شناسهٔ خبر: 4421059 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

این خبر به روز رسانی می شود؛ چهاردهمین روزحمله عربستان به یمن:تلاش اعراب برای درج نام رهبر حوثی های یمن در فهرست سیاه/افزایش کمک های نظامی آمریکا به عربستان / صلیب سرخ: وضعیت انسانی در یمن بسیار بحرانی است

صاحب‌خبر -

شفقنا (پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه) - حملات جنگنده های سعودی و متحدانش به استان های مختلف یمن در حالی وارد چهاردهمین روز خود می شود که این جنگنده ها محله های مسکونی، ارودگاه های متعلق به پناهجویان، ساختمان ها و تاسیسات عمومی و حیاتی از جمله بنادر و فرودگاه ها هدف قرار می دهند.

بامداد پنج‌شنبه ششم فروردین سفیر عربستان در آمریکا از آغاز عملیات «طوفان قاطع» برای تجاوز نظامی به حریم یمن خبر داد و اعلام کرد که این عملیات بامداد پنجشنبه ساعت 24 به وقت عربستان سعودی با دستور ملک سلمان شاه این کشور آغاز شده است.

عربستان سعودی به بهانه حمایت از عبدربه منصور هادی رییس جمهوری مستعفی و فراری یمن و ادعای حمایت از مردم در مقابل کسانی که آن ها را کودتاچیان توصیف کرد، از پنجشنبه گذشته دست به تجاوز نظامی به یمن زد اما حضور گسترده مردم در راهپیمایی روز چهارشنبه صنعا نشان داد که هیچیک از ادعاهای عربستان صحت ندارد و این کشور به دلیل اینکه نفوذ خود را در یمن از دست داده است، سعی می کند یمن را به آتش و آشوب بکشاند.

10 کشور در این تجاوز نظامی مشارکت دارند که شامل اعضای شورای همکاری خلیج فارس‌ به جز کشور عمان، به علاوه ترکیه، اردن، مصر و سودان است.

در پی تجاوز هواپیماهای سعودی و هم پیمانانش به خاک یمن، شمار زیادی از غیر نظامیان از جمله زنان و کودکان جان باختند.

مخالفت های منطقه ای و جهانی با ادامه تجاوز نظامی عربستان در یمن در بستر درخواست های بشردوستانه برای توقف کشتار غیرنظامیان و کاهش آلام روز افزون آنها رو به افزایش است.


به گزارش شفقنا از منابع مختلف خبری آخرین وجدیدترین خبرهای حمله عربستان سعودی وحامیان این کشور به یمن درپی می آید:

تداوم تجاوز هوایی سعودی به یمن با بمباران استان های لحج و عدن
جنگنده های عربستانی روز چهارشنبه در چندین نوبت استان های لحج و عدن را بمباران کردند که بر اثر شماری از شهروندان یمنی کشته و زخمی شدند.

به گزارش شبکه خبری اسکای نیوز، منابع نظامی یمنی اعلام کردند که جنگنده های سعودی 9 بار فرودگاه عدن، ورودی شمالی وشرقی این شهر را بمباران کردند.

هنوز آمار دقیق کشته ها و زخمی های تجاوز هوایی امروز جنگنده های عربستانی به این دو شهر دست نرسیده است.

بر اساس این گزارش، بر اثر درگیری میان جنبش مردمی انصار الله و نیروهای هادی رییس جمهوری مستعفی و فراری یمن در مناطق دار سعد و شیخ عثمان و المنصوره شهر عدن 4 تن از نیروهای هادی به هلاکت رسیدند.

کمک های نظامی آمریکا به عربستان برای حمله به یمن را افزایش یافت

معاون وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد که کشورش ارسال سلاح برای ائتلاف نظامی به سرکردگی عربستان در حمله به یمن را تشدید کرده و همکاری اطلاعاتی را نیز افزایش داده است.

پایگاه اینترنتی روزنامه «آیریش تایمز»آورد: «آنتونی بلینکن» روز سه شنبه همچنین اعلام کرد که آمریکا یک مرکز هماهنگی در عربستان ایجاد کرده است.

