیر جوان متولی وزارت دفاع عربستان که پسر شاه این کشور است، تنها کسی است که متهورانه و برای تقویت موقعیت مردمی خود و کسب شهرت به آغازعملیات طوفان قاطعیت علیه مردم یمن دست زد و می خواست با این اقدام ، راه صد ساله آرزوهایش را یک شبه طی کند.

ولی آن طور که پیدا است این طوفان خیلی بیشتر از آنچه که سعودیها پیش بینی می کردند، طول خواهد کشید. برای همین منظور این شاهزاده سعودی برای حل سریع آن به تکاپو افتاده است.

عربستان سعودی از تاریخ 26 مارس(6 فروردین)، تجاوز گسترده به خاک یمن را با حمله هوایی به این کشور آغاز کرد.

در تجاوز نظامی هواپیماهای سعودی و همپیمانانش به خاک یمن به بهانه حمایت از عبدربه منصور هادی رییس جمهوری مستعفی و فراری این کشور، تاکنون شمار زیادی از غیرنظامیان از جمله زنان و کودکان یمنی جان باخته اند.

وال استریت : اوباما تردید دارد حملات هوایی مانع دستاوردهای حوثی‌ها شود

یک روزنامه آمریکایی در گزارشی با بیان افزایش «نقش» این کشور در کمپین حملات عربستان سعودی به یمن، نوشت: «دولت اوباما درباره اینکه حملات هوایی سبب معکوس کردن(به عقب راندن) دستاوردهای الحوثی‌ها شود، تردید دارد».

به گزارش فارس، یک روزنامه آمریکایی از افزایش نقش واشنگتن در کمپین حملات هوایی ائتلاف به رهبری عربستان سعودی در یمن خبر داده است.

در گزارش روزنامه وال استریت ژورنال با عنوان «آمریکا نقش خود در کمپین به رهبری سعودی علیه شورشیان یمن را گسترش می‌دهد»، به نقل از مقامات آمریکایی و عربی آمده است: «آمریکا در حال گسترش نقش خود در کمپین عربستان سعودی در یمن است».

در این گزارش ادعا شده که «مقامات آمریکایی نگران هستند که افزایش تلفات غیرنظامیان، سبب کاهش و تضعیف حمایت(از حملات عربستان سعودی و دیگران به یمنی‌ها) در یمن و دیگر کشورهای عرب سنی که از آن حمایت کرده‌اند، شود».

در این گزارش آمده است: «دولت اوباما درباره اینکه حملات هوایی سبب معکوس کردن(به عقب راندن) دستاوردهای الحوثی‌ها شود، تردید دارد. مقامات آمریکایی می‌گویند با توجه به خطر دخالت بیشتر ایران، آنها(آمریکایی‌ها) در حال تاکید بر سعودی‌ها برای تمرکز دقیق‌تر جهت متوقف کردن پیشروی‌های شورشیان هستند تا وضعیت به حالتی از بن‌بست در جنگ تبدیل شود تا همه طرفها به میز مذاکرات سوق یابند».

در این گزارش همچنین درباره مذاکرات هسته‌ای ایران هم اینطور آمده است: «حصول توافق چارچوب(بیانیه مشترک سوئیس) در دوم آوریل بین آمریکا و دیگر قدرتهای جهانی با ایران، سعودیها و متحدان سنی آن را به مقاومت در برابر آنچه آنها تلاش‌های ایران برای اعمال نفوذ خود در خاورمیانه می‌بینند، برانگیخته است».

انتقاد اسلام‌آباد از اظهارات غیردیپلماتیک امارات درباره موضع پاکستان در یمن

وزیر کشور پاکستان از اظهارات یک وزیر دولت امارات در مورد موضع‌گیری اسلام آباد در قبال تحولات یمن انتقاد کرد.

به گزارششینهوا، چودری نثار علی خان، وزیر کشور پاکستان اظهارات انور قرقاش، وزیر مشاور در امور خارجه امارات را برخلاف قواعد دیپلماتیک دانست.

ادامه کشتار مردم یمن، درخواست سازمان ملل برای پایان جنگ و تلاش عربستان و ترکیه برای سرنگونی اسد

پارلمان پاکستان پیش از این، از دولت نواز شریف، نخست‌وزیر این کشور خواسته بود که نقشی بی‌طرف در مناقشه یمن داشته باشد. وزیر مشاور در امور خارجه امارات در واکنش به این تصمیم اسلام‌آباد اعلام کرد که پاکستان باید موضعی مشخص و به نفع روابط راهبردی خود با کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس اتخاذ کند زیرا خلاف این مساله یعنی تصمیم‌های متناقض و مبهم در مورد موضوع جدی یمن بهای سنگینی برای این کشور به دنبال خواهد داشت.

