شناسهٔ خبر: 44456606 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: پارسینه | لینک خبر

کاربران توییتر پاسخ رئیس جمهور ترکیه را دادند؛

واکنش‌ها به شعرخوانی مغرضانه؛ آموزش فشرده تاریخ به اردوغان پاشا

پارسینه

رئیس جمهور ترکیه با خواندن شعری در رابطه با سرزمین های دو سوی ارس موجب برانگیخته شدن خشم ایرانی ها شد. کاربران ایرانی توییتر با داغ کردن هشتگ های مختلف بخش هایی از تاریخ این سرزمین را به اردوغان یادآوری کردند.

صاحب‌خبر -
به گزارش «پارسینه»، شعرخوانی جنجالی رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، در جریان رژه نظامی باکو به مناسبت پیروزی جمهوری آذربایجان در جنگ قره باغ با واکنش تند وزارت خارجه، چهره‌های سیاسی و مردم در شبکه‌های اجتماعی رو به رو شد.

اردوغان در میان سخنرانی روز گذشته خود بخشی از «ترانه ارس (آراز)» را خواند که در آن نسبت به جدایی قهرآمیز سرزمین‌های آن سوی رودخانه ارس ابراز تاسف و ناراحتی می‌شود.

نکته جالب توجه این که در این ترانه در واقع به جدایی سرزمین‌های آذری نشین شمال رودخانه ارس که در جریان جنگ‌های ایران و روس از خاک ایران جدا شده بودند پراخته می‌شود. محمد جواد ظریف، وزیر خارجه، در توییتر خود این نکته را به اردوغان یادآوری کرد و نوشت: «به اردوغان نگفته بودند شعری که به غلط در باکو خواند مربوط به جدایی قهری مناطق شمالی ارس از سرزمین مادریشان ایران است! آیا او نفهمید که علیه استقلال جمهوری آذربایجان سخن گفته است؟ هیچکس نمی‌تواند در باره آذربایجان عزیز ما صحبت کند.»
واکنش ظریف به سخنان تجزیه‌طلبانه اردوغان در باکو

آموزش تاریخ به رئیس جمهور ترکیه محدود به ظریف نبود و بسیاری از کاربران دیگر هم علاوه بر مطرح کردن درخواست‌هایی همچون تحریم کالاهای ترکیه‌ای و به رسمیت شناختن نسل‌کشی ارامنه توسط عثمانی، گوشه‌هایی از درس‌های عبرت آموز تاریخ، این معلم سختگیر را برای اردوغان یادآوری کردند.

علی بی طرفان با انتشار تصویری از صدام حسین نوشت: «خوب نگاهش کن آقای اردوغان... این آخرین کسیه که به تمامیت ارضی کشور ما چشم طمع داشت الان استخوان هاشم پوسیده، ولی ایران هنوز پر قدرت وایساده.»
 
شعرخوانی جاهلانه و آموزش فشرده تاریخ ایران به اردوغان
 
«حسین صارمی» جلوه دیگری از جنگ هشت ساله ایران و عراق را به رئیس جمهور ترکیه یادآوری کرد و نوشت: «آذری‌ها یه باکری داشتن که کیلومتر‌ها از خاک ایران رو آزاد کرد و خودش مفقود شد و دلش نیومد دو متر از خاک ایران رو بگیره ... فقط سپاه عاشورا تبریز براتون کافیه! #اردوغان_غلط_کرد»

وصف این روحیه وطن پرستی را در ویدیویی که کاربر «مهدی» از رجزخوانی یک سرباز ترک ایرانی منتشر کرده است بهتر می‌توان فهمید:
 
mp4
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_1163215" ><script type="text/JavaScript" src="https://parsine.com/fa/news/play/embed/673994/1163215?width=800&height=600"></script></div>

علی سیستانی، معلم و شهروند-خبرنگار در زابل، تصویری از تماس ویدیویی اردوغان در شب کودتای اوت ۲۰۱۶ ترکیه منتشر کرد تا به او یادآوری کند که پایه‌های حکومتش لرزان‌تر از آن است که بخواهد برای ایران شاخ و شانه بکشد.
 
شعرخوانی جاهلانه و آموزش فشرده تاریخ ایران به اردوغان
 
امیررضا نظری، دانشجوی مطالعات منطقه‌ای و روزنامه نگار، با یادآوری همزمانی اظهارات مداخله جویانه اردوغان و سالگرد درهم شکسته شدن حکومت خودمختار جعفر پیشه وری در آذربایجان نوشت: «سالیانی دور، برخی نمک به حرام در آذربایجان به دستور استالین علم تجزیه ایران را بلند کردند. در ۲۱ آذر ارتش ایران، پیشه‌وری و فرومایگان وابسته او را شکست داد. پیشه‌وری گریخت، استالین مرد، شوروی تجزیه شد و ایران ماند. #اردوغان_غلط_کرد»
 
شعرخوانی جاهلانه و آموزش فشرده تاریخ ایران به اردوغان
 
رئیس جمهور ترکیه که علاقه زیادی به شعرخوانی دارد و پیش از این هم در دیدار با حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، اشعاری از حافظ و سعدی را خوانده بود.

او همچنین در مراسم بازگشایی مسجد ایاصوفیه شعری فارسی از سلطان محمد فاتح عثمانی را خواند که هنگام فتح استانبول در سال ۱۴۵۳ میلادی سروده بود «پرده داری می‌کند در قصر قیصر عنکبوت/ بوم نوبت می‌زند بر طارم افراسیاب.»

محسن میلانی، استاد دانشگاه فلوریدای جنوبی، با ذکر روایتی تاریخی از اختلافات دوران بنیانگذار سلسله صفوی با خلفای عثمانی، به مقامات ایران توصیه کرد که از درگیر شدن با ترکیه پرهیز کنند: «شاه اسماعیل در جواب نامه بی ادبانه سلطان سلیم عثمانی نوشت که استفاده از لغات رکیک وی رابه حساب خماری مشاورینش میگذارد. او یک جعبه تریاک مرغوب برای سلطان فرستاد تا خماری از سرشان بپرد. درمورد اوردغان هم باید حفاظت کامل از مرز‌های ایران اولویت سیاست ایران باشد و از هر نوع دعوا با ترکیه پرهیز کند.»
 
کاربر «رضا» هم با انتشار عکس زیر نوشت: «اینجا شهیدگاه تو شهر اردبیله، جایی که هزاران شهید جنگ چالدران در اون به خاک سپرده شدن.»
 
شعرخوانی جاهلانه و آموزش فشرده تاریخ ایران به اردوغان
 
جنگ چالدران، نخستین نبرد شاه اسماعیل صفوی با خلافت عثمانی بود که در نزدیکی شهرستان چالدران در شمال غربی ایران، اوت ۱۵۱۴ میلادی برابر با اول شهریور سال ۸۹۳ خورشیدی رخ داد که علی رغم رشادت‌های سپاه ایران، ارتش عثمانی با تکیه به توپ‌های جنگی توانست پیروز شود.
 
درس آخر را هم دکتر کیانوش جهانپور، رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت، با انتشار نقشه امپراتوری هخامنشی و این عنوان به اردوغان یادآوری کرد: «آموزش تاریخ به پاشا. درس اول».
شعرخوانی جاهلانه و آموزش فشرده تاریخ ایران به اردوغان
 

نظر شما