صنعت دفاعی ایران در کوران ۴۰ ساله تحریمهای سیاسی، نظامی و اقتصادی تحمیلی از سوی دشمنان، روی ریل «ما میتوانیم» قرار گرفته است؛ امروز در حوزههای مختلف ساخت محصولات دفاعی از ناوشکن و جنگندهشکاری تا شناور، زیردریایی و انواع محصولات ریز و درشت دفاعی بر لبه فناوری حرکت میکند.
ارتش سرافراز جمهوری اسلامی ایران و سپاه مقتدر پاسداران انقلاب اسلامی ایران، امروز در فضای تحریمهای ناجوانمردانه استکبار جهانی، سیمرغ اقتدار دفاعی و امنیتی نظام جمهوری اسلامی ایران را به پرواز درآوردهاند و ارتش، سپاه و وزارت دفاع به کارخانه تولید قدرت دفاعی در بدنه نظام جمهوری اسلامی ایران تبدیل شدهاند.
استکبار جهانی به سرکردگی رژیم جنایتکار آمریکا در کاخ سفید که اردوگاه تولید ماشین جنگی و آدمکشی با عنوان داعش و تکفیریها در حال فعالیت است، اقتدار دفاعی جمهوری اسلامی ایران را تهدیدی بزرگ برای اهداف شوم خود در منطقه غرب آسیا به ویژه رژیم صهیونیستی این عامل اصلی نا امنی در منطقه میداند.
پرنده هدایتپذیر از دور و هواپیمای بدون سرنشین اسامی (پهپاد) است، ظهور این تکنولوژی در صنعت دفاعی کشور با کاربری مخابراتی و ناوبری و دیگر شئون حوزه نظامی، ایران را در فهرست کشورهای صاحب صنعت ساخت پهپاد در جهان قرار داده است، امروز پهپادهای نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، چشم تیز بین رصد تحرکات دشمن در منطقه هستند.
حدود ۳۲ کشور در حال ساخت و گسترش ۲۵۰ مدل پهپادهای اکتشافی هستند که نظام جمهوری اسلامی ایران در لبه فناوری به ویژه در ساخت انواع پهپاد قرار دارد، نخستین پهپاد شناسایی ساخته شده در کشور «مهاجر» نام داشت که توسط جوانان انقلابی در جهاد دانشگاهی اصفهان ساخته شد.
زنجیره پهپادی ارتش جمهوری اسلامی ایران
پهپاد «یَسیر»، نمونه مهندسی معکوس شده پهپاد «اسکن ایگل»، ساخت شرکت بوئینگ آمریکاست، این پهپاد از ۷ تا ۱۰ ساعت ساعت امکان پرواز دارد، پهپاد «کیان»، به عنوان هدف گمراه کننده برای پدافند دشمن و همچنین ارزیابی سامانههای راداری و انواع رادارهای مرسوم در دنیاست، «کیان ۲»؛ شناسایی، نقطه زنی و رهگیری ماموریتهای اصلی آن عنوان شده است، این هواپیمای بدون سرنشین قادر است با مداومت پروازی بسیار بالا، اهدافی بسیار دورتر از مرزهای کشور را مورد هدف قرار داده و پدافند را از خاک دشمن انجام دهد.
«پهپاد کمان ۱۲»؛ ساخت نیروی هوایی ارتش جدیدترین پهپاد ساخت جمهوری اسلامی ایران است، سرعت این پهپاد حدود ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت و مداومت پروازی ۱۰ ساعت، با قابلیت برخاست از باندهایی با حداقل طول ۴۰۰ متر، شعاع عملیاتی ۱۰۰۰ کیلومتر، قابلیت حمل محمولههایی با وزن ۱۰۰ کیلوگرم و حداکثر وزن آن هنگام برخاست ۴۵۰ کیلوگرم از ویژگیهای این پهپاد است.
«پهپاد حازم ۱،۲، ۳»؛ «پهپاد مهاجم»؛ پهپاد «فرپاد» «پهپاد کمان ۱۲»
«پهپاد کمان ۱۲»؛ جزو پهپادهای تولید شده در قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص)، به عنوان هدف تمرینی برای این یگان ساخته شد، «پهپاد حازم ۱،۲، ۳» در ادامه این مسیر خودکفایی ساخته شد، ماموریت ارزیابی سامانههای راداری، شناسایی، محمول هوایی و عملیات روانی به این خانواده پهپادی سپرده شد، «پهپاد مهاجم» با مأموریت شناسایی، رزمی، پهپاد «فرپاد» با مأموریت شناسایی و رزمی از نمونههای پهپادهای دست پرتاپ برتر جهانی، نخستین پهپاد دست پرتاب ساخت نیروهای مسلح کشورمان است.
