شفقنا (پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه) - حملات عربستان سعودی به یمن در نهمین روز همچنان ادامه دارد.بامداد پنجشنبه هفته گذشته سفیر عربستان در آمریکا از آغاز عملیات «طوفان قاطع» برای تجاوز نظامی به حریم یمن خبر داد و اعلام کرد که این عملیات بامداد پنجشنبه ساعت 24 به وقت عربستان سعودی با دستور ملک سلمان شاه این کشور آغاز شده است.
عربستان سعودی به بهانه حمایت از عبدربه منصور هادی رییس جمهوری مستعفی و فراری یمن و ادعای حمایت از مردم در مقابل کسانی که آن ها را کودتاچیان توصیف کرد، از پنجشنبه گذشته دست به تجاوز نظامی به یمن زد اما حضور گسترده مردم در راهپیمایی روز چهارشنبه صنعا نشان داد که هیچیک از ادعاهای عربستان صحت ندارد و این کشور به دلیل اینکه نفوذ خود را در یمن از دست داده است، سعی می کند یمن را به آتش و آشوب بکشاند.
10 کشور در این تجاوز نظامی مشارکت دارند که شامل اعضای شورای همکاری خلیج فارس به جز کشور عمان، به علاوه ترکیه، اردن، مصر و سودان است.
در پی تجاوز هواپیماهای سعودی و هم پیمانانش به خاک یمن، شمار زیادی از غیر نظامیان از جمله زنان و کودکان جان باختند.
به گزارش شفقنا از منابع مختلف خبری آخرین وجدیدترین خبرهای حمله عربستان سعودی وحامیان این کشور به یمن درپی می آید:
سازمان ملل از کشته شدن بیش از 500 نفر در بحران یمن خبر داد
سازمان ملل متحد اعلام کرد که آمار قربانیان درگیریهای یمن به 519 کشته و هزار و 700زخمی رسید.
والری آموس مسوول عملیات انسان دوستانه در سازمان ملل با ابراز نگرانی شدید، از طرفهای درگیر خواست تا تمام تلاش خود را برای حمایت از شهروندان بکار گیرند.
ائتلاف مدنی یمن برای ثبت جنایت های تجاوزگری عربستان نیز در گزارشی دراین باره نوشت که حملات هوایی به بیمارستانها، فرودگاه ها، نیروگاه ها و انبارهای مواد غذایی متمرکز شد و به آواره شدن هزاران خانواده منجر گشت.
تجاوزگری عربستان برای نهمین روز پی در پی همچنان ادامه دارد و و قربانیان بیشتری بویژه از میان کودکان و زنان برجای می گذارد.
جنگنده های عربستان به حملات خود ضد صنعا ادامه می دهند و انبارهای غلات را در منطقه همدان هدف قرار دادند که به کشته شدن دو کودک و زخمی شدن 57 غیرنظامی از جمله زنان و کودکان انجامید.
در استان عدن در جنوب یمن نیز کشتی های جنگی، فرودگاه بین المللی را هدف قرار دارند این در حالی است که برخی خبرها حاکی از آتش گرفتن هواپیماها از جمله هواپیمای منصور هادی رییس جمهوری مستعفی یمن است و این علاوه بر اردوگاه نیروهای ویژه امنیتی در منطقه خورمکسر است.
جنگنده های سعودی همچنین حملات سنگینی را به دو استان الضالع و تعز آغاز کردند.
در تبادل آتش در یکی از مناطق مرزی در یمن، نخستین نظامی سعودی از گارد مرزی کشته و ده تن دیگر زخمی شدند.
یک سخنگوی امنیتی سعودی تاکید کرد که گارد مرزی در یکی از ایست های بازرسی در منطقه عسیر در معرض تیراندازی شدید از طرف یک منطقه کوهستانی در خاک یمن قرار گرفت که به کشته شدن سرجوخه سلمان المالکی و زخمی شدن ده تن دیگر انجامید.
منابع یمنی نیز از رویارویی های شدید میان قبایل منبه و نیروهای سعودی در مرز میان دو کشور خبر دادند. این در حالی است که یک مسوول آمریکایی تاکید کرد که نیروهای زمینی عربستان در طول مرزهای خود با یمن، وضعیت دفاعی اتخاذ کرده اند.
نبیه بری: گفت وگو تنها راه پایان بحران یمن است
نبیه بری رییس مجلس لبنان در مصاحبه با روزنامه الشرق الاوسط بر آمادگی کشور متبوعش برای میزبانی از گفت وگوها با هدف خروج یمن از بحران تاکید کرد.
الشرق الاوسط در شماره روز جمعه خود افزود: نبیه بری گفت وگو را به عنوان یک نیازی راهبردی و تنها راه پایان بحران یمن ضروری می داند.
رییس مجلس لبنان هشدار داد که ادامه بحران یمن امنیت خلیج فارس را تهدید می کند و بنابراین همه باید از آن اجتناب کرده و جلوی آن را بگیریم.
وی تصریح کرد: گفت وگو برای حل بحران یمن یک نیاز راهبردی است و عربستان اولین کشوری بود که خواستار آن شد و ایران با اتخاذ مواضعی تشویق کننده از آن استقبال کرد.
نبیه بری از عدم دستیابی به نتایجی اجرایی به رغم این مواضع، نسبت به ادامه بحران فزاینده که سرنوشت منطقه را به سوی مقصدی نامعلوم سوق می دهد، هشدار داد.
رییس مجلس لبنان گفت: چنانچه برخی طرف های درگیر در پرونده یمن حاضر نباشد عمان میزبان گفت وگوها باشد، لبنان به آنها خوشامد می گوید.
وی درعین حال افزود: درهر مکانی اعم از ریاض، مسقط، الجزایر یا حتی ژنو گفت وگو کنید، مهمتر شروع گفت وگو برای حل بحران و نجات یمن و حفاظت از وحدت آن است.
نبیه بری خاطرنشان کرد: تحولات در اوضاع یمن نزدیک بود که دولت لبنان را سرنگون کند. اگر مداخله ها برای کنترل مواضع در جلسه هیات دولت که در دوره نبود، رییس جمهوری وظایف اجرایی را برعهده دارد، صورت نگرفته بود.
رییس مجلس لبنان در عین حال تصریح کرد: همه لبنانی ها حسن نیت و تمایل خود را برای صیانت از اوضاع داخلی کشور با وجود توفان هایی که منطقه را در می نوردد، اثبات کرده اند.
وی همچنین نسبت به ادامه گفت وگوی جاری بین حزب الله و حزب جریان المستقبل ابراز اطمینان کرد و گفت: حزب الله و جریان المستقبل با وجود اختلافات در بیشتر مسایل و آخرین آن تحولات یمن، به ادامه گفت وگو به منظور حفاظت از لبنان تاکید و اهتمام دارند.
روسیه خواستار بی طرفی شورای امنیت در موضوع یمن است
وزیر خارجه روسیه تاکید کرد که شورای امنیت سازمان ملل باید موضع اولیه خود را در قبال پایان دادن به خشونتها در یمن اعلام کند.
سرگئی لاوروف روز پنجشنبه در گفتگو با خبرنگاران در دوشنبه پایتخت تاجیکستان گفت: شورای امنیت باید موضعی اولیه برای پایان دادن به خشونتها با تمام اشکال آن اتخاذ کند بدون آنکه ازهیچ یک از طرفهای بحران یمن حمایت کند.
وی یادآور شد که گروهی از کشورها لایحه ای درباره اوضاع یمن به شورای امنیت ارائه دادند.
وزیر خارجه روسیه خاطرنشان کرد: "متاسفانه این لایحه پس از حوادث یمن به شورای امنیت ارائه شد و پس از آنکه ائتلافی که عربستان تشکیل داد، عملیات نظامی خود را آغاز کرد. ما ترجیح می دادیم که رجوع به شورای امنیت قبل از تحرک نظامی صورت می گرفت".
