شناسهٔ خبر: 44129710 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: طرفداری | لینک خبر

ایستگاه غذا(کوکو)

صدرا ناپولی / 🖤 صدرا ناپولی 🖤

صاحب‌خبر -

سلام دوستان عزیز کوکو یکی از غذاهای پرطرفدار در آشپزی ایرانیه. ماده اصلی کوکو تخم مرغه و در طبخ انواع مختلف این غذا از سبزی، پیاز، سیر، فلفل دلمه‌ای، قارچ، سیب زمینی و ادویه به‌طور معمول استفاده میشود. کوکو معمولاً به صورت پهن و گرد یا بیضی درست می‌شود.انواع کوکو هم به صورت داغ سِرو می‌شوند و هم به صورت ساندویچ سرد یا در سفر.امروز چند تا نمونه معرفی میکنم.

 

«کوکو سیب‌زمینی

مواد لازم:سیب زمینی دو عدد-تخم مرغ دو عدد-پیاز کوچک یک عدد-بکینگ پودر یک چهارم قاشق چای‌خوری-زعفران دم کرده یک قاشق غذاخوری-سبزیجات معطر و کوهی زردچوبه، نمک و فلفل

طرز تهیه:برای تهیه کوکو سیب‌زمینی فوری دو راه دارید. می‌توانید سیب زمینی‌ها را بشویید و هر کدام را برای حدود ۸ دقیقه در ماکروفر گذاشته و سپس رنده کنید، یا اینکه بدون نیاز به پختن سیب‌زمینی، آن را به صورت خام رنده کنید. کوکویی که با سیب‌زمینی خام آماده می‌شود، ترد تر است و رشته‌های سیب‌زمینی آن را واضح‌تر می‌توانید ببینید.حالا سیب زمینی‌ها را پوست کنده و با رنده درشت رنده کنید. اگر از سیب‌زمینی خام استفاده می‌کنید، آب آن را بعد از رنده شدن بگیرید تا کوکو در زمان سرخ شدن وا نرود.برای خوش‌عطر و طعم شدن کوکو، یک عدد پیاز را در ظرفی جداگانه رنده کنید، آبش را خوب بگیرید و به سیب زمینی‌ها اضافه کنید.در یک کاسه تخم‌مرغ‌ها را خوب بزنید و بکینگ‌پور را به آنها اضافه کنید. سپس زعفران دم کرده، نمک، فلفل، سبزیجات خشک خرد شده و زردچوبه را به مخلوط سیب زمینی اضافه کنید.در پایان یک قاشق آرد را کم کم به مواد اضافه کنید تا گلوله گلوله نشود و مخلوط را خوب هم بزنید تا کاملا یکدست شود. مایه کوکو آماده سرخ کردن است.در پایان یک قاشق آرد را کم کم به مواد اضافه کنید تا گلوله گلوله نشود و مخلوط را خوب هم بزنید تا کاملا یکدست شود. مایه کوکو آماده سرخ کردن است.یک تابه بردارید، مقداری روغن داخل آن ریخته و روی حرارت قرار دهید تا روغن کاملا داغ شود.به وسیله یک قاشق مقداری از مایه کوکو را بردارید، داخل روغن قرار دهید و سریع با قاشق به آن شکل دهید. به همین ترتیب کل مایه را سرخ کرده و برای این که روغن اضافی کوکو را بگیرید. داخل یک بشقاب، دستمال کاغذی بچینید و کوکوها را روی دستمال بچینید.

 

«کوکو سبزی»

مواد لازم:سبزی کوکو۱ کیلو(تره، نیم کیلو؛ جعفری، ۲۰۰ گرم؛ شوید، ۱۵۰ گرم؛ برگ سیر تازه، ۱۰۰ گرم؛ شنبلیله، ۵۰ گرم)-تخم مرغ پنج عدد-زرشکیک قاشق غذاخوری (در صورت تمایل)-مغز گردو-روغن برای سرخ کردن-آرد سفیدیک قاشق غذاخوری-بکینگ پودریک قاشق چایخوری-زردچوبهیک قاشق مرباخوری سر خالی نمک

طرز تهیه:ابتدا سبزی‌ها را تمیز و پاک کرده و بشویید. می‌توانید از سبزی آماده کوکو هم استفاده کنید، اما اگر دوست دارید در خانه سبزی را تهیه کنید، بعد از شستن سبزی‌ها را در آبکش قرار دهید و وقتی آبشان کاملا گرفته شد، آنها را خوب کارد بزنید.در یک ظرف تخم‌مرغ‌ها را بشکنید و کمی هم بزنید. سپس سبزی، آرد، زردچوبه، نمک، گردو، زرشک و بیکینگ پودر را به تخم‌مرغ‌ها اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.تابه را روی اجاق بگذارید و بعد از گرم شدن، روغن را داخل آن بریزید. میزان روغنی که کوکو سبزی در آن سرخ می‌شود، نباید خیلی کم باشد. وقتی روغن کاملا داغ شد، مایه را در تابه بریزید.می‌توانید همه مایه را بریزید و با پشت قاشق صاف کنید، یا اینکه آن را با قاشق به شکل دایره‌های جداگانه در تابه بریزید.وقتی یک طرف کوکو سرخ شد، آن را به جهت دیگر برگردانید. اگر می‌خواهید کوکو را یک تکه بریزید، برای راحت شدن کارتان می‌توانید از تابه دو طرفه استفاده کنید.در ابتدای مطلب طرز تهیه کوکو سبزی یک تکه را به شما آموزش دادیم اما اگر می‌خواهید کوکو سبزی قالبی آماده کنید، قبل از مخلوط کردن مواد، سبزی‌ها را خوب سرخ کنید. سپس سبزی سرخ و سرد شده را با تخم‌مرغ و سایر مواد مخلوط کنید، قالب‌ها را چرب کرده، مایه کوکو‌ را در قالب بریزید و در فر قرار دهید.ریختن برگ سیر در کوکو سبزی الزامی نیست اما اگر به عطر آن علاقه داشته باشید، می‌توانید در صورت دلخواه آن را هم در ترکیب سبزی‌ها بریزید. اگر هم مایل بودید، می‌توانید تنها با تره این کوکو را درست کنید و از سبزی‌های دیگر استفاده نکنید.

 

«کوکو مرغ»

مواد لازم:سینه مرغ یک عددپ-یاز متوسط دو عددت-خم مرغ چهار عددن-مک و زردچوبه به مقدار لازمز-رشک در صورت تمایلز-عفران در صورت تمایل

طرز تهیه:برای تهیه کوکوی مرغ ابتدا مرغ رو به همراه یه پیاز و مقداری نمک و زردچوبه میذاریم تا بپزه. همونطور که در مواد لازم گفتم، بهتره برای این کوکو از سینه مرغ استفاده کنیم ولی اگر دلتون خواست میتونین از قسمتهای دیگه هم استفاده کنین و مشکل خاصی پیش نمیاره. مرغ رو که کاملا پخت میگذاریم تا سرد بشه. بعد اون رو ریش میکنیم. به نظر من هرچی ریزتر بشه خوشمزه تر میشه. چونکه تخم مرغها به داخل بافت گوشت مرغ نفوذ میکنن و هم پف بیشتری میکنه و هم باعث میشه خوشمزه تر بشه.پیاز رو هم به شکل خلالی یا نگینی خرد میکنیم و تفت میدیم. وقتی که سرخ شد زیرش رو خاموش میکنیم تا خنک بشه. بعد هم روغنش رو جدا میکنیم و پیازها رو به مرغ پخته شده ی ریش ریش اضافه میکنیم. نمک و زردچوبه هم که داشت. حالا وقت اضافه کردن تخم مرغ هاست. در انتها مواد مخلوط شده باید شل باشه. منظورم اینه که نسبت مرغ و تخم مرغ باید کمی مایعی مانند باشه. بعد از اینکه تخم مرغ ها رو اضافه کردیم و کاملا با مواد مخلوط شد، مقدار کمی روغن در تابه میریزیم و میذاریم داغ شه. مواد رو در تابه میریزیم و با شعله متوسط میذاریم تا تخم مرغ ها بپزه. در تابه رو هم باید بذاریم. حدود ده دقیقه بعد اگر زیر کوکو سرخ شده بود، برش میگردونیم تا طرف دیگش هم سرخ شه.

 

«کوکو ذرت و اسفناج»

مواد لازم:۲۰۰ گرم برگ بیبی اسفناج-یک مشت پر سیر رنده شده-یک حبه پیازچه خرد شده یک ساقه-آرد ۵۰ گرم-بیکینگ پودر یک قاشق چای‌خوری-تخم مرغ یک عدد-شیر 50 میلی لیتر-روغن گیاهی یک قاشق غذاخوری (برای سرخ کردن)

طرز تهیه:برای شروع تمام مواد تشکیل دهنده(به جز روغن)را در مخلوط‌کن بریزید و اجازه دهید تا کاملا ترکیب شوند، اما مراقب باشید که خیلی هم صاف و یکدست نباشد.روغن را کف تابه بریزید و اجازه دهید تا کمی گرم شود، سپس با قاشق یاقالب مورد نظرتان، مقداری از مایه کوکو ذرت را توی تابه بریزید. زمانی‌که هر دو طرف کوکو طلایی شد، می‌توانید آن‌را از روغن خارج کنید. سرخ کردن هر کدام، کمتر از یک دقیقه زمان می‌برد.کوکو شما آماده است. می‌توانید با سس‌های مورد علاقه‌تان سرو کنید.

 

«کوکو بادمجان»

مواد لازم:بادمجان پنج عدد-تخم مرغ سه عدد-پیاز یک عدد-سیر یک حبه-زردچوبه یک قاشق مرباخور-نمک به مقدار لازم-فلفل سیاه به مقدار لازم

طرز تهیه:در ابتدا پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید سپس سیر را له کنید و به پیازتان اضافه کنید. اگر تمایل دارید که بادمجانتان را کبابی کنید می‌توانید آن را روی گاز یا ذغال آماده کنید اگر بادمجان کبابی به مزاجتان خوش نمی‌آید می‌تواند از بادمجان خام یا آب‌پز شده استفاده کنید.بعد از آماده شدن بادمجان‌ها آن‌ها را همراه سیر و پیاز با گوشتکوب کاملا له کنید و هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند. سپس ادویه‌هایتان را نیز به آن اضافه کنید و مواد را خوب با هم مخلوط کنید.تخم مرغ‌ها را درون یک ظرف بشکنید و خوب آن‌ها را هم بزنید تا یکدست شود و روی آن سفید شود. به این نکته توجه کنید که زمانی که می‌خواهید تخم مرغ‌ها را به سایر مواد اضافه کنید مواد باید کاملا سرد باشند زیرا در صورتی که مواد گرم باشند تخم مرغ‌ها خودشان را می‌گیرند.بعد از اینکه تخم مرغ‌ها را به مواد اضافه کردید باید مواد را خوب با هم ترکیب کنید تا مایه کوکو کاملا صاف و یکدست شود.در مرحله بعد کمی روغن داخل تابه بریزید و اجازه دهید تا داغ شود سپس مایه کوکو را کف تابه پهن کنید و بعد از اینکه یک طرف آن سرخ شد آن را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز کاملا سرخ شوداین کوکو را در فر نیز می‌توانید آماده کنید. به این صورت که ظرف فرتان را کمی چرب کنید سپس مایه کوکو را درون آن بریزید و روی آن را صاف کنید سپس ظرف را درون فر قرار دهید و درجه آن را روی ۲۰ درجه سانتی‌گراد بگذارید. بهتر است فر را از قبل روشن کرده باشید تا تمام نقاط آن گرم و هم دما شده باشند. بعد از ۱۵ دقیقه کوکوی شما آماده است و می‌توانید آن را سرو کنید.

