صاحبخبر - در مورد اعتراض های اخیر برخی دلواپسان در مورد سفر رییس جمهور ترکیه به کشورمان باید توجه داشت که این سفر از پیش تعیین شده است .بعد از انتخابات ریاست جمهوری ترکیه ،آقای اردوغان در چارچوب دیپلماسی منطقهای خود قصد دارد به کشورهای منطقه سفر کند که این سفر ها از عربستان و عراق شروع شد و طبق زمانبندی که انجام شده سفر بعدی او به ایران است. طبیعتا روابط کشورهای منطقه با توجه به اتفاقهایی که در این یکسال اخیر به وجود آمده بسیار مهم و طبیعی است که این کشور ها بایکدیگر گفتگو و همکاری داشته باشند.
به همین دلیل سفر آقای اردوغان میتواند در راستای توسعه و تعمیق روابط دوجانبه ایران و ترکیه مورد تحقیق قرار بگیرد چراکه با نزدیک شدن دیدگاهها و نقطه نظرات ایران و ترکیه در مورد مسائل منطقه می توان از پیشروی تروریسم که امروز در قالب داعش تجلی پیدا کرده جلوگیری و این پدیده را کنترل نمود.
از این رو به عقیده من، رفتار واکنش دولت نسبت به اظهارات عجیب آقای اردوغان منطقی وکارشناسی شده بود. ضمن اینکه همه می دانیم دولت روحانی تلاش دارد در راستای سیاست تنش زدایی و ایجاد روابط متقابل توام با احترام هم مسائل و مشکلات داخلی را حل و فصل کند و هم از ظرفیت و موقعیت کشورهای منطقه کمک بگیرد.به هر صورت اظهارنظر سران کشورها در برخی مواقع ناشی از بعضی از احساسات و عصبانیتهای زودگذر است که مبتنی بر یک دیدگاه عمیق نیست .به همین دلیل با توجه به شرایط و موقعیتی که ایران در سطح منطقه دارد گره زدن روابط چندین ساله ایران با ترکیه و توسعه روابط با این کشور (بیشترین روابط تجاری را بعد از امارات متحده با ترکیه داریم) با این نوع اظهارنظرها و نزاع ها خیلی واقعگرایانه به نظر نمیرسد .به نظر می رسد خویشتنداری، صبر و حوصله و اعتراض در چارچوب پروتکلهای دیپلماتیک نسبت به اظهارات آقای اردوغان بیشترمیتواند نتیجهبخش باشد. واکنشی مثل لغو سفرکه برخی دلواپسان خواستار آن هستند نتایج زودگذری دارد. دولت میتواند رییس جمهور ترکیه را دعوت کند و اعتراض خود را در رابطه با این مسئله به شخص آقای اردوغان اعلام نماید. این کار می تواند سوءتفاهمات پیش آمده را مرتفع کند و این موضوع نیز تحت تاثیر فضای رسانه ای قرار نگیرد.بنابراین روش دولت درست ارزیابی می شود.∎