شناسهٔ خبر: 43547161 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

ترامپ: عربستان به زودي به صف عادي‌سازي روابط با اسرائيل مي‌پيوندد /اقدام سودان خنجر زدن از پشت به مساله فلسطين است

صاحب‌خبر -
خبرگزاری آریا-رئیس جمهور آمریکا در پی اعلام عادی سازی روابط میان سودان با اسرائیل اعلام کرد که ریاض هم به‌ زودی با تل‌آویو روابط علنی برقرار می کند.
به گزارش خبرگزاری آریا،رئیس جمهور آمریکا در پی اعلام عادی سازی روابط میان سودان با اسرائیل اعلام کرد که ریاض هم به‌ زودی با تل‌آویو روابط علنی برقرار می کند. وی مدعی شد: حداقل پنج کشور عربی دیگر خواهان پیوستن به صف عادی‌سازی روابط با اسرائیل هستند.
به گزارش رویترز، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا این خبر را پس از اعلام عادی‌سازی روابط میان تل‌آویو و خارطوم طی روز جمعه اعلام کرد.
وی مدعی شد: حداقل پنج کشور عربی دیگر خواهان پیوستن به صف عادی‌سازی روابط با اسرائیل هستند.
این اظهارات رئیس جمهور آمریکا در حالی ایراد شده که منابع صهیونیستی مدعی شدند کشور بعدی در صف عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی قطر است.
پیش از سودان، امارات و بحرین توافق های عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را امضا کردند.

سودان: پارلمان انتقالی درباره عادی‌سازی روابط با اسرائیل تصمیم می‌گیرد
وزارت خارجه سودان در بیانیه‌ای درباره توافق عادی‌سازی روابط با اسرائیل گفت که حذف نام سودان از لیست موسوم به «کشورهای حامی تروریسم دولتی» باعث ایجاد پروژه‌های سرمایه‌گذاری بزرگی در این کشور خواهد شد. وزارت خارجه سودان اضافه کرد: «گام توافق با اسرائیل را برداشتیم و پارلمان انتقالی درباره قبول یا رد آن تصمیم گیری خواهد کرد.»
وزارت خارجه سودان اعلام کرد که پارلمان انتقالی این کشور درباره قبول یا رد عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی تصمیم گیری خواهد کرد.
 وزارت خارجه سودان در بیانیه‌ای درباره توافق عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی گفت که حذف نام سودان از لیست موسوم به «کشورهای حامی تروریسم دولتی» باعث ایجاد پروژه‌های سرمایه‌گذاری بزرگی در این کشور خواهد شد.
وزارت خارجه سودان اضافه کرد: «گام توافق با اسرائیل را برداشتیم و پارلمان انتقالی درباره قبول یا رد آن تصمیم گیری خواهد کرد.»
در بیانیه وزارت خارجه سودان آمده است: «ما به طور رسمی از لیست تروریستی خارج شدیم و تنها اقدامات قانونی در این زمینه باقی مانده است.»
وزیر خارجه دولت انتقالی سودان نیز در این باره گفت که طی روزهای آینده شاهد سفر مقامات عالی رتبه به سودان خواهیم بود.
وی اضافه کرد: «مهم پایان دشمنی میان سودان و اسرائیل بود که با این توافق حاصل شد.»
وزیر خارجه دولت انتقالی سودان گفت: «چیزی که امروز حاصل شد توافق درباره عادی سازی و نه عادی سازی روابط بوده است.»
کاخ سفید روز جمعه اعلام کرد که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا خبر داده که رژیم صهیونیستی و سودان بر عادی سازی روابط با یکدیگر به توافق رسیده‌اند.

