شناسهٔ خبر: 44094145 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

افزایش ۱۰ هزارتومانی قیمت مرغ در یک روز/ ی تدبیری وزارت جهاد باعث‌ رشد بی رویه قیمت مرغ شده است

معاون استاندار خراسان رضوی گفت: ۱۳۰۰ تن مرغ منجمد ۱۵ هزار تومانی برای تنظیم بازار توزیع خواهد شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش باشگاه خبرنگاران، درحالی‌که ستاد تنظیم بازار یک ماه پیش بود که برای حمایت از مرغداران قیمت هر کیلو گوشت مرغ گرم را از ۱۲۸۰۰ تومان به ۲۰۴۰۰ تومان افزایش داد و قیمت این محصول در بازار طی هفته‌ها و روز‌های گذشته با تلورانس ۳ هزارتومانی بین ۲۲ تا ۲۵ هزار تومان در بازار مشهد عرضه می‌شد. به طوری که روز شنبه اول آذر قیمت هر کیلو مرغ در بازار استقلال مشهد بین ۲۳ تا ۲۶ هزارتومان عرضه می‌شد.

اما بررسی‌های روز گذشته  از میادین و فروشگاه‌های عرضه گوشت مرغ در مشهد حاکی از افزایش حداقل ۱۰ هزارتومانی این محصول طی یک روز یعنی از یکم تا دوم آذر بوده است.

به طوری که هر کیلو گوشت مرغ در بازار استقلال مشهد بین ۳۴ تا ۳۵ هزار تومان قیمت‌گذاری شده است.

فروشنده یکی از فروشگاه‌ها که خود از این قیمت شاکی بوده است به خراسان رضوی می‌گوید: روز گذشته ما هر کیلو مرغ را در نهایت ۲۶ هزار تومان به مردم می‌فروختیم، اما امروز این قیمت ۱۰ هزار تومان افزایش یافته است و خودمان هم شوکه شده‌ایم، زیرا وقتی برای تهیه مرغ امروز به مرغداری‌ها مراجعه کردیم یا مرغ وجود نداشت یا مرغدار به دلیل نبود نهاده دامی قیمت‌های این‌چنینی را اعلام کرد.

علاوه بر این، قیمت هر کیلو مرغ در سطح شهر مشهد به کیلویی ۳۷ هزار تومان هم رسیده است. هرچند قیمت دیگر محصولات  مانند گوشت گوسفند و گوساله افزایش چندانی نداشته و قیمت هر کیلو لاشه گوسفند به ۹۹ هزار تومان و راسته گوسفندی به ۱۱۵ هزار تومان و قیمت هر کیلو گوشت راسته گوساله نیز به کیلویی ۱۰۵ هزار تومان رسیده است که نسبت به چند روز گذشته افزایش قیمت چندانی نداشته و بعضاً نسبت به ماه‌های گذشته کاهش هم داشته است.

تا ۱۰ روز آینده این وضع حاکم است

بروغنی رئیس هیئت‌مدیره مرغداری‌های مرغ گوشتی استان درباره این افزایش قیمت به خراسان رضوی گفت: این افزایش قیمت مربوط به کاهش جوجه ریزی در یک برهه زمانی دو هفته ابتدایی مهر است که نتیجه این کاهش جوجه ریزی امروز در بازار نمایان شده است. در واقع به دلیل این که در نیمه اول مهر مرغدار از نظر نهاده دامی تأمین نمی‌شد ترس از جوجه ریزی داشته، اما در نیمه دوم مهر و آبان با تأمین نهاده دامی وضعیت جوجه ریزی بهبود یافته است.

او افزود: پیش‌بینی ما این است که این وضعیت تا ۱۰ روز آینده بر بازار مرغ حاکم خواهد بود و بعد از آن روال عادی خواهد شد و قیمت مرغ هم متعادل می‌شود. زیرا قیمت در بازار مرغ تابع عرضه و تقاضاست و این قیمت فعلی به دلیل کمبود مرغ است.

