شناسهٔ خبر: 44790170 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

روند قاچاق سیگار کاهشی شد

دنیای‌اقتصاد : جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان می‌دهد بعد از گذشت هشت ماه از ابتدای سال جاری، بالاخره تاثیر مشکلات تخصیص ارز در ابتدای سال تقریبا برطرف شده و میزان تولید این محصول با افزایش جزئی و قاچاق آن با کاهش جزئی مواجه شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش «ایسنا»، روند قاچاق سیگار در سال گذشته کاهشی بود، به‌طوری که در کل سال گذشته برآورد وزارت صمت از میزان قاچاق سیگار نسبت به سال ۱۳۹۷ حدود ۳۹ درصد کاهش یافته بود، اما در سال جاری با مشکلاتی که به دلیل عدم تخصیص ارز برای واردات مواد اولیه در زمینه تولید این محصول ایجاد و منجر به توقف تولید در هشت واحد از ۱۵ واحد تولید محصولات دخانی شد، قاچاق سیگار رو به افزایش گذاشت، ‌تا جایی که در اردیبهشت امسال برآوردها از میزان قاچاق سیگار نزدیک به دو برابر دو ماه اول سال ۱۳۹۸ بود. اما از ماه گذشته میزان افزایش قاچاق تک رقمی و حالا هم در هشت ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل قاچاق سیگار کاهش جزئی داشته است.

بر اساس این آمار در هشت ماه اول امسال ۳۵ میلیارد و ۶۴۰ میلیون نخ سیگار تولید شده که نسبت به تولید ۳۰ میلیارد و ۲۶۰ میلیون نخ در هشت ماه اول سال گذشته ۱/ ۱ درصد افزایش داشته است. در پی این افزایش تولید و با توجه به اینکه میزان مصرف در این هشت ماه ۴۳ میلیارد و ۳۳۰ میلیون نخ برآورد شده، برآورد قاچاق سیگار هم با ۸/ ۴ درصد کاهش، از هشت میلیارد و ۱۶۰ میلیون نخ سیگار در هشت ماه اول سال قبل به هفت میلیارد و ۷۷۰ میلیون نخ سیگار در مدت مشابه امسال رسیده است. این در حالی است که آمارها نشان می‌دهد از ابتدای امسال تا پایان آبان صادرات سیگار با افزایش ۸/ ۳ درصدی به ۸۱ میلیون نخ رسیده است. این در حالی است که صادرات سیگار در مدت مشابه سال گذشته ۷۸ میلیون نخ بوده است.همچنین آمارها حاکی از کاهش ۲/ ۳۹ درصدی تولید تنباکو است، به‌طوری‌که تولید تنباکو از ۱۶۶۳ تن در هشت ماه نخست سال قبل به ۱۰۱۱ تن در مدت مشابه امسال رسیده است. اما در مجموع صدور و تمدید مجوز تاسیس یا تولید شرکت‌های تولیدکننده سیگارت و تنباکوی معسل و سنتی در این مدت بیش از چهار برابر شده و با افزایش ۳/ ۳۷۷ درصدی به ۱۰۵ عدد رسیده، در حالی که این رقم در سال گذشته ۲۲ بوده است. بر اساس اعلام انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی، ۷۰ درصد مواد اولیه محصولات دخانیات از طریق واردات تامین می‌شود که عمده آن مربوط به توتون است. همچنین این صنعت ۵۰ هزار نفر اشتغال مستقیم، ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار نفر اشتغال غیرمستقیم در بخش توزیع، کشاورزی و حمل و نقل دارد و نیاز سالانه آن برای واردات مواد اولیه ۳۰۰ میلیون یورو است. از طرف دیگر این صنعت سالانه ۴هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی دارد.

نظر شما