داود شایقی در گفتو گو با خبرنگار بازار، اظهار کرد: اواخر سال گذشته سفر رئیس جمهور به استان اردبیل اتفاق افتاد ولی به دلیل شرایط کرونا و مشکلات به وجود آمده توزیع اعتبارات سفر در سال ۹۹ انجام شده و ما به تدریج شاهد تخصیص و توزیع این اعتبارات برای پروژههای مصوب هستیم.
وی تصریح کرد: از محل سفر رئیس جمهور یکهزار و ۲۸ میلیارد تومان اعتبار به استان در نظر گرفته شده که ۸۹۶ میلیارد تومان آن منابع دولتی و ۱۳۲ میلیارد تومان از طریق صندوق توسعه ملی به استان اختصاص مییابد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل گفت: در هشت ماهه امسال با پیگیری مستمر استاندار اردبیل و سازمان مدیریت و برنامهریزی استان شاهد تخصیص و تأمین اعتبارات برای پروژههای مصوب سفر بودیم که در کنار آن بخشی از اعتبارات نیز مربوط به سفر نوبخت بوده که این کار نیز با اولویت در حال پیگیری است.
شایقی در ادامه افزود: معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه ۲۶ مرداد امسال سفری را به استان داشتند که قبل از سفر ۳۱۲ میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده بودند که در این سفر نیز ۸۱۹ میلیارد تومان برای پروژههای متعدد قول تخصیص و تأمین اعتبار دادند که در حال جذب این منابع هستیم.
وی خاطر نشان کرد: با همراهی مسئولان اجرایی و همچنین مجمع نمایندگان استان تلاش بر این است تا صد درصد اعتبارات سفر رئیس جمهور و همچنین صد درصد اعتبارات سفر رئیس سازمان برنامه و بودجه در سال جهش تولید به استان اختصاص یابد تا روند توسعهای را در این بخش شاهد باشیم.
شایقی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: در چند مرحله تخصیص اعتبارات به استان از محل سفر رئیس جمهور و همچنین سفر نوبخت انجام شده که تا این لحظه ۸۱۲ میلیارد تومان اعتبار در این زمینه به استان تخصیص یافته و برای اجرای پروژههای متعدد تزریق شده است.
تزریق ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار در سال جهش تولید
دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی استان در ادامه اظهار کرد: در سفر نوبخت به استان که در بهمن ماه ۹۷ به انجام رسید، قول تخصیص ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار در این سفر به استان داده شد که ۲۵۷ میلیارد تومان آن برای پروژههای عمرانی تخصیص یافته که این تخصیص صد درصد بوده است.
وی اضافه کرد: از محل این سفر ۲۲۰ میلیارد تومان نیز برای احداث پایاب سد گیوی تخصیص یافته است.
شایقی تصریح کرد: در سال ۹۹ که به نام جهش تولید نامگذاری شده، به رغم کمبود اعتبارات و مشکلی که در نقدینگی و فضای تحریم کشورهای بیگانه و همچنین شیوع بیماری کرونا وجود دارد، در استان اردبیل اکثر پروژههای نیمهتمام فعال بوده و شاهد تأمین و اختصاص ۴۵۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی و استانی به طرحهای مختلف بودیم.
وی کل اعتبارات استان را سالانه ۸۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: تاکنون ۴۵۰ میلیارد تومان از این منابع ابلاغ شده و امیدواریم در ادامه سال مالی شاهد تأمین اعتبارات بیشتری باشیم که البته تا سال آینده قابلیت جذب اعتبارات را تا شهریور سال آینده خواهیم داشت.
مبنای توزیع اعتبارات محرومیت شهرستانهاست
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل به توزیع اعتبارات در ۱۱ شهرستان استان اشاره کرد و افزود: در کشور اولویت و مبنای اصلی توزیع اعتبارات جمعیت است ولی در استان اردبیل این مبنا در کنار محرومیتزدایی بیشتر مورد توجه قرار گرفته و ما ۱۶ شاخص را در توزیع اعتبارات ملاک عمل قرار میدهیم.
شایقی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه ۴۵ درصد جمعیت استان در شهر اردبیل مستقر هستند، باید نیمی از اعتبارات به اردبیل اختصاص یابد در حالی که سهم این شهرستان ۲۱ درصد است.
وی بیان کرد: در ۱۰ شهرستان دیگر استان ۷۹ درصد اعتبارات با هدف توسعه متوازن و عادلانه توزیع میشود تا جلوی مهاجرت و همچنین بیکاری گرفته شود.
