شناسهٔ خبر: 43803734 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

شوک شکست ترامپ به بن سلمان و نتانیاهو/ با آمدن بایدن، کابوس آل سعود آغاز می شود؟

صاحب‌خبر -
خبرگزاری آریا- بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی و برخی حکام عرب حاشیه خلیج فارس با وجود اعلام پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، تاکنون نسبت به پیرزی بایدن و شکست دونالد ترامپ سکوت اختیار کرده‌اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا، رسانه‌های صهیونیستی پیش بینی‌کرده‌اند که نتانیاهو در انتظار اعلام نتایج رسمی انتخابات ریاست جمهوری است و از هرگونه اظهار نظری نسبت به پیروزی بایدن خودداری کرده است.
اقدام نتانیاهو پس از آن انجام می‌شود که براساس گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای بایدن به توافق هسته‌ای سال 2015 میلادی با ایران که رژیم صهیونیستی مخالف سرسخت آن است، باز خواهد گشت و از سوی دیگر، رییس جمهوری منتخب آمریکا مخالف توسعه شهرکسازی‌های صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی است.
همچنین ترامپ از جمله رییسان جمهوری آمریکا بود که بیشترین خدمت را به رژیم صهیونیستی کرد.
ترامپ بیت المقدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخت و در تاریخ 14 ماه مه 2018، سفارت خود را از تل‌آویو به قدس منتقل کرد.
وزارت خارجه آمریکا متعاقبا در گام دیگری اعلام کرد: سرکنسولگری و سفارت آمریکا در بیت المقدس به عنوان یک مرکز دیپلماتیک واحد از تاریخ 4 مارس 2019 ادغام می‌شوند.
ترامپ همچنین جولان اشغالی سوریه را نیز به عنوان بخشی از سرزمین های تحت کنترل رژیم صهیونیستی رسمیت داد.
بستن دفتر سازمان آزادی بخش فلسطین در واشنگتن در 10 سپتامبر 2018 گام دیگر آمریکا در نادیده گرفتن جایگاه حقوقی فلسطین بود. آمریکا همچنن در گام دیگری به منظور تحمیل حداکثر فشار بر دولت خودگردان فلسطین برای قبول کردن شروط واشنگتن در روند سازش با رژیم صهیونیستی، کمک های سالانه خود به آژانس امداد رسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی موسوم به «آنروا» را قطع کرد.
تمامی این اقدامات در حالی صورت می گیرد که ترامپ از زمان به قدرت رسیدن، طرح «معامله قرن» را برای پایان بخشیدن به مسئله فلسطین و عادی سازی کامل روابط عربی – اسرائیلی مطرح کرد و کشورهای عربی را برای پذیرش آن تحت فشار قرار داد.
حکام عرب طرفدار ترامپ و در راس آن عربستان سعودی نیز نسبت به پیروزی جو بایدن و شکست ترامپ سکوت پیشه کرده اند.
خبرهای منتشر شده حاکی است که بایدن سیاست های باراک اوباما رییس جمهوری پیشین آمریکا را در پیش خواهد گرفت و متعاقب آن پرونده قتل جمال خاشقچی روزنامه عربستانی در ترکیه، پی گیری پرونده حملات یازده سپتامبر که از سوی اتباع سعودی صورت گرفت و فشار بر ریاض در حوزه حقوق بشر را تشدید خواهد کرد.
علاوه بر عربستان سعودی وضعیت دیگر حکام عرب حاشیه خلیج فارس همچون امارات و بحرین که به پشتوانه ترامپ تا آنجا پیش رفتند که عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را علنی کردند، اکنون در فراغ ترامپ و شکست سخت وی از بایدن، اوضاع بسامانی ندارند.

بن سلمان در شوک شکست ترامپ
پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برخی از کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی را به عنوان بزرگترین کشور بازنده این انتخابات، چنان در شوک فرو برده که برخلاف رویه های پیشین که گوی سبقت را در تبریک به پیروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می ربودند، هم اکنون سکوت معناداری پیشه کرده اند.
برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اگر چه تا حد زیادی از چند روز قبل، زمانی که ترامپ نامزد جمهوری‌خواه، ایالت "میشیگان" را باخت، مشخص بود، اما ایالت "پنسیلوانیا" یکی از چهار ایالت مهم باقی‌مانده که در اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تاخیر داشته است، شنبه شب کار را یکسره و بایدن را برنده این ایالت اعلام کرد و به همه حرف و حدیث‌ها درباره پیروز انتخابات ریاست جمهوری 2020 پایان داد.
پس از پایان شمارش آرا و اعلام نتایج ایالت پنسیلوانیا که از 20 رای الکترال برخوردار است، بایدن شنبه شب خود را پیروز انتخابات و رئیس جمهور بعدی این کشور خواند، اما ترامپ رقیب جمهوری‌خواه وی مدعی است بایدن با تقلب به پیروزی رسیده است و دادگاه عالی آمریکا باید در این خصوص تصمیم‌گیری کند، این در حالی است که بسیاری از کارشناسان مسایل حقوقی معتقدند که اقدام ترامپ در ارجاع پرونده تقلب به دادگاه عالی آمریکا، به منزله آب در هاون کوبیدن است.
صرف نظر از اینکه دست و پا زدن ترامپ برای پیروزی در انتخابات به جایی برسد یا نه، بسیاری از مسئولان بین‌المللی شنبه شب و ساعتی پس از پایان شمارش آرا در پنسلوانیا، پیروزی جو بایدن نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را تبریک گفتند که از جمله آن می‌توان به نخست وزیر کانادا، نخست وزیر انگلیس، وزیر خارجه آلمان و دبیر کل ناتو اشاره کرد.
از بین مسوولان کشورهای منطقه نیز نخست وزیر پاکستان، رئیس جمهور مصر، امیر قطر، سلطان عمان، پادشاه اردن، رئیس جمهور عراق، ولی عهد ابوظبی و امیر کویت از شکست ترامپ استقبال کرده و پیروزی جو بایدن را تبریک گفتند، اما مقامات سعودی که به نظر می‌رسد همچنان در شوک شکست ترامپ به سر می‌برند، از این استقبال خودداری کرده و همانند بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی منتظر اعلام نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است.
شاید شکست ترامپ به عنوان بازیگر اصلی عادی سازی روابط جهان عرب با رژیم صهیونیستی، نگرانی کشورهای سازشگر از جمله امارات و بحرین را برانگیخته باشد اما نگرانی عربستان به خصوص "محمد بن سلمان" ولی عهد سعودی به دلیل از دست دادن ترامپ و همچنین ارتکاب قتل فاجعه آمیز "جمال خاشقچی" روزنامه نگار منتقد حکومت آل سعود در استانبول که خشم بسیاری از دموکرات‌ها را برانگیخت، به مراتب بیشتر است.
اگرچه بسیاری معتقدند که حتی در صورت پیروزی بایدن سیاست های ایالات متحده در منطقه دستخوش تغییر زیادی نخواهد شد با این وجود حکام عرب در اظهارات خود از بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای، عدم حمایت از سیاست‌های استبدادی حاکمان کشورهای عربی منطقه، در صورت پیروزی جو بایدن نگرانی خود را کتمان نکردند.
ترکی الفیصل رییس پیشین سازمان اطلاعات عربستان سعودی پنجشنبه شب در اظهاراتی گفت که نگرانی او از پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به دلیل تعهد نامزد دمکرات برای بازگشت به توافق هسته‌ای با ایران است. فیصل افزود: جو بایدن گفته که آن بخش از سیاست دونالد ترامپ در خاورمیانه که مربوط به خروج از توافق هسته‌ای با ایران است، را نقض خواهد کرد.
در همین حال روزنامه صهیونیستی اسرائیل هیوم هم فاش کرده که برخی کشورهای عربی از پیروزی جو بایدن در انتخابات آمریکا و احتمال بازگشت وی به توافق هسته‌ای با ایران و لغو تحریم‌های آمریکا علیه این کشور بسیار نگران هستند و هچنین به این موضوع می اندیشند که احتمال توقف روند عادی‌سازی روابط میان تل آویو و دولت‌های عربی هم وجود دارد.

