شرق: خبرگزاری فرانسه گزارش داده است که نمایندگان مجلس پاکستان روز جمعه با پیوستن این کشور به ائتلاف علیه یمن به سرکردگی عربستان مخالفت کردند. این خبر همزمان با سفر محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه ایران، به پاکستان و تلاش برای بهبودبخشیدن به روابط منطقهای منتشر شد.
رویه غلط دولت نهم و دهم در برخورد با جامعه جهانی و همسایههای منطقهای باعث افول جایگاه و موقعیت ایران در جهان شده بود، حسن روحانی با شعار درمان دیپلماسی بیمار ایران، وارد عرصه انتخابات شد و تا امروز به بهترین وجه این وعده را عملی کرده است؛ درباره پرونده هستهای، دستیابی به یک تفاهم مشترک با غرب و اکنون در منطقه خلیجفارس. در ماههای اخیر تنشهای زیادی به دلیل جنگ داخلی در یمن در منطقه خلیجفارس ایجاد شده، در یک سوی این درگیریها عربستانسعودی قرار دارد که بارها ایران را به حمایت از گروه انصارالله در یمن متهم کرده و در حال تشکیل جبههای متشکل از کشورهای عربی و منطقه برای حمله به یمن است. بعد از اینکه شبهنظامیان حوثی «انصارالله» قسمتهای زیادی از یمن را تصرف کردند، عربستان سعودی ائتلاف چند کشور را ایجاد کرده و به شبهنظامیان حوثی در خاک یمن حمله کرد. ایران حمله نیروهای عربستان به یمن را محکوم کرد. عربستان تلاش زیادی برای جلب حمایت پاکستان کرد. پیش از این حکومت افغانستان اعلام کرده در ارتباط با جنگ جاری در یمن، از عربستان سعودی حمایت میکند و «حزب اسلامی» افغانستان به رهبری گلبدین حکمتیار نیز اعلام کرده آماده است صدها نفر از اعضای گروهش را برای حمایت از عربستان سعودی به یمن بفرستد. پس از سفر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان، به پاکستان اعلام شد مجلس پاکستان قطعنامهای به تصویب رسانده که به موجب آن از دولت این کشور خواسته شده است درمورد درگیری یمن کنار بایستد. درواقع مجلس پاکستان با تصمیم خود درخواست عربستان از اسلامآباد مبنیبر ملحقشدن به ائتلاف علیه انصارالله در یمن را رد کرد. نمایندگان مجلس از دولت نوازشریف خواستند تا تلاشهای خود را برای یافتن راهحلی برای خاتمه بخشیدن به این نبرد افزایش دهد، چراکه این امر میتواند منطقه را به هرجومرج و آشفتگی بکشاند. ظریف در جریان سفر دو روزه خود به اسلامآباد، با مقامات این کشور شامل محمد نوازشریف نخستوزیر، ژنرال راحیل شریف فرمانده ارتش، ایاز صادق رئیس مجلس ملی، رضا ربانی رئیس مجلس سنا و سرتاج عزیز مشاور نخستوزیر در امور خارجی و امنیت ملی پاکستان دیدار کرد. او در این دیدارها ضمن گفتوگو درباره موضوعهای دوجانبه، بر ضرورت عدم دخالت کشورها در مسئله یمن تأکید و اعلام کرد ایران خواستار آتشبس فوری در یمن، ارسال کمکهای انساندوستانه به این کشور، انجام گفتوگو میان گروههای یمنی و تشکیل دولت فراگیر مورد قبول مردم این کشور است. وزیر امور خارجه عصر روز گذشته بعد از دیدار با رئیس مجلس ملی پاکستان، اسلامآباد را به مقصد تهران ترک کرد.
دیدار ظرف با رئیس مجلس ملی پاکستان
محمدجواد ظریف در سفر خود به پاکستان با ایاز صادق، رئیس مجلس ملی پاکستان، دیدار و گفتوگو کرد. به گزارش ایرنا، وزیر امورخارجه با یادآوری وضعیت نابسامان یمن و آخرین تحولات در منطقه گفت: حمله نظامی، بمباران و تخریب زیرساختها نمیتواند کمککننده در این کشور باشد. او با یادآوری روابط گرم مردم ایران و پاکستان، دغدغههای مشترک دو کشور در منطقه را تروریسم، افراطگرایی، قاچاق و مواد مخدر برشمرد. وزیر امور خارجه همچنین از مواضع پاکستان در موضوع هستهای ایران تقدیر کرد.
رئیس مجلس ملی پاکستان نیز در این دیدار بر ضرورت همکاری دو کشور در مبارزه با داعش، تروریسم و قاچاقچیان مواد مخدر تأکید کرد و افزود: مشکلات منطقهای قطعا توسط کشورهای منطقه قابل حلوفصل است بنابراین نیازمند همکاریها و رایزنیهای بیشتر در میان کشورهای منطقه هستیم. ایاز صادق اظهار کرد: تفرقه میان مسلمانان تنها در خدمت دشمنان اسلام است و باید در جهت ایجاد وحدت در میان آنان تلاش کرد. او ادامه داد: باور دارم ایران و پاکستان میتوانند نقش عمدهای در حلوفصل مشکلات منطقهای بازی کنند. رئیس مجلس ملی پاکستان به تحولات اخیر یمن اشاره و تأکید کرد: باید تمامی طرفها را به میز مذاکره دعوت کنیم و راهحل مناسب را از طریق گفتوگو و مذاکره بیابیم. ایاز صادق در زمینه روابط دوجانبه پارلمانی نیز خواستار افزایش رایزنیها شد و تأکید کرد: تمامی نمایندگان مجلس پاکستان صرفنظر از سلیقه و گرایشهای داخلی خواستار بهترین رابطه با کشور برادر، دوست و همسایه، ایران هستند.
دیدار با فرمانده کل ارتش
وزیر امور خارجه ایران در دیدار فرمانده کل ارتش پاکستان، هماهنگی بیشتر در مقابله با تروریسم و افراطگرایی را خواستار شد. به گزارش ایسنا، طی دیدار ظریف، با راحیل شریف که مراسم سان رسمی نیز در آن برگزار شد، ژنرال راحیل شریف با ابراز تأسف از حادثه اخیر مرزی که به شهادت هشت نفر از مرزبانان ایرانی منجر شد، تأکید کرد همکاریهای امنیتی در جهت تقویت مرزها ضروری است. همچنین آخرین تحولات منطقهای بهویژه تحولات عراق، سوریه و یمن بررسی شد. در این دیدار وزیر خارجه کشورمان راهحل موردنظر جمهوریاسلامیایران برای حل بحران یمن را تبیین کرد که شامل آتشبس فوری در یمن، کمکرسانی بهویژه ارسال دارو و مواد غذایی و کمک به مجروحان، آغاز گفتوگوی یمنی- یمنی و تشکیل دولت فراگیر است. او همچنین خاطرنشان کرد: با توجه به تجربیات گذشته، تبعات مداخلات نظامی در یمن به بخشی از مشکلات تبدیل خواهد شد.
تلاشهای ظریف به نتیجه رسید
پاکستان در کنار عربستان در یمن نمیجنگد
صاحبخبر -