شناسهٔ خبر: 4481988 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: بی‌بی‌سی فارسی | لینک خبر

اوباما درباره رسیدن به توافق نهایی اتمی با ایران ابراز امیدواری کرد

در واکنش به تازه‌ترین سخنان رهبر جمهوری اسلامی، باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا ابراز امیدواری کرد که قدرت‌های جهانی و ایران در فرصت باقی‌مانده بتوانند به توافق جامع اتمی دست یابند.

صاحب‌خبر -
باراک اوباما در پاناما به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ می‌داد

در واکنش به تازه‌ترین سخنان رهبر جمهوری اسلامی، باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا ابراز امیدواری کرد که قدرت‌های جهانی و ایران در فرصت باقی‌مانده بتوانند به توافق جامع اتمی دست یابند.

آقای اوباما با کم اهمیت دانستن درخواست آیت‌الله علی خامنه‌ای برای رفع تحریم‌های ایران همزمان با امضای توافق جامع هسته‌ای گفت رهبر جمهوری اسلامی و دیگر مقام‌های ایرانی در چارچوب سیاست داخلی کشورشان به این موضوع پرداخته‌اند.

اظهارات آقای اوباما در یک کنفرانس خبری در پاناما و در حاشیه نشست سران قاره آمریکا بیان شد.

آیت‌الله خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی، روز پنجشنبه گفت که درباره بیانیه‌ اتمی اخیر ایران و قدرت‌های جهانی که در لوزان سوئیس به امضا رسیده است موضعگیری نمی کند و با آنچه روی داده، "نه موافقم، نه مخالف."

ده روز قبل در لوزان، ایران و شش کشور موسوم به گروه ۵+۱ با صدور بیانیه‌ای پذیرفتند که در ازای توقف بخشی از فعالیت‌های اتمی ایران و نظارت بازرسان بین‌المللی بر تاسیسات هسته‌ای این کشور، تحریم‌های بین‌المللی مرتبط با برنامه اتمی تهران به تدریج لغو شود.

مذاکرات اتمی با ایران قرار است تا پایان ماه ژوئن و رسیدن به جزییات توافق جامع هسته‌ای ادامه یابد.

رئیس جمهوری آمریکا در واکنش به سخنان اخیر آیت‌الله خامنه‌ای گفت: "حتی فردی که عنوان رهبر جمهوری اسلامی را دارد باید نگران موقعیتش در میان هواداران خود باشد."

آقای اوباما با اشاره به اینکه در فرصت باقی‌مانده تا پایان ماه ژوئن، مذاکرات دشواری در پیش است و نتیجه این مذاکرات ممکن است که الزاما مورد تایید او نباشد گفت: "موضوعی که تا کنون بارها گفته‌ام این است که احتمال دارد همه چیز به حالت قبل بازگردد."

رئیس جمهوری آمریکا در ادامه این کنفرانس خبری، از موضعگیری سناتورهای جمهوریخواه در قبال توافق اتمی با ایران انتقاد کرد.

سناتور جان مک‌کین اخیرا در یک گفتگوی رادیویی اعلام کرد که به نظرش تفسیر آیت‌الله خامنه‌ای از توافق اتمی، قابل اعتمادتر از برداشت جان کری وزیر خارجه آمریکاست.

آقای اوباما با انتقاد از چنین مواضعی از سوی جمهوریخواهان گفت: "فارغ از اینکه چه کسی رئیس جمهوری یا وزارت خارجه آمریکا را در دست داشته باشد این نوع برخورد با سیاست خارجی صحیح نیست."

به گفته آقای اوباما، جناح‌گرایی حزبی در آمریکا در قبال توافق احتمالی با ایران و دیگر مسایل سیاست خارجی به مرحله‌ای خطیر رسیده است که "باید متوقف شود."

شماری از نمایندگان کنگره آمریکا از جمله سناتور مک‌کین، از تفاوت برداشتی که مقام های ایرانی و آمریکایی درباره توافق لوزان دارند ابراز نگرانی کرده اند.

وزارت‌خانه های خارجه در ایران و آمریکا هر یک متنی جداگانه درباره تعهدات و الزامات طرفین که در مذاکرات لوزان به دست آمده است منتشر کرده اند.

از جمله موارد اختلاف در این دو متن، چگونگی لغو تحریم‌های ایران و محدوده اختیار عمل بازرسان بین‌المللی در بازدید از تاسیسات اتمی ایران است.

آقای اوباما افزود اطمینان دارد چارچوب توافقی که در مذاکرات لوزان تهیه شده است بهترین راه جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی خواهد بود.

به گفته رئیس جمهوری آمریکا، اگر ادامه مذاکرات به توافق جامع اتمی که مورد نظر واشنگتن باشد ختم نشد آمریکا می‌تواند از ادامه تلاش‌ها صرفنظر کند.