شناسهٔ خبر: 4307618 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

آخرین اخبار از مذاکرات هسته ای در لوزان/ سی ان ان: مذاکرات تا روز چهارشنبه تمدید شد ‎/لوزان تا چند ساعت دیگر آبستن اخبار جدیدی می شود

صاحب‌خبر -

شفقنا - وزیران خارجه ایران و 1+5 به جز سرگی لاوروف امروز (سه شنبه) برای دومین بار دیدار و گفت وگو کردند تا بر سر برخی از مسایلی که باقی مانده به نتیجه مطلوب برسند.

به گزارش شفقنا به نقل ار منابع خبری در ذیل آخرین خبرهای مذاکرات روز سه شنبه را می خوانید:

وزیرامور خارجه آمریکا: تلاش برای  دستیابی به توافق را ادامه خواهیم داد

جان کری تاکید کرد:امشب و فردا (سه شنبه) نیز با هدف دستیابی به توافق، به تلاش خود ادامه خواهیم داد.

خبرگزاری فرانسه در خبری آورده است: وزیر امور خارجه امریکا روز دوشنبه اعلام کرد هنوز در مذاکرات هسته ای ایران با گروه 5+1 دشواری هایی وجود دارد.

بر اساس این گزارش، جان کری، وزیر امور خارجه امریکا با اشاره به وجود دشواری هایی در مذاکرات، اظهار داشت گفت و گوها امشب نیز ادامه خواهد داشت.

وی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی ان ان، تاکید کرد: «هنوز نکات دشواری (در مذاکرات) وجود دارد و سخت تلاش می کنیم تا آن ها را رفع کنیم. امشب و فردا (سه شنبه) نیز با هدف دستیابی به توافق، به تلاش خود ادامه خواهیم داد».

کری افزود همه می دانند مفهوم فردا (سه شنبه) چیست: پایان مهلت دستیابی به توافق در زمینه برنامه هسته ای ایران.

وزرای امور خارجه امریکا، فرانسه، انگلیس، آلمان و چین در شهر لوزان باقی مانده اند تا به هیئت های مذاکره کننده کمک کنند. اما سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه سوئیس را ترک و خاطر نشان کرد در صورت وجود بخت واقعی در دستیابی به توافق، روز سه شنبه به لوزان باز خواهد گشت.

رژيم صهيونيستي :این توافق بسیار بدتر از آن چیزی است که پیش بینی می کردیم

سران رژیم صهیونیستی نتوانستند خشم و نگرانی خود را از توافق هسته ای ایران با غرب پنهان کنند.

شبکه تلویزیونی المنار سران رژیم صهیونیستی خشم و نگرانی خود را از احتمال توافق هسته ای میان ایران و غرب ابراز کردند و اظهار داشتند که این توافق بسیار بدتر از آن چیزی است که پیش بینی می کردیم.

المنار افزود: مقامات رژیم صهیونیستی در عین حال حمایت خود را از تجاوز عربستان به یمن اعلام کردند و گفتند: نیروهای مشترکی که کشورهای عربی در پی تشکیل آن هستند در راستای تامین منافع و امنیت اسرائیل می باشد.

حسن حجازی، گزارشگر المنار در این باره گفت: بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی طی اظهاراتی مواضع خود را درباره موضوعات مختلف بیان کرد اما وی خود را سخنگوی کشورهایی دانسته که به زعم خویش هم پیمانان عرب او هستند تا آنها را علیه ایران تحریک نماید.

گزارشگر المنار افزود: نتانیاهو در دیدار با برخی از اعضای کنگره آمریکا بهت و سرگردانی خود را از تلاش آمریکا برای امضای توافق نامه با تهران ابراز کرده است.

وی گفت: اظهارات و مواضع نتانیاهو بارها به وسیله موشه یعلون، وزیر جنگ رژیک صهیونیستی نیز تکرار شده است و گفته است که نگرانی کشورهای عربی درباره توافق هسته ای غرب با ایران کمتر از اسرائیل نیست.

نتانیاهو در این باره گفت: «در حالی که اسرائیل و کشورهای عربی شاهد پیشروی ایران و اشغال یمن و تنگه باب المندب هستند اما با این حال می بینیم مذاکرات هسته ای در لوزان بدون هیچ مشکلی به کار خود ادامه می دهد.»

اودی سیگل، تحلیلگر مسائل سیاسی نیز در گفتگو با تلویزیون رژیم صهیونیستی اظهار داشت: «موشه یعلون معتقد است توافق هسته ای با ایران فاجعه ای برای کشورهای معتدل در منطقه است. یعلون با اشاره به اینکه ما و کشورهای عربی در کنار یکدیگر هستیم می گوید: تصویری که اسرائیلی ها از یمن ترسیم می کنند نشان دهنده تصویری مسخره وبدبینانه است چرا که همه کشورهای عربی را علیه ایران نشان می دهد اما ایالات متحده آمریکا دست خود را به سوی ایران دراز کرده است.»

حسن حجازی در ادامه می گوید: روزنامه های رژیم صهیونیستی تاکید می کنند که اسرائیل در کنار ائتلافی است که علیه یمن تشکیل شده است.

وی سپس به نقل از روزنامه صهیونیستی هاآرتص می گوید: اکنون حادثه ای تاریخی به وقوع پیوسته است که کشورهای منطقه از دهها سال تا کنون شاهد آن نبوده اند.

وی می گوید: دولت های عربی به دنبال تشکیل ارتشی عربی قدرتمند و بزرگ هستند. ارتشی که نه تنها رعب و وحشت را برای اسرائیل به همراه ندارد بلکه باعث آرامش آن نیز هست.

هاآرتص می افزاید: اسرائیل این ائتلاف را بخشی جدا ناپذیر از امنیت ملی خود می داند.

این روزنامه صهیونیستی به نقل از سید حسن نصر الله، دبیر کل حزب الله لبنان می گوید: در صورتی که نیروهای مشترک کشورهای عربی بخواهند به اسرائیل حمله کنند من اولین کسی خواهم بود که به این نیروی مشترک می پیوندم اما با این حال می دانم که هدف ائتلاف این نیست.

حسن حجازی در ادامه به نقل از روزنامه صهیونیستی معاریف می گوید: این روزنامه خواستار مشارکت اسرائیل در این ائتلاف و کمک به کشورهای ائتلاف در حمله به یمن است تا بدین وسیله منافع اسرائیل نیز در تنگه باب المندب حفظ شود.

منبع اروپایی: گروه 1+5 دومین جلسه هماهنگی خود را برگزار می کند

خبرگزاری ایتارتاس گزارش داد، گروه 1+5 در نظر دارد جلسه هماهنگی دیگری برای جمع بندی مذاکرات هسته ای با ایران به زودی برگزار کند.

یک منبع دیپلماتیک اروپایی دوشنبه شب به ایتارتاس گفت که برنامه ریزی نشست هماهنگی انجام شده است.

شش کشور (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین و آلمان ) مذاکره کننده هسته ای با ایران روز دوشنبه در لوزان سوییس جلسه هماهنگی برگزار کردند.

سرگئی ریابکوف مذاکره کننده ارشد هسته ای روسیه روز شنبه در جمع خبرنگاران خاطرنشان کرده بود که شانس برای تنظیم توافقنامه سیاسی در این دور از مذاکرات بسیار بیشتر از 50 درصد است.

دیمیتری پسکوف سخنگوی ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه هم روز دوشنبه اعلام کرد: مذاکرات هسته ای میان ایران و گروه 1+5 در مسیر مثبت قرار دارد.

روزنامه رسمی راسیسکایا گازتا روز دوشنبه در بخش اخبار آنلاین خود به نقل از پسکوف نوشت: علائم مثبتی از مذاکرات لوزان میان ایران و گروه 1+5 به دست می رسد.

وی خاطرنشان کرد: مذاکرات به طور فشرده ادامه دارد. وزیران امورخارجه ایران و کشورهای 1+5 به تلاش های خود ادامه می دهند.

مذاکرات هسته ای میان ایران و گروه 1+5 از پنجشنبه هفته گذشته در لوزان سوییس جریان دارد و طرف های مذاکره کننده برای تنظیم چارچوب اولیه یک توافق جامع گفت و گو می کنند.

جان کری: مذاکرات هسته ای را شبانه هم ادامه می دهیم

جان کری وزیر خارجه آمریکا دوشنبه شب با اشاره به برخی دشواری ها در مذاکرات هسته ای با ایران گفت که مذاکرات در طول امشب هم ادامه می یابد.

به گزارش شفقنا، به نقل از ایرنا، جان کری در گفتگو با شبکه سی ان ان آمریکا گفت: مذاکرات برای رسیدن به توافق تا ضرب الاجل 31 مارس (11 فروردین) ادامه می یابد.

به گفته وی، هنوز نقاط دشواری وجود دارند... برای حل این مشکلات تلاش می کنیم...تا پاسی از امشب و فردا نیز برای رسیدن به توافق تلاش خواهیم کرد.

وی افزود: همه می دانند که فردا یعنی چه؟

اشاره کری به سه شنبه 11 فروردین یعنی پایان ضرب الاجل رسیدن به توافق درباره برنامه هسته ای ایران است.

این در حالی است که مری هارف سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد: واشنگتن خواستار رسیدن سریع به توافق بد نیست.

سید عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای ایران روز دوشنبه خبرهای منتشره درباره آغاز نگارش سند سیاسی را تکذیب کرد.

وی به خبرنگار ایرنا گفت: هنوز هیچ سندی در کار نیست.

خبرگزاری ایتارتاس در ادعایی از احتمال زیاد تصویب توافقنامه سیاسی شاخص های برنامه هسته ای ایران در آینده نزدیک خبر داد که ممکن است فردا سه شنبه در لوزان سوییس صورت گیرد.

لاوروف به لوزان باز می گردد/ گمانه زنی ها در مورد امضای توافق هسته ای با ایران

فرانس 24 اعلام کرد که وزیر خارجه روسیه فردا به لوزان بازخواهد گشت.

لاوروف وزیر خارجه روسیه فردا به لوزان محل برگزاری مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 بازخواهد گشت.

پیش از این اعلام شده بود که وزیر خارجه روسیه در صورت وجود دورنمای توافق، به سوئیس بازخواهد گشت.

در همین حال، شبکه تلویزیونی المیادین به نقل از رسانه های رژیم صهیونیستی از قول وزیر امور خارجه چین گزارش داد: احتمالا فردا در لوزان توافق هسته ای با ایران به امضاء می رسد.

وی افزود: شکاف بین کشورهای بزرگ با ایران کاهش یافته است.

عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران : هنوزهیچ توافقی نهایی نشده است /نظر همه این است که به راه حل برسیم

عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران: هنوز هیچ توافقی نهایی نشده است /نظر همه این است که  به راه حل برسیم

یک عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران گفت: موضوعاتی که در سطح وزیران خارجه مطرح است ممکن است چارچوب فنی داشته باشد ولی ابعاد سیاسی مهمی دارد که وزرای خارجه روی آن وقت می‌گذارند.

حمید بعیدی‌نژاد در ساعات پایانی روز دوشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران تصریح کرد: همه باید تصمیم بگیرند تا فرمول‌های جدید انتخاب شود. همه فکر می‌کنند و همه خلاقیت‌های ذهنی و فکری خود را به کار گرفته‌اند که چطور برای موضوعات باقی‌مانده راه‌حل‌های جدید پیدا کنند. متن و فکر تبادل می‌شود و همه تلاش می‌کنند راه‌حل‌ها به دست بیاید.

وی افزود: هیأت‌ها درگیر هستند و این تلاش‌ها از صبح سه‌شنبه ادامه خواهد یافت و هر لحظه ممکن است تحولاتی رخ دهد و ان‌شاءالله هر چه زودتر به نتیجه برسیم.

این عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران در پاسخ به این پرسش که «اگر تا سه‌شنبه شب به نتیجه نرسیم آیا مذاکرات ادامه می‌یابد؟»، گفت: مطلقا تا الان چنین ایده‌ای مطرح نشده است. همه بر این نظرند که به راه‌حل برسیم چرا که این موضوع برای همه مهم است.

بعیدی‌نژاد اظهار کرد: تا این لحظه هیچ توافقی نهایی نشده است. اگر فردا شب راه‌حلی به دست نیامد همه درباره این فکر می‌کنند که چه کار کنند ولی تا این لحظه کسی در مذاکرات به این نپرداخته است.

وزیر امور خارجه چین: نشانه های خوبی از مذاکرات هسته ای نمایان شد

«وانگ یی» وزیر امور خارجه چین گفت که «به رغم وجود برخی نقاط تردیدآمیز، نشانه هایی از خوش بینی در مذاکرات هسته ای ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 مشاهده می شود».

به گزارش شفقنا، به نقل از ایرنا، «وانگ یی» که کشورش یکی از اعضای گروه 1+5 در مذاکرات هسته ای با ایران است، در شهر «لوزان» سوییس در گفت و گو با خبرنگاران چینی همراه خود از شرایط خوب حاکم بر فضای مذاکرات و نزدیکتر شدن دیدگاه های مذاکره کنندگان سخن گفت.

او با ابراز رضایت از روند مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 گفت: رویکرد لازم به دلیل کاهش موارد اختلافی کشورها در حال ظهور است و به شخصه نسبت به چشم انداز گفت وگوها خوش بینی محتاطانه ای دارم.

وزیر امور خارجه چین با تاکید بر اینکه مذاکرات هسته ای ایران در حال حاضر در آخرین مرحله قرار دارد، ابراز امیدواری کرد که طرف های گفت و گو با جدیت بخش های اندک باقیمانده از موضوعات را طی کنند و از هر گونه پسرفت احتمالی پرهیز کنند.

«وانگ» همچنین گفت که چین پیشنهادهایی را در ارتباط با موضوع رفع تحریم ها علیه ایران ارائه کرده و منتظر پاسخ دیگر کشورها است.

