شناسهٔ خبر: 43706303 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

قرنطینه جزیره شرط اصلی مقابله با ویروس کروناست/ بیمارستان قشم از شرایط ویژه و مناسب برخوردار است

گروه استان‌ها – اعضای ستاد کرونای شهرستان قشم بر اهمیت قرنطینه شدن افراد مبتلا به این ویروس به مدت دو هفته با هدف کنترل جامعه در برابر کووید ۱۹ تاکید کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قشم ، پس از اعمال محدودیت‌های 10 روزه در 25 استان کشور از جمله هرمزگان و تعطیلی مشاغل ردیف سه و چهار در این استان‌ها، ستاد کرونای قشم علیرغم شرایط نارنجی جزیره با تشکیل جلسه در فرمانداری این شهرستان، محدودیت‌های سفر از ظهر دوشنبه 13 آبان تا ظهر جمعه 17 آبان را برای ورود و خروج مسافران اعمال کرد.

نقش قرنطینه در کنترل مبتلایان به کرونا

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان قشم در این جلسه به صراحت اعلام کرد: اگر مسئله قرنطینه افراد دارای علایم مثبت کرونایی را جدی نگیریم، تمام تست‌ها و آزمایشات انجام شده هدر خواهد رفت.

دکتر حمیدرضا بهزادی گفت: متأسفانه مشاهده می‌شود فرد دارای علایم مثبت کرونایی به راحتی در سطح شهر تردد می‌کند که این نوع رفتار موجب افزایش شمار مبتلایان و در نهایت بیشتر شدن آمار فوتی‌های کرونایی می‌شود.

وی ادامه داد: کارِ شناسایی بیماران مبتلا به کرونا با مجموعه درمان است اما در بخش قرنطینه افراد مبتلا به کووید 19 به حمایت دستگاه‌های قضا، بسیج و نیروی انتظامی نیازمندیم.

توان گرفتن 1500 تست در روز را داریم

مدیر شبکه بهداشت و درمان قشم با اشاره به اینکه بسیج همگانی نقش مهمی در کاهش و ریشه کن کردن کووید 19 دارد، افزود: از روز دوشنبه برای گرفتن یک‌هزار تست در روز آمادگی داریم و از هفته آینده این رقم به یک‌هزار و 500 تست افزایش خواهد یافت.

او از همه مردم ساکن شهرستان قشم خواست در صورت مشاهده علایم کرونا برای دادن تست و آزمایش به مراکز درمانی ویژه این بیماری مراجعه نمایند.

در لا به لای هشدارهای مطرح شده در جلسه ستاد کرونای شهرستان قشم خوشبختانه صداهای امیدوار کننده‌ای هم که به رعایت دقیق پروتکل‌ها با هدف تحقق شعار "هرمزگان بدون کرونا" بود به گوش می‌رسید و این نور امیدی است تا مردم بدانند با همدلی واقعی و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی می‌توان در یک بازه زمانی نهایتا یک ماهه شرایط قرمز کرونایی استان هرمزگان را به شرایط سفید و عادی بازگرداند.

اگر مردم بی احتیاطی کنند ارائه خدمات درمان سخت می‌شود

دکتر مریم هروآبادی رئیس بیمارستان پیامبر اعظم (ص) قشم هم در این نشست، با اظهار اینکه وضعیت بیمارستان قشم از نظر کادر درمانی و تجهیزات ویژه و بسیار مناسب است، گفت: با توجه به قرارگرفتن قشم در میان دریا، امکانات خوب بیمارستان را در اختیار داریم تا بتوانیم به بیماران خود خدمات مناسب ارائه کنیم.

وی با اشاره به شرایط سخت موج سوم کرونایی که با اقدامات پیشگیرانه از سوی ستاد کرونای کشور در 25 استان کشور آغاز شده است، افزود: در این مرحله نیازمند همراهی بیشتر قشموندان هستیم و اگر خدای ناکرده به خاطر بی احتیاطی مردم و حضور مسافران در این جزیره با موج بالای افراد مبتلا به کووید 19 مواجه شویم، کار ارائه خدمات در این جزیره سخت و غیرممکن خواهد شد.

رئیس بیمارستان قشم ادامه داد: در صورت بروز چنین شرایطی، اگر موقعیت بستری شدن بیماران را در بیمارستان صحرایی با تجهیزات مورد نیاز هم فراهم کنیم، متأسفانه با مشکل اصلی کمبود پزشک، پرستار و کادر درمان مواجه خواهیم بود.