این مقام آمریکایی در شهر ریاض پایتخت عربستان به خبرنگاران گفت که عربستان این پیام را برای انصارالله و متحدان آنان ارسال کرده که نمی توانند با نیروی نظامی بر یمن مسلط شوند.

ائتلافی به رهبری عربستان از 13 روز پیش تاکنون تجاوزگری خود علیه یمن را آغاز کرده است. در جریان حملات وحشیانه جنگنده های این ائتلاف صدها غیرنظامی یمنی کشته و هزاران نفر دیگر مجروح شده اند. جنگنده های عربستانی عمدتا مراکز غیرنظامی و زیرساخت های یمن را هدف داده اند.

همزمان با ادامه این تجاوز نظامی، گروه تروریستی القاعده با بهره برداری از تضعیف قدرت مرکزی در آن کشور دست به اقداماتی زده است.

به گفته منابع آگاه در استان «حضرموت» در شرق یمن، افراد مسلح عضو القاعده یک پایگاه مرزی در 440 کیلومتری شمال شرقی شهر صنعا تصرف کردند.

درحالی حملات به یمن و کشتار غیرنظامیان با حمایت آمریکا و هم پیمانانش ادامه دارد که «صالح الصماد» رییس شورای سیاسی انصارالله روز دوشنبه تاکید کرد که اگر اقدامات تجاوزکارانه به رهبری عربستان علیه یمن متوقف شود، انصارالله آماده انجام گفت و گوهای صلح است، به شرط آنکه این گفت و گوها با نظارت طرفهایی صورت گیرد که مواضع خصمانه و کینه توزانه علیه ملت یمن نداشته باشند.

الصماد که در گذشته مشاور عبدربه منصور هادی رییس جمهوری فراری یمن بود، در گفت و گو با خبرگزاری رویترز افزود: یمنی ها مخالف بازگشت عبدربه به یمن هستند که به عربستان گریخته است.

وی خاطرنشان کرد: ما همچنان بر موضع خود در خصوص انجام گفت و گو ایستاده ایم و خواستار ادامه آن هستیم، به شرط آنکه این گفت و گوها بر اساس احترام متقابل و به رسمیت شناخته شدن طرف مقابل انجام شود.

وی ادامه داد: ما شرطی جز توقف تجاوزگری و نشستن بر سر میز مذاکره بر اساس یک جدول زمان بندی شده مشخص نداریم و می خواهیم ملت یمن نیز در جریان نشستهای گفت و گوها قرار گیرد تا بداند که چه کسی کارشکنی می کند و هر یک از طرفهای منطقه ای و یا بین المللی که مواضع خصمانه علیه ملت ما ندارند، می توانند بر این گفت و گوها نظارت کنند.

الصماد با تکذیب این مطلب که انصارالله در صدد تسلط یافتن بر جنوب یمن است، تاکید کرد فعالیت انصارالله بر رویارویی با تهدید شبکه القاعده تمرکز شده است.

کمیته بین المللی صلیب سرخ: وضعیت انسانی در یمن بسیار بحرانی و اسفناک است

کمیته بین المللی صلیب سرخ در یمن وضعیت انسانی را در این کشور بسیار بحرانی و اسفناک توصیف کرد.

دفتر کمیته بین المللی صلیب سرخ در صنعا، پایتخت  یمن اعلام کرد که هم اکنون وضعیت انسانی در یمن بسیار اسفناک است بویژه آنکه این کشور ۹۰ درصد از مایحتاج غذایی خود را از خارج از کشور وارد می کند و هم اکنون تمامی مسیرهای هوایی، دریایی و زمینی به این کشور بسته است.

از سوی دیگر روزنامه الشرق الاوسط با انتشار خبر اعلام کرد که از آغاز حملات سعودیها به یمن تنها در  شهر عدن ۲۰۰ نفر کشته شد ه اند.

 

ادعای سفیر عربستان در آنکارا درباره حمایت ترکیه از تجاوز به یمن

سفیر عربستان سعودی در ترکیه ادعا کرد که آنکارا از اقدامات ائتلاف «طوفان قاطع» در یمن حمایت و آمادگی خود را برای حمایت لجستیکی و نظامی از آن اعلام کرده است.

