به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شبکه خبر، بشیر حاجیبیگی افزود: ذخایر خونی در پایتخت به ۲۰ تا ۲۵ درصد کاهش یافته بهگونهای که اگر مردم دو روز خون اهدا نکنند شبکه خونرسانی دچار مشکل میشود.
حاجیبیگی با تاکید بر اینکه شیوهنامههای بهداشتی در بالاترین سطح در مراکز اهدای خون رعایت میشود، ادامه داد: با کاهش مراجعه مردم به مراکز اهدای خون بیماران تالاسمی، دیالیزی، هموفیلی، مبتلایان به سرطان و افرادی که نیازمند عمل جراحی هستند دچار مشکل میشوند.
به گفته وی، سالانه دو و نیم میلیون نفر برای اهدای خون به مراکز انتقال خون مراجعه میکنند که از این تعداد دو میلیون و ۱۰۰ هزار واحد خون اهدا میشود، بنابراین کاهش ۱۰ درصدی اهدای خون به این معنا است که ۲۰۰ هزار واحد خون در سال کمتر اهدا میشود که این عدد آمار بالایی است.
سخنگوی سازمان انتقال خون کشور بااشاره به آمار بالای بیماران تالاسمی در استانهای جنوبی و شمالی کشور گفت: استانهای جنوبی شامل خوزستان، بوشهر، بندرعباس و سیستان و بلوچستان و استانهای شمالی گیلان و مازندران و گلستان بهدلیل آنکه آمار مبتلایان به تالاسمی در آنها بالاست بیشترین مصرفکننده همیشگی خون هستند، باید میزان اهدای خون در این استانها بیشتر شود، چون ۲۰ درصد خون اهدایی کشور به مصرف بیماران خاص و تالاسمی میرسد
حاجی بیگی بااشاره به کمبود خون برخی گروههای خونی در کشور افزود: بهطور کلی فراوانی برخی گروههای خونی از جمله O و AB منفی در کشور کم است. جمعیت عمومی گروه خونی O منفی ۳ درصد و AB منفی زیر یک درصد است، طبیعتاً خون مورد نیاز این بیماران هم به سختی پیدا میشود؛ بنابراین درخواست میکنیم گروههای خونی منفی بهخاطر اینکه میزان فراوانیشان در کشور کم است بیشتر برای اهدای خون مراجعه کنند.