شناسهٔ خبر: 43226329 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: سلامت نیوز | لینک خبر

استادیار دانشکده تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:

سرانه مصرف شیر در کشور نصف میزان توصیه شده ی متخصصین

صاحب‌خبر -

سلامت نیوز:استادیار دانشکده تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام کرد: در صورتی که مصرف شیر در مدارس فرهنگ سازی نشود، شاهد خطرات جبران ناپذیری خواهیم شد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، وحید مفید در خصوص روز جهانی شیر گفت: شیر مدرسه از دیرباز به صورت حرکت جهانی در بسیاری کشورها در برنامه مدارس قرار گرفته است. چرا که کودکان در سنین رشد هستند و بیشترین نیاز را به مواد مغذی، ویتامین ها، پروتئین ها و کلسیم دارند.

وی افزود: اصرار به مصرف شیرمدرسه، فرهنگ سازی مصرف شیر در بین دانش آموزان است. در برنامه های جهانی تاکید شده تا مصرف شیر دانش آموزان در کنار معلم شان باشد تا فرهنگ سازی شود. چرا که به طور معمول الگوی دانش آموز در مدرسه معلم وی می باشد و هرکاری که معلم انجام دهد، دانش آموز نیزهمان کار را انجام می دهد. بنابراین توصیه می شود تا حتما سر کلاس و با حضور معلمان شیر مصرف شود.

استادیار دانشکده تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه در ایران طی سالیان متمادی مصرف شیر در مدرسه در قالب طرح "شیر مدرسه" انجام شده است، بیان داشت: بعد از هدفمندی یارانه ها، تامین اعتبار و بودجه شیر مدرسه تخصیص نیافت و این طرح از برنامه ها خارج شد که بدون شک به وضعیت تغذیه ای درکشور صدمه وارد می نماید.

مفید درباره افزایش قیمت شیر در ایران اظهارداشت: این افزایش قیمت در سرانه مصرف شیر و لبنیات در خانواده ها می تواند تاثیرگذار باشد و این در حالیست که تثبیت قیمت شیر در بسیاری از کشورهای اروپایی که اقتصاد بازار آزاد نیز دارند، در دستور کار دولت ها قرار دارد به گونه ای که به طورغیرمستقیم شرایطی ایجاد می شود که این محصولات لبنی که از اقلام اساسی مصرف خانوارها است، با قیمت مناسب به دست مردم کشورها برسد.

وی افزود: در ایران براساس اطلاعات ارایه شده از دامداران، به دلیل نوساناتی که در تامین ارز نهادهای دامی وجود داشته است، قیمت تمام شده شیر خام بالا رفته است و وقتی قیمت تمام شده شیر بالا رود و شیر خام با قیمت بالاتر به کارخانه ها تحویل گردد، قیمت محصولات نیز بالا می رود.

استادیار دانشکده تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: در حال حاضر مشکلی که ایجاد شده علیرغم قیمت مصوب اعلام شده برای شیر خام،کارخانه های لبنی به ناچار شیر را بالاتر از قیمت اعلام شده خریداری می کنند که نتیجه آن ایجاد چالش های جدی در این صنعت و به دنبال آن خطرات جبران ناپذیری برای سلامت عمومی خواهد بود.

مفید در ادامه به مصرف شیر دانش آموزان در دوران کرونا که کلاس های خود را به صورت مجازی می گذرانند، اشاره کرد و اظهارداشت: دولتمردان می توانند برنامه مصرف شیر در کنار خانواده را در نظر داشته باشند.

وی با بیان اینکه در موج سوم کرونا متخصصین توصیه می کنند تا سیستم بدنی مردم تقویت شود، گفت: افراد سالم و با سیستم ایمنی مناسب، در صورت ابتلا به کرونا با یک دوره استراحت بهبود پیدا می کنند. و لذا با تغذیه مناسب می توانیم از پیش زمینه های مقابله با کرونا را فراهم کنیم.

استادیار دانشکده تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خواستار تامین شرایط مناسب برای مصرف شیر شد تا تاثیری در سرانه مصرف نداشته باشیم. چرا که در حال حاضرسرانه مصرف شیردر کشورنصف سرانه توصیه شده توسط متخصصین می باشد.

وی تاکید کرد: بنابراین باید فکری اندیشیده شود تا بتوانیم شیر و لبنیات را با شرایط مطلوب و مناسب برای مردم تامین کنیم که تاثیری در سرانه مصرف شان نداشته باشد.

برچسب‌ها:

نظر شما