توزیع مرغ ۱۵ هزار تومانی از امروز

رسولیان جانشین استاندار در کمیته تنظیم بازار خراسان رضوی گفت: این افزایش قیمت به‌صورت کشوری و به دلیل کاهش جوجه ریزی بوده و ستاد تنظیم بازار استان تمهیداتی برای کنترل قیمت این محصول مصوب کرده است و بدون شک با متخلفان برخورد خواهیم کرد.

او افزود: برای کنترل بازار از دوشنبه (امروز) توزیع مرغ منجمد با قیمت ۱۵ هزار تومان به‌صورت گسترده در استان انجام خواهد شود و حدود ۱۳۰۰ تن مرغ تنظیم بازار توزیع می‌شود. علاوه بر این سازمان جهاد کشاورزی مکلف شده است زنجیره‌های توزیع مرغ گرم بر اساس قیمت مصوب ۲۰۴۰۰ تومان را مدیریت کند و برای واحد‌هایی که همکاری لازم را انجام ندهند پرونده تشکیل خواهد شد. البته تصمیمات دیگری هم در ستاد تنظیم بازار استان برای مدیریت قیمت مرغ اتخاذ شده است که رسانه‌ای نیستند.

معاون استاندار تهران: بی تدبیری وزارت جهاد باعث‌ رشد بی رویه قیمت مرغ شده است

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران با اظهار گلایه از عملکرد وزارت جهاد در روزهای اخیر که منجر به افزایش قیمت مرغ شده است اظهار داشت: اشتباه از آنجایی ناشی می شود که ابتدا‌ نهاده را به مرغدار تحویل می‌دهند بعد دنبال آن‌‌ها می‌دوند.

افزایش قیمت مرغ,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,کشت و دام و صنعت

به گزارش فارس، حشمت الله عسگری معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران عصر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: علیرغم اینکه دولت به زحمت ارز مورد نیاز تامین نهاده‌های دامی را تامین می‌کند لیکن شبکه ناقص (نهاده-کالا) باعث شده تا عملا این ابزار منجر به تنظیم بازار و‌حمایت از بازار نشود.

وی ادامه داد: سیستم بازارگاه به درستی عمل نمی‌کند و‌ به آن نسبتی که نهاده یارانه‌ای تامین می شود مرغ یارانه‌ای از مرغدار تحویل گرفته نمی‌شود. اشتباه هم از آنجا ناشی می‌شود که ابتدا‌ نهاده را به مرغدار تحویل می‌دهند بعد دنبال آن‌‌ها می‌دوند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران افزود: نکته دیگر اینکه هدف از تامین نهاده دولتی حمایت از مصرف کننده است نه تولید کننده و لذا سیستم توزیع نهاده می‌بایست تغییر کرده و متناسب با جمعیت هر استان و‌ نه مرغداری‌ها توزیع شود به گونه‌ای که هر استان اختیار داشته باشد که به مرغدارانی که به قیمت مصوب مرغ تحویل دهند همان روز نهاده در اختیار آن قرار گیرد و استان‌ها اختیار تصمیم گیری در خصوص نهاده‌های خود را داشته باشند.

عسگری گفت:‌ روش موجود باعث شده است که استان‌ها مستقل عمل کرده و با اعمال محدودیت خروج مرغ از استان، تامین مرغ استان‌های بزرگ بویژه استان تهران که فقط ۸ درصد نیازش را تولید می‌کند را با مشکل مواجه کنند.

وی بیان کرد: چرا علیرغم رشد قیمت‌ها جوجه ریزی کاهش یافته است؟ جوجه ریزی باید سرعت بگیرد و مرغدارانی که در دو‌ دوره پیاپی کاهش جوجه ریزی دارند باید پروانه فعالیت آن‌ها باطل گردد.

معاون اقتصادی استاندار تهران در پایان خاطرنشان کرد: عجیب است که این مباحث ساده اینچنین دردسرساز شده اند ادامه این روند غلط به صلاح نیست و‌ با قید فوریت باید اصلاح شود.

نظر شما