عادل مرداد، سفیر عربستان در آنکارا در سخنانی عنوان داشت: سفر محمد بن نایف بن عبدالعزیز، جانشین ولیعهد عربستان و معاون دوم نخست‌وزیر و وزیر کشور عربستان به ترکیه بسیار موفقیت‌آمیز بود.

وی اظهار کرد: این سفر به هیچ‌وجه به سفر رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه به ایران ارتباط نداشت. هرچند که موعد این سفرها به هم نزدیک بود. دستور کار سفر اردوغان به تهران و همچنین سفر محمد بن نایف بن عبدالعزیز به ترکیه از قبل چیده شده بود و نزدیک بودن زمان این دو سفر صرفاً یک امر تصادفی بود.

وی خاطرنشان کرد: در نشست محمد بن نایف با اردوغان، عملیات ائتلاف «طوفان قاطع» در یمن بررسی شد.

سفیر عربستان در آنکارا تصریح کرد که عملیات «طوفان قاطع» در پاسخ به خواسته «مقامات قانونی» در یمن صورت گرفت.

عادل مرداد اظهار کرد که ترکیه بیانیه‌ای را صادر کرد که در آن از اقدامات این ائتلاف حمایت و آمادگی خود را برای مشارکت در حمایت لجستیکی و امنیتی اعلام کرد و این موضعی است که عربستان آن را ارج می‌نهد.

تلاش اعراب برای درج نام رهبر حوثی های یمن در فهرست سیاه

کشورهای عربی از تلاش خود برای درج نام رهبر حوثی های یمن در فهرست سیاه شورای امنیت سازمان ملل متحد خبر دادند.

رویترزآورده است: کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و اردن قصد دارند شورای امنیت را به گنجاندن نام پسر «علی عبدالله صالح» رئیس جمهوری اسبق یمن و «علی عبدالملک الحوثی»  رهبر حوثی های این کشور در فهرست سیاه وادار کنند.

این کشورها که با هم پیمانی با عربستان یمن را آماج حملات وحشیانه خود قرار داده اند همچنین به دنبال تحریم تسلیحاتی یمن هستند تحریمی که به زعم خود خواهان جلوگیری از انتقال سلاح به حوثی ها هستند.

کارشناسان کشورهای عضو شورای امنیت روز گذشته برای نخستین بار پیش نویس قطعنامه ای که را مورد بررسی قرار دادند که به موجب آن حساب های بانکی پسر علی عبدالله صالح و رهبر حوثی های یمن مسدود می شود و این افراد ممنوع السفر می شوند.


یونیسف از کشته شدن حداقل 74 کودک در یمن خبر داد

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد موسوم به یونیسف در آخرین گزارش خود در باره یمن از کشته شدن حداقل 74 کودک و زخمی شدن 44 کودک دیگر یمنی بر اثر بمباران های نیروهای متجاوز عربستان خبر داد. در این گزارش آمده است که به احتمال زیاد شمار واقعی کودکان قربانی با توجه به شدت درگیری ها طی روزهای گذشته در شهر مرکزی عدن واقع در جنوب یمن به مراتب بیش از این است.

"جولیان هارنیس" مدیر شعبه یونیسف در یمن با استناد به این گزارش می گوید:" وضعیت به شدت خطرناک است. بیمارستان ها پر از بیمار و حتی آمبولانس ها نیز به سرقت می روند. کودکان کشته و زخمی می شوند و راهی به غیر از فرار ندارند. سلامت کودکان یمنی در خطر است و آنها نمی توانند به مدرسه بروند. همه طرف های جنگ باید خود را موظف به تامین امنیت کودکان بدانند".

حمله جنگنده های سعودی به مدرسه ای در یمن


حمله جنگنده های سعودی به مدرسه‌ای در یمن، 3 کشته برجا گذاشت.

منبعی در وزارت آموزش و پروش یمن در استان "اب" اعلام کرد که در حمله جنگنده‌های سعودی به مدرسه "البساتین" در منطقه "میتم" در این استان 3 کودک کشته و شماری دیگر مجروح شدند.

حملات مداوم جنگنده‌های ائتلاف عربستان سعودی به یمن تا کنون بیش از هزار کشته و مجروح برجا گذاشته است. به دلیل هدف قرار گرفت مناطق مسکونی و تأسیسات و زیرساختها، شمار قابل توجهی از قربانیان این حملات زن و کودک هستند.

 

المنار: ضد هوایی های یمنی با پرواز جنگنده های آل سعود مقابله می کند



شبکه تلویزیونی المنار در خبری فوری گزارش داد: ضد هوایی های یمن با پرواز جنگنده های رژیم سعودی بر فراز آسمان تعز مقابله می کند.

 

درخواست نواز شریف از ایران برای مشارکت در حل بحران یمن

نخست وزیر پاکستان خواستار حضور ایران در بحث های مربوط به امنیت یمن شد.

رویترز درخبری آورده است: «محمد نواز شریف» نخست وزیر پاکستان خواستار مشارکت ایران در بحث های مربوط به امنیت یمن شد.

این درخواست وی در حالی صورت گرفت که پارلمان این کشور امروز برای دومین روز به بحث پیرامون تصمیم گیری در این خصوص که آیا این کشور به ائتلاف ضد یمنی به رهبری عربستان بپیوندد یا خیر پرداخت.

وزیر دفاع پاکستان اعلام داشته است که عربستان خواستار حضور ناوها ، کشتی ها و نیروی زمین پاکستان در عملیات علیه یمن است.

نخست وزیر پاکستان با اشاره به سفر وزیر خارجه ایران به کشورش برای رایزنی درباره تحولات یمن گفت پاکستان از ورود ایران به مباحث یمن استقبال می کند.

بنا بر این گزارش هنوز حتی یک نماینده پارلمان پاکستان در دفاع از مداخله پاکستان در یمن صحبت نکرده است. بسیاری از کارشناسان پاکستانی معتقدند پیوستن عربستان به ائتلاف سعودی ها علیه حوثی ها در یمن موجب بروز تنش این کشور با ایران و مشکلات داخلی قومیتی در این کشور خواهد شد.


صنعا زیر بمباران شدید عربستان

جنگنده‌های ارتش عربستان سعودی امروز حملات هوایی خود به یمن را تشدید و چندین نقطه در پایتخت این کشور را هدف قرار دادند.

العهد آورده است: جنگنده‌‎های ارتش عربستان سعودی طی چند نوبت، مناطقی در شهر صنعا پایتخت یمن را بمباران کردند.

از سوی دیگر شبکه لبنانی المنار گزارش داد: منطقه «جبل اومان» واقع در استان تعز نیز توسط جنگنده های عربستان سعودی بمباران شد.

این تحولات در حالی اتفاق می افتد که نخستین هواپیمای حامل کمک های انسان دوستانه وابسته به کمیته جهانی صلیب سرخ، امروز در شهر صنعا فرود آمد.

فرود نخستین هواپیمای صلیب سرخ در صنعا

منابع رسانه‌ای از فرود نخستین هواپیمای حامل کمک‌های انسان دوستانه وابسته به کمیته جهانی صلیب سرخ در شهر صنعا خبر دادند.

کمیته جهانی صلیب سرخ لحظاتی پیش از فرود اولین هواپیمای حامل کمک های بشر دوستانه وابسته به این نهاد در شهر صنعا، پایتخت یمن خبر داد.

بر اساس این گزارش، مقامات آل‌سعود اعلام کرده‌اند که این هواپیما حق ندارد هیچیک از شهروندان مجروح یمنی را برای مداوا از این کشور خارج کند.

پیش از این مقامات سعودی از ورود هرگونه کمک های غذایی و دارویی به یمن جلوگیری می کردند.


روسیه: مذاکرات سیاسی یمن از سر گرفته شود

وزیر خارجه روسیه از سرگیری هر چه سریع‌تر مذاکرات سیاسی در یمن و تلاش طرف‌های ذی‌ربط در این خصوص را خواستار شد.

