حوثیها توانستهاند در جنوب یمن پیشروی کنند و بر منطقه نفتی اتاک نیز مسلط شوند. بنا بر گزارشها آنها با هیچ مقاومتی از سوی مردم روبرو نشدهاند. نیروهای امنیتی این شهر که مرکز استان شبوه است همچنان به علی عبدالله صالح، رئیس جمهوری پیشین یمن وفادارند. نیروهای وفادار به او یکی از مهمترین اهرمهای قدرتگرفتن حوثیها در یمن هستند.
گفته میشود با تسلط حوثیها بر اتاک، موقعیت آنان در جنوب یمن نیز تحکیم میشود. حوثیها در حال حاضر عدن را هدف قرار دادهاند که هنوز در دست نیروهای طرفدار رئیس جمهوری فراری یمن عبد ربه منصور است. اگرچه تولید نفت یمن نسبت به سایر کشورهای نفتخیز منطقه بالا نیست، اما ۷۵ درصد درآمد سرانه یمن را تامین میکند. با شروع جنگ داخلی در یمن تولید نفت این کشور نیز به شدت پایین آمده است.
پشتیبانی ایران از حوثیها
کشورهای عرب منطقه و آمریکا موفقیت حوثیها در یمن را در ارتباط مستقیم با پشتیبانی ایران میدانند. روز گذشته (چهارشنبه ۸ آوریل/ ۱۹ فرودین) جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در گفتوگویی با شبکه "پی بی اس" گفت که کشورش از حمایت ایران از شورشیان حوثی آگاه است و اگرچه در پی رویارویی با ایران نیست، اما در بحران یمن در کنار متحدان و دوستان خود در منطقه خواهد ایستاد.
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران روز پنجشنبه (۲۰ فروردین، ۹ آوریل) در مراسم «روز ملی فناوری هستهای» بخشی از سخنان خود را به اوضاع یمن اختصاص داد. وی گفت: «با بمباران، یک ملت بزرگ مانند ملت یمن تسلیم نمیشود.» ایران آشکارا در جنگ قدرت در عراق، سوریه و لبنان دخالت دارد و همین موضوع به تنش شدید در مناسبات سیاسی این کشور با همسایگانش در منطقه منجر شده است. حسن روحانی با اشاره به اوضاع عراق، لبنان و سوریه به ائتلاف ضد حوثیها به رهبری عربستان سعودی پیام داد:«در آینده نزدیک میفهمید که در یمن هم اشتباه کردهاید.»
رئیس جمهوری ایران کشورهای منطقه را به «دوستی» دعوت کرد و گفت که بحران باید میان یمنیها و با مذاکره حل شود. رسانههای انگلیسیزبان از قول آیتالله خامنهای نوشتهاند که او حمله هوایی عربستان سعودی به یمن را یک جنایت جنگی دانسته است که باید در دادگاه بینالمللی کیفری به آن رسیدگی شود.