شناسهٔ خبر: 44397350 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

عربستان|خشم سعودی‌ها از توئیت جنجالی مشاور بن زاید درباره آشتی با قطر

توئیت جنجالی مشاور سابق محمد بن زاید درباره مخالفت امارات با روند آشتی عربی خشم گسترده سعودی‌ها را برانگیخته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خلیج آنلاین، کاربران و فعالان سعودی به انتشار توئیت «عبدالخالق عبدالله» مشاور سابق « محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی و استاد دانشگاه امارات واکنش نشان دادند؛ چرا که عبدالله در توئیت خود نوشته بود که قطار آشتی خلیج فارس بدون اطلاع و موافقت از پیش اعلام شده امارات یک میلیمتر هم حرکت نخواهد کرد.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

فعالان سعودی معتقدند که مشاور سابق بن زاید از خلال توئیت خود سعی دارد تا تلاش‌های صورت گرفته برای از سرگیری روابط میان اعضای شورای همکاری خلیج فارس به رهبری کویت را مختل کند.

عبدالله یک روز قبل از صدور بیانیه کویت در خصوص پیشرفت در مسیر گفت‌و‌گوهای حل بحران قطر، با هدف کم اهمیت جلوه دادن این بیانیه گفت که هیچ راه حل دو جانبه ای برای بحران قطر وجود ندارد. از آنجا که محاصره قطر از سوی چهار کشور صورت گرفت، با چهار کشور نیز حل و فصل می‌شود که این امر اشاره ضمنی عبدالله به ناتوانی ریاض در مصالحه با دوحه بود.

وی پس از انتشار بیانیه کویت در جمعه گذشته تاکید کرد که این بیانیه مرتبط با حل بحران قطر نبود و همه آنچه در این زمینه گفته شده شایعاتی بیش نیست.

«احمد الناصر المحمد الصباح» وزیر خارجه کویت در بیانیه‌ای به بحران قطر با چهار کشور عربستان سعودی، امارات، بحرین و مصر پرداخت و گفت: اخیرا در راستای ادامه تلاش‌ها برای آشتی کشورهای حاشیه خلیج فارس گفت‌و‌گوهایی مفید صورت گرفت.همچنین « فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان نیز تاکید کرد:«کشورش به دنبال راه‌حلی است تا همه طرف‌ها را راضی به مصالحه کند».

این سخنان مخالف خبری است که ریاض در حال ترویج آن در خصوص آشتی با قطر است چرا که فیصل بن فرحان اخیرا اعلام کرد که متحدان ریاض نیز در این خصوص در صف کشورش قرار دارند اما این سخنان نشان‌دهنده اختلاف در درون جبهه سعودی- اماراتی است.

عبدالله عصر روز یکشنبه ، یک توئیت جدید از ناتوانی ریاض در خصوص ارائه یک راه حل بدون تأیید قبلی و استقبال امارات نوشت که این امر واکنش فعالان سعودی‌ها را در پی داشت.

«عبدالرحمن بن موسی» ، شاهزاده سعودی در پاسخ به توییت عبدالله گفت: نویسنده این توئیت ، استاد علوم سیاسی است که ابعاد سخنان خود را می‌فهمد و شک ندارم که او می‌دانسته که این گفته‌ها و واکنش‌ها به این گفته‌ها نشان دهنده رابطه قوی میان دو کشور ، دو رهبر و دو ملت نیست».

«عبدالعزیز التویجری» ، مدیرکل سابق سازمان آموزش ، علوم و فرهنگ جهان اسلام « ایسیسکو» نیز اعلام کرد: قطارصلح خلیجی با اراده رهبر خود که منافع مسافران را می‌داند حرکت کرده است.

« فائز صالح جمال» فعال سعودی نیز به نوبه خود در خصوص سخنان عبدالله اظهار داشت: این سخنان یک استاد علوم سیاسی و نزدیک به سیاستمداران کشورش است که سخنان او مملوء از استبداد و غیر قابل قبول است.

این توییت مشاور ولیعهد ابوظبی باعث خشم گسترده در داخل عربستان شده است که کاربران سعودی با ایجاد هشتگ « عبدالخالق بی ادب است» از امارات خواسته‌اند عبدالخالق را به خاطر اهانت به حکومت سعودی مورد بازجویی قرار دهد.

«ترکی الحمد» ، نویسنده مشهور سعودی در توئیت خود نوشت: دکتر عبدالله اغراق‌آمیز سخن گفته است. اگر من می‌گفتم که مصالحه‌ای جز با توافق چهار کشور صورت نمی‌گیرد، موضوع قابل قبول و منطقی بود. اما اینکه امارات متحده عربی به استاد دانشگاهش اجازه تصمیم‌گیری دهد، غیر منطقی است. او یک فرد وطن پرست است که باعث خدشه دار شدن وجهه وطنش شده است.

واکنش سعودی‌ها منجر شد تا عبدالله گفته‌های خود را در توئیترش حذف کند؛ چرا که جنجال زیادی را برانگیخته بود.

چهار کشور عربستان سعودی، مصر، امارات و بحرین از پنجم ژوئن 2017 روابط دیپلماتیک خود با قطر را قطع کردند و ضمن محاصره زمینی، هوایی و دریایی این کشور، سیزده شرط از جمله کاهش روابط با ایران، تعطیلی شبکه «الجزیره» و قطع حمایت از «اخوان‌المسلمین» و حماس را برای ازسرگیری این روابط تعیین کردند.

عبدالخالق عبدالله یکی از برجسته‌ترین نظریه پردازان بحران قطر بوده و وی چندین بار تأکید کرده که هیچ راه حلی برای بحران قطر بدون اجرای سیزده شرط تحمیل شده توسط چهار کشور محاصره کننده علیه قطر وجود ندارد.

دوحه همواره بر ضرورت حل بحران خلیج فارس از طریق گفت‌وگو و بدون اعمال هیچ گونه پیش شرطی تاکید کرده است؛ مساله‌ای که کویت و عمان نیز برای پیشبرد آن از طریق میانجی‌گری در این قضیه تلاش کرده‌اند.

انتهای پیام/