شناسهٔ خبر: 4435060 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دویچه وله | لینک خبر

ایران دو ناو جنگی به خلیج عدن گسیل داشت

ایران دو ناو جنگی به خلیج عدن، در نزدیکی یمن اعزام کرده است. آمریکا از حمله‌های ائتلاف نظامی به رهبری عربستان علیه حوثی‌های یمن پشتیبانی می‌کند. در این میان مردم یمن با فاجعه‌ای انسانی روبرو هستند.

صاحب‌خبر -

رسانه‌های ایران روز چهارشنبه (۱۹ فروردین / ۸ آوریل) از گسیل دو ناو جنگی ایران، ناو لجستیک بوشهر و ناوشکن البرز، از بندرعباس به خلیج عدن و تنگه باب‌المندب، در نزدیکی شهر بندری عدن در جنوب یمن، خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری فارس، حبیب‌الله سیاری، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، در بندرعباس گفته است که ماموریت این ناوهای جنگی "تامین خطوط مواصلاتی کشتی‌رانی ایران و حراست از منافع جمهوری اسلامی در آب‌های آزاد" است. به گفته سیاری، این ماموریت سه ماه طول خواهد کشید.

فرمانده نیروی دریایی ایران همچنین گفته که وظیفه اصلی ناوهای جنگی اعزامی تامین خطوط مواصلاتی ایران در آب‌های دوردست است و "البته این آمادگی وجود دارد تا در صورت درخواست دیگر کشورها به یگان‌های آن‌ها نیز کمک کنند".

قدرت‌نمایی ایران

خبرگزاری آلمان می‌نویسد که ایران برای قدرت‌نمایی در کشمکش بر سر یمن یک ناوگروه را به خلیج عدن اعزام کرده است.

بیشتر بخوانید: خامنه‌ای: برخی از حکومت‌های اسلامی خیانت می‌کنند

در یمن شورشیان شیعی حوثی (انصارالله) علیه طرفداران رئیس جمهور یمن، عبدربه منصور هادی که از کشور گریخته می‌جنگند. عربستان سعودی که بر سر قدرت در منطقه با جمهوری اسلامی ایران رقابت می‌کند، حامی منصور هادی است که در حال حاضر در این کشور پناه گرفته است. دو هفته است که ائتلافی نظامی به رهبری عربستان سعودی مواضع و انبارهای اسلحه حوثی‌ها را بمباران می‌کند.

جمهوری اسلامی ایران از شورشیان حوثی حمایت مالی و حمله‌های هوایی علیه آنان را محکوم کرده و خواستار پایان یافتن هر چه سریع‌تر بمباران‌ها شده است.

بمباران‌ها و درگیری‌های زمینی تا کنون موجب کشته شدن بسیاری از غیرنظامیان در یمن شده که فقیرترین کشور شبه جزیره عربی است.

حمایت آمریکا از ائتلاف نظامی علیه شورشیان یمن

آمریکا از ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی با تسلیحات و اطلاعات امنیتی پشتیبانی می‌کند. یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا حاضر نشد گفته‌های آنتونی بلینکن، معاون وزیر امور خارجه این کشور، مبنی بر اینکه آمریکا ارسال اسلحه به عربستان را تسریع خواهد کرد، تایید کند. بلینکن در سفر به ریاض، پایتخت عربستان، با رئیس جمهور یمن دیدار و گفت‌وگو کرده بود.

ماری هارف، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، روز سه‌شنبه (۷ آوریل) در واشنگتن گفت: «فکر می‌کنم گزارش‌هایی که در این باره منتشر شده محتوای دقیق گفت‌وگوها را بازتاب نمی‌دهد.» هارف افزود که بلینکن سیاست دولت آمریکا را دنبال می‌کند که بر اساس آن آمریکا از ائتلاف نظامی به رهبری عربستان حمایت لجستیکی، از جمله با دادن اطلاعات امنیتی می‌کند.

"فاجعه انسانی" در یمن

در این میان سازمان امدادگر "اوکسفام" هشدار داده که فاجعه‌ای انسانی در انتظار یمن است. گرانت پریچارد، سخنگوی این سازمان، روز چهارشنبه ۸ آوریل به خبرگزاری آلمان گفت: «اوضاع یمن روز به روز وخیم‌تر می‌شود.»

بیشتر بخوانید: نشست شورای امنیت درباره اوضاع یمن

به گفته پریچارد، حدود ۱۰ میلیون از جمعیت ۲۴ میلیونی یمن غذای کافی برای خوردن ندارند. پریچارد افزوده که این کشور مجبور است بیش از ۸۰ درصد مواد غذایی مورد نیاز خود را وارد کند، اما چون در حال حاضر بنادر و فرودگاه‌ها بسته هستند، هیچ جنسی وارد کشور نمی‌شود.

به گفته سخنگوی "اوکسفام"، وضعیت آب آشامیدنی و برق نیز روز به روز در یمن بدتر می‌شود. همچنین مواد دارویی کافی در این کشور یافت نمی‌شود.

برچسب‌ها: