به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از شبکه خبری المیادین، پکن اعلام کرد که سفارت خود در صنعاء را بهطور موقف تعطیل کرد.
چندروز پیش نیز وزارت دفاع چین در بیانیهای اعلام کرد به ناوگان نیروی دریایی ارتش آزادیبخش چین دستوراتی داده است که با عزیمت به بندر «عدن» در یمن، عملیات تخلیه اتباع چینی از این کشور را آغاز کند.
چین از دسامبر 2008 به موجب کنوانسیون سازمان ملل مشارکت در گشتزنیهای دریایی برای مبارزه با دزدان دریایی را در خلیج عدن آغاز کرد و تاکنون بالغ بر 19 اسکادران برای حفظ حضور در منطقه اعزام کرده است.
سفیر چین در «صنعا» پایتخت یمن، پیشتر اعلام کرده بود که حدود 590 شهروند چینی در یمن مقیم هستند که در وضعیت مناسبی قرار دارند.
در اولین ساعتهای روز پنجشنبه 26 مارس (6 فروردین) مردم یمن با مشاهده تعداد زیادی از جنگندهها در آسمان این کشور شوکه شدند که مواضع دولتی، محلههای مسکونی و تجاری و نظامی را بمباران کردند که بر اثر آن تعدادی زیادی کشته و زیرساختهای این کشور تخریب شد.
یک سازمان حقوقی نیز اعلام کرده که بر اساس آمارهای اولیه تاکنون 857 تن از آغاز حملات عربستان به یمن به شهادت رسیده و 1214 تن نیز زخمی شدند.
این در حالی است که هزاران شهروند یمنی نیز بهدلیل حملات بیوقفه ائتلاف عربی بهسرکردگی سعودی و تخریب منازلشان آواره شدند.
بهجز عمان تمامی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس از جمله عربستان، بحرین، امارات، کویت و قطر در حملات هوایی تجاوزکارانه به یمن و غیرنظامیان این کشور مشارکت دارند.
بر اساس این گزارش اردن، مصر و سودان نیز از جمله دیگر کشورهای شرکت کننده در این تجاوز به شمار میروند.
آمریکا نیز بهصورت غیرمستقیم از حملات تجاوزکارانه به یمن حمایت میکند که شامل پشتیبانی اطلاعاتی این حملات میشود. در همین رابطه سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، با صدور بیانیهای اعلام کرد: رئیسجمهور اوباما، اجازه تدارک حمایت لجستیک و اطلاعاتی از عملیات نظامی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس را صادر کرده است.
سفیر عربستان در واشنگتن در سخنانی از مشارکت 10 کشور از جمله اعضای شورای همکاری خلیج فارس در حملات به یمن خبر داده بود.
انتهای پیام/.*