وی با تشبیه شرایط کنونی مذاکرات هسته ای ایران به «مسابقه دو ماراتن» افزود: طبیعی است که در این ماراتن که واپسین لحظات خود را سپری می کند، همه شرکت کنندگان بخواهند با سرعت دادن به حرکات خود، به خط پایان برسند.

وزیر امور خارجه چین افزود: ما امیدواریم بتوانیم توافقنامه ای جامع را در اسرع وقت آماده کنیم تا ضمن لحاظ شدن خواسته های طرفین گفت وگو، به مردم ایران هم کمک شود که از بار تحریم ها خلاص شوند.

این دیپلمات بلندپایه چینی با اشاره به حضورش در لوزان سوئیس ادامه داد: حضور وزرای امور خارجه هفت کشور در لوزان در واقع حرکتی برای پیگیری اهداف گفت و گوها در سطحی بالاتر از سطوح مرسوم است، واقعیت این است که در نتیجه تلاش جمعی، مذاکرات تا این مرحله پیشرفت کرده است و این روند با بررسی راهکارهای موجود برای حل مساله هسته ای ایران تا یافتن راه حل مناسب ادامه خواهد یافت.

رییس دستگاه دیپلماسی چین همچنین در باره اختلافات کنونی بین ایران با کشورهای 1 +5 گفت: این مسائل با توجه به مرحله حساسی که مذاکرات در آن قرار گرفته، امری کاملا طبیعی است.

«وانگ» گفت: شرایط کنونی حاکم بر فضای مذاکرات هسته ای ایران، دقیقا تصویری است که می توان از مراحل پایانی چنین نشست هایی انتظار داشت، شرایطی که در آن گاهی به نظر می رسد راه خروجی وجود ندارد، اما ناگهان روزنه ای به فضایی جدید گشوده می شود.

وی ادامه داد: مساله ای که من می خواهم به شما بگویم این است که این مذاکرات در حال حاضر مبنایی بسیار مستحکم دارد. اگر شما بخواهید فهرستی از توافقات و نتایجی که در 12 سال مذاکره حاصل شده را جمع آوری کنید، باید به فکر تنظیم فهرستی بلندبالا باشید. بنابراین در فضای کنونی که ما در آخرین مرحله گفت و گوها قرار داریم، مسائل باقیمانده بسیار اندک، اما در عین حال دشوارترین مباحث هستند.

وزیر امور خارجه چین همچنین تاکید کرد که تلاش همه کشورها در چند روز گذشته و مدت زمان باقیمانده در لوزان، کمتر شدن فاصله ها و اختلافات بوده است.

«وانگ» همچنین تاکید کرد: مساله هسته ای ایران، موضوع پیچیده ای است که هرازگاهی از برخی مسائل داخلی و حتی خارجی متاثر می شود، با این حال معتقدم در چنین وضعیتی، همه طرف های گفت و گو باید با حفظ تمرکز کامل، فقط به حرکت رو به جلو بیاندیشند و از هر عاملی که موجب شکست مذاکرات می شود، پرهیز کنند.

سخنان «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین روز سه شنبه در همه رسانه های این کشور به ویژه در شبکه های تلویزیونی، خبرگزاری شین هوا، رن مین، گلوبال تایمز، چاینا پست، چاینال دیلی و روزنامه های چینی زبان از جمله خوئن چیو بازتاب گسترده داشت.

مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1 +5 در سطح وزیران امور خارجه روز گذشته - دوشنبه - نیز در هتل «بوریواژ» لوزان سوییس پیگیری شد.

31 مارس مصادف با 11 فروردین ماه 1394 ضرب الاجل دستیابی به توافق کلی سیاسی در برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ایران است.

آسوشیتدپرس: مذاکرات هسته ای در «فاز جدید» ادامه می یابد/ تمدید مذاکرات تا ماه ژوئن؟

خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از برخی مقامات مدعی شده است گفتگوهای اتمی ایران در فاز جدیدی ادامه خواهد یافت.

به گزارش آسوشیتدپرس، این خبرگزاری می گوید پس از شش روز ماراتن نفسگیر هسته ای میان ایران و شش کشور برای رسیدن به یک توافق کلی، دو طرف آماده می شوند مذاکرات را در یک فاز جدید به پیش ببرند؛ این بدان معنی است که مذاکرات تمدید می شود تا دو طرف تا پایان ماه ژوئن به توافق برسند.