دلارهای عربستان و امارات برای پیروزی ترامپ به باد رفت
مدیر دفتر نخست وزیر دولت صنعا که مورد حمایت انصارالله یمن است، شنبه شب در خصوص شکست "دونالد ترامپ" و پیروزی "جو بایدن" در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: ملیاردها دلار پولی که حکومت‌های عربستان و امارات برای شکست بایدن خرج کرده بودند، از بین رفت.
احمد حامد افزود: سخن ما از شکست ترامپ و نابودی میلیاردها دلار پولی که ریاض برای پیروزی ترامپ هزینه کرد، به معنای تکیه کردن و دلخوش بودن به دولت بایدن نیست.
"علی القحوم" عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن نیز در خصوص پیروزی بایدن گفت: تغییر افراد در دولت آمریکا هرگز سیاست استعماری ایالات متحده را تغییر نخواهد داد.
وی افزود: لابی صهیونیستی است که کنترل سیاست دولت آمریکا را برعهده دارد و آن را در راستای طرح‌های ویرانگر خود در منطقه هدایت می‌کند.

آغاز کابوس آل سعود
سعد الفقیه رئیس جنبش اسلامی اصلاحات در عربستان از نگرانی شدید مقامات ریاض از شکست ترامپ و تغییر سیاست های منطقه ای آمریکا خبر داد.
به گزارش تلویزیون الحوار، یک مخالف سرشناس رژیم سعودی افشا کرد مقامات سعودی به ویژه محمد بین سلمان ولیعهد سعودی، بسیار نگران شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هستند.
سعد الفقیه رئیس جنبش اسلامی اصلاحات در عربستان در پاسخ به سوال مجری درباره اینکه عربستان چگونه رقابت انتخاباتی (آمریکا) را با توجه به شانس بزرگ برنده شدن جو بایدن پیگیری می‌کند، گفت: «عربستان با اهتمام فراوان این مسئله را پیگیری می‌کند. نشان این ادعا این است که محمد بن سلمان و مگس‌های سایبری او بر اساس یک منطق می‌اندیشند. شکست ترامپ برای آن‌ها به مثابه توطئه علیه همپیمان آنهاست. آن‌ها به شیوه بسیار عجیبی درباره این مسئله سخن گفتند و نگرانی واقعی خود را درباره ترامپ بیان کردند، حتی برخی توئیت‌های متعلق به مگس‌های سایبری یا کارشناسانی که در رسانه‌های سعودی ظاهر می‌شوند به شیوه‌ای سخن می‌گویند که واقعیت (درون) بن سلمان و نگرانی بسیار شدید او را از شکست ترامپ نشان می‌دهند. بر اساس زبان و درایت سیاسی و آرامش سیاسی باید مسئول هر کشور دست کم تظاهر کند که انتخابات در کشور دیگر برای او اهمیتی ندارد. اما اینکه رسانه‌های سعودی به این شیوه سخن می‌گویند، نشان می‌دهد نگرانی بسیار شدید و در حد جنون آمیزی از شکست ترامپ (نزد سعودی ها) وجود دارد. از اینرو محمد بن سلمان برخی برگه‌ها را برای دوره پس از ترامپ نگه داشته و آن را اجرا نکرده است، چون او می‌خواهد با تهدید لابی صهیونیستی، بایدن را در صورت باخت ترامپ تحت فشار قرار دهد تا پس از روی کار آمدن او را اذیت نکند. اما سوال مهم این است که آیا ترامپ چنین موضعی دارد که می‌گوید یا باید برنده شوم یا اینکه همه جا را ویران می‌کنم؟»