وزیر کشور پاکستان در واکنش به این اظهارات وزیر مشاور در امور خارجه امارات گفت که این دیپلمات عرب از رویه تهدیدمحوری استفاده کرده است.

نثار علی خان با انتشار بیانیه‌ای گفت:‌ پاکستان روابط دوستانه‌ای با عربستان و امارات دارد اما تهدیدهای مطرح شده از سوی وزیر اماراتی مایه تأسف و نگرانی است.

وزیر کشور پاکستان افزود: اظهارات وزیر مشاور در امور خارجه امارات در خصوص موضع ما درباره یمن به مثابه توهین به عزت نفس مردم پاکستان و غیر قابل قبول است.

پارلمان پاکستان اخیرا با توافق آرا به مصوبه‌ای رای داد که دولت این کشور را ملزم می‌کند نسبت به درگیری‌ها در یمن بی‌طرف بماند. در این مصوبه اعلام شده است که پارلمان پاکستان باید بی‌طرفانه درخصوص یمن عمل کند تا بتواند نقش دیپلماتیک موثرتری را برای پایان بحران ایفا کند. پارلمان پاکستان در عین دست رد زدن به سینه ائتلاف عربستانی علیه یمن، بر حمایت کامل خود از ریاض نیز تأکید کرد.

وزیر سعودی به پاکستان رفت

بولتن غرب آسیا (24 فروردین)؛وزیر امور مذهبی عربستان سعودی دو روز پس از رد درخواست ریاض از اسلام آباد برای حمایت از حمله نظامی به یمن راهی این کشورشد.

به گزارش رویترز، صالح بن عبدالعزیز بن محمد الشیخ، وزیر امور مذهبی عربستان سعودی در فرودگاه اسلام آباد درباره رای اخیر پارلمان پاکستان به خبرنگاران گفت: تصمیمی که پارلمان پاکستان اتخاذ کرد مساله داخلی این کشور است.

وی افزود: ما روابط بسیار خوبی با پاکستان داریم و خوبی و نیکی از آن انتظار داریم. پاکستان کشور بسیار مهمی است و در جهان اسلام نیز کشور بزرگی محسوب می‌شود.

صالح بن عبدالعزیز در ادامه اظهاراتش با اشاره به روابط بین دو کشور عنوان کرد: دو کشور از زمان ایجاد پاکستان روابط بسیار قوی‌ با یکدیگر داشته‌اند. ما باید این روابط را در بهترین شکلش بهبود بخشیم.

انتظار می‌رود وزیر امور مذهبی عربستان روز سه شنبه به کشورش باز گردد.

پارلمان پاکستان روز جمعه پیوستن به کمپین نظامی تحت رهبری عربستان علیه یمن را رد کرد و امیدهای ریاض برای حمایت از کشوری خارج از منطقه را از بین برد.

عربستان از دولت پاکستان خواسته بود تا به کمپین‌ نظامی مذکور کشتی، هواپیما و نیروی زمینی ارسال و اعزم کند.

اتحاد تحت رهبری عربستان در حالی از 26 مارس حملات هوایی علیه یمن را آغاز کرده که ادعا می‌کند شورش‌های جاری در یمن ممکن است به این کشور نیز گسترش یابد.

در همین حال قانونگذاران پاکستان با تاکید بر این احتمال که ممکن است درگیری‌ها در یمن به یک جنگ فرقهای تبدیل شود و در نهایت دامن این کشور را نیز بگیرد از رای دادن به همکاری با این ائتلاف خودداری کردند.

مذاکرات عربستان سعودی و ترکیه برای سرنگونی نظام بشار اسد

یک نشریه آمریکایی نوشت، ترکیه و عربستان سعودی دو کشوری که تاریخ طولانی رقابت در منطقه دارند، در حال مذاکره در سطح مقام های عالی رتبه هستند که هدف اصلی این مذاکرات تشکیل یک ائتلاف نظامی برای سرنگون کردن بشار اسد رئیس جمهور سوریه است.

به گزارش هافینگتون پست، یک منبع آگاه تاکید کرد که مذاکرات بین مقام های ارشد ترکیه و عربستان سعودی با میانجیگری قطر انجام شده است. بر اساس طرح پیش بینی شده، ترکیه نیروی زمینی مورد نیاز را تامین خواهد کرد و عربستان سعودی نیز حملات هوایی را بر عهده خواهد داشت تا به شبه نظامیان مخالف دولت بشار اسد در سوریه کمک کنند.

بولتن غرب آسیا (24 فروردین)؛

یک منبع آگاه دیگر تصریح کرد که باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا نیز در ماه فوریه توسط شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر در جریان سفر به واشنگتن، از وجود این مذاکرات آگاه شده است. سخنگوی کاخ سفید حاضر به ارائه توضیح در این باره نشده است.

