شناسهٔ خبر: 43887799 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

تحولات پساانتخاباتی آمریکا؛

ترامپ: اکنون برای پیروزی در «ویسکانسین» آماده می شویم/ کاخ سفید در حال چیدمان دولت دوم ترامپ است

صاحب‌خبر -
خبرگزاری آریا-وزیر امور داخلی ایالت «جورجیا» در آمریکا از شروع شمارش دستی آرا اخذ شده در انتخابات اخیر ریاست جمهوری خبر داد.
به گزارش خبرگزاری آریا، وزیر امور داخلی ایالت «جورجیا» در آمریکا از بازشماری آرا اخذ شده بابت انتخابات اخیر ریاست جمهوری در این کشور خبر داد.
فرماندار ایالت جورجیا چهارشنبه شب به وقت تهران  اعلام کرد که کار بازشماری دستی آرا  اخذ شده آغاز خواهد شد. در ایالت جورجیا با 16 رای الکترال که تاکنون 98 درصد آرا در آن شمارش شده و سهم «جو بایدن» پیروز انتخابات اخیر 49.52 درصد و سهم  «دونالد ترامپ» رئیس جمهور 49.23 درصد آراست.
فرماندار این ایالت گفته که نتیجه نهایی انتخابات در تاریخ 20 نوامبر (جمعه 30 آبان) اعلام خواهد شد.
براساس قوانین ایالت جورجیا، در صورتی که اختلاف رای دو طرف کمتر از 5%درصد باشد، نامزدها می‌توانند درخواست بازشماری آرا دهند.
دونالد ترامپ طی بیانیه‌ای از پذیرش شکست خود در انتخابات خودداری و اعلام کرده که هنوز چیزی پایان نیافته است.  طبق قوانین آمریکا هر یک از نامزدهای انتخاباتی که بتواند 270 رأی الکترال را به دست بیاورد به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا انتخاب شده و مجوز ورود به کاخ سفید را به دست می‌آورد.
این در حالی است که  «جیسون میلر»، از مشاوران ستاد انتخاباتی ترامپ  گفته که «پذیرش شکست» در دایره واژگان تیم ترامپ نیست. میلر که در مصاحبه‌ با «فاکس‌نیوز» حضور داشت در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا انتظار دارد رئیس‌‌جمهور به زودی شکست در انتخابات ریاست‌جمهوری را بپذیرد یا خیر گفت: «ماریا، این لغت الان حتی در دایره واژگان ما هم نیست. ما همه روش‌های قانونی و روش‌های بازشماری آرا را پیگیری خواهیم کرد.» (جزئیات

