شناسهٔ خبر: 43564321 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

واکنش ها به اهانت رئیس جمهوری فرانسه به مقدسات اسلامی/ عربستان اهانت به پبامبر اکرم (ص) را نادیده گرفت

صاحب‌خبر -
خبرگزاری آریا- آخرین اخبار از واکنش ها به اهانت رئیس جمهوری فرانسه به مقدسات اسلامی از خشم جهان اسلام از توهین به پیامبر اسلام حکایت دارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا، روزنامه لوفیگارو چاپ پاریس در مطلبی به قلم تیری اوبرله نوشت تب توهین به پیامبر مسلمانان، جهان اسلام را به لرزه درآورده است.
دعوت به تحریم محصولات فرانسوی تشدید شده است؛ دانشگاه قطر هفته فرهنگی فرانسه را به تعویق انداخت و شرکت‌های گردشگری کویت تبلیغ برای سفر به فرانسه را متوقف کردند.
به نوشته این روزنامه، در روز‌های پایانی این هفته تجمعاتی در غرب آسیا برگزار شد و کارزار تحریم محصولات فرانسه در منطقه در اعتراض به اظهارات امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه در خصوص آزادی کفرگویی آغاز شد. حدود 200 عرب ساکن فلسطین اشغالی هم شنبه شب مقابل محل اقامت سفیر فرانسه در اسرائیل خشم خود را فریاد زدند.
معترضان در برابر محل اقامت اریک دانون سفیر فرانسه در یافا با در دست داشتن پرچم‌هایی اهانت به پیامبر اسلام (ص) را محکوم کردند. معترضان پیش از آنکه در آرامش پراکنده شوند عکسی از رئیس جمهور فرانسه را آتش زدند.
امین بخاری یکی از معترضان با بیان این که رئیس جمهور فرانسه در جهت منافع راست افراطی اقدام می کند، گفت پیامبر در اسلام مقدس است و اهانت به او اهانت به همه مردم است.
در خان یونس در جنوب نوار غزه که دو میلیون نفر جمعیت دارد هم تظاهراتی برگزار شد که با به آتش کشیدن تصاویر رئیس جمهور فرانسه همراه بود. در دیر البلح هم شماری از مردم تظاهرات کردند. حماس هم در این زمینه بیانیه‌ای منتشر کرد. در این بیانیه آمده است اهانت به مذاهب و پیامبران به معنای آزادی بیان نیست بلکه حمایت از فرهنگ نفرت است.
جهاد اسلامی نیز اعلام کرد اهانت به اسلام و پیامبر (ص) خط قرمزی بود که عبور از آن قابل تحمل نیست.
جنبش‌های اعتراضی در لبنان از طرابلس تا صیدا هم گزارش شده است. در طرابلس جوانان در خیابان‌ها تظاهرات کردند و در صیدا جماعت اسلامی جنبشی وابسته به اخوان المسلمین تظاهرات با خودرو برگزار کرد.
در دیرالزور سوریه شهری که در کنترل نیرو‌های کرد است، شبه نظامیان به روی مردم معترض به اهانت رئیس جمهور فرانسه به پیامبر اسلام، آتش گشودند. ترکیه، ایران، پاکستان، کویت و اردن هم به بازنشر کاریکاتور موهن اعتراض کردند.
سخنگوی دولت اردن نیز نارضایتی امان را در برابر انتشار کاریکاتور‌های جدید که به احساسات حدود دو میلیارد مسلمان آسیب وارد کرد و مکان‌های مقدس را هدف قرار داد، اعلام کرد.
سازمان همکاری اسلامی نیز که از کشور‌های مسلمان تشکیل شده است از اظهارات مسئولان فرانسوی که به روابط فرانسه و مسلمانان آسیب وارد می‌کند، ابراز تاسف کرد.
در شبکه‌های اجتماعی دعوت به تحریم محصولات فرانسوی از جمعه تشدید شده است. دانشگاه قطر هفته فرهنگی فرانسه را به تعویق انداخت و شرکت‌های گردشگری کویت تبلیغ برای سفر به فرانسه را متوقف کردند. تصاویر منتشر شده از کویت همچنین جمع آوری برخی محصولات فرانسوی از قفسه‌های فروشگاه‌ها را نشان می‌دهد.

