شناسهٔ خبر: 43330520 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: پارسینه | لینک خبر

کاهش شیوع کووید-۱۹ با کنترل روزانه حس بویایی

خبرگزاری ایسنا

محققان دریافتند که بررسی حس بویایی راهکاری ساده برای مقابله با شیوع ویروس کروناست.

صاحب‌خبر -

به گزارش مدیکال اکسپرس، دانشمندان کالج علوم کشاورزی ایالتی پن در استیت کالج پنسیلوانیا، اظهار کردند: بسیاری از موارد ابتلا به بیماری همه‌گیر کووید- ۱۹، به‌طور ناگهانی و غیرقابل‌توجیه، با از دست‌دان حس بویایی و چشایی بیماران در نبود یا پیش از علائمی مانند تب، سرفه خشک، تنگی نفس و درد و خستگی رخ می‌دهد.

جان هیز، استاد و محقق این بررسی افزود: با توجه به اینکه شواهد علمی مبنی بر اینکه آنوسمی یا از دست‌دان بویایی به‌عنوان مشخص‌ترین علامت عفونت بیماری کووید- ۱۹ است، افراد را به انجام آزمایش حس بویایی روزانه و جلوگیری از شیوع بیماری همه‌گیر پیش از بروز علامت بیشتر تشویق می‌کند.

وی سایتی طراحی کرده که در آن از بازدیدکنندگان درخواست می‌شود تا کنترل حس بویایی را به‌عنوان بخشی از برنامه روزانه خود قرار دهند و مواردی مانند غذا، گل، عطر، شامپو و یا هر رایحه آشنا را برای توانایی حس بویایی استشمام کنند.

تحقیقات نشان می‌دهد، نیمی تا سه‌چهارم از افراد مبتلابه بیماری کووید- ۱۹، بویایی خود را به‌صورت جزئی یا به‌طور کامل از دست می‌دهند. بررسی افرادی که به‌طور ناگهانی حس بویایی خود را ازدست‌داده‌اند، می‌تواند به شناسایی سریع افراد بدون علامت کمک کند.

محققان اعلام کردند: سلول‌های خاصی در بالای حفره بینی، پروتئین‌هایی را نگهداری می‌کند که ویروس کرونا در هنگام حمله به این سلول‌ها آن‌ها را هدف قرار می‌دهد. این اختلال موضعی با از دست دادن بویایی در سرماخوردگی (انسداد مجاری بینی) متفاوت است. در بیماری کووید- ۱۹ بسیاری از بیماران، بدون گرفتگی مجاری، توانایی حس بویایی را از دست می‌دهند.

نتایج تحقیقات نشان داد که از میان تمام علائم رایج بیماری کووید- ۱۹، از بین رفتن ناگهانی حس بویایی به‌عنوان بهترین پیش‌بینی کننده، مثبت بودن بیماری خواهد بود. سایر بررسی‌ها نیز نتایج مشابهی ارائه کرده‌اند که از دست‌دان حس بویایی از تب‌سنجی و سرفه بهتر است.

محققان مدعی شدند که آگاهی بیشتر افراد درباره ارتباط بین بیماری کووید- ۱۹ و از دست‌دادن ناگهانی حس بویایی می‌تواند در شناسایی افراد قبل از بروز علائم یا افراد بدون علامت موثر باشد و از این طریق به مهار ویروس، کمک کند و فشار کاری مراکز مراقبت‌های بهداشتی را تا حدودی کاهش دهد.

با توجه به سهولت انجام بررسی روزانه بو و خودپایش و بدون هزینه بودن آن، محققان خوش‌بین هستند که کنترل حس بویایی روشی موثر در سلامت عمومی است که برای پیش‌بینی عفونت بیماری کووید- ۱۹ و کمک به کاهش شیوع آن استفاده می‌شود.

نظر شما