کاخ سفید: ترامپ خروج سودان از فهرست دولت‌های حامی تروریسم را به کنگره اعلام کرد
سرویس رسانه‌ای کاخ سفید روز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا تصمیم خود برای حذف نام سودان از فهرست دولت‌های حامی تروریسم مورد نظر آمریکا را به اطلاع کنگره رسانده است. بر اساس بیانیه کاخ سفید، روز گذشته دولت انتقالی سودان 335 میلیون دلار به یک حساب ضمانتی ثالت واریز کرده است تا در نهایت این مبلغ به آسیب‌دیدگان و خانواده قربانیان تروریسم در آمریکا پرداخت شود و متعاقباً دونالد ترامپ نیز امروز طبق وعده قبلی نام سودان را از فهرست دولت‌های حامی تروریسم حذف کرده است.
رئیس‌جمهور آمریکا تصمیم خود برای خارج کردن نام سودان از فهرست دولت‌های حامی تروریسم (به زعم آمریکا) را به اطلاع کنگره آمریکا رساند.
 سرویس رسانه‌ای کاخ سفید روز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا تصمیم خود برای حذف نام سودان از فهرست دولت‌های حامی تروریسم مورد نظر آمریکا را به اطلاع کنگره رسانده است.
بر اساس بیانیه کاخ سفید، روز گذشته دولت انتقالی سودان 335 میلیون دلار به یک حساب ضمانتی ثالت واریز کرده است تا در نهایت این مبلغ به آسیب‌دیدگان و خانواده قربانیان تروریسم در آمریکا پرداخت شود و متعاقباً دونالد ترامپ نیز امروز طبق وعده قبلی نام سودان را از فهرست دولت‌های حامی تروریسم حذف کرده است.
دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا روز دوشنبه در پیامی توئیتری به سودان وعده داده بود که در صورت پرداخت 335 میلیون دلار غرامت به سیب‌دیدگان و خانواده قربانیان آمریکایی تروریسم، این کشور را از فهرست موسوم به «دولت‌های حامی تروریسم» خارج می‌کند.
دونالد در حساب کاربری رسمی خود در توئیتر نوشت: «خبرهای عالی! دولت جدید سودان که در حال دستیابی به پیشرفت‌های بسیار بزرگی است، با پرداخت 335 میلیون دلار به آسیب‌دیدگان و خانواده قربانیان آمریکایی تروریسم موافقت کرده است.»
وی افزود: «به محض اینکه این مبلغ پرداخت شود، من سودان را از فهرست دولت‌های حامی تروریسم حذف خواهم کرد. سرانجام پس از مدت‌ها، دادخواهی برای مردم آمریکا و گامی بزرگ برای سودان!»

خارطوم: ترامپ رسما حذف نام سودان از لیست تروریستی را امضا کرده
شورای حاکمیتی انتقالی سودان در پیامی در توئیتر اعلام کرد که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا به طور رسمی حذف نام سودان از لیست کشورهای حامی تروریسم را امضا کرده است. پیشتر یک مقام بلندپایه سودانی خبر داد که «هیأتی آمریکایی-اسرائیلی» متشکل از اعضای بلندپایه دو طرف، با مقامات سودانی در خارطوم جلسه داشتند که در نتیجه، دو طرف به توافق اولیه عادی‌سازی روابط و توافق کامل بر سر متوقف کردن اقدامات خصمانه علیه یکدیگر دست پیدا کرده‌اند.
شورای حاکمیتی سودان خبر داد که رئیس جمهور آمریکا رسما حذف نام سودان از لیست کشورهای حامی تروریسم را امضا کرده است.
 شورای حاکمیتی انتقالی سودان در پیامی در توئیتر اعلام کرد که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا به طور رسمی حذف نام سودان از لیست کشورهای حامی تروریسم را امضا کرده است.
پیشتر یک مقام بلندپایه سودانی خبر داد که روز چهارشنبه، «هیأتی آمریکایی-اسرائیلی» متشکل از اعضای بلندپایه دو طرف، با مقامات سودانی در خارطوم جلسه داشتند که در نتیجه، دو طرف به توافق اولیه عادی‌سازی روابط و توافق کامل بر سر متوقف کردن اقدامات خصمانه علیه یکدیگر دست پیدا کرده‌اند.
این منبع همچنین گفت که اعضای هیأت یادشده، همان افرادی هستند که در تاریخ بیست و یکم ماه سپتامبر با «عبدالفتاح البرهان» رئیس شورای حاکمیتی سودان دیدار کرده‌ بودند.
رادیوی رژیم صهیونیستی، روز چهارشنبه، از سفر هیأتی رسمی به سودان خبر داده بود و در عین حال، گفته بود که این سفر به منظور زمینه‌سازی برای اعلام عادی سازی روابط میان دو طرف انجام شده است.
پایگاه صهیونیستی «واللا» نیز روز گذشته فاش کرد که «رونین برتس» مدیر کل دفتر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و فرستاده «بنیامین نتانیاهو» معروف به «ماعوز» به همراه «میگل کوریا» مشاور «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا و رئیس اداره خلیج فارس و شمال آفریقا در شورای امنیت ملی آمریکا و «اری لایتستون» یکی از مشاوران ارشد سفیر آمریکا در تل‌آویو در این پرواز حضور داشتند.
این تحولات پس از آن صورت می‌گیرد که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا، شامگاه روز دوشنبه در توئیتی اعلام کرد: «یک خبر فوق‌العاده! دولت جدید سودان که در حال حرکت در مسیر پیشرفت‌های بزرگ است با پرداخت 335 میلیون دلار به قربانیان و خانواده‌های تروریسم موافقت کرد».
با آنکه منابع خبری پیشتر گزارش داده بودند که یکی از شروط سودان برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی حذف نام این کشور از فهرست تروریستی آمریکاست؛ اما مقامات سودانی تأکید کرده‌اند که حذف نام سودان ارتباطی با عادی‌سازی روابط با تل‌آویو ندارد.

اقدام سودان خنجر زدن از پشت به مساله فلسطین است 
گروه های فلسطینی اعلام توافق سازش سودان با رژیم اشغالگر را محکوم کردند و آن را خیانتی برای مساله فلسطین ومنافع امت اسلام و سودان دانستند.
گروه های فلسطینی از مردم سودان خواستند تا با تمام اشکال عادی سازی با رژیم صهیونیستی مخالفت کنند. تشکیلات خودگردان فلسطین نیز تصمیم سودان را از پشت خنجر زدن به مساله فلسطین و انکار کردن تاریخ سودان که همواره حامی فلسطینی ها بود، دانست.
در رام الله با آنکه فلسطینی ها از تصمیم خارطوم چندان غافلگیر نشدند؛ اما رهبری فلسطین تاکید کرد که تصمیم سودان با تصمیمات عربی که بر مخالفت با سازش تا رسیدن به راه حلی برای مساله فلسطین تاکید می کنند، مغایرت دارد. اما رهبری فلسطین به نوعی احساس می کند که واقعیتهای جدید عربی بر پشت کردن به مساله فلسطین مبتنی است.
واصل ابو یوسف عضو کمیته اجرایی سازمان ازادیبخش فلسطین در گفتگو با خبرنگار العالم گفت: این سازش بسیار ننگین و خفت بار است که به ضرر مساله فلسطین و حقوق مردم فلسطین و اهرم قدرتی برای رژیم اشغالگر است.
گروههای فلسطینی که سازش سودان را از پشت خنجر زدن به مساله فلسطین دانستند بر لزوم اتحاد فلسطینی ها و تعیین راهبردی واحد برای مقابله با اشغالگر اسراییلی تاکید کردند.

مقام فلسطینی: سازش سودان با تل‌آویو خیانتی بزرگ است
نایب رئیس مجلس قانونگذاری فلسطین تأکید کرد که توافق عادی‌سازی روابط بین سودان و رژیم غاصب صهیونیستی، خیانتی بزرگ است.
«احمد بحر» نایب رئیس مجلس قانونگذاری فلسطین توافق سازش بین سودان و رژیم صهیونیستی را خیانتی بزرگ و حمایت از «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای موفقیت در انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور دانست.
بحر تصریح کرد که این توافق خیانتی بزرگ به اصول و فرهنگ ملت‌های عربی و اسلامی است.
طبق گزارش خبرگزاری فلسطینی «صفا»، بحر همچنین گفت که این توافق تهدیدی برای هویت امت سودان و آینده است.
وی ملت سودان را به اعتراضات گسترده به این توافق با هدف لغو آن و وادار کردن حاکمان سودان به انصراف از عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی و حمایت از مسائل امت عربی و اسلامی از جمله مسئله فلسطین فراخواند.
روز جمعه ، آمریکا، رژیم صهیونیستی و سودان در بیانیه مشترکی دستیابی خارطوم و تل‌آویو به توافق عادی‌سازی روابط بین این دو طرف را اعلام کردند.
در این بیانیه آمده است که این توافق بر برقراری روابط اقتصادی و تجاری بین خارطوم و تل‌آویو و تمرکز بر بخش کشاورزی تأکید دارد.
سودان پس از امارات و بحرین سومین کشوری است که طی دو ماه گذشته به سازش با رژیم صهیونیستی روی آورده است.