وزرات خارجه روسیه، دیروز در بیانیه‌ای اعلام کرد «وزیر خارجه روسیه از سرگیری هر چه سریع‌تر مذاکرات سیاسی در یمن و تلاش طرف‌های ذی‌ربط در این خصوص را خواستار شد. این کشور در گفت‌وگویی تلفنی با همتای مصری خود «سامح شکری»، بر ضرورت ازسرگیری هر چه سریعتر روند سیاسی در یمن تأکید و تصریح کرد طرف‌های جنگ باید با تمام توان برای آغاز این مذاکرات تلاش کنند.
از سوی دیگر، وزیر خارجه مصر با اعلام مخالفت کشورش با افزایش خشونت‌ها در یمن، خاطرنشان کرد طرف مصری نیز برای دستیابی به راهکارهای حل بحران یمن، فعالانه تلاش می‌کند.
به نوشته «الیوم السابع»، در بیانیه وزارت خارجه روسیه آمده است در این گفت‌وگو  طرفین دیدگاه‌هایشان را همچنین درخصوص دیگر مسائل مهم منطقه‌ای مطرح کردند.
طبق این بیانیه، لاوروف به همتای مصری خود اعلام کرده است طرف روسی گام‌هایی را برای برقراری ثبات در لیبی و سوریه برداشته است.
براساس این گزارش، از آغاز تجاوز ائتلاف موسوم به سعودی به یمن که حدود دو هفته از آن می‌گذرد، روسیه گام‌های جدی را برای حل این بحران برداشته است. از جمله این که روسیه، روز شنبه با ارائه پیش‌نویس قطعنامه‌ای به شورای امنیت، توقف حملات به یمن را خواستار شد.

خانواده علی عبدالله صالح خروج وی از یمن را تکذیب کرد


پایگاه خبری ارم یمن روز چهارشنبه به نقل از یک عضو خانواده علی عبدالله صالح رییس جمهوری سابق این کشور نوشت که وی همچنان در یمن بسر می برد و شایعه خروج صالح از کشور کذب است.

وی خبر سکته قلبی عبدالله صالح را هم تکذیب کرد و گفت که حال وی خوب است و هیچ مشکلی ندارد.

وی افزود که عبدالله صالح که در اوج انقلاب از یمن خارج نشد، دلیلی ندارد که اکنون که از محبوبیت مردمی زیادی برخوردار است، از کشور خارج شود.

علی عبدالله صالح در سال های 1978 تا 1990 رییس جمهوری یمن بود و در پی انقلاب مردمی این کشور، دولتش سقوط کرد.

وی در سال 2011 زمانی که اعتراضات مردمی در خاورمیانه به یمن سرایت کرد، به شدت به سرکوب معترضین پرداخت. در نهایت او در ژانویه 2012 و پس از تصویب قانون مصونیت قضایی اش از سوی پارلمان یمن، صنعا را برای اهداف پزشکی به مقصد آمریکا ترک کرد و سپس به یمن بازگشت و در جریان جنگ کنونی عربستان و کشورهای همپیمانش علیه این کشور، چندین بار شایعه شد که وی از یمن فرار کرده است.


پاکستان از توافق ایران و ترکیه برای حل سیاسی مساله یمن استقبال کرد

مشاور نخست وزیر پاکستان در امور خارجی و امنیت ملی از توافق جمهوری اسلامی ایران و ترکیه برای حل سیاسی مساله یمن استقبال و اعلام کرد که تلاش های اسلام آباد نیز برای حل دیپلماتیک این مساله در جریان است.

سرتاج عزیز روز چهارشنبه در گفت و گو با شبکه خبری دنیا نیوز پاکستان گفت: پاکستان به دنبال راه حل صلح آمیز برای مساله یمن است.

وی گفت که محمد نواز شریف نخست وزیر پاکستان با رهبران تعدادی از کشورها از جمله ترکیه در باره مساله یمن صحبت کرده است زیرا پاکستان خواستار وحدت جهان اسلام است و تلاش های سیاسی و دیپلماتیک ما برای محقق شدن این هدف جریان دارد.

این دیپلمات عالی پاکستان که ریاست دستگاه دیپلماسی این کشور را برعهده دارد گفت: پاکستان خواستار حل مساله یمن از طریق گفت و گو است و نواز شریف در دیدار با سران عالی ترکیه نیز بر این مهم تاکید کرد.

انتهای پیام

http://shafaqna.com/persian/