اولویت تکمیل پروژههای نیمهتمام با پیشرفت ۸۰ درصد است
شایقی در ادامه به نوسانات قیمت و شرایط اقتصادی موجود اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به محدودیت اعتبارات در سال ۹۹ اولویت توزیع اعتبارات برای پروژههای نیمهتمام با پیشرفت ۸۰ درصد است.
وی از ممنوعیت اجرای پروژههای جدید در استان خبر داد و اظهار کرد: تا زمانی که پروژههای نیمهتمام به سرانجام نرسند هیچ پروژه جدیدی را در استان شروع نخواهیم کرد.
شایقی گفت: به تناسب افزایش قیمتها سازمان برنامه و بودجه در ردیف متفرقه منابع تعدیل را در نظر گرفته تا متناسب با افزایش قیمتها نسبت به ترمیم اعتبارات پروژهها اقدام کرده تا کمبودی در این زمینه احساس نشود.
وی افزود: در استان اردبیل با تاکید استاندار اردبیل اکثر پروژههای عمرانی در حال اجراست ولی با توجه به شرایط محدود فصل کاری انتظار میرود بخش عمدهای از فعالیتها در نیمه اول سال آینده انجام شود.
تأمین اعتبار ۱۰۷۰ میلیارد تومانی برای راه آهن اردبیل
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل در مورد آخرین وضعیت راه آهن اردبیل خاطر نشان کرد: این پروژه در قطعات مختلف با تاکید مسئولان کشوری و استانی در حال انجام است و به صورت روزانه روند اجرایی آن رصد میشود.
شایقی بیان کرد: در سفر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه به صراحت اعلام شد که پروژه راه آهن اردبیل هیچ محدودیت اعتباری ندارد و اگر توقفی در اجرای آن رخ بدهد، مشکل مالی نیست.
وی ادامه داد: برای راه آهن اردبیل امسال یکهزار و ۷۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده که ۷۵۰ میلیارد تومان آن از منابع بانک ملی و مابقی نیز اعتبارات دولتی است.
شایقی اضافه کرد: برای تکمیل راه آهن اردبیل تاکنون ۴۰۰ میلیارد تومان از ابتدای امسال توزیع منابع انجام شده و قرار است بانک ملی قسط آخر خود را نیز پرداخت کند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل اظهار کرد: تلاش بر این است تا پروژه راه آهن اردبیل در شهریورماه سال آینده تکمیل و راهاندازی شود که در این زمینه سعی و تلاش بر جذب اعتبارات بیشتر است.
شایقی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: سازمان برنامه و بودجه متعهد شده تا منابع تزریق شده بانکی را با اقساط در نظر گرفته شده، بازپرداخت کند که امیدواریم همچنان بانک ملی در تکمیل این پروژه یاریگر مجموعه استانی و ملی باشد.
وی گفت: صد درصد اعتبارات سالجاری برای راه آهن اردبیل تأمین خواهد شد و هیچ مشکلی در فرآیند اجرای آن وجود ندارد.
شایقی افزود: اگر افزایش قیمتی نیز رخ دهد، تفاوت قیمت را به عنوان تعدیل در بودجه سالانه در نظر گرفته شده و به حساب پیمانکاران پرداخت خواهیم کرد.
تزریق ۸۰ میلیارد تومان اعتبار دولتی برای تکمیل پل قدس اردبیل
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل خاطر نشان کرد: در سفر رئیس جمهور و همچنین رئیس سازمان برنامه و بودجه مصوب شد تا برای تکمیل پل قدس منابع دولتی تأمین شود.
وی بیان کرد: در یک مرحله ۳۵ میلیارد تومان و در مرحله دوم ۴۵ میلیارد تومان منابع دولتی برای این پروژه با تخصیص صد درصدی تأمین شده است.
شایقی اضافه کرد: با تزریق ۸۰ میلیارد تومان دولتی و تلاشی که شهرداری و پیمانکار انجام میدهد، امیدواریم فاز اول این پروژه دهه فجر تکمیل و راهاندازی شود.
وی در ادامه اظهار کرد: تأمین این اعتبارات میتواند تحولی را در این پروژه شهری به وجود آورده و زمینه تردد راحت و ایمن اهالی را در این مسیر به وجود آورد.
۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای چهار خطه راههای استان
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل اظهار کرد: یکی از پروژههای مهمی که در سفر رئیس جمهور مورد توجه قرار گرفت، توسعه بزرگراهها در استان بوده که با تلاش مدیرکل راه و شهرسازی استان و پیگیریهای مستمر منابع اعتباری ملی خوبی در این حوزه تأمین شده است.