دولت آمریکا به طور کلی کشورهای خلیج فارس را تشویق کرده است تا با تلاش های خود امنیت منطقه به خصوص سوریه را ارتقا دهند ولی این مذاکرات تنها در حد مذاکره باقی مانده است. هنوز معلوم نیست که آیا این مذاکرات نسبت به گذشته متفاوت خواهد بود یا نه ولی مداخله نظامی اخیر عربستان سعودی در یمن نشان می دهد که ریاض قصد دارد به جای تکیه بر نیروهای نیابتی، به نیروهای نظامی خود متکی باشد.

اوباما پس از دیدار با امیر قطر تاکید کرده است که دو طرف ایده های خود را برای چگونگی سرنگون کردن بشار اسد به اشتراک گذاشته اند. اوباما گفت: ما هر دو عمیقا نگران وضعیت سوریه هستیم. ما به حمایت خود از مخالفان میانه روی سوری ادامه می دهیم و همچنان بر این باوریم که تا زمانی که بشار اسد در قدرت باشد، این امکان وجود نخواهد داشت تا سوریه به ثبات کامل برسد.

از زمانی که اوباما این اظهارات را بیان داشته، آمریکا به حملات هوایی خود علیه مواضع داعش در خاک سوریه ادامه داده است و برنامه آموزش نیروهای مخالف سوری را نیز دنبال کرده ولی هیچ گاه به طور علنی اعلام نکرده است که برای مذاکره با دولت اسد چه راهبردی دارد.

اگر مذاکرات عربستان سعودی و ترکیه موفقیت آمیز باشد، مداخله آنها در سوریه به صورتی پیش خواهد رفت که آیا آمریکا از این اقدام نظامی حمایت خواهد کرد یا نه.

مجازات حبس ابد برای احداث تونل در مرزهای غزه

رئیس جمهوری مصر دستور داد کسانی که در مرزهای غزه تونل احداث کنند یا از آن استفاده کنند به حبس ابد محکوم شوند.

به گزارش الیوم السابع، عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری مصر شب گذشته قانونی را تصویب کرد که به موجب آن کسی که در مرزهای مصر و نوارغزه تونل حفر کند یا در آن مشارکت داشته باشد به حبس ابد محکوم شود.

این اقدام در راستای اصلاح قوانینی که مربوط به مجازات افراد است صورت گرفت و شامل افرادی که از وجود تونل در مرزهای مصر و غزه آگاهی داشته باشند یا از این تونل ها استفاده کنند نیز می شود.

پس از برکناری «محمد مرسی» از ریاست جمهوری در سال ۲۰۱۳ عبدالفتاح السیسی تمامی تونل ها در مرزهای مصر و غزه را تخریب کرد. در پی محاصره نوارغزه توسط رژیم صهیونیستی از سال ۲۰۰۷ تاکنون شهروندان فلسطینی ساکن غزه برای تامین نیازهای غذایی و دارویی خود تونل هایی را در مرزهای مشترک این منطقه و مصر حفر کرده اند.

جعفری: نیروهای مردمی قوانین را نقض نکرده‌اند

وزیر خارجه عراق طی نشستی که در قطر برگزار شد، تاکید کرد: نقض حقوق شهروندان و قوانین از سوی نیروهای داوطلب مردمی در کشور رخ نداده و تنها برخی تک‌روی‌ها مشاهده می‌شود که از سوی دولت عراق و مرجعیت دینی قابل قبول نیست.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت اینترنتی شبکه سومریه نیوز، ابراهیم جعفری، وزیر خارجه عراق طی نشستی که تحت عنوان "سیاست خارجه عراق در منطقه آشفته" در دوحه، پایتخت قطر برگزار شد، اعلام کرد: تمام نیروهای داوطلب مردمی و عشایر عراق تحت نظارت و فرمان نیروهای مسلح کشور و پیشمرگ‌ها هستند و عراق پذیرفته است که مشاورانی خارجی در کشور حضور داشته باشند.

بولتن غرب آسیا (24 فروردین)؛

جعفری تصریح کرد: حضور ایران در عراق منحصر به حضور مشاوران نظامی در کشور است و تعداد این مشاوران که از برخی کشورها هستند به 3000 تن می‌رسد.

وزیر خارجه عراق اعلام کرد: هیچ گونه نقض حقوق شهروندان و قوانین از سوی نیروهای داوطلب مردمی در کشور رخ نداده بلکه تنها برخی تک‌روی‌ها از سوی آنان مشاهده شده است که از سوی مرجعیت عراق و دولت قابل قبول نیست و به هیچ وجه نمی‌خواهیم که میان شیعه و سنی جنگی رخ دهد.

برچسب‌ها: