شناسهٔ خبر: 43051446 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

بورس ظرفیت رشد ۷۰ درصدی دارد/ بازار سرمایه با دستور کنترل نمی‌شود

عضو هیات مدیره سازمان بورس با اشاره به این که هر چند شاخص با اصلاح روبرو بود، اما اتفاق خاصی در بازار روی نداده است که مردم بخواهند نگران باشند، گفت: اگر مقداری صبر داشته باشیم و تحت تاثیر رفتار هیجانی قرار نگیریم، بازار به روال عادی بازمی‌گردد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمدحسن ابراهیمی سروعلیا عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار در گفتگوی ویژه خبری با اشاره به روند شاخص بورس گفت: متغیرهای کلان اقتصادی تغییر خاصی نکرده است و حتی شاهد عوامل اثرگذار مثبت در بازار سرمایه هستیم.

بورس به روال عادی باز می‌گردد

ابراهیمی سروعلیا با اشاره به اینکه هرچند شاخص با اصلاح روبرو بود، اما اتفاق خاصی در بازار روی نداده است که مردم بخواهند نگران باشند، افزود: تصور بنده بر این است که اگر مقداری صبر داشته باشیم و تحت تاثیر رفتار هیجانی قرار نگیریم، بازار به روال عادی بازمی‌گردد؛ اما باید هیجانات را کنترل کنیم.

عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه 22 ناشر داریم که اوراق تبعی سهم‌شان را منتشر کرده اند، گفت: استقبال خوبی از طریق ناشران صورت گرفته است و سازمان بورس و شرکت فرابورس در تلاش برای توستعه ابزار بیمه بازار بیمه بازار سرمایه هستند.

وی با اشاره به این که سه شرکت بزرگ نیز این اوراق را منتشر کرده اند، صریح کرد: بازارگردانی برای تمامی ناشرین الزامی است و این یکی از بهترین مصوباتی است که تاکنون در بازار سرمایه جاری شده و تمامی ناشرین ملزم شدند تا سهمشان را بازارگردانی کنند و ناشران تا دهم مهرماه فرصت دارند تا فرآیند بازار گردانی خود را عملیاتی کنند.

نمی‌توان دستوری کنترل بازار سهام را به حقوقی‌ها داد

عضو شورایعالی بورس نیز در این برنامه با اشاره به اینکه توجه صدا و سیما به بازار سرمایه بیشتر شده است، اما در مسیر فرهنگ‌سازی نقشی نداشته، افزود: ورود نهادهای غیرتخصصی به بازار سرمایه بر قانون گذار و نهاد ناظر تاثیرگذار است و حتی در برخی از پیشنهادات اصلاحی همچنان نگاه دستوری وجود دارد.

سعید اسلامی بیدگلی با اشاره به اینکه  بازار سهام را نمی‌توان از طریق دستور به حقوقی‌ها کنترل کرد، گفت: بخش بزرگی از نگرانی‌ها با افت شاخص آغاز شد، هنوز مجموعه نهادهای نظارتی مانند مجلس و وزارت اقتصاد به نگاه واحد نرسیده‌اند و این موضوع کار قانونگذاری را دشوار می‌کند.

بازارگردانی حرفه‌ای را نهادینه کنیم

مدیرعامل کارگزاری بانک سپه نیز در این برنامه گفت: طی چند ماه گذشته بازار رشد شتابانی داشت و شاخص‌ها حتی شاخص کل نزدیک 300 درصد بازدهی برای سرمایه‌گذاران به همراه داشت اما هر رشد شتابانی با خود یک سری افت‌های شتابانی نیز همراه دارد و لذا نزول تا حدی طبیعی است.

عظیم ثابت با اشاره به اینکه بازار سرمایه، سازمان بورس و سایر نهادهای بازار سرمایه با استقبال بی‌نظیر سرمایه‌گذاران مواجه شدند، افزود: زیرساخت‌های لازم در طی چند سال گذشته به خوبی مهیا شد، اما پاسخگوی این تقاضا و مطالبه نبود و بخشی از اتفاقاتی را که شاهدیم به دلیل فقدان زیرساخت‌ها است که البته قدم‌های اولیه به خوبی برداشته شده است.

بازارگردانی حلقه مفقود در زنجیره خدمات بازار سرمایه

ثابت اظهار کرد: بحث بازارگردانی حلقه مفقودی در زنجیره خدمات بازار سرمایه است و اگر بتوانیم بازارگردانی حرفه‌ای را نهادینه کنیم خیلی از مشکلاتی که امروز در رابطه با بحث دامنه نوسان داریم را می‌توان پوشش داد.

مدیرعامل کارگزاری بانک سپه افزود: سرمایه‌گذاران تا حد زیادی می‌توانند اطمینان خاطر داشته باشند. البته اگر سال‌های قبل تمهیداتی را می‌اندیشیدیم الان این نگرانی‌ها را نداشتیم، بازار سرمایه با استقبال خوبی مواجه شده و ما فرصت را غنیمت می‌شماریم.

بازار سرمایه جای رشد دارد

این گزارش می‌افزاید: رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در این برنامه با اشاره به اینکه 70 درصد ارزش بازار سرمایه هنوز جای رشد دارد گفت: در حال حاضر چند شرکت بیمه بازار سرمایه را بیمه کردند.

محمدرضا پورابراهیمی با اشاره به اینکه اساسا ساختار بازار سرمایه ما با وضعیت بازار سرمایه کشور های دیگر متفاوت است افزود: شرایط حاکم در بازار نیازمند برگشت فضای اعتماد است.

وی افزود: اطلاعات مربوط به عملکرد شهریورماه شرکت‌های بورسی که حدود 320 مورد هستند، نشان می‌دهد که نسبت به ماه گذشته به طور میانگین 17 درصد تولید و فروش آن ها افزایش یافته است.

پور ابراهیمی با اشاره به اینکه در واقعیت سهام‌باید رشد می‌کرد گفت: حدود 70 درصد ارزش بازار سرمایه هنوز جای رشد دارد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه در خصوص شرکت‌های کوچک باید نگاه متفاوتی داشته باشیم ادامه داد: یکی از توصیه‌های ما به مردم این است که رویکرد ارزیابی ریسک را مورد توجه قرار دهند. صدا و سیما باید فرهنگ‌سازی و آموزش‌های لازم را به مردم بدهد و  به شبکه‌های تخصصی بازار سرمایه نیاز داریم.

وی همچنین با اشاره به اینکه بازار سرمایه یک نهاد کاملاً حرفه‌ای است، اظهار کرد: این باعث شده برخی از افراد حرفه‌ای از این فضای عدم اطلاع افراد جامعه در راستای منافعشان سوء استفاده کنند.

انتهای پیام/