تجمع در حمایت از پیامبر اسلام (ص) و مخالفت با اظهارات مکرون
ده‌ها فلسطینی ساکن اراضی اشغالی در اعتراض به حمایت رئیس جمهور فرانسه از نشریه هتاک به پیامبر اسلام (ص)، حمایت خود را از مقدسات اسلام اعلام کردند.
به گزارش  خبرگزاری فرانسه، ده‌ها فلسطینی ساکن اراضی اشغالی در اعتراض به سخنان اهانت آمیز رئیس جمهور فرانسه، با در دست داشتن دست نوشته‌های در حمایت از پیامبر اکرم (ص)، ضمن محکوم کردن سخنان امانوئل مکرون، حمایت خود را از مقدسات اسلام اعلام داشتند.
در دست حاضران این تجمع که در شهر ام الفحم، در استان حیفا، برگزار شد، دست نوشته‌های مختلفی دیده می‌شد که در آن‌ها ضمن حمایت از پیامبر اسلام، از امانوئل مکرون خواسته شده بود از مسلمانان جهان عذر خواهی کند. در بخشی از این تجمع یکی از سخنرانان از فسلطینیان و دیگر امت‌های اسلامی خواست کالا‌های تولید فرانسه را تحریم کنند.

عمران خان: اظهارات جاهلانه ماکرون اسلام‌هراسی را رواج می‌دهد
نخست وزیر پاکستان در واکنش به اظهارات اخیر رییس‌جمهور فرانسه در حمایت از اسلام‌هراسی گفت: باعث تأسف است که ماکرون عامدانه مسلمانان از جمله شهروندان فرانسه را تحریک می‌کند.
«عمران خان» نخست وزیر پاکستان به اظهارات ضداسلامی اخیر امانوئل ماکرون رییس‌جمهور فرانسه و انتشار کاریکاتورهای اهانت‌آمیز به ساحت مقدس پیامبر اکرم (ص) واکنش نشان داد.
خان در حساب توئیتری خود نوشت: «عیار یک رهبر این است که انسان‌ها را متحد کند، همان کاری که ماندلا می‌کرد، نه اینکه آنها را متفرق کند. این زمانی است که رئیس‌جمهور ماکرون می‌تواند التیام‌بخش باشد و فضا را از تندروها بگیرد. دو قطبی‌سازی بیشتر و به حاشیه‌راندن، بی‌تردید منجر به افراط‌گرایی می‌شود.»
وی افزود: «این باعث تأسف است که او (ماکرون) به جای تروریست‌هایی که خشونت انجام می‌دهند- چه مسلمان باشند یا سفیربرترپندار و یا طرفداران تفکر نازی‌ها- ترغیب اسلام‌هراسی به وسیله حمله به اسلام را انتخاب کرده است. باعث تأسف است که رئیس‌جمهور ماکرون عامدانه مسلمانان از جمله شهروندان فرانسه را تحریک می‌کند.»
نخست وزیر پاکستان ادامه داد: «رئیس‌جمهور ماکرون با ترغیب به نمایش کاریکاتورهای کفرآمیز که اسلام و پیامبر ما (ص) را هدف قرار می‌دهند-واضح است که بدون هیچ‌گونه درکی از آن این اقدام صورت می‌گیرد- به احساسات میلیون‌ها مسلمان در اروپا و جهان حمله و آن را جریحه‌دار کرده است.»
وی در پایان گفت: «آخرین چیزی که دنیا می‌خواهد یا مورد احتیاج آن است، دوقطبی‌کردن بیشتر است. بیانیه‌های عمومی بر پایه جهل، نفرت، اسلام‌هراسی و فضای بیشتری برای تندورها ایجاد می‌کند.»

جنبش حزب الله موضع رسمی فرانسه نسبت به توهین به پیامبر را محکوم کرد   
حزب الله لبنان  از مقامات فرانسه خواست تا  عقلانی عمل کرده و به ادیان احترام بگذارند و از ایجاد بحران های بیشتر پرهیز کنند.
نشریه «شارلی ابدو» چاپ پاریس در اقدامی گستاخانه و توهین‌آمیز، کاریکاتورهای موهن به پیامبر اکرم(ص) را بازنشر کرد، اما رئیس‎جمهور فرانسه این اقدام موهن نشریه فرانسوی را محکوم نکرده است.
جنبش مقاومت لبنان "حزب الله " اعلام کرد: همه ادعاهای دروغین درباره آزادی اندیشه و بیان را نمی توان با تعرض به مقام پیامبر توجیه کرد.
حزب الله افزود: توهین عمدی به پیامبر و موضع رسمی فرانسه نسبت به آن را محکوم می کنیم.