وی تصریح کرد: قبلا تنها پروژه ردیفدار بزرگراه اردبیل – مشگینشهر بود در حالی که هم اکنون عمده راههای مواصلاتی استان دارای ردیف ملی است که چهار خطه کردن آن در اولویت اداره کل راه و شهرسازی قرار گرفته است.
شایقی گفت: به صورت مرتب و هفتگی تأمین اعتبارات توسعه راههای استان و همچنین راه آهن مورد توجه جدی قرار گرفته و بنده به همراه استاندار دو تا سه روز هفته را در تهران پیگیر تأمین اعتبارات این پروژهها هستیم.
وی افزود: از محل سفر رئیس جمهور ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای چهار خطه کردن راههای استان اختصاص یافته که به تدریج با تأمین این اعتبارات روند اجرایی این پروژهها را شاهد هستیم.
شایقی در ادامه سخنان خود خاطر نشان کرد: محور اردبیل – سرچم ۱۱۰ میلیارد تومان، کلور – درام در خلخال ۶۰ میلیارد تومان اعتبار دولتی دارد که تاکنون بخشی از این منابع تأمین شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل به تکمیل و راهاندازی محور گردشگری شال – ماسوله – ماجولان اشاره کرد و ادامه داد: در محدوده استان اردبیل کار اجرایی این پروژه به اتمام رسیده و در رایزنی با مسئولان استان گیلان تلاش بر تکمیل این محور گردشگری است.
شایقی اضافه کرد: محور رضی – امیرکندی و گرمی به بیلهسوار با تأمین ۳۵ میلیارد تومان اعتبار در حال احداث است که پیمانکار به روند اجرایی این پروژه سرعت بیشتری داده است.
وی در مورد محور پارسآباد به سربند و سربند به مشگینشهر نیز اظهار کرد: برای این محور حادثهخیز استان ۷۵ میلیارد تومان اعتبار تأمین شده که قطعا در ادامه سال این اعتبارات تقویت خواهد شد.
شایقی تصریح کرد: امیدواریم با اخذ ماده ۲۳ این محور مواصلاتی با تأمین اعتبار ملی بتوانیم به روند اجرایی آن سرعت ببخشیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل گفت: در سالجاری برای این محور ۷۵ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده که با اخذ ماده ۲۳ در بودجه سال آینده این اعتبار افزایش دو چندان خواهد یافت.
وی به روند تکمیلی محور اردبیل – مشگینشهر نیز اشاره کرد و گفت: با سرعت مناسب این پروژه در حال اجراست ک امیدواریم در سال آینده به صورت صد درصد تکمیل و در اختیار اهالی قرار گیرد.
شایقی به احداث تونل دوم محور اردبیل – آستارا و همچنین تونل گردنه الماس اشاره کرد و افزود: با پیگیریهای انجام شده احداث این دو تونل در حال انجام است که ۲۰ میلیارد تومان برای احداث تونل گردنه اسالم اختصاص یافته است.
وی به تأمین قیر مورد نیاز برای بهسازی راههای روستایی در قالب طرح ابرار اشاره کرد و ادامه داد: راهداری استان با تلاش مضاعف این کار را در چند مرحله انجام داده و هم اکنون نیز در حال پیگیری است.
اختصاص ۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای تعمیر و بهسازی راههای عشایری
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل در ادامه به اولویت آبرسانی به مناطق روستایی و عشایری اشاره کرد و گفت: با هدف تکمیل مجتمعهای آبرسانی قرار است ۱۶۰ میلیارد تومان اعتبار تأمین شده تا عمده این پروژهها به سرانجام برسد.
شایقی افزود: با تکمیل و بهرهبرداری از این مجتمعها روستاییان و عشایر از آب پایدار بهرهمند شده و مشکلی از بابت مصرف آب شرب سالم نخواهند داشت.
وی تصریح کرد: همچنان برای مناطق عشایری کوچرو آبرسانی به صورت تانکر سیار است که قطعا تلاش برای حذف این روند و پایداری منابع آب در مناطق عشایری است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل از اختصاص ۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای تعمیر و بهسازی راههای عشایری استان خبر داد و خاطر نشان کرد: تلاش میشود تا اداره کل امور عشایری با تخصیص صد درصدی این اعتبارات هزینهکرد مناسبی را در این بخش انجام دهد.
وی به احداث بیمارستان نجفزاده اردبیل نیز اشاره کرد و ادامه داد: این پروژه فاقد ماده ۲۳ بوده ولی سعی نمایندگان استان در بررسی بودجه سال ۱۴۰۰ بر این است تا با اخذ این ماده قانونی سهم اعتبارات این پروژه از ۱۵۰ میلیارد تومان فراتر برود.
نظر شما