دومین گروه ناظران بین‌المللی هم ادعای تقلب در انتخابات آمریکا را رد کردند
دومین گروه ناظران انتخاباتی از سازمان کشورهای آمریکایی هم ادعاهای ترامپ مبنی بر رخ دادن تقلب گسترده در انتخابات ریاست‌جمهوری 2020 آمریکا را رد کردند.
دومین گروه ناظران بین‌المللی انتخابات از سازمان کشورهای آمریکایی گزارش داد اعضایش هیچ مدرکی دال بر تقلب در انتخابات به رغم ادعاهای ترامپ نیافته‌اند.
گزارش اولیه این گروه هفته گذشته منتشر شد که بر مبنای مشاهدات 28 کارشناس از 13 کشور بود که اقدامات انتخاباتی در واشنگتن، و چهار ایالت جورجیا، آیووا، مریلند و میشیگان را پیگیری کرده بودند.
به گزارش وبگاه خبری «هیل»، ناظران قبل از مشاهده روند رای‌گیری زودهنگام، فعالیت‌های انتخاباتی ستادها و روند نهایی رای‌گیری در روز انتخابات، با مقامات ایالتی و انتخاباتی، مقامات حزبی و سایر مقامات در ایالت‌ها و واشنگتن ملاقات کرده بودند.
به گفته آن‌ها، هیچ موردی از تقلب یا بی‌نظمی‌ در رای‌گیری در انتخابات مشاهده نشد. این ناظران همچنین اعلام کردند موردی از ارعاب مسئولان شمارش آرا بخصوص در میشیگان که در آن معترضان خواستار توقف روند شمارش آرا شده بودند، مشاهده نشد. سازمان کشورهای آمریکایی در پایان هم رای‌گیری پستی را ایمن توصیف کرد.
گروه ناظران ضمن اعلام حمایت از نامزدها برای احقاق حقوقشان، اعلام کرد مهم است که آن‌ها با طرح ادعاهای مشروع در دادگاه‌ها و نه گمانه‌زنی مضر و بی‌اساس در رسانه‌های عمومی، مسئولانه رفتار کنند.
 آن‌ها در پایان اعلام کردند: ماموریت سازمان کشورهای آمریکایی از همه احزاب سیاسی، نامزدها و شهروندان می‌خواهد اجازه دهند دموکراسی پیروز شود و باقی مراحل انتخابات در چارچوب قانون پیگیری شود.
پیشتر روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در مصاحبه با مقامات 45 ایالت مختلف از جمله ایالت‌های کلیدی که ستاد ترامپ در آن‌ها شکایت وجود تقلب گسترده انتخاباتی را مطرح کرده، اعلام کردند هیچ موردی از چنین اقداماتی مشاهده نشده است.
انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا روز سوم نوامبر برگزار شد و دونالد ترامپ با مطرح کردن ادعای تقلب در انتخابات، تاکنون نتایج آن را به رسمیت نشناخته است.
علی‌رغم ارزیابی رسانه‌های آمریکا مبنی بر پیروزی بایدن در انتخابات ریاست‌جمهوری (279 رأی الکترال از نظر سی‌ان‌ان و 290 رأی الکترال از نظر فاکس‌نیوز)، به دلیل مخالفت ترامپ با پذیرش شکست و تاکید وی به شکایت به دادگاه، اداره دولتی خدمات عمومی نیز هنوز پیروزی بایدن را به رسمیت نشناخته تا روند رسمی انتقال قدرت آغاز شود.

مسکو برقراری ارتباط با نمایندگان بایدن را رد کرد
معاون وزیر امور خارجه آمریکا گفت با توجه به رفتار زننده آمریکایی‌ها پس از انتخابات سال 2016، مسکو در حال حاضر با مدعی پیروزی در انتخابات امسال در ارتباط نیست.
 «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه روز چهارشنبه گفت، مسکو با نمایندگان «جو بایدن» مدعی پیروزی در انتخابات آمریکا در ارتباط نیست.
به نوشته خبرگزاری «تاس»، ریابکوف گفت: «در بازه‌های زمانی مختلف مربوط وقایع اخیر در آمریکا، هیچ گونه ارتباطی با مدیران کارزار بایدن نداشتیم».
این دیپلمات روسی یادآور شد جو پیرامون سفارت روسیه در واشنگتن، پس از انتخابات 2016 نیز به صورتی ناخوشایند درآمده بود.
ریابکوف افزود: «رفتار زننده مسئولان در واشنگتن را که اخلاقیات و عقل سلیم را نادیده گرفتند و شروع به اتهام زنی کردند از یاد نبرده‌ایم. این بار برای خودمان استثنا قائل شدیم و  از انجام وظایف مربوط به برقراری ارتباط اجتناب کردیم. متقابلاً در آینده نیز برای انجام چنین کاری برنامه‌ای نخواهیم داشت».
پس از پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016، حزب دموکرات مدعی مداخله روسیه به سود وی شدند و تحقیقاتی نیز در این زمینه انجام دادند که به دلیل عدم حصول شواهد کافی، به جایی نرسید.
پس از شمارش بخش عمده آرای انتخابات امسال آمریکا، رسانه‌های مختلف این کشور شامل «آسوشیتدپرس»، «سی‌اِن‌اِن» و حتی «فاکس نیوز» جمهوری‌خواه، بایدن و «کاملا هریس» را به عنوان رئیس‌جمهور و معاون رئیس‌جمهور منتخب، برنده انتخابات ریاست جمهوری و دونالد ترامپ و «مایک پنس» معاونش را بازنده آن خواندند.
به دنبال این تحولات، بایدن و هریس با ایراد یک سخنرانی رسما خودشان را پیروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا خواندند اما ترامپ ضمن نپذیرفتن شکست، از رجوع خود به دادگاه برای متوقف کردن آنچه «تقلب بزرگ در انتخابات» خوانده است، خبر داد.

مقام پیشین «اف‌بی‌آی»: «دلایل زیادی» برای تحقیق علیه ترامپ وجود داشت
معاون رئیس پیشین اف‌بی‌آی در دفاع از تحقیق علیه رئیس جمهور آمریکا گفت، دلایل زیادی برای انجام آن وجود داشت
 «اندرو مک‌کابی»، معاون رئیس پیشین دفتر تحقیقات فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) از انجام تحقیقات علیه «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا دفاع کرد.
به نوشته پایگاه خبری «هیل»، مک‌کابی روز سه‌شنبه گفت، اف‌ب‌آی «دلایل زیادی» برای به راه انداختن «رگباری از» تحقیقات علیه نقش روسیه در پیروزی ترامپ در انتخابات 2016 داشت.
این مقام پیشین اف‌بی‌آی، در جلسه کمیته قضایی سنای آمریکا گفت، این دفتر پس از شنیدن زمزمه‌هایی درخصوص مداخله روسیه در انتخابات 2016، تحقیقاتی را شروع کرد.
مک‌کابی خاطرنشان کرد ترامپ برای جلوگیری از پیشرفت این تحقیقات، سال 2017 اقدام به اخراج «جیمز کامی» رئیس وقت اف‌بی‌آی کرد.
وی مدعی شد ترامپ به مقامات روس گفته بود با اخراج کامی، «فشار سنگینی از روی دوشش برداشته شده است
معاون رئیس اف‌بی‌آی در سال‌های 2016 تا 2018 افزود: «در آن زمان دلایل زیادی داشتیم که شخص ترامپ تهدیدی علیه امنیت ملی محسوب می‌شود و او با اخراج مدیر [اف‌بی‌آی] و اقداماتی دیگر، تلاش کرد تحقیقات ما درباره فعالیت‌های روسیه را متوقف کند».
کمیته قضایی سنای آمریکا تحقیقاتی را در پیش گرفته است تا انگیزه اتهام‌زنی‌ها به ترامپ و نقش روسیه در انتخابات قبلی ریاست جمهوری آمریکا را بررسی کند.
چندی پیش کامی با حضور در این کمیته گفت:‌ «انجام این تحقیقات درست و ضروری بود. در آن بخش‌های نگران‌کننده‌ای وجود دارد. به‌طور کلی بابت انجام آن احساس افتخار می‌کنم».
«رابرت مولر» بازرس ویژه رسیدگی به این پرونده، چندی پیش در یادداشتی در روزنامه «واشنگتن پست» نوشت: «تحقیقات در خصوص روسیه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بود. [راجر] استون تحت تعقیب قرار گرفت و محکوم شد زیرا مرتکب جرایم فدرال شده بود».
«کریستوفر استیل» جاسوس سابق سازمان امنیت خارجی انگلیس (MI6) که برای اولین بار پرونده تأثیرگذاری روسیه بر پیروزی ترامپ در انتخابات 2016 را مطرح کرده بود، مدعی شده «موکل نهایی» او در این پرونده، «کمیته ملی حزب دموکرات و کمپین انتخاباتی هیلاری کلینتون» رقیب ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری 2016 بود.
ترامپ در واکنش به اظهارات استیل در پیامی توئیتری نوشت: «این مرد باید مسترد شده، محاکمه شود و به زندان انداخته شود. یک دروغگوی بیمار که از هیلاری [کلینتون] کلاهبردار و کنوانسیون ملی دموکرات‌ها پول گرفته است».