تجمع اعتراضی علیه مکرون مقابل منزل سفیر فرانسه در تل آویو
منابع خبری شنبه شب گزارش دادند، صدها نفر مقابل محل اقامت سفیر فرانسه در فلسطین اشغالی در شهر یافا و در اعتراض به اظهارات رییس جمهوری فرانسه درباره کاریکاتورهای توهین آمیز علیه پیامبر گرامی اسلام (ص) تجمع کردند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، معترضان پلاکاردهایی به زبان عربی در دست داشتند و شعارهایی در حمایت از پیامبر اسلام (ص) سر می‌دادند.
بر اساس این گزارش، معترضان امانوئل مکرون رییس جمهوری فرانسه را متهم به افراط گرایی و توهین به اسلام کردند.
پیش‌تر فعالان و بِلاگرهای جهان عرب به دنبال اصرار رییس جمهوری فرانسه بر ادامه یافتن انتشار کاریکاتورهای توهین آمیز علیه پیامبر گرامی اسلام (ص) با انتشار مطالبی به طور گسترده خواستار تحریم کامل کالاها و تولیدات فرانسوی در کشورهای اسلامی و عربی شدند.
هشتگ "تحریم کالاهای فرانسوی" به دنبال اظهارات "امانوئل مکرون" رییس جمهوری فرانسه که گفته بود کشورش کاریکاتورهای اهانت آمیز به پیامبر اسلام (ص) را بار دیگر منتشر خواهد کرد، در کشورهای عربی به ترند اول تبدیل شد.

سعودی ها اهانت به پبامبر اکرم را نادیده گرفتند
امیر مکه در بحبوحه اعتراض کشورهای اسلامی به توهین‌های ضد اسلامی پاریس، در فضایی دوستانه میزبان سفیر فرانسه شد.
در زمانی که تقریبا تمام جهان اسلام از توهین‌های ضد اسلامی فرانسه به خشم آماده، «خالد الفیصل» امیر مکه نشستی دوستانه با سفیر فرانسه در عربستان سعودی «لودویک بوی» داشت.
بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی عربستان سعودی «واس»، در این دیدار که در شهر جده برگزار شد، صحبت‌های دوستانه رد و بدل شد و دو طرف درباره موضوعات مشترک بحث و تبادل‌نظر کردند.
خبرگزاری رسمی عربستان سعودی هیچ اشاره‌ای به اظهارات توهین‌آمیز اخیر «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه نکرد که در آن از کاریکاتورهای ضد اسلامی دفاع کرد.
بر اساس گزارش «عربی 21»، کاربران شبکه‌های اجتماعی از میزبانی از سفیر فرانسه آنهم در برهه کنونی که موج خشم علیه این کشور به راه افتاده، ابراز نارضایتی کردند و گفتند، آنچه بر خشم آنها می‎افزاید این است که ریاض هیچ موضع رسمی در قبال ماکرون از خود نداشته است.
هیأت علمای عربستان سعودی بر خلاف موسسات دینی دیگر، هیچ بیانیه رسمی در قبال موضع توهین‌آمیز ماکرون صادر نکرده است.

ماکرون: عقب‌نشینی نمی‌کنیم
در پی افزایش احساسات ضد فرانسوی در میان کشورهای اسلامی، رئیس جمهور فرانسه در پیامی در توئیتر به دو زبان عربی و انگلیسی گفت که هیچ چیزی هرگز سبب عقب‌نشینی فرانسه نخواهد شد.
«امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه که توهین به ساحت پیامبر اسلام -ص- را در زمره آزادی بیان می‌داند اما انتقادات تند همتای ترکیه‌ای از خودش را در زمره اهانت (و نه آزادی بیان)، امروز یکشنبه در پیامی توییتری همچنان از اهانت به ساحت پیامبر اسلام -ص- دفاع کرد و گفت، عقب‌نشینی نخواهد کرد.
وی در این پیام توئیتری که به دو زبان انگلیسی و عربی منتشر شده، نوشت: «هیچ چیزی هرگز باعث نمی‌شود که عقب بنشینیم. ما به تمامی اختلافات با روحیه صلح احترام می‌گذاریم. هرگز سخنان تنفر‌آمیز را قبول نکرده و از بحث منطقی دفاع می‌کنیم. همواره در کنار کرامت انسانی و ارزش‌های جهانی خواهیم ایستاد».
انتشار کاریکاتوری موهن در یک نشریه فرانسوی در دو هفته گذشته خشم جوامع اسلامی را برانگیخته است. این خشم با سخنان «امانوئل ماکرون» در چهارشنبه هفته گذشته که به حمایت از این اقدام به بهانه آزادی عقیده پرداخته بود، دو چندان شده و مقامات بسیاری از کشورها از جمله اردوغان و عمران خان، موضع رئیس‌جمهور فرانسه را محکوم کرده‌اند.