این مقامات که آسوشیتدپرس نامی از آنها نبرده است در ادامه گفته اند یک بیانیه مشترک همراه با اسناد مورد تفاهم پیوست خواهد بود که حاوی نکاتی مشترک و مورد توافق دو طرف است و می تواند این امکان را به طرفین بدهد که ادعا کنند پیشرفت های کافی در این دور از مذاکرات حاصل شده و می توان به دور بعدی مذاکرات امیدوار بود.

تا همین الان هم مذاکرات بر سر پرونده جنجالی اتمی ایران- که بیش از یک دهه طول کشیده است- دو بار تمدید شده اما این تمدید مورد ادعای آسوشیتدپرس در واقع ورود به یک فاز جدید است چون دو طرف دیگر این گفتگوهای هسته ای را تمدید نخواهند کرد.

یکی دیگر از مقامات ناشناس نیز به آسوشیتدپرس گفته است بیشتر موضوعات باقیمانده در مذاکرات فنی است و می توان جزئیات آن را در پایان مذاکرات امروز در اختیار عموم قرار داد.

این مقام ناشناس گفته شش کشور سند نهایی را تنظیم کرده اند اما ایرانی ها هنوز آن را امضا نکرده اند.

مذاکرات وزیران خارجه ایران و 1+5 عصر ادامه می یابد‎

دومین نشست وزیران خارجه ایران و 1+5 با حضور رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از حدود یک ساعت و نیم پایان یافت.

به گزارش شفقنا، به نقل از ایسنا، قرار است پس از استراحتی کوتاه مذاکرات در سطح وزیران خارجه عصر روز سه شنبه از سرگرفته شود.

منابع خبری مختلف غربی و خارجی حاضر در محل مذاکرات اعلام کرده اند که متن بیانیه پایانی مذکرات در حال بررسی و تکمیل توسط وزیران خارجه است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: احتمال توافق هسته‌ای ۵۰ درصد است

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا احتمال دستیابی به توافق هسته ای با ایران را ۵۰ درصد خواند.

به گزارش شفقنا، به نقل از مهر، «ماری هارف» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا احتمال دستیابی به توافق هسته ای با ایران از سوی گروه ۱+۵ را ۵۰ - ۵۰ خواند.

وی در حالی این شانس را برای موفقیت مذاکرات جاری در لوزان سوئیس پیش بینی کرد که چند ساعتی بیشتر تا پایان ضرب الاجل مذاکرات باقی نمانده است.

ماری هارف مذاکرات این دوره را شدید و هوشمدانه خوانده و درباره میزان احتمال دسترسی به توافق در این دور از مذاکرات گفت: من می گویم ۵۰-۵۰ ، نمی دانم نمی خواهم درصد تعیین کنم. اما این شانس وجود دارد.

وی همچنین گفت مذاکره کننده ها درباره چالش های پیش رو واقع بین هستند.

هارف در عین حال تاکید کرد مذاکره کننده ها  برای دسترسی به تفاهم سیاسی هنوز راه در پیش دارند.

لاوروف وارد ژنو شد

«سرگئی لاوروف» وزیر امرو خارجه روسیه برای پیوستن به دیگر همتایان خود در 1+5، وارد ژنو شد.

وی پس از مسافتی کوتاه از طریق زمین، به لوزان خواهد رسید.

همه وزرای خارجه 1+5 به استثنای «فیلیپ هاموند»، سکاندار دستگاه دیپلماسی انگلستان در لوزان هستند.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران: اختلاف‌ها به حداقل رسیده است

کمالوندی گفت: کارهای فنی تا جایی که می‌دانم جلو می رود اگرچه کمی کند است، اما رو به جلو است. تا اندازه زیادی مسایل جلو رفته است.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی در جمع خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که جلسه نهایی وزیران خارجه امشب یا عصر برگزار می شود؟ اظهار کرد: درباره این موضوع در حال صحبت هستیم.

کمالوندی تاکید کرد که اختلاف ها به حداقل رسیده است.

وی ادامه داد: طبیعی است که با توجه به پیچیدگی مسایل و اینکه بررسی های نهایی در حال انجام است، روند کمی کند باشد. موضوعاتی که در حال بررسی است برای بلندمدت تصمیم گیری می شوند؛ از این رو دو طرف حساسیت های خود را دارند.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی تاکید کرد که هر دو موضوع سیاسی و فنی مطرح هستند.

کمالوندی در پاسخ به این که اگر به تفاهم نرسیم چه روندی پیش گرفته می شود گفت: به این مساله هنوز کسی فکر نکرده است.

راشا تودي: تدابير امنيتي در اطراف هتل محل مذاکرات

به گزارش شبکه تلویزیونی راشا تودی، مقامات روسیه درباره رسیدن به توافق هسته ای خوش بین هستند.

با نزدیک شدن به ضرب الاجل تعیین شده تنش ها رو به افزایش است.

خبرنگاران سخت در تلاش هستند تا بتوانند اطلاعاتی از دیپلماتها به دست بیاورند. تدابیر امنیتی در هتلی که مذاکرات در آنجا برگزار می شود طی چند روز گذشته شدید بود اما امروز حضور نیروهای امنیتی بسیار بیشتر است. طبق آخرین اطلاعاتی که به دست رسیده آنها قرار است بیانیه ای برای ادامه مذاکرات در مرحله ای جدید منتشر کنند.

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه گفت:« احتمال زیادی برای رسیدن به توافق وجود دارد. البته نه صد در صد چون در مورد هیچ چیز نمی توان صد در صد مطمئن بود. اما بخت خوبی وجود دارد مگر اینکه کسی بخواهد در آخرین دقایق اوضاع را به مخاطره بیاندازد.»

مقام آمریکایی: گفت و گوهای هسته ‌ای ممکن است بعد از ضرب‌الاجل هم ادامه یابد

آسوشیتدپرس گزارش داد:یک مقام ارشد آمریکایی که در گفتگوهای هسته‌ای با ایران حضور دارد گفت مذاکرات ممکن است از ضرب‌الاجل روز سه‌شنبه برای تدوین کلیات یک توافق فراتر رود.

به گزارش شفقنا، به نقل از واحد مرکزی خبر، این مقام گفت در صورتی که پیشرفت ادامه یابد و تداوم کار مفید باشد، کار بر روی کلیات احتمالا روز چهارشنبه نیز ادامه خواهد یافت.

این مقام خواست نامش فاش نشود زیرا اجازه نداشت با ذکر نام درباره مذاکرات سخن بگوید.

وزیر امور خارجه چین لوزان را ترک کرده است

شفقنا- به گزارش خبرگزاری فرانسه از لوزان، وانگ یی وزیر امور خارجه چین سه‌شنبه شب لوزان سوئیس را ترک کرد.

وی در حالی این شهر را ترک کرد که مذاکرات فشرده درباره برنامه هسته‌ای ایران در این شهر همچنان ادامه دارد.

با این حال، هیئت مذاکره کننده چینی همچنان در لوزان به سر می‌برد.

یک دیپلمات غربی با اعلام این خبر افزود معاون وزیر امور خارجه چین همچنان در لوزان حضور دارد.

وی با این حال نگفت چرا وزیر خارجه چین لوزان را ترک کرده است.

بسیاری از هیئت‌های مذاکره کننده در لوزان تاکید کرده‌اند رایزنی‌ها بین ایران و قدرت‌های جهانی (شامل چین، آمریکا، فرانسه، آلمان، چین، انگلیس و روسیه) همچنان ادامه دارد و ممکن است تا پاسی از شب نیز پیگیری شود.

موسویان: اگر توافق حاصل نشود برنامه هسته ای خود را در چارچوب ان.پی.تی ادامه می دهیم

سید حسین موسویان مذاکره کننده هسته ای ارشد پیشین ایران گفت : اگر توافقی انجام نشود، ایران به برنامه هسته ای خود در چارچوب معاهده ان.پی.تی ادامه خواهد داد و هیچ محدودیتی فراتر از ان.پی.تی را هم نخواهد پذیرفت.

به گزارش شفقنا از ایرنا، وی در گفت و گویی زنده با شبکه سی.ان.ان آمریکا، در پاسخ به این سوال که آیا رهبری ایران مخالف توافق است؟ اظهارکرد: رهبری ایران با توافق هسته ای موافق است؛ قدرت های جهانی به خوبی می دانند که رهبری از مذاکرات و تیم هسته ای قاطعانه حمایت کرده است.

او با تاکید بر اینکه رهبری ایران با همه تعهدات ایران در قالب معاهده ان.پی.تی موافق است، اظهارکرد: حتی برای اثبات حسن نیت ایران و اعتماد به جامعه جهانی، با برخی اقدامات فراتر از ان.پی.تی برای یک دوره مشخص هم مخالفت نکرده است اما رهبری ایران زیر بار زیاده خواهی ها و درخواست های غیر منطقی قدرت های جهانی که خارج از چهارچوب مقررات بین المللی باشد، نخواهد رفت.

موسویان در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه اگر توافق انجام شود، آیا جهان میتواند به ایران برای اجرای این توافق اعتماد کند؟ گفت: به آمریکا، قدرت های جهانی و آژانس بین امللی انرژی اتمی ثابت شده است که بعد از توافق هسته ای نوامبر 2013، ایران کامل و دقیق به تمام تعهدات خود عمل کرد؛ امروز هم آنها مطمئن هستند که اگر ایران توافقی را امضا کند، آن را کامل اجرا خواهد کرد.

