شناسهٔ خبر: 4376870 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: بی‌بی‌سی فارسی | لینک خبر

جنگ در یمن: شورای امنیت تقاضای 'آتش‌بس بشردوستانه' را بررسی می‌کند

شورای امنیت سازمان ملل متحد می‌گوید برای بررسی درخواست روسیه مبنی بر ایجاد وقفه در حملات هوایی عربستان سعودی به یمن نیاز به وقت بیشتری دارد.

صاحب‌خبر -
حملات هوایی ائتلاف منطقه‌ای به رهبری عربستان سعودی در یمن وارد یازدهمین روز شده است

شورای امنیت سازمان ملل متحد می‌گوید برای بررسی درخواست روسیه مبنی بر ایجاد وقفه در حملات هوایی عربستان سعودی به یمن نیاز به وقت بیشتری دارد.

دینا قعوار نماینده اردن در شورای امنیت که کشورش ریاست دوره ای آن را به عهده دارد پس از نشست اضطراری روز شنبه گفت که اعضای شورا ترجیح می‌دهند راه حلی بلندمدت برای بحران یمن بیابند.

نشست روز شنبه شورای امنیت به پیشنهاد روسیه و با هدف ایجاد آتش‌بس فوری برای عملیات بشردوستانه در یمن و دور کردن غیرنظامیان از مناطق درگیری برگزار شد.

همزمان حملات ائتلاف منطقه‌ای به رهبری عربستان سعودی علیه مواضع شبه‌نظامیان حوثی در یمن برای یازدهمین شب متوالی ادامه یافت.

واکنش ایران

همزمان و در تازه‌ترین واکنش ایران به تحولات یمن، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی این کشور، ضمن اشاره به حملات هوایی ائتلاف منطقه‌ای به اهدافی در یمن گفته است "چنین تجاوز نظامی با هر هدفی که انجام شده باشد، ضربه به بنیه امت اسلامی است و نفع آن را رژیم صهیونیستی و قدرت‌های بزرگ می‌برند."

به گزارش خبرگزاری مجلس ایران (خانه ملت)، آقای لاریجانی شب گذشته (شنبه ۴ آوریل/۱۵ فروردین) در تماس تلفنی با همتای پاکستانی خود تاکید کرد که موضع ایران در خصوص یمن حل مسئله از طریق گفتگو‌های ملی و داخلی بین طرفین است.

رئیس مجلس ایران گفته است که کشورش "با هرگونه مداخله ارتش کشورهای منطقه از جمله پاکستان مخالف است و آنرا به زیان ملت مسلمان پاکستان می‌داند" و افزوده که "هرگونه مداخله‌ای می‌تواند موضوع را پیچیده‌تر کند."

پیشتر، پاکستان که از متحدین منطقه‌ای عربستان سعودی است گفته بود که هرگونه تهدید علیه خاک عربستان سعودی با پاسخ شدید از سوی اسلام‌آباد مواجه خواهد شد.

هیاتی از مقامات پاکستانی نیز پیشتر به عربستان سعودی سفر کرده بودند.

همزمان نواز شریف، نخست وزیر پاکستان در سفر اخیر خود به ترکیه گفته بود که شرایط در یمن بسیار "خطرناک" است و تاکید کرده بود که بی‌ثباتی در این کشور می تواند کل منطقه را متاثر سازد.

آتش‌بس

دینا قعوار سفیر اردن در شورای امنیت ابراز امیدواری کرده که تا روز دوشنبه راه حلی برای بحران یمن پیدا شود

پیشتر سازمان صلیب سرخ جهانی خواستار آتش‌بسی ۲۴ ساعته شده بود تا تجهیزات و کمک‌های پزشکی در اختیار آسیب دیدگان قرار گیرد.

به گفته صلیب سرخ جهانی، تیم‌های امدادرسان و پزشکی باید به شهر عدن دسترسی یابند زیرا در غیر این صورت، غیرنظامیان بیشتری کشته خواهند شد.

بندر عدن در جنوب یمن پایگاه هواداران عبد ربه منصور هادی رئیس جمهوری برکنار شده این کشور است و شبه‌نظامیان حوثی از دو هفته قبل سعی دارند آنجا را به کنترل خود درآورند.

صلیب سرخ می‌گوید اجساد قربانیان درگیری‌های اخیر در خیابان‌های عدن دیده می‌شود و مجروحان بسیاری به کمک‌های اضطراری نیاز دارند.

حوثی‌ها که در پیشروی به سوی جنوب کشور از حمایت نیروهای وفادار به علی عبدالله صالح رئیس جمهوری سابق یمن برخوردارند دو هفته قبل و با نزدیک شدن به عدن، آقای هادی را مجبور کردند که از این شهر بگریزد و به عربستان سعودی برود.

صلیب سرخ می‌گوید مجروحان در شهر عدن نیاز فوری به امدادرسانی دارند

آقای هادی حدود دو ماه قبل نیز با قدرت گرفتن حوثی‌ها در صنعا، از پایتخت فرار کرده و به عدن گریخته بود.

نیروهای وفادار به آقای هادی همچنان در عدن با پیشروی حوثی‌ها مقابله می‌کنند.

روز جمعه نیروهای وفادار به آقای هادی توانستند پس از دریافت سلاح و مهماتی که از هواپیماهای سعودی برای‌شان پرتاب شده بود حوثی‌ها را مرکز عدن به عقب برانند.

پیش‌نویس قطعنامه‌ای که روز جمعه از سوی روسیه در اختیار نمایندگان شورای امنیت قرار گرفت خواهان ایجاد وقفه‌های "مکرر و الزامی" در حملات هوایی عربستان بود تا عملیات امدادرسانی به غیرنظامیان و اتباع خارجی گرفتار در درگیری‌های یمن انجام شود.

با این حال، پیش‌نویس قطعنامه‌ روسیه اشاره ای به توقف حملات حوثی‌ها نکرده بود.

نشست روز شنبه شورای امنیت به هیچ نتیجه مشخصی برای حل بحران یمن نیانجامید اما خانم قعوار ابراز امیدواری کرد که تا روز دوشنبه راه حلی به دست آید.

سازمان ملل متحد پیشتر اعلام کرد که درگیری‌های یمن در دو هفته اخیر بیش از ۵۰۰ کشته و نزدیک به ۱۷۰۰ مجروح باقی گذاشته است.