کاخ سفید در حال چیدمان دولت دوم ترامپ است
همزمان با ادعای وزیر خارجه آمریکا مبنی بر این که روند انتقال به دور دوم ریاست‌جمهوری ترامپ به زودی هموار خواهد شد، منابع آگاه از ادامه اقدامات کاخ سفید برای چیدمان دولت بعدی وی خبر می‌دهند.
به گزارش  یورو نیوز، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا با تکرار ادعای پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر گفت که پس از شمارش کامل آرای قانونی، روند انتقال به دور دوم ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ هموار خواهد شد.
همزمان با ادعای وزیر خارجه آمریکا مبنی بر اینکه روند انتقال به دور دوم ریاست‌جمهوری ترامپ به زودی هموار خواهد شد، منابع آگاه از ادامه اقدامات کاخ سفید برای چیدمان دولت بعدی وی خبر می‌دهند.
بر اساس این گزارش؛ دفتر کارکنان ریاست جمهوری در کاخ سفید همچنان در حال بررسی صلاحیت و توانمندی نامزدها برای فرصت‌های شغلی موجود در دولت فدرال به ریاست ترامپ هستند.
روزنامه واشنگتن پست نیز گزارش داده که دفتر بودجه کاخ سفید به نمایندگی‌های فدرال در سراسر ایالات متحده دستور داده که به اقدام‌های خود برای تهیه و ارسال پیشنهاد بودجه دولت برای سال مالی 2021 ادامه دهند.
ترامپ روز دوشنبه نیز با برکناری مارک اسپر از سمت وزارت دفاع و انتصاب کریستوفر میلر به سرپرستی این وزارتخانه، تغییرات گسترده خود در رهبری پنتاگون را آغاز کرده است. تغییر در رهبری پنتاگون نیز بر نگرانی‌ها را درباره انتقال آرام و منظم قدرت از دونالد ترامپ به جو بایدن، افزایش داده است.
ترامپ و ستاد انتخاباتی و تیم وکلای او همچنان از پذیرش پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری سر باز می‌زنند و با به راه انداختن چالش حقوقی و طرح ادعای تقلب در شمارش آرا همچنان سعی در تغییر نتیجه انتخابات دارند.

ترامپ: اکنون برای پیروزی در «ویسکانسین» آماده می شویم!
نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات 2020 امروز در وعده جدیدی درباره نتیجه آرای انتخاباتی ادعا کرد: اکنون برای پیروزی در «ویسکانسین» آماده می شویم!
 دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات 2020 امروز چهارشنبه در واکنش به اخبار رسانه‌های این کشور مبنی بر پیروزی جو بایدن نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر 2020 در پیامی توئیتری نوشت: مسئولان قلابی برگزاری نظرسنجی در «اِی‌بی‌سی / واشنگتن پُست» یک نظرسنجی احتمالاً غیرقانونی و سرکوب‌گرانه را پیش از انتخابات منتشر کردند که آراء من را در ویسکانسین 17 درصد پایین‌تر نشان می‌داد؛ در حالی که واقعیت این است که در روز انتخابات، رقابت برابر بود و ما اکنون برای پیروزی در این ایالت آماده می‌شویم.
نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات 2020 مدعی شد: بسیاری از چنین وعده‌های تأسف آوری وجود دارند.
نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات 2020 امروز در وعده جدیدی درباره نتیجه آرای انتخاباتی ادعا کرد: اکنون برای پیروزی در «ویسکانسین» آماده می شویم!
 دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات 2020 روز چهارشنبه در واکنش به اخبار رسانه‌های این کشور مبنی بر پیروزی جو بایدن نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر 2020 در پیامی توئیتری نوشت: مسئولان قلابی برگزاری نظرسنجی در «اِی‌بی‌سی / واشنگتن پُست» یک نظرسنجی احتمالاً غیرقانونی و سرکوب‌گرانه را پیش از انتخابات منتشر کردند که آراء من را در ویسکانسین 17 درصد پایین‌تر نشان می‌داد؛ در حالی که واقعیت این است که در روز انتخابات، رقابت برابر بود و ما اکنون برای پیروزی در این ایالت آماده می‌شویم.
نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات 2020 مدعی شد: بسیاری از چنین وعده‌های تأسف آوری وجود دارند.