 مراجعه دیرهنگام بیماران مساوی با مرگ است

وی در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: با بروز هر یک از نشانه‌های کرونا در افراد، بلافاصله فرد بیمار را به مراکز مشخص شده منتقل کنید تا با یک آزمایش و تست موقعیت وی شناسایی شود.

هروآبادی با اعلام اینکه اگر بیمار دیر به مراکز درمان مراجعه کند عملا هیچ فایده‌ای از درمان نمی‌برد، تصریح کرد: شناسایی زودهنگام کرونا شرایط درمان را آسان و مدت آن را هم کوتاه می‌کند و در غیر این صورت، بیمار بدون نتیجه در درمان تنها زمان بیشتری را با اشغال تخت بیمارستانی سپری خواهد کرد.

نیاز تبلیغات گسترده در سطح شهرستان

وی همچنین بیان داشت: در موج سوم مقابله با کرونا، نهادهای خبری و تبلیغاتی باید بیش از گذشته وارد میدان نبرد با این ویروس شوند و مردم شهرستان قشم را با اخبار ، گزارشات و تبلیغات وسیع بر روی بیلبردها با خطر جانکاه موج سوم کرونا آشنا کنند.

سخنان مدیر شبکه بهداشت و درمان قشم و رئیس بیمارستان پیامبر اعظم (ص) این شهرستان در حقیقت فصل الخطابی برای زنده بودن یا جان دادن افراد در موج سوم کروناست که نتایج آن با افزایش آمار فوتی‌های این ویروس در فصل پائیز به ویژه در ماه آبان برای همگان مشخص شده است.

بازار ماهی فروشان قشم آلوده ترین مکان است

مدیر شبکه بهداشت قشم با اعلام اینکه کرونا از مرکز ماهی فروشان شهر ووهان چین آغاز شد، افزود: متأسفانه بازار ماهی فروشان قشم و نقاط عرضه خیابانی آبزیان در نقاط مختلف شهر قشم و درگهان به هیچ وجه بهداشتی نیستند و مشکل سازترین مراکز برای آلودگی به‌شمار می‌روند.

وی خواستار توجه جدی به این مسئله شد و از فرماندار شهرستان قشم درخواست کرد به خاطر پیشگیری از فعالیت ماهی فروشان دستوری برای انتقال آب به دو مرکز عرضه ماهی در شهر قشم و نقاط دیگر شهرستان با هدف شست و شوی بهداشتی ماهیان صادر شود.

ممنوعیت آئین‌های عزا و عروسی

دکتر بهزادی همچنین هشدار داد؛ سهم زیادی از مرگ و میرهای ناشی از کرونا به خاطر بی توجهی مردم برای شرکت در آئین‌های عروسی و عزا و اجتماعات مربوط می‌شود و براساس قوانین ستاد کرونای کشور، برگزاری این آئین‌ها ممنوع است.

وی ادامه داد: اگر خانواده‌ای به هر دلیلی تصمیم به ازدواج فرزندش در شرایط کنونی دارد، باید براساس قانون با حضور نهایتا 10 نفر از اعضای درجه یک دو طرف این مراسم برگزار شود و در مورد خاکسپاری اموات هم همین مسئله مورد توجه ستاد کرونای کشور است و قانون با متخلفان برخورد خواهد کرد.

مدیر شبکه بهداشت شهرستان قشم همچنین از بی توجهی نمازگذاران جمعه در یکی از روستاهای جزیره قشم که در آن تنها امام جمعه و یکی از نمازگزاران ماسک زده بودند، انتقاد کرد و گفت: برای ادامه برپایی آئین عبادی سیاسی نماز جمعه و حتی نمازهای جماعات یومیه به پایبندی دقیق مردم به پروتکل‌های بهداشتی نیازمندیم.

این بار هم مسئولان ستاد کرونای شهرستان قشم همانند گذشته نقاط سیاه و سپید ویروس کرونا را برای سلامت مردم مطرح کردند و در چنین شرایطی عقل سلیم حکم می‌کند همه با هم در یک فرایند ملی دست در دست هم برای زنده ماندن و ریشه کن کردن کووید 19 همگام و همصدا شویم تا با خاطری آسوده شاهد ادامه حیات برای خود و فرزندانمان باشیم. ان شاءالله.

انتهای پیام/7558