 

«کوکو لوبیا سبز»

مواد لازم:لوبیا سبز ۵۰۰ گرم-سیب زمینی بزرگ ۱ عدد-تخم مرغ ۴ عدد-پیاز متوسط ۱ عدد-سیر ۱ حبه-روغن مایع به اندازه کافی-نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی-

طرز تهیه:ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد کنید سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیاز نرم شود و رنگش کمی تغییر کند.پس از اینکه رنگ پیاز شفاف شد مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا زمانی که پیاز با ادویه ها یکدست شود. در همین حین لوبیا سبز را خرد کنید و به پیاز اضافه کنید. لوبیا سبز را کمی تفت دهید تا آب اضافی اش تبخیر شود.پس از اینکه لوبیا سبز کمی سرخ شد تابه را از روی حرارت بردارید تا لوبیا سبز و پیاز سرخ شده خنک شوند. در مرحله بعدی سیب زمینی را به صورت نگینی ریز خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید تا سرخ شود سپس سیب زمینی را هم کنار بگذارید تا ختک شود.پس از اینکه لوبیا سبز و سیب زمینی خنک شدند ، آنها را داخل یک کاسه بزرگ و جادار بریزید. در ادامه سیر را رنده کنید و به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به دیگر مواد اضافه کنید. تخم مرغ ها را در یک ظرف جداگانه بشکنید و خوب بزنید سپس به مواد اضافه کنید.در مرحله پایانی یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد مایه کوکو را به صورت یکجا داخل تابه بریزید سپس با قاشق روی آن را صاف کنید و اجازه دهید سرخ شود.پس از اینکه سمت زیرین کوکو سرخ شد آنرا با کارد به قسمت مساوی تقسیم کنید و برگردانید تا سمت دیگر کوکو نیز سرخ شود. پس از اینکه کوکوی لوبیا سبز آماده شد آنرا به همراه گوجه فرنگی ، خیارشور و نان سرو کنید.

 

«کوکو ماهی بندری»

موادلازم:تخم مرغ ۲ عدد-سیب زمینی ۲ عدد-پنیر پیتزا ۴ قاشق غذاخوری-ماهی بدون استخوان ۳۰۰ گرم-نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی-جعفری تازه و روغن مایع به اندازه کافی

طرز تهیه:ابتدا ماهی را به صورت کبابی می پزیم ( بهتر است از ماهی هایی استفاده کنید که گوشت یک تکه دارند و بدون استخوان هستند ). بعد سیب زمینی ها را در قابلمه ای قرار می دهیم و روی آن ها آب می ریزیم و روی حرارت ملایم می گذاریم تا آبپز شوند. سپس سیب زمینی های آبپز شده را پوست می گیریم و در غذاساز قرار می دهیم و پوست روی ماهی های کبابی را نیز می گیریم و اگر استخوان دارند از آن ها جدا می کنیم و در غذا ساز می ریزیم و با سیب زمینی آن ها را میکس می کنیم . سپس به مایه میکس شده نمک و فلفل سیاه اضافه می کنیم و کمی جعفری پاک شده را می شوییم و روی تخته به صورت ساطوری ریز خرد می کنیم و داخل مایه میکس شده می ریزیم.آنگاه تخم مرغ ها را در پیاله ای می شکنیم و اگر سالم بودن در کاسه ای می ریزیم و هم می زنیم و به همراه پنیر پیتزا داخل مایه کتلت می ریزیم و خوب مواد کتلت ماهی را مخلوط می کنیم. در تابه ای روغن می ریزیم و روی حرارت کم تابه را قرار می دهیم و صبر می کنیم تا روغن داغ شود و با قاشق کمی از مایه کتلت را بر می داریم و در روغن داغ می ریزیم و سریع با کف قاشق روی مایه را صاف می کنیم و اطراف آن را مرتب می کنیم و همگی کتلت ها را به همین شکل اماده می کنیم.پس از اینکه یک طرف کتلت سرخ شد بر می گردانیم تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود.کتلت های سرخ شده را در صافی قرار می دهیم تا روغن اضافه ان خارج شود.سپس کتلت ها را در ظرفی می چینیم و با نان نوش جان کنید.

 

(گروه ناپولی)

منبع:(https://kalleh.com/book/)(https://www.2nafare.com/)(https://parsiday.com/(دانشنامه ویکیپدیا)

نظر شما