ترامپ «آلاسکا» را قرمز کرد
شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان امروز اعلام کرد که نامزد جمهوریخواهان توانست آرای ایالت آلاسکا در انتخابات ریاست جمهوری این کشور را به دست آورد.
 شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان امروز چهارشنبه اعلام کرد که دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری 2020 موفق به کسب آرای الکترال ایالت «آلاسکا» شده است.
بر این اساس، ترامپ موفق شد 3 رأی الکترال در این ایالت را از آنِ خود کند.
شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان در این خصوص اعلام کرد که بایدن 39.1 و ترامپ 56.9 درصد آراء را به خود اختصاص داده‌اند.

جایزه میلیون دلاری برای ارائه شواهد تقلب در آمریکا
معاون فرماندار جمهوریخواه ایالت تگزاس از تلاش های ترامپ برای اثبات تقلب در انتخابات حمایت کرده است.
به گزارس پایگاه اطلاع رسانی کنگره، دن پاتریک معاون فرماندار جمهوریخواه ایالت تگزاس با حمایت از تلاش های دونالد ترامپ برای اثبات تقلب انتخاباتی، یک میلیون دلار جایزه برای کسانی تعیین کرده است که شواهد و اسنادی را درباره تقلب در انتخابات ریاست جمهوری ارائه دهند.
بر اساس این گزارش پاتریک گفت: این جایزه و پاداش را به این دلیل پیشنهاد دادم تا مردم را تشویق کنم تا شواهد و اسناد مربوط به تقلب در انتخابات را گزارش دهند. هر کسی که اطلاعاتی ارائه دهد که در نهایت منجر به بازداشت و دستگیری و محکوم شدن افراد خاطی شود، حداقل 250 هزار دلار پاداش دریافت خواهد کرد.
پاتریک افزود: من از تلاش های ترامپ برای شناسایی تقلب در انتخابات ریاست جمهوری و تعهد وی برای اطمینان یافتن از شمارش همه آرا غیرقانونی و رد کردن همه آرا غیرقانونی حمایت می کنم.
وی اظهار داشت: دنبال کردن تقلب در انتخابات از سوی ترامپ نه تنها برای مشخص کردن نتیجه انتخابات لازم و ضروری است، بلکه برای حفظ دموکراسی ما و احیای اعتماد در انتخابات آینده لازم است.
در حالی که برخی رسانه های خبری آمریکا بایدن را پیروز انتخابات ریاست جمهوری معرفی کرده اند ولی ترامپ حاضر به پذیرش نتایج انتخابات نشده و در برخی ایالت های مهم و سرنوشت ساز، شکایت های حقوقی مطرح کرده است.

جانسون و بایدن تماس تلفنی گرفتند
نخست‌وزیر انگلیس و نامزد منتخب دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در تماس تلفنی با یکدیگر به بررسی تغییرات جوبی کره زمین و احیای اقتصاد دو کشور پس از پایان بحران کرونا پرداختند.
«بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس و «جو بایدن» نامزد منتخب دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز سه شنبه با یکدیگر به صورت تلفنی گفت‌وگو کردند.
نخست وزیر انگلیس در این تماس تلفنی مجددا پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهور آمریکا را تبریک گفت.
جانسون در صفحه توئیتر خود نوشت: با جو بایدن تلفنی گفت‌وگو کردم و پیروزی او را تبریک گفتم.
نخست وزیر انگلیس تاکید کرد که دو طرف در این تماس تلفنی درباره مقابله با تغییرات جوی کره زمین، تقویت دموکراسی و بازگشایی و احیای اقتصاد پس از کنترل شیوع ویروس کرونا گفت‌وگو کردند.
جانسون گفت که دو طرف به بررسی روابط نزدیک و بلندمدت دو کشور پرداخته و در زمینه‌های مختلف از جمله تجارت، امنیت و پیمان ناتو رایزنی کردند.

نظر شما