شناسهٔ خبر: 43788283 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

قیمت گوجه فرنگی به ۱۴ هزارتومان رسید/ افزایش ۱۳۶ درصدی قیمت برنج خارجی

رئیس اتحادیه صنف میوه و سبزی با بیان اینکه نرخ هر کیلوگرم گوجه فرنگی در سطح خرده فروشی بین ۱۱ تا ۱۴ هزار تومان است، بیان کرد:نرخ این محصول تا حدود ۲۰ روز دیگر متعادل می شود.

صاحب‌خبر -

 اسدالله کارگر با بیان این که نرخ گوجه فرنگی در بازار روند نزولی به خود گرفته است، گفت:بررسی های میدانی ما نشان می دهد که قیمت هر کیلوگرم گوجه فرنگی در سطح شهر بین ۱۱ تا ۱۴ هزار تومان است.

مهر نوشت؛ وی اضافه کرد:افزایش نرخ به یک باره اتفاق می افتد اما طول می کشد تا قیمت ها دوباره به تعادل برسند. ضمن اینکه فعلا ما در سطح شهر با گرانفروشی مواجه نیستیم بلکه بحث گرانی محصول مطرح است. قیمت گوجه فرنگی افزایش یافته و فروشندگان آن را گران می خرند و ناچار هستند با همین قیمت ها نیز عرضه کنند.

کارگر با بیان اینکه در میدان مرکزی میوه و تره بار هم اکنون قیمت هر کیلوگرم گوجه فرنگی طبق نرخ نامه از ۷ تا ۹ هزار تومان تا ۱۱ هزار تومان است، افزود:البته بسته به کیفیت محصول قیمت تغییر می کند و با نوسان همراه است چون در محصول گوجه بحث کیفیت آن بسیار مهم است.

وی ادامه داد :اگر مغازه داران هم که ۳۵ درصد سود را در قیمت های مذکور اعمال کنند به همان نرخ هایی می رسیم که الان در سطح شهر وجود دارد.

کارگر با بیان اینکه با انبوه شدن عرضه گوجه فرنگی از مناطق جنوبی کشور قیمت ها متعادل می شود، افزود:حدود ۲۰ روز دیگر زمان لازم است تا قیمت گوجه فرنگی متعادل شود.

وی همینطور با اشاره به اینکه فصل تغییر کرده و دیگر در مناطقی مانند ورامین گوجه کشت نمی شود، خاطرنشان کرد:گوجه ای که الان به بازار می آید از مناطق جنوبی کشور است و هزینه حمل و نقل نیز به آن افزوده می شود بنابراین نباید انتظار داشته باشیم گوجه جدید به همان قیمت گوجه ای که از اطراف شهر تهران می آمد، عرضه شود.

افزایش ۱۳۶ درصدی قیمت برنج خارجی/ وارداتی ها در راه بازار

روند افزایشی قیمت برنج‌های خارجی که از چند ماه پیش آغاز شده بود، در نهایت به گرانی آن تا ۱۳۶ درصدی نسبت به پارسال منتهی شد و این در حالی است که بعد از برطرف شدن موانع ترخیص برنج‌های دپو شده در گمرک، اکنون به تدریج در حال ورود به بازار است.

نرخ گوجه فرنگی و برنج در بازار,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,کشت و دام و صنعت

به گزارش ایسنا، برنج از جمله کالاهای اساسی است که از اوایل امسال از لیست دریافت کنندگان ارز ۴۲۰۰ تومانی خارج شد و با ارز نیمایی که به حدود ۲۶ هزار تومان می‌رسد، تامین می‌شود؛ موضوعی که از نظر فعالان بازار موجب رشد قیمت برنج وارداتی شد. اما در کنار آن، دپوی بیش از ۲۳۰ هزار تن برنج وارداتی از سال گذشته تاکنون و عدم امکان ترخیص، در افزایش قیمت این محصول تاثیرگذار بود.

وضعیت واردات برنج نشان از کاهش آن داشت؛ به طوری که طبق اعلام مسئولان گمرک از ابتدای سال جاری تاکنون نسبت به ترخیص ۵۸۰ هزار تن برنج به ارزش ۵۳۳ میلیون دلار از گمرکات کشور اقدام شد، در حالی که در مدت مشابه سال قبل ۹۸۶ هزار تن برنج به ارزش بیش از یک میلیون دلار ترخیص شده بود. این آمار نشان می‌دهد که ترخیص برنج در سال جاری از لحاظ وزنی ۴۱ درصد و ارزش دلاری تا ۴۹ درصد کاهش دارد.

از سویی بررسی قیمت برنج‌های خارجی براساس گزارش مرکز آمار از این حکایت دارد که قیمت هر کیلو از این محصول در مهر پارسال ۸۹۰۰ تومان بوده که در شهریور امسال به ۱۸ هزار و ۸۰۰ تومان و در مهر تا ۲۱ هزار و ۸۰۰ تومان می‌رسد که حداقل قیمت برنج وارداتی در مهر سال جاری ۱۸ هزار و ۴۰۰ تومان و حداکثر آن تا ۲۵ هزار و ۹۰۰ تومان بوده است.

قیمت برنج‌های وارداتی از شهریور تا مهر ۱۲.۳ درصد و از مهر امسال نسبت به ماه مشابه سال قبل تا ۱۳۶ درصد گران تر شده است.

دپوی هزاران تن برنج در گمرک در شرایطی ادامه پیدا کرد که صاحبان کالا با گلایه نسبت به عدم ترخیص و این‌که محصول آنها در حال فاسد شدن است، بارها خواستار اقدام دستگاه های ذیربط برای رفع موانع شده بودند؛ آن هم در شرایطی که گمرک تاکید داشت به دلیل عدم تامین ارز و صدور کد رهگیری بانک مجوز ترخیص ندارد، این در حالی است که بعد از مدت‌ها چالش سرانجام در هفته گذشته طبق توافقات صورت گرفته بانک مرکزی نسبت به صدور کد رهگیری برنج‌های وارداتی اقدام کرد.

بر این اساس ترخیص برنج‌های دپو شده در گمرک از هفته گذشته در دستور کار قرار گرفت و اعلام مسئولان گمرک ایران از این حکایت دارد که در همین مدت کوتاه حدود ۲۵ هزار تن ترخیص صورت گرفته است.

با ترخیص تدریجی برنج‌های دپو شده در گمرک و ورود آن به بازار این انتظار وجود دارد که تا حدی قیمت‌ها که با افزایش قابل توجهی همراه بوده متعادل شود.

نظر شما