شناسهٔ خبر: 43609755 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

ارادت ویژه اهل سنت به سپهبد شهید سلیمانی/منش حاج قاسم وحدت‌آفرین بود

گروه استان‌ها ـ معاون فرهنگی نمایندگی ولی فقیه در امور اهل سنت خراسان گفت: شخصیت حاج قاسم آنقدر محبوب بود که علاوه بر شیعه اهل سنت هم به ایشان ارادت دارند و چهره وحدت آفرین است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، حجت‌الاسلام یوسف مهربان ظهر امروز در نشست خبری ستاد گرامیداشت هفته وحدت خراسان رضوی در محل دفتر نمایندگی ولی فقیه اهل سنت خراسان اظهار داشت: این ستاد همه ساله در آستانه هفته وحدت با محوریت این مجموعه و معاونت فرهنگی استان که متشکل از صدا و سیمای استان، قرارگاه ثامن الائمه(ع)، سپاه امام رضا(ع)، آستان قدس رضوی و شورای تبلیعات اسلامی است تشکیل می‌شود.

وی افزود: این ستاد در شهرستان‌های تلفیقی از جمله خواف، تربت جام، سرخس و صالح آباد جهت برگزاری ویژه برنامه‌هایی در ایام هفته وحدت تشکیل می‌شود.

معاون فرهنگی نمایندگی ولی فقیه در امور اهل سنت خراسان نسبت به ضرورت ذکر نام سردار حاج قاسم سیلمانی در ایام مبارک این هفته گفت: امسال اولین سالی است که در هفته وحدت فقدان حاج قاسم که سردار وحدت و اتفاق است را داریم؛ شخصیت حاج قاسم آنقدر محبوب بود که علاوه بر شیعه اهل سنت هم به ایشان ارادت دارند و چهره وحدت آفرین است.

وی در ادامه پرداختن به توافقات ننگین برخی کشورهای عربی که ادعای اسلامیت دارند با رژیم صهیونیست و دست پیمان دادن این کشورها با دشمنان را محوریت ویژه برنامه‌ها و سخنرانی هفته وحدت عنوان کرد.

حجت‌الاسلام مهربان با اشاره به تقارن هفته وحدت با روز 13 آبان و استکبارستیزی است بیان نمود:  انعکاس انزجار از دشمنان اسلام پیرو اهانت به ساحت پیامبر اسلام(ص) توسط نشریه فرانسوی را از جمله برنامه‌های هفته وحدت در روز استکبارستیزی دانست.

وی به برگزاری اجتماع بزرگ با حدود 800  نفر از علمای شیعه و سنی و فرهیختگان استان‌های خراسان شمال، خراسان جنوبی و خراسان رضوی همه ساله در مشهد اشاره کرد و گفت: امسال با توجه به شیوع کرونا و حسب تاکیدات مقام رهبری این برنامه امسال برگزار نخواهد شد لذا عمده برنامه‌های ما به بصورت مجازی است و در مشهد با جمعیت‌های محدود برنامه‌های خود را برگزار خواهیم کرد.

معاون فرهنگی نمایندگی ولی فقیه در امور اهل سنت خراسان اظهار داشت: 8 آبان ماه که با نام پیامبر اسلام(ص) و بزرگداشت شهید حاج قاسم سلیمانی و شهدا نامگذاری شده برنامه دیدار ائمه اهل سنت با آیت الله سید احمدعلم الهدی و همچنین در برنامه جداگانه دیدار با حجت الاسلام مروی تولیت استان قدس رضوی را داریم.

وی بیان داشت: 9 آبانماه مصادف با 13 ربیع الاول اعزام کاروان قرآنی منادیان وحدت را داریم که در نمازجمعه‌های شهرستان‌های سراسر استان حضور خواهند داشت و در مراسمی از چهره‌های تقریبی تقدیر و تشکر خواهد داشت.همچنین در 10 آبان ماه نشست تخصصی با موضوع وحدت امت اسلام و ضرورت استکبارستیزی در محل شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با حضور روحانیون شیعه و سنی و دانشگاهیان و با سخنرانی رحیم پور ازغدی برگزار خواهد شد.

مهربان خاطرنشان کرد: در روز 11 آبان ماه همزمان با 17 ربیع الاول مراسم محوری جشن و استکبارستیزی ساعت 9 صبح در حرم مطهر رضوی با
سخنرانی آیت الله علم الهدی خواهیم داشت.

وی عنوان داشت: در طول هفته 1800 دقیقه برنامه در صدا و سیمای استان خواهیم داشت که در این برنامه‌ها از چهره های اهل سنت، روحانیون،
دانشگاهیان و فعالان تقریبی استفاده می‌شود.

معاون فرهنگی نمایندگی ولی فقیه در امور اهل سنت خراسان در ادامه گفت: در شهرستان‌های تلفیقی مراسم غبارروبی مزار شهدا، دیدار و تکریم از خانواده‌های شهدای شیعه و سنی، برگزاری پویش پیامبر وحدت و  خاطره گویی و انعکاس آن در فضای مجازی برگزار خواهد شد.

وی به برگزاری برنامه‌هایی چون مراسم تجلیل از چهره‌های وحدت آفرین مردمی، هنرمندان، حافظان، فرهیختگان و دانشگاهیان شیعه و سنی، برگزاری جلسات خانوادگی با موضوع همزیستی مسالمت آمیز، اجرای موسیقی سنتی، نمایش طنز اجتماعی بصورت میدانی در شهرستان‌ها، نورافشانی و اهدای گل به یکدیگر، با همکاری شهرداری و فرمانداران و  راه‌اندازی کاروان خودرویی شهری در مشهد و سایر شهرها اشاره کرد.

مهربان اظهار داشت: در شب میلاد به روایت اهل سنت و اهل شیعه جشن‌های گسترده مردمی در مساجد و هیئات را خواهیم داشت که در این مراسمات تعدادی از نخبگان و دانشگاهیان هر دو مذاهب شرکت خواند داشت و نماد اخوت را به اشتراک خواهند گذاشت و آخرین برنامه در هفته وحدت برگزاری محافل انس با قران به صورت مشترک شیعه و سنی و با رعایت شیوه‌نامه بهداشتی است.

وی بیان داشت: از ابتدای انقلاب همواره محور حرکت نظام در مدار وحدت بوده و تبعیض بین مذاهب اسلام نبوده است و همه از حقوق یکسان در نظام برخوردار هستند لذا مذاهب با تقویت عزت و استقلال نظام به نقاط اشتراک باید توجه کنند. براساس نظر بزرگان دین بیش از 95 درصد مبانی دینی بین مذاهب اسلامی مشترک است و کمتر از 5 درصد نقطه افتراق داریم و نباید این 5 درصد افتراق آن قدر برجسته شودکه نقاط اشترک به فراموشی رود.

انتهای پیام/282/ش