وی درباره وضعیت کنونی مذاکرات گفت: از نظر من مذاکرات هسته ای ایران و قدرت های جهانی به 'نقطه غیر قابل بازگشت' رسیده و دیر یا زود، توافق هسته ای انجام خواهد شد.

او افزود: طرفین در حال تهیه یک بیانیه مشترکی هستند که بر پیشرفت ها ی حاصله صحه گذاشته و ادامه مذاکرات تا حصول توافق جامع هسته ای در جوئن - جولای 2015 را تایید کند؛ توافق هسته ای آغازی برای شروع روند ختم خصومت های کهنه ایران و آمریکا خواهد بود و این توافق به ثبات منطقه و صلح و امنیت بین المللی کمک می کند.

موسویان همچنین در گفت و گو با رادیو سراسری 'تیک وی' آمریکا با ابراز خوشبینی نسبت به نتایج مذاکرات گفت: هم برنامه هسته ای ایران و هم مذاکرات، هر دو به 'نقطه غیر قابل بازگشت' رسیده است.

وی افزود: دو طرف روی اصول اساسی به تفاهم رسیده اند و آن اینکه ایران حداکثر شفافیت و راستی آزمایی روی برنامه هسته ای خود را خواهد پذیرفت، اطمینان های لازم در مورد عدم ساخت بمب هسته ای را خواهد داد و قدرت های جهانی هم رفع تدریجی تحریم ها و انجام غنی سازی در داخل خاک ایران را خواهند پذیرفت و در مورد کم و کیف جزییات مذاکره می کنند.

او در پاسخ به پرسشی در خصوص زمان گریز اظهارکرد: برداشت من این است که دوره اعتماد سازی احتمالا یک دوره 10 ساله و زمان عدم گریز به سمت بمب هسته ای هم یکساله خواهد بود.

موسویان درباره اینکه آیا ایران به عدم ساخت بمب متعهد خواهد بود؟ گفت: ایران همیشه به عدم ساخت بمب هسته ای متعهد بوده است، حتی بعد از انقلاب، ایران برنامه های گسترده هسته ای شاه و آمریکا را لغو کرد اما یک نیروگاه نیمه ساخته داشت که آمریکا هم با نیروگاه ایران و هم با تامین سوخت از بازارهای جهانی مخالفت کرد.

وی با بیان اینکه آمریکا ایران را مجبور به خود کفایی و انجام غنی سازی برای تامین سوخت مورد نیازش کرد، افزود: ایران برای ختم خصومت با غرب و همکار برای صلح و ثبات و امنیت منطقه اولویت قائل است و آرزوی ساخت بمب هسته ای و ورود به داخل کلوپ هسته ای جهان را ندارد.

عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران: موضوع تحریم‌ها حل شده است

یک عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران توافقی را که متضمن حقوق اساسی ملت باشد، می‌خواهد و تا وقتی این تضمین به دست آید، مذاکرات ادامه دارد.

به گزارش شفقنا از ایسنا، حمید بعیدی‌نژاد گفت: در مرحله پایانی مذاکرات هستیم که از اهمیت سیاسی حقوقی و فنی برخوردار است؛ موضوعاتی از جمله تحریم‌ها و جزئیات آن و تحقیق و توسعه و برخی دیگر از مسائل مربوط به غنی‌سازی در مذاکرات مطرح است و امیدواریم هرچه سریع‌تر راه‌حل‌های نهایی پیرامون این موضوعات را پیدا کنیم.

وی گفت: همه کشورهای عضو و آنها که در مذاکرات شرکت ندارند، بر اهمیت تاریخی این مذاکرات صحه گذاشته‌اند. وزیران خارجه شخصاً ساعت‌های متمادی حضور دارند و خیلی‌ها شب گذشته را نخوابیدند و با جدیت حضور دارند اما دست یافتن به نتیجه بستگی به این دارد که تصمیمات نهایی اتخاد شود.

بعیدی‌نژاد تاکید کرد: ما همواره اعلام کرده‌ایم که توافق را به خاطر توافق نمی‌خواهیم و باید این توافق متضمن حقوق اساسی ملت ایران باشد. اگر توافق تضمین نشود، مذاکرات ادامه پیدا می‌کند و زمان قطعی پایان مذاکرات را نمی‌توانیم از الان اعلام کنیم؛ ممکن است برای ساعات طولانی، امشب مذاکرات ادامه پیدا کند.

وی در ادامه گفت: موضوعاتی که درباره آنها راه‌حل به دست نیامده، الان در مذاکرات مطرح است. راه‌حل‌هایی از روز گذشته میان دو طرف رد و بدل شده است. طبیعی است که هرکدام از دیدگاه‌ها باید ویرایش‌های خاص خود را پیدا کنند تا بتوان آنها را نهایی کرد.

این عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران با تاکید بر اینکه "مباحث بسیار پیچیده است"، اظهار کرد: همه طرف‌ها باید تصمیم سخت بگیرند. الان تمرکز روی محتواست و پیشنهادهای جدیدی مرتب در حال بحث است. همه، خلاقیت ذهنی خود را به کار گرفته‌اند که این مسایل حل شود.

بعیدی‌نژاد خاطرنشان کرد: مذاکرات وقتی تمام می‌شود که تصمیم نهایی درباره راه‌حل‌ها بدست آید.

این عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران، درباره برداشته شدن تحریم‌ها نیز گفت: موضوع برداشته شدن تحریم‌ها حل شده است؛ البته نه امروز یا دیروز بلکه در طی مذاکرات طولانی که تاکنون داشته‌ایم، اما مسایلی وجود دارد که به مسأله تحریم‌ها مرتبط هستند که هنوز در حال بررسی آنها هستیم.

فابیوس: مذاکرات در حال پیشرفت ادامه دارد اما سخت و پیچیده است

وزیر خارجه فرانسه گفت: مذاکرات پیچیده و سخت است.
به گزارش شفقنا از واحد مرکزی خبر لوران فابیوس شامگاه امروز نزد خبرنگاران افزود: مذاکرات دارد پیشرفت می کند اما سخت و پیچیده است و ادامه دارد.

سی ان ان: مذاکرات تا روز چهارشنبه تمدید شد

به گزارش شفقنا از واحد مرکزی خبر شبکه ی تلویزیونی سی ان ان در خبری فوری به نقل از وزارت امور خارجه ی آمریکا اعلام کرد گفتگوها تا روز چهارشنبه تمدید شد.

لوزان تا چند ساعت دیگر آبستن اخبار جدیدی می شود

آخرین شنیده ها حاکی از این است که در کمتر از ۶ ساعت دیگر مذاکرات هسته ای ایران در لوزان با تازه ترین خبرها مواجه خواهد شد.

به گزارش شفقنا از مهر هفتمین روز مذاکرات هسته ای ایران در لوزان در حالی به آخرین ساعات خود نزدیک می شود که همچنان شایعات بر فضای مذاکرات حاکم است.

در حالی که تیم های مذاکره کننده هسته ای در گفتگوهای پی در پی فنی و سیاسی هستند، شایعات در بین خبرنگاران لحظه به لحظه شدت می باید و البته تایید و تکذیب می شود.

شایعات از خبر ترک وزیر امور خارجه چین تا خبر توافق امضا شده و نشده و حتی محل اعلام آن همچنان ادامه دارد.

وزیر امور خارجه چین در آخرین ساعات مذاکرات هسته ای لوزان را به دلیل برنامه های قبلی ترک کرد اما اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای تأکید دارند که این سفر هیچ تاثیر منفی بر مذاکرات ندارد.

از سوی دیگر ماری هارف، سخنگوی وزرات امور خارجه آمریکا اعلام کرده است که میزان پیشرفت در مذاکرات تا جایی بوده است که ارزشش را دارد که تا روز چهارشنبه ادامه دهیم.

البته درباره تعبیر روز چهارشنبه در بین خبرنگاران شایعات بسیاری وجود دارد چرا که در لوزان اکنون ساعت حدود ۲۲ است و زمان زیادی تا روز چهارشنبه باقی نمانده است.

شنیده های از محل مذاکرات هسته ای حاکی از آن است مذاکرات هسته ای ایران در این مرحله نتایجی به همراه خواهد داشت، نتایجی که به احتمال زیاد تا حدود چند ساعت دیگر در لوزان اعلام خواهد شد.

البته این اخبار حاکی از آن است که اعلام دست یابی به چارچوب های راه حل برای همه مسائل در شهر لوزان خواهد بود و به نظر نمی رسد که طرفین برای اعلام این تفاهم قصد ترک لوزان به مقصد ژنو را داشته باشند.

به هر حال در کمتر از ۶ ساعت دیگر مذاکرات هسته ای ایران در لوزان با تازه ترین خبرها مواجه خواهد شد.

البته این امکان وجود دارد که در طول این مدت نیز اخبار ضد و نقیضی درباره جزئیات تفاهم احتمالی از سوی رسانه های مختلف منتشر شود اما آنچه قابل ذکر است، موارد اختلافی در بحث تحریم و تحقیق و توسعه تا حدود زیادی حل شده است و تنها برخی جزئیات باقی مانده است که احتمالا تا ساعاتی دیگر حل و فصل خواهد شد.

 

این گزارش خبری کامل می شود...

انتهای پیام

www.shafaqna.com/persian

برچسب‌ها: