شناسهٔ خبر: 45168345 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

دولت

واعظی:‌ آمریکا باید شرایط را به قبل از دولت ترامپ برگرداند/بلومبرگ: لغو تحریم‌های نفتی ایران در اولویت‌های پایین دولت بایدن قرار دارد

رئیس دفتر رئیس‌جمهور موضع ایران در قبال بازگشت احتمالی آمریکا به برجام را بازگشت شرایط تحریمی به دوره قبل از دولت ترامپ اعلام کرد.

صاحب‌خبر -

محمود واعظی رئیس دفتر رئیس‌جمهور در گفت‌و‌گو با خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، در پاسخ به این سوال که آیا دولت پیش شرطی برای مذاکره احتمالی با آمریکا در قالب برجام، به این کشور ارائه کرده است؟ گفت: آن چیزی که ما مطرح می‌کنیم این است که باید هر آنچه در دولت ترامپ اتفاق افتاده باید به قبل از دولت ترامپ برگردد. ما روی این جدی هستیم.

وی افزود: بر همین اساس باید تمامی تحریم‌ها،‌ انواع و اقسام تحریم‌های شرکتها و افراد که در این زمینه مورد تحریم قرار گرفتند باید به قبل از دوره ترامپ برگردد.

رئیس دفتر رئیس‌جمهور با بیان اینکه ما روشن و شفاف اعلام کردیم که در دوره جدید، "تعهد در برابر تعهد"، "اجرا در برابر اجرا" و "اعلام در برابر اعلام" خواهد بود، اظهار داشت:‌ بر همین اساس باید خیلی دقیق آنچه را که قرار است آنها انجام دهند ما باید نسبت به آنها مطمئن شویم تا اقدامات متقابل انجام دهیم.

واعظی در پاسخ به این سوال که آیا این موضع به تیم جدید کاخ سفید هم منتقل شده است؟ گفت:‌ ما با تیم کاخ سفید هیچ ارتباطی نداشتیم، هیچ ارتباط دوجانبه‌ای هم نداشتیم  و تا زمانی که ارتباط برجامی برقرار نشده، مواضعی که رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه ما اعلام کردند مواضع رسمی کشور است.

وی با انتقاد از برخی اظهارنظرها در زمینه برجام از سوی نمایندگان مجلس تصریح کرد: اینکه هر روز نماینده مجلسی راجع به برجام و آینده و فلان صحبت می‌کند، موضع رسمی نیست، نمی‌گوییم که حرف نزنند و انسان‌های عادی هم می‌توانند صحبت کنند اما موضع رسمی کشور را مقامات رسمی و ذی‌ربط می‌گیرند. نظر نماینده مجلس درباره برجام نظر شخصی است.

رئیس دفتر رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: شما ببینید ما ۲۹۰ نماینده مجلس داریم که هرکدام ممکن است حرفی بزنند حتی اگر عضو هیئت رئیسه مجلس هم باشد موضع رسمی کشور نیست و موضع رسمی را مقامات رسمی می‌گیرند.

بلومبرگ: لغو تحریم‌های نفتی ایران در اولویت‌های پایین دولت بایدن قرار دارد

شبکه بلومبرگ در گزارشی با اشاره به این که جو بایدن رئیس جمهور منتخب آمریکا قصد دارد به توافق هایی بین المللی از جمله توافق هسته ای ایران بازگردد، مطرح کرد که لغو تحریم های نفتی ایران در اولویت پایین تری برای او قرار دارد که حل و فصل مسائل پیرامون آن ممکن است به زودی اتفاق نیفتد.

تحریم های نفتی علیه ایران,بازگشت امریکا به برجام

به گزارش ایسنا به نقل از شبکه بلومبرگ،  جو بایدن رئیس جمهور منتخب آمریکا قصدش برای بازگرداندن آمریکا به طرح های بین المللی از جمله معاهده آب و هوایی پاریس و توافق هسته ای را پنهان نکرده است. وب سایت بایدن اعلام کرده است که او در اولین روز ریاست جمهوری اش به معاهده پاریس ملحق می شود اما اتخاذ رویکردی جدید نسبت به ایران که شامل لغو تحریم ها علیه صادرات نفتی ایران می شود، در لیست اولویت های پایین تر است و مدت بیشتری طول می کشد. 

دو حزب دموکرات و جمهوری خواه آمریکا هنگامی که مذاکرات توافق هسته ای در سال ۲۰۱۵ انجام می شد، با آن مخالف بودند که مانع از به تصویب رسیدن آن در سنای آمریکا شد.  این مخالفت هنوز هم پابرجاست.

اکنون هم ایران و هم آمریکا در حال تخطی از شروط توافق هستند؛ آمریکا از طریق اعمال تحریم های چندگانه و ایران از طریق افزایش غنی سازی اورانیوم تا ۲۰ درصد و فراتر از محدودیت های تعیین شده در توافق هسته ای،  این تخطی ها را انجام داده اند. 

ساده ترین مسیر به سمت حالت اولیه برای هر دو طرف، لغو این اقدامات و بازگشت به توافق هسته ای همانند چهار سال پیش و تلاش برای مطرح کردن نگرانی های دیگر است. اگر آمریکا به جای آن،  لغو تحریم ها را مشروط به پایان بخشیدن حمایت از حزب الله،  حماس و حوثی های یمن کند، مشکل می توان شاهد این بود که این دو کشور چگونه می توانند به اختلافاتشان غلبه کنند. 

اگر تحریم های نفتی علیه ایران لغو شود، ایران قادر خواهد بود سطح تولید قبلی اش تا ۴ میلیون بشکه در روز را نسبتا سریع از سر بگیرد،  همان طور که با لغو تحریم ها در سال ۲۰۱۶ این کار را انجام داد. اما روی این که چنین اتفاقی در آینده نزدیک اتفاق بیفتد، حساب نکنید. 

بنابراین،  اولین مشتریان نفتی ایران منتظر آینده ای قابل پیش بینی خواهند ماند. تصورش سخت است که صاحبان پالایشگاه ها در اروپا، ژاپن،  کره جنوبی یا هند،  آشکارا نفت خام ایران را خریداری کنند در حالی که اقدامات تنبیهی هنوز در مقرارت آمریکا وجود دارد، مگر این که اطمینان قابل اعتمادی به آن ها داده شود که با واکنشی مواجه نمی شوند و این به معنای لغو تحریم ها است. 

نظر شما