شناسهٔ خبر: 4480632 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: آرمان امروز | لینک خبر

موادغذایی‌ برای تقویت قدرت ذهنی

صاحب‌خبر -

آرمان- هیچ ماده غذایی قادر نیست به تنهایی عملکرد مغز را تقویت کند.متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که مهم‌ترین راهبرد، پیروی از یک الگوی غذایی سالم حاوی میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات و غلات است. سعی کنید پروتئین را از منابع گیاهی و ماهی و چربی‌های سالم مانند روغن زیتون دریافت کنید و سراغ چربی‌های اشباع شده نروید.متخصصان تغذیه می‌گویند که برخی مواد در این برنامه غذایی مانند اسیدهای چرب امگا۳، ویتامین B و آنتی‌اکسیدان‌ها برای سلامت مغز تاثیر ویژه‌ای دارند.قراردادن برخی از مواد در رژیم غذایی روزانه می‌تواند سلامت مغز را بهبود بخشد و عملکرد ذهنی را تقویت کند.تحقیقات نشان می‌دهد که بهترین غذاهای مناسب برای تقویت عملکرد مغز همان‌هایی هستند که برای قلب‌وعروق نیز مفید هستند.

چای و قهوه

کافئین موجود در یک فنجان قهوه یا چای صبحگاهی بیشتر ممکن است باعث افزایش تمرکز کوتاه مدت شود. طبق تحقیقی که نتایج آن در سال ۲۰۱۴ در نشریه تغذیه منتشر شد، افرادی که در روز کافئین بیشتری مصرف می‌کردند در آزمون‌های عملکرد ذهنی نتایج بهتری به دست آوردند.طبق تحقیقات دیگر صورت گرفته، کافئین همچنین ممکن است به تثبیت حافظه‌های جدید کمک کند.پژوهشگران از شرکت‌کنندگان در یک تحقیق خواستند یکسری تصاویر را مطالعه کنند.سپس به برخی از آنها قرص‌های حاوی ۲۰۰میلی‌گرم کافئین و به برخی هم قرص‌های فاقد هر گونه اثر دادند.اکثر افرادی که قرص کافئین دار مصرف کرده بودند توانایی شناسایی تصاویر در روز بعد را داشتند.

ماهی چرب

ماهی چرب سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ و چربی‌های اشباع‌نشده سالم است که سطح پروتئین آمیلوئیدبتا در خون را کاهش می‌دهد.این پروتئین در مغز افراد مبتلا به آلزایمر جمع می‌شود و یکی از نشانه‌های اصلی ابتلا به این بیماری است.سعی کنید دست‌کم دو بار در هفته ماهی بخورید اما نوعی از ماهی را انتخاب کنید که میزان جیوه آنها کمتر است.ماهی سالمون، روغن (کاد)، کنسرو تن و زغال ماهی (پولاک) از جمله این ماهی‌ها با جیوه اندک است.اگر ماهی دوست ندارید، از پزشک خود بخواهید که مکمل‌های غذاهی حاوی امگا ۳ را برای شما تجویز کند. از سوی دیگر می‌توانید مواد غذایی دیگر حاوی امگا ۳ مانند آووکادو، گردو و دانه‌کتان استفاده کنید.

توت‌ها

زردینه‌ها رنگدانه‌های طبیعی گیاهی هستند که رنگ‌های درخشان به انواع توت‌ها می‌دهند و طبق تحقیقات به تقویت حافظه کمک می‌کنند. محققان در سال ۲۰۱۲ نتایج پژوهشی را در سالنامه مغز و اعصاب منتشر کردند که طبق آن زنانی که در هفته دو بار یا بیشتر توت‌فرنگی یا توت‌آبی (بلوبری) مصرف می‌کنند تا دو و نیم سال ضعف حافظه را به تاخیر می‌اندازند.

گردو

آجیل‌ها سرشار از پروتئین و چربی‌های سالم هستند اما یک نوع آجیل‌ به‌طور خاص می‌تواند در تقویت حافظه موثر باشد. کسانی‌که زیاد گردو مصرف می‌کنند در آزمون‌های عملکرد ذهنی نتایج بهتری کسب کردند.گردو، حاوی مقدار زیادی از یک نوع اسید چرب امگا ۳ با نام اسید آلفالینولنیک است که به کاهش فشارخون و محافظت از شریان‌ها کمک می‌کند.

نظر شما