شناسهٔ خبر: 4310240 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صراط‌نیوز | لینک خبر

رویترز: تفاهم اولیه محرمانه خواهد بود

یک خبرگزاری غربی نوشت: در حالی که ضرب الاجل تعیین شده برای دستیابی به توافق جامع هسته ای رو به پایان است، روند مذاکرات تسریع شده و مقام ها نسبت به هرگونه توافق که احتمالا شکننده و ناقص باشد، هشدار می دهند.

صاحب‌خبر -
صراط: حدود یک هفته است که آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، روسیه و چین سعی می کنند تا بن بست در مذاکرات را از بین ببرند. هدف اصلی دستیابی به توافقی است که از یک سو تحریم ها علیه اقتصاد ایران را کاهش دهد و از طرف دیگر بخشی از برنامه های هسته ای تهران را محدود سازد.

به گزارش رویترز، ولی اختلاف بر سر تحقیقات غنی سازی و روند لغو تحریم ها، دستیابی به هرگونه توافق را تهدید می کند. یک مقام ایرانی در این باره گفت: دو نکته مورد اختلاف عبارتند از مدت زمان اجرای توافقنامه و لغو تحریم ها. دو طرف در حال مذاکره بر سر محتوای متن هستند. به طور کلی پیشرفت حاصل شده است.

مقام های رسمی از اظهار نظر قطعی در خصوص مذاکرات هسته ای در شهر لوزان سوییس خودداری کرده اند. در روزهای گذشته، آنها سعی کرده اند تا بر سر سند خلاصه ای شامل چند صفحه که شامل چند سرفصل مهم برای شکل گیری پایه و اساس توافقنامه آتی است، به توافق برسند. مقام های رسمی اعلام کرده اند که امیدوارند بتوانند چیزی را اعلام کنند. البته یک دیپلمات اروپایی گفته است که این سند ناقص خواهد بود.

انتظار می رود مذاکرات تا اواخر امشب ادامه یافته و احتمالا به چهارشنبه نیز کشیده شود. مقام های رسمی گفته اند که امیدوارند بر سر چیزی شبیه بیانیه به توافق برسند، در عین حال هر تفاهم اولیه و مقدماتی که مورد توافق قرار گیرد، محرمانه خواهد بود.

این احتمال نیز وجود دارد که آنها بر سر چیزی به توافق نرسند. یک دیپلمات دیگر غربی نیز گفت: ما برای هر دو سناریو آماده هستیم.

جان کری وزیر خارجه آمریکا نیز به سی ان ان گفت که هنوز برخی مسائل مشکل باقی مانده است. ما به سختی تلاش می کنیم تا این مسائل را حل و فصل کنیم.

لوران فابیوس و فرانک والتر اشتاین مایر وزرای خارجه فرانسه و آلمان سفر خود به برلین برای شرکت در نشست مشترک دو کشور را لغو کرده اند.

یک منبع آگاه دولت آلمان نیز در این باره گفت: مذاکرات در مرحله سخت و حساسی قرار دارد و این مساله حضور هر دو وزیر در لوزان را ضروری کرده است.

مقام های غربی و ایرانی تاکید کرده اند که ضرب الاجل واقعی برای مذاکرات 30 ژوئن خواهد بود.