نخستین تمرین بزرگ رزم پهپادی ارتش با شرکت صدها فروند پهپاد از نیروهای چهارگانه ارتش از روز ۱۶ دی به مدت دو روز برگزار شد، این پهپادها در میدان نبرد واقعی مأموریتهای خود را انجام دادند، اجرای عملیاتهای رزمی پهپادی شامل رهگیری هوایی، انهدام اهداف هوایی با استفاده از موشک هوابههوا، انهدام اهداف زمینی با استفاده از بمبها، موشکهای نقطهزن و همچنین بکارگیری گسترده پهپادهای انتحاری از جمله اقدامات در بخشعملیات این تمرین بزرگ بود.
«الماس» بر انگشتری «ابابیل»؛ «آذرخش»، بربال «کرار» در آسمان اقتدار دفاعی ایران
اقتدار دفاعی ایران به عنوان سدی بازدارنده در مقابل تهدیدات دشمن برای حظ امنیت و اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران ترسیم شده است، دشمن بامشاهده اقتدار دفاعی ایران اسلامی جرئت تعرض به مرزهای نظام جمهوری اسلامی ایران را به خود نمیدهد، تنها با هدایت تجهیزات نظامی خود به منطقه و خلیج فارس میخواهد هیبت قدرت پوشالی این کدخدای جهان را حفظ کند.
امیر سرتیپ «عباس رمضانی» در گفتوگو با میزان، با اشاره به تمرین بزرگ پهپادی ارتش جمهوری اسلامی ایران، گفت: از زمانهای نه چندان دور کاربران در اندیشه ساخت هواپیماهای بدون سرنشین بودند، فکر ساخت این نوع هواپیماها با عنوان پهپاد شکل گرفت، از پهپاد در مأموریتهای مختلف در سراسر دنیا استفاده میکنند.
وی افزود: هر کشوری که دنبال یک سروگردن بالاتر از کشورهای دیگر باشد در حال حاضر باید در بحث پهپاد حرف برای گفتن داشته باشد، این تکنولوژی در دنیا پیشرفتهای قابل توجهی داشته است، این پرنده هدایتپذیر از راه دور انواع مختلفی دارد، اطلاعات از مباحث مهم نظامی است و پهپادها این مأموریت را دارند.
مشاور فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اهمیت آفند اطلاعات، پهپادها را ابزار مهم در تحقق این موضوع برشمرد و تصریح کرد: ارتقای سطح پرواز یکی از ویژگی پهپادهاست، اولین پهپاد ۱۹۱۳ به پرواز درآمد و در دهههای اخیر این تکنولوژی در مدار پیشرفت قرار گرفت و در جنگهای جهانی این تکنولوژیها پیشرفت داشت و پهپادها در آن زمان برد ۳۰۰ کیلومتری داشتند.
رمضانی با تأکید براینکه رژیم صهیونیستی در جنگ ۱۹۷۳ از پهپاد استفاده کرد، اضافه کرد: امروز با وود تحریمها ساخت پهپاد در صنعت دفاعی کشور بسیار رژیم آمریکا را ناراحت و نگران کرده است، اهمیت پهپاد صد چندان شده است، زیرا با مأموریت پهپادها نیروی انسانی از دست نمیدهیم و تلفات نداریم، یگانهای عملیاتی ارتش و سپاه محل ساخت پهپاد شدهاند، از مهاجر امروز به ابابیل و کرار دست پیدا کردیم.
مشاور فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به تمرین بزرگ پهپادی ارتش جمهوری اسلامی ایران، ویترین محصولات دفاعی روز در ارتش، تصریح کرد: اقتدار دفاعی ایران در این رزمایش را به منصه ظهور گذاشتهاند، نظام جمهوری اسلامی ایران در حوزه پهپادی به قدرت آفندی دست پیدا کرده است.
وی افزود: ایران در زمینه پهپادهای عملیاتی دستاوردهای خوبی داشته است، «آرکیو ۱۷۰» را با قدرت زمینگیر کردیم و پهپاد جاسوسی «گلوبال هاوک» را سرنگون کردیم، این اقتدار دفاعی ایران اسلامی را نشان میدهد.
«الماس»، «ابابیل»، «آذرخش» و «کرار» از جمله پرندههای هدایتپذیر از راه دور (پهپاد) هستند که در رزمایش تمرینی بزرگ پهپادی ارتش جمهوری اسلامی ایران خوش درخشیدند و پرواز شاهینهای آشیانه ارتش در آسمان اقتدار دفاعی ایران را در معرض دید دشمنان قرار دادند.