ایجاد فشار به عربستان درباره جنگ یمن و پرونده حقوق بشر
تلویزیون العالم گزارش داد:  با پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، عربستان با برخی مشکلات از جمله مسئله جنگ علیه یمن، قانون جاستا و پرونده حقوق بشر دست به گریبان می‌شود.
اگر جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شود با میراث سنگین بر جا مانده از ترامپ درباره مسائل منطقه و جهان رو به رو می‌شود. از رابطه واشنگتن با ریاض گرفته تا آرمان فلسطین پس از معامله قرن ترامپ و مسئله حضور نیرو‌های آمریکایی در خارج، همه پرونده‌هایی است که بر دوش ساکن جدید کاخ سفید سنگینی خواهد کرد. برخی پرونده‌ها هم در داخل و خارج جنجال به پا خواهد کرد. سیاست بایدن در قبال این پرونده‌های مختلف چگونه خواهد بود؟
عبدالناصر ناصرالدین گزارشگر العالم گفت با پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بار دیگر جدال بر سر پرونده‌هایی که در انتظار اوست به ویژه پرونده‌های منطقه از جمله آرمان فلسطین، رابطه با عربستان، حضور نیرو‌های آمریکایی در سوریه، عراق و افغانستان و دیگر پرونده‌ها را مطرح کرد. در پرونده نخست، بایدن بر این باور است که اقدامات ترامپ راه حل بر اساس برپایی دو کشور را تضعیف کرد.
وی تاکید کرد در همه اقدامات دولت ترامپ به جز انتقال سفارت آمریکا به قدس اشغالی بازنگری خواهد کرد.
به نوشته روزنامه جروزالم پست، بایدن مطالبات فلسطینیان را درباره قدس اشغالی به رسمیت خواهد شناخت. به گفته برخی منابع مطلع، وی از تصمیم ترامپ به انتقال سفارت واشنگتن به قدس اشغالی عقب نشینی نمی‌کند. بایدن پیشتر گفته بود حل و فصل (مسائل میان فلسطین و اسرائیل) فقط با برپایی دو کشور تحقق می‌یابد و دموکرات‌ها با طرح الحاق کرانه باختری رود اردن مخالف اند، چون به نظر آن‌ها این طرح به روند حل و فصل مسائل ضربه خواهد زد.

عربستان بزرگترین بازنده انتخابات آمریکاست
سردبیر روزنامه فرا منطقه‌ای "رای‌الیوم"، با یادآوری نقش مقام های سعودی در عادی سازی روابط برخی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی و حمایت همه جانبه آنها از دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوری خواه آمریکا، عربستان را بزرگترین بازنده انتخابات اخیر ریاست جمهوری آمریکا دانست.
عبدالباری عطوان با اشاره به تاثیر انتخابات آمریکا بر برخی کشورهای حامی عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی گفت: عربستان بزرگترین کشور بازنده پیروزی جو بایدن نامزد حزب دمکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا خواهد بود زیرا روابط تاریخی میان دمکرات ها و عربستان بسیار بد است.
وی افزود: به نظر من بایدن روابط خوبی را با عربستان آغاز نخواهد کرد، باید به یاد داشته باشیم که وی حدود هشت سال معاون باراک اوباما رییس جمهوری پیشین آمریکا بوده و او سیاست های اوباما را اجرا خواهد کرد.
نویسنده مشهور عرب گفت: اولین اقدام در اجرای چنین سیاستی، احیای «قانون جاستا» است که بر اساس آن عربستان و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در خصوص حوادث 11 سپتامبر تحت پیگرد قرار خواهند گرفت.
عطوان افزود: بایدن همچنین پرونده قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار سعودی (در کنسولگری عربستان در استانبول) را به جریان خواهد انداخت. دمکرات ها همچنین حقوق بشر را مد نظر قرار خواهند داد و با پرداختن به موضوع زنان فعال مدنی سعودی که در زندان بسر می برند، چه بسا کارزاری را برای آزادی آنان به راه خواهند انداخت.
سردبیر روزنامه رای الیوم اضافه کرد: همچنین بعید نیست که دمکرات ها جنگ یمن را نیز مورد توجه قرار دهند.
وی افزود: کسانی که به عادی سازی روابط با اسرائیل اقدام و میلیاردها دلار پول در سبد ترامپ گذاشتند بهای بسیار سنگینی را پرداخت خواهند کرد. آمریکا تغییر می کند و متحدان آمریکا رنج زیادی را متحمل خواهند شد.

نظر شما