شناسهٔ خبر: 4311166 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: نامه‌نیوز قدیمی | لینک خبر

بعیدی نژاد: موضوع تحریم‌ها حل شده است/ممکن است مذاکرات امشب تا ساعات طولانی ادامه یابد

معاون وزیر خارجه ایران گفت: ایران با 6 کشور مذاکره می کند، مشورتها از روز گذشته در سطح وزرا ادامه دارد

صاحب‌خبر -
به گزارش نامه نیوز، حمید بعیدی نژاد معاون وزیر خارجه کشورمان در گفت‌وگو با واحد مرکزی خبر و در جمع خبرنگاران گفت: ایران با 6 کشور مذاکره می‌کند و مشورتها از روز گذشته در سطح وزرا ادامه دارد.

وی با بیان اینکه اعضای 6 کشور نیاز به هماهنگی‌های بیشتر با هم دارند، یادآور شد: در مرحله پایانی مذاکرات هستیم.
معاون وزیر خارجه گفت: مسائلی همچون تحریم‌ها، تحقیق و توسعه و مسائل مربوط به غنی سازی مطرح است و امیدواریم در مراحل پایانی، راه حل‌ها را پیدا کنیم.

معاون وزیر خارجه با اشاره به اینکه در مرحله بسیار مهمی هستیم، افزود: حتی تا صبح امروز هیئت‌ها در حال مذاکره بودند.

بعیدی نژاد با بیان اینکه اطراف مذاکره جدیت دارند و در تلاش برای توافق جدی هستند، اظهار داشت: ایران همواره گفته توافق را برای خود توافق نمی‌خواهد بلکه دنبال توافقی است که متضمن حقوق ایران باشد.

وی ادامه داد: ممکن است امشب تا ساعات طولانی مذاکرات ادامه یابد تا موضوعاتی که هنوز راه حل‌هایی برای آن پیدا نشده بررسی شود.

معاون وزیر خارجه تمرکز تیم‌ها را روی محتوا خواند و یادآور شد: پیشنهادهای جدیدی مطرح می‌شود. جدیت مذاکره کنندگان و تلاش بی وقفه برای رسیدن به راه حل وجود دارد، اما زمانی توافق حاصل می‌شود که همه موضوعات حل شود.

بعیدی نژاد خاطرنشان کرد: تا زمانیکه لازم باشد مذاکره می‌کنیم.

وی در خصوص تحریم‌ها نیز گفت: موضوع تحریم‌ها حل شده، نه طی امروز و دیروز، ما گفت‌وگوهای طولانی در این زمینه داشتیم. موضوعات مرتبط با تحریم‌ها هنوز روی میز باقی است و فقط این موضوعات نیست، بلکه موضوعات دیگری وجود دارد که امیدواریم امروز و امشب حل شود.
معاون وزیر خارجه در خصوص آخرین تحولات در مذاکرات و مواضع غربی‌ها گفت: مذاکرات به طور جدی ادامه دارد، همان موضوعاتی که هنوز راه‌حل‌های نهایی هنوز درباره آنها به دست نیامده، تلاش و تمرکز همه بر روی آن موضوعات است. البته راه‌حل‌هایی از روز گذشته مورد بحث قرار گرفته و به طرفین ارائه شده است.
بعیدی‌نژاد ادامه داد: طرفین دیدگاه‌های خود را روی پیشنهادها اعمال می‌کنند. این پیشنهادها هر کدام ویرایش‌های مختلف پیدا می‌کند و این روند باید آنقدر ادامه یابد که روی موضوعات نهایی به راه‌حل‌ها دست پیدا کنیم.

مدیرکل سیاسی و امنیت بین‌المللی وزارت خارجه با بیان اینکه مذاکرات بسیار جدی و مباحث بسیار پیچیده است، اظهار داشت: به شما می‌‌توانم اطمینان دهم که الان تمرکز واقعاً روی محتواست و پیشنهادهای جدیدی مرتب بحث می‌شود. همه، تمام خلاقیت ذهنی خود را به کار گرفته‌اند که کمک کنند مباحث باقی مانده حل شود.
بعیدی‌نژاد در خصوص اراده سیاسی طرف مقابل عنوان کرد: اراده سیاسی را باید ببینیم و اینکه در ذهن و فکر تصمیم گیرندگان چه می‌گذرد. آنچه در صحنه عمل می‌بینیم جدیت مذاکره کنندگان و تلاش بی وقفه آنها برای کمک به یافتن راه‌حل‌های مشترک است.

وی با اشاره به رایزنی‌هایی که طی دیروز و امروز ادامه دارد، گفت: جدیت مذاکره کنندگان را در چارچوب این رفتار مشاهده می‌کنیم.

عضو تیم مذاکره کننده در پاسخ به این سؤال که آیا مذاکرات امشب پایان می‌یابد؟ خاطرنشان کرد: مذاکرات زمانی تمام می‌شود که تصمیم نهایی درباره راه‌حل‌ها به دست بیاید و فعلاً تمرکز ما روی این موضوع است و ما هیچ ساعت یا حد بخصوصی را قائل نیستیم و همه معتقدند تلاش‌ها باید ادامه یابد تا به تصمیم لازم برسیم.