لاوروف گفت: تلاشهایی برای انجام برخی هماهنگی ها در متن لایجه صورت می گیرد تا تصمیم شورای امنیت در حمایت از یکی از طرفهای بحران نباشد بلکه هدف اصلی آن باید بازداشتن حوثی ها و ائتلاف از انجام عملیات نظامی و کشاندن آنها به یک آتش بس باشد و نمایندگان تمام طرفهای یمنی از جمله رییس جمهوری مستعفی و حوثی ها و دیگر گروههای سیاسی به مذاکره بنشینند.
وی ابراز امیدواری کرد که این موضع مسکو از تایید و حمایتی در شورای امنیت برخوردار شود.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه هم بار دیگر با بیان اینکه هیچ جایگزینی برای راه حل سیاسی بحران یمن وجود ندارد، بر پایبندی مسکو به ادامه تلاشهای دیپلماتیک خود برای توقف جنگ و از سرگیری گفتگوهای فراگیر در یمن تاکید کرد.
الکساندر لوکاشوویچ سخنگوی وزارت خارجه روسیه تصریح کرد که تلاش دو طرف درگیر برای نابودی کامل نیروهای طرف دیگر و شکست آن به بن بست می انجامد.
وی افزود: روسیه به تلاشهای دیپلماتیک خود برای برقراری تماس با گروههای یمنی و نیز برخی کشورها در خاورمیانه و طرفهای بین المللی برای توقف هرچه سریعتر درگیریها و از سرگیری مجدد گفتگوهای فراگیر در یمن ادامه خواهد داد.
ادامه حملات جنگنده های متجاوز ائتلاف عربی به یمن
در حالی که درگیریهای شدید میان کمیتههای مردمی وابسته به رییسجمهور مستعفی یمن و شیعیان حوثی و نیروهای علی عبدالله صالح در عدن همچنان ادامه دارد و جنگ خیابانی میان طرفهای درگیر در این شهر رخ داده است، جنگندههای ائتلاف عربی به رهبری عربستان در ادامه تجاوز خود به خاک یمن حملاتی را علیه پایگاههای انصارالله در شهر "تعز" و نزدیکی تنگه "باب المندب" انجام دادند.
جنگندههای ائتلاف عربی به رهبری عربستان حملات هوایی را علیه شیعیان حوثی در نزدیکی تنگه استراتژیک "بابالمندب" در یمن انجام داده و همچنین مقر تیپ 17 وابسته به شیعیان حوثی را در نزدیکی این تنگه هدف قرار دادند.
پیش از این حوثیها کنترل شهر عدن را به طور کامل در دست گرفته بودند و همچنین بر کاخ ریاست جمهوری در این شهر سیطره یافتند. این در حالی است که درگیریها میان شیعیان حوثی با کمیتههای وابسته به رییس جمهور مستعفی یمن همچنان ادامه دارد. برخی منابع اعلام کردند که در این درگیریها حدود 44 تن کشته و 79 تن دیگر زخمی شدهاند.
منابع یمنی همچنین اعلام کردند: شیعیان حوثی تجهیزات زیادی را از منطقه "المخاء" به شهر عدن وارد کردند.
از سویی دیگر برخی مسوولان آمریکایی اعلام کردند نیروهای زمینی عربستان موضعی دفاعی را در طول مرزهای خود با یمن اتخاذ کردهاند. "عادل الجبیر" سفیر عربستان در آمریکا نیز اعلام کرد که در حال حاضر نیروهای عربستان در عدن نیستند اما امکان اعزام نیروهای زمینی وجود دارد.
جنگندههای ائتلاف عربی همچنین فرودگاه صعده و دیگر پایگاههای وابسته به انصارالله در این استان را هدف قرار دادند و دو منطقه "شدا" و "رازح" را نیز بمباران کردند. پیش از این نیز این جنگندهها حملاتی را علیه پایگاه دفاع هوایی وابسته به شیعیان حوثی در شهر تعز انجام داده بودند.
در همین حال برخی منابع آگاه نیز اعلام کردند: در پی تیراندازی گارد مرزی عربستان در منطقه "رازح" در استان صعده دستکم هشت تن کشته و هفت تن دیگر زخمی شدند.
مناطقی از صنعا بمباران شد.
جنگنده های ائتلاف طوفان قاطعیت، مناطقی را در صنعا پایتخت یمن بمباران کردند.