تحلیلگر کویتی: سودان پس از سازش، به پایگاه آمریکا علیه چین تبدیل می‌شود 
استاد دانشگاه و تحلیلگر کویتی می‌گوید که سودان پس از عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی به پایگاه آمریکایی علیه چین در آفریقا تبدیل خواهد شد.
«عبدالله النفیسی» استاد دانشگاه و تحلیلگر کویتی تأکید کرد که سودان پس از عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی به پایگاهی جهت ایجاد مزاحمت برای چین در قاره آفریقا تبدیل خواهد شد.
او در حساب توئیتری خود نوشت: سودان پس از عادی‌سازی روابط [با تل‌آویو] به پایگاه آمریکایی جهت ایجاد مزاحمت برای چین در قاره آفریقا تبدیل خواهد شد چرا که چین بازارهای آفریقا را قبضه کرده است. لذا فرماندهی آمریکا (افریکام) به سودان منتقل خواهد شد تا این مأموریت را انجام دهد. آمریکا نیز بر آب‌های منطقه‌ای سودان و کل سواحل آن سیطره خواهد یافت.
روز جمعه ، آمریکا، رژیم صهیونیستی و سودان در بیانیه مشترکی دستیابی خارطوم و تل‌آویو به توافق عادی‌سازی روابط بین این دو طرف را اعلام کردند.
در این بیانیه آمده است که این توافق بر برقراری روابط اقتصادی و تجاری بین خارطوم و تل‌آویو و تمرکز بر بخش کشاورزی تأکید دارد.
سودان پس از امارات و بحرین سومین کشوری است که طی دو ماه گذشته به سازش با رژیم صهیونیستی روی آورده است.

استقبال امارات و بحرین از سازش سودان و رژیم صهیونیستی
وزارت خارجه امارات در بیانیه‌ای ضمن استقبال از عادی‌سازی روابط سودان و رژیم صهیونیستی، توافق سازش دو طرف را «توافق تاریخی» خواند.
وزارت خارجه امارات همچنین تلاش‌های آمریکا، سودان و رژیم صهیونیستی برای دستیابی به این توافق را ستود و ابراز امیدواری کرد که این توافق تأثیرات مثبتی بر فضای صلح، همکاری بین‌المللی و منطقه‌ای داشته باشد.
طبق گزارش خبرگزاری امارات (وام)، در بیانیه مذکور آمده است که تصمیم سودان برای برقراری روابط با رژیم صهیونیستی اقدام مهمی برای تقویت امنیت و شکوفایی منطقه است و این دستاورد به توسعه و همکاری اقتصادی، تجاری، علمی و دیپلماتیک منجر خواهد شد.
وزارت خارجه بحرین هم در بیانیه‌ای از سازش خارطوم و تل‌آویو استقبال کرد و آن را گامی تاریخی در مسیر تحقق صلح، ثبات و شکوفایی در منطقه برشمرد.
طبق گزارش خبرگزاری بحرین(بنا)، وزارت خارجه این کشور تلاش‌های آمریکا برای دستیابی به این توافق را ستود و تأکید کرد که این توافق باعث تحقق خواسته‌های ملت سودان برای رشد و شکوفایی و تقویت صلح در منطقه خواهد شد.
کاخ سفید روز جمعه اعلام کرد که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا خبر داده که رژیم صهیونیستی و سودان بر عادی سازی روابط با یکدیگر به توافق رسیده‌اند.
کاخ سفید در بیانه خود افزود که پیوستن کشور دیگری به توافق ابراهیم، گام بزرگ مهمی به سوی تحقق صلح در خاورمیانه